שאלה (והיא באמת היא לא שאלה צינית)

bhnadav

New member
השאלה היא מוטעית מיסודה,

היות וההתכנסות ממילא אינה כלולה במצב של קדימה
לך תשווה את המצע של קדימה, כפי שמופיע באופן מפורט באתרה - בנושא המדיני, הכלכלי-חברתי והחינוכי ותשווה אותו לעבודה או ללליכוד - במידה והאתרים שלהן פעילים. אותי זה לא כל כך מעסיק, אני מודה, היות ואני רואה מצע כתוב כ"מוצר" ארכאי משהו.

Fasz

New member
קדימה בנתה את ההתכנסות כמאור

דרכה טרם הבחירות. האם כעת, לאחר שקונספציית הנסיגות החד-צדדיות כשלה, יהיה זה מוסרי להזכיר כי ההתכנסות לא נמצאה כלל וכלל במצעה של קדימה? אני מודע למצע של קדימה, אשר נכתב בידי ציפי לבני. המדיניות - מדיניותה של מפלגת העבודה לדורותיה, בשילוב מושגים שונים, אשר משמעותם זהה. התבנית הכלכלית? אמורפית ובלתי מוגדרת - מה גם שקדימה סתרה את מירב מצעה הכלכלי:"• הפחתת מספר משרדי הממשלה" - 18 כמו בתקופת נתניהו? או 25? מצע כתוב הוא מושג ארכאי, נדב? אז מה היא הצעתך? לא למצע, כן למפלגות למען הישרדות פוליטית? כיצד האנשים יוכלו לבחון מפלגות ללא מצע מוגדר? עפ"י אילו פרמטרים בדיוק? צר לי, אך כשלתי מלהבין.

bhnadav

New member
המטרה שלי היא לא להתפלמס לבלי סוף

על לא כלום ואני לא חושב שאני יוצא כאן באמירות בעלות מובנים קיצוניים שרחוקים מההיגיון האנושי הפשוט. אתה שאלת לגבי מצע קדימה "כעת, ללא ההתכנסות", כאילו שתוכן המצע הוא "התכנסות" וברגע שהיא נשלחה למקפיא - נוצר רִיק. אז אם אלך בדרכך ואשווה את מצע קדימה למצע הליכוד והעבודה, כפי שכתבתי, אפשר לבוא ולעשות זאת. אם נראה שהוא זהה לזה של מפלגה זו או אחרת - אין בעייה, אז תבוא בתלונות גם אליה באותה מידה. אם לא - יופי, נסמן הבדלים. נסמן שבמצע קדימה כתוב עד 18 שרים, ובליכוד בטח יהיה כתוב גם משהו דומה וכך גם בעבודה, ובא גואל לציון. כתבתי שמדובר במושג ארכאי מפני שבמובנים מסויימים באמת כך הדבר, וזה לא עניין סנסציוני. לכל מפלגה חייב להיות מצע מסודר שכולל את עקרונותיה (ובנוסף באופן יעיל יותר - את תוכנית העבודה שהיא מתכוונת לפעול ליישומה), אך בתכל'ס כשאני רוצה לערוך השוואה מעשית בין הליכוד, העבודה וקדימה, או כל מפלגה אחרת, המצע כמצע כתוב הוא לא הדבר שנותן לי את התמונה המדוייקת, המהותית או המשמעותית. הדברים החשובים מהמצעים הכתובים השונים, שברובם כוללים מלים על גבי מלים (אני מודה שלא קראתי את כל חלקי המצע הכלכלי-חברתי של קדימה שאותו כתב מאיר שטרית), הם מה שמתקבל במוחו של כל אדם ואדם שקצת מתעניין באקטואליה וקורא עיתונים פה ושם. זה פונקציה של הנחות יסוד בסוגיות העקרוניות, של תוכניות הפעולה שמסתמנות פחות או יותר, של האנשים שחברים במפלגה, של ההתנהלות שלהם ושל המפלגה כולה בקדנציות קודמות (שהרי הם עומדים כעת לבחירה, לצורך העניין) וכו'. כפי שכתבתי קודם לכן, אתה יכול בכיף ללכת ולהשוות את המצעים המפולספים של שלושת המפלגות האלה. האם תגיע באמת למטרות שרצית להשיג מזה, מעבר להתפלמסות המיותרת שאנחנו מנהלים כעת, מעבר לניגוח שיש או אין התכנסות ומה הקשר שלה לעקרונות קדימה במופיעים במצעה, שיש הבדל או אין הבדל בין קדימה לעבודה, זה לא מה שמעסיק אותי כפי שכתבתי בתגובתי הקודמת. מעבר לזה אין לי מה להוסיף.

Fasz

New member
תשובה יפה ומחוכמת,

אך הרי שאין בה די. בסופו של דבר, המשטר הדמוקרטי המודרני מבוסס על שלטונם של נציגי העם, ע"י שיטה מודרנית המבוססת על נציגים ונציגויות. במשטר של נציגים, העם הוא הריבון והוא המקור לסמכותו של השלטון-העם מוסר את סמכות ההחלטה בענייני הציבור לידי נציכים שבחר בבחירות דמוקרטיות. בבחירות מאין אלה, מבטא העם את תמיכתו במועמדים ובמפלגות השונות, המבטאות את הדעות השונות הקיימות בציבור. כיצד האזרח מבדיל בין המפלגות השונות, ולמי נותן הוא את קולו? למפלגה אשר מצעה תואם את השקפת עולמו, מתוך התקווה, שראשיה יהיו נאמנים לו. כמובן שמתוקף השיקול נכנסים עניינים פרסונליים, כמו המועמדים וכיו"ב, אך אלה אמורים להיות שיקולים זניחים עד בינוניים - כל עוד הנציגים אינם עבריינים, או אל-מוסריים. המצע הוא מעבר לפיסת נייר כתובה, ונסיונך לנתב את השיחה להתעסקות שולית בעובדה כי אמנם המצע של קדימה מעורפל ביותר, אך אין זה משנה כי הרי אינני מביא את מצעי שאר המפלגות כדוגמה (חסוך ממני את הטרחה ותבדוק בעצמך, לי, אין זמן לחלק את הסעיפים השונים במצעה של כל מפלגה ומפלגה ,לנתחם באופן פרטני, ולאחרי כן לדון בהם - זה ייארך שעות, וזמני יקר-לכן אני מבסס את הצהרותיי על סמך ידע קודם). זו אינה הדרך. הרי פירושו של המצע הוא מדיניות, ובאין מצע מסודר, אין מדיניות, וזאת אנו רואים כבר עתה. ציפי לבני מדברת על הסדר מדיני, דיכטר מדבר על כיבוש מחדש של רצועת עזה -ואולמרט? הוא מרגיע את המצב כשהוא לא נוגע בשום פרשה שתיתכן כלפיה מחלוקת כלשהי בכדי לא לגרור את עצמו לשפל תמיכה ציבורי חדש. אז אמור לי, כיצד כל טיעונייך יפי הנפש, המלווים בשלל ססמאות, ומילים לועזיות, מסוגלים לתת מענה, לעובדה כי לאחר שתכנית ההתכנסות נגנזה- לקדימה אין כל מצע מדיני ברור - אין לקדימה חזון מדיני. גם אם יש, הוא תמיד יחפוף את מצעה של מפלגה גדולה כלשהי- מימין, או משמאל.

trigotrigo

New member
אני לא חושב שאני חייב לך דו"ח.

את הפתק שאני מכניס למעטפה אני חייב לעצמי בלבד.

למעלה