שאלה חשובה לבוחרי נתניהו -

שאלה חשובה לבוחרי נתניהו -

אתם טוענים כי דרך ההתנתקות היתה משגה.. ושמנהיגכם טוען גם הוא כך. אנא, ענו לי בכנות ומבלי להתלהם - אדם שבחר להתפטר בגלל ההתנתקות וקובע אולטימטום.. וממש לקראת הסוף מתחרט ותומך בה מחדש.. ואז שוב מתפטר בגללה, סמוך לבחירות. ואז אומר "זה לא קל לוותר על כיסא". אני באמת לא מבין.. נתניהו הרי עשה V על Y וידע ללחוץ את יד ערפאת ולמסור את חברון. ומה הקטע עם להעיף את פייגלין בצורה של "חוק לאיש אחד".. הרי הוא דוגמא ל"ציוני אמיתי", לדעתכם, לא? ופתאום, סילבן, שנתניהו טען כי השקפתו שמאלנית מידי - הוא מס' 2 ולנדאו, הציוני, לדעתכם, נדחק שוב לפינה? במלוא הכנות, האם זו הדרך שאתם מאמינים בה? כי אם לא, מדוע לכם להצביע "ליכוד" ולא למפלגה "ציונית" יותר כגון האיחוד הלאומי וכד'? תגובות עניניות יתקבלו בברכה :)

ק צ ר י ם

New member
ביבי מעולם לא רצה להתנתק ללא אישור

העם. בנימיןנתניהו, בזמן שהתפתל כהגדרתך היה שר האוצר(על זה אין ויכוח) והיה שר אוצר מעולה(גם שרון אמר זאת כמה פעמים). הוא היה באמצע מהלך של הבראת המשק(כולם יודעים זאת). עד כאן אין ויכוח נכון??? אכן לצופה מהצד, שמושפע מהמדיה בלבד, ביבי נראה מתפתל, מזגזג, מזיע, ועוד כל מיני סיסמאות שהפריחו עליו(אנשי תקשורת, ועורכי הדין של שרון) נתניהו בעצם הוביל ניסיון למשאל עם לגיטימי, שנהדף שוב ושוב על ידי אריאל שרון ויועציו. הוא יכל להתתפטר בהתחלה, אבל אז היה בלתי אפשרי להוביל למשאל עם, שלא לדבר על ניסיוןלהשיג 61 ידיים נגד ההחלטה(בתקשורת כינו את זה פוטש), כי אם היה מתפטר היה לו פחות השפעה משר כשר פעיל. בנוסף לזה, כל המערכת שבנה במשרד האוצר, והשינויים שהוביל, ושהפכו אותו ליקיר התקשורת זמנית, היו נופלים כמגדל קלפים במקרה הרע. או שאולמרט היה משיג את הדיבידנד על העשייה במקרה הטוב(זה פחות עניין אותו)ולוקח את האוצר, וההוכחה שהוא טוב(ביבי)אולמרט לא שינה כלום. ביבי כשר אוצר שמתנגד להתנתקות, ושחזר והשמיע זאת בכל הזדמנות, שידר לכם ולכל העם שההתנתקות הזו לא ראויה, אין כרגע בכוחי לשנות אותה אם אתפטר, ומשרד האוצר יתקלקל שוב אם אצא. הוא המשיך לשדר זאת בכל הזדמנות אפילו כשניסו להציג אותו כמזיע, וכמעורר תגרות וכו'...הוא האמין עד הרגע האחרון שהלחץ למשאל עם מכל הכיוונים יכריע את הרצון התמוהה של אריק להתנתק. שבוע לפני ההתנתקות , הוא כבר התפטר כי לא היית ברירה אחרת. מעניין איך אחרים היו נוהגים, אתה חושב שביבי לא מבין שזה נראה רע??? הוא העדיף את טובת הכלל על טובתו האישית. קשה לך להאמין אבל נראה איך תנהג כשיש לך להשיג שני דברים א. מניעת התנתקות. ב. המשך הצלת הכלכלה. הוא בחר לתמרן ולהעביר מסרים בדרכו, הלך על קצה החבל מה שנקרא. בתקשורת הראו אותו מזיע בראיון,שאול מופז הזיע הרבה לאחרונה וזיגזג עוד יותר, אריק שרון בקושי מתנשם כשהוא כבר מחליט לדבר בתקשורת, וביצע התנתקות אפילו שהבטיח שלא, מול מצנע, אבל בחרו לתת לכם את ביבי בקלוז אפ. יש דברים מעבר למה שאתה רואה ושומע, כמו ששרון בחר להתנתק בלי לקבל את ברכת העם, גם שם יש דברים שאתה ואני לא יודעים(אולי החקירה? אולי לחץ של בוש?) הרבה סיבות שלא קשורות בשלום וביטחון. מקווה שהסברתי.

ממתי מנהיג צריך את אישור העם ?

למרות שהיום מוכח מעל לכל ספק שהעם היה מצביע בעד ההתנתקות.

ק צ ר י ם

New member
אחרי שהקאסמים נופלים על אשקלון.

לא בטוח שרוב העם מסכים. בטח שלא ערב התנתקות. מנהיג שנבחר על אג'נדה,"אני לעולם לא יתנתק מעזה", בבחירות מול עמרם מצנע.חייב לפחות להסכים למשאל עם. כשהוא משנה עמדה שחידדה את כל מערכת הבחירות ההיא. אבל מה לעשות שאתה מהמתלהבים משרון, שבעצם עשה מהלך שקנה לו נקודות זכות אצל לא מעט שמאלנים(ראה שמעון פרס) בוודאי אצל רוב אנשי התקשורת(רובם שמאלנים), ובטוח שהשתיק כמה חקירות שהתנהלו נגדו. אם זה לחמך אל לך כי תלין לאחר הבחירות. משרון תמיד ניתן לצפות להפתעות. הקים כל מאחז אפשרי! נכנס ללבנון תוך שהוא משקר את בגין! פינה מאחזים ואת עזה! והשחיתות כמובן. שנינו יודעים שאין עשן בלי אש, במיוחד שהעשן מעורפל ומצומצם על ידי אנשי תקשורת שמוכירים לו את ההתנתקות. בקיצור, צפה להפתעות משרון(לא נעימות בוודאות).

המצב הבטחוני במגמת שיפור!

ועל כך אין ויכוח - אלה עובדות. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=345&a=65769&c=6856&sc=0&ssc=0 אני עדיין לא מבין איך קיבלת את החוק שהמציאו כנגד פייגלין.. ואת העובדה שלנדאו נדחק החוצה - והקשר של שניהם לבחירות?

ק צ ר י ם

New member
מנהל פורום חביב.

שוב אתה מעביר את מה שיש לך למכור, ושכבר עניתי לך שגם ביבי הוריד את הטרור, במקום למכור לנו משהו שנעשה בעבר בהצלחה יותר מרובה, ובנחישות. וללא כל לחץ שגורם לאמפטיה. תמכור למצביעים הפוטנציאלים שלך תשובה כנה ואמיתי, מדוע? אחרי שתענה לי על כמה שאלות שלי, שלהם לא ענית , אני יחשוב אם זה ראוי לענות בשלישית(יחד עם הבאה שלך) על אותה שאלה. תתמודד ותשפיע. משום מה נראה לי שההודעה באה מלמעלה, מישהו שהתיעצת איתו, ואמר לך תחדד את מה שיש לנו למכור, נעביר תשובות בהמשך. מקווה שעניתי, אשמח לתשובות.

עוד לא ענית על כל השאלות.. :)

הלנת על המצב הבטחוני - אני נותן לך עובדות בשטח. מה עם השאלות ששאלתי בהודעה הראשית? אשמח אם תענה על כולן - בנוגע לפייגלין.. לסילבן השמאלני.. ללנדאו.. למסירת חברון (אני לא זוכר משאל עם).. אם יש לך שאלות אלי - אתה מוזמן :)

ק צ ר י ם

New member
שאלת על נתניהו קיבלת תשובה.

האם אתה מעוניין שאענה לך על פייגלין?איש עם דעות לטובת יהודים בטוח, אם כי קצת אובססיבי. על סילבן שלום שר החוץ? שלא דבק בו רבב?שהצליח בשני תפקידיו האחרונים? על עוזי לנדאו? אחד מהיותר ישרים שיש בפוליטיקה? מה אתה מעוניין שאשיב עליהם? אשיב בשמחה.היכן שלא תפנה הליכוד לא החליט לבעוט במוסכמות, הליכוד לא הקיא את אריק מתוכו, הליכוד תמיד הגן על האינטרסים של העם הזה(כולל שרון עד שפירסס וזיגזג)הליכוד הבטיח בבחירות שלפני אלו, עמרם מצנע מתנתק- אנחנו לא. אנחנו ובמיוחד שרון!!! הליכוד לא המציא את המורדים, שרון הכניס אותם לפינה(כמו את בגין) הליכוד מקיים מערכת בחירות פנימית(תגיד עד מחר "מרכז") אריק לא נותן ללהקה להתמקם אפילו במקום שני. שלא לדבר על השאר. יום אחרי הבחירות זה יראה כמו הטקסים בסרטים העתיקים:מי הקיז למעני יותר דם!!! על השאלות שלי כמו... 1. מדוע קאסמים נוחתים באשקלון בצורה מיותרת? 2. האם התרענועל הבעיה הצפויה? כולל נתניהו כפי שכבר הסברתי לך. 3. האם לתת ללא תמורה כפי שהסברתי לך בשיטת הפלשתינאים זה לא מחדל? 4. האם היה שם משהו נמהר?חשוד?מפליא?במיוחד שהוא בא מאדם כמו שרון? 5. האם ההתארגנות החופשית יותר שלהם(פלשתינים) היום, זה לא שירות למטרתם? האמיתית? זו שמאחורי מסך השוטר הטוב והרע? יש עוד בארסנל והמון, במיוחד על ההבדלים בין בנימין נתניהו לשרון בכל מה שקשור בפלילים. בפלילים אני לא מוטרד יותר מדי משום שבנושא זה יתקוף אתכם עמיר. אבל בוודאי שנמשמח לתשובות. בעזרת השם בעוד כמה שעות השבת נכנסת, ועליה אני שומר ובטח שלא גולש, אענה על כל שאלה כמו שהרבה אחרים מאיתנו שואלים ונענים בהכפשות, אשמח להתמודדות מאתגרת למען שילטון שלא יפול בידיים עם הרבה חשבון לאינטרסים,חקירות,דיקטטורה ועוד. כפי שאמרתי תסביר בדיוק מה אתה רוצה שאענה על כל האנשים הטובים שהזכרתי ואענה אולי עוד היום, בטוח לאחר השבת. שבת שלום. שבת שלום.

סלח לי, אבל,

עדיין לא ענית על השאלות ששאלתי - ענית על שאלות שאתה העלת, אם זה בנוגע לשחיתות ועוד - לא שיש משהו רע בזה שבחרת להוסיף תוכן :) אשמח להמשיך לדון בנושא בצאת השבת. שתהיה שבת שקטה לכולנו :) שבת שלום לך!

h e v e n

New member
סליחה. אבל

מי כאן בדיוק לא עונה. הוא ביקש הסבר, מה השאלות שיש לך לגבי האנשים שהוא הזכיר. ותוך כדי הוא ענה לך על המסר שאתה מנסה לטחון כבר כמה הודעות שהמצב הבטחוני טוב. מה טוב בדיוק??? את זה הוא הכניס בהודעה תוך כדי מבלי להתחמק מהשאלה אלא ביקש הסבר מה בדיוק אתה שואל. רק לי נראה כאן שמנהל הפורום בעצם לא ענה על כלום. ולא הסביר מה השאלה שלו. שאלת על בנימין נתניהו בצורה ברורה, הוא העניק לך תשובה ברורה. השאר מעורפלות כמו המצב הבטחוני היום ביבי יצעד קדימה בחוכמה- ללא עבר והווה פלילי

זו לא השאלה שעלתה לדיון, זה הכל :)

בנוגע לפרשיות שחיתות שהציגו כאן - רבות הן התלונות כנגד נבחרי ציבור, מכל הקשת הפוליטית - אם זה מהליכוד, קדימה או כל מפלגה אחרת. במעט מהן יש אמת - כך החליטה הרשות השופטת - ובהרבה מהן - טעויות או אי סדר שגם הם לא מבורכים.. הפוליטיקה שלנו לא נקייה.. וקשה להאמין שיש מישהו שאוהב את זה. רק בית משפט קובע ויקבע, במדינת חוק, מי אשם ומי לא. ואין כאן מקום לפוליטיקה.. רק לחקירה עמוקה ויסודית. אותי לא מענינים לנדאו ופיגליין - מעניין אותי לדעת מדוע בכלל מתנגדי ההתנתקות מצביעים למי שתמך בה :) ואז התחרט ואז שוב תמך ושוב התחרט.. על כך קיבלתי תשובה הולמת מקצרים.. לא משנה אם אני מסכים איתה או לא :) שאלתי שאלות בנוגע להרחקת פייגלין מהליכוד - לא קיבלתי תשובה אחת! ובנוגע לסילבן שלום ודחיקת לנדאו - גם על כך לא קיבלתי תשובה! אני מעריך את הרצון של "קצרים" להעמיק את הדיון.. ומצפה לתשובות לשאלות שהצגתי :)

ק צ ר י ם

New member
ועוד הבהרה

לא הלנתי על המצב הבטחוני הדי לא מוצלח לאחרונה ועובדה שנעצת הודעה על "יש דברים יותר חשובים מפוליטיקה" שזו נעיצה ראויה, למרות שיש לך לינקים להיסטוריה וסטטיסטיקות. לא הלנתי על המצב הבטחוני של מה שקרה אתמול עם החיילים(למתאבדים עם כל הצער התרגלנו- ביבי בזמנו עשה זאת בהצלחה אחרי האוטובוסים שלפני בחירות 96). הלנתי על קאסמים שמיום ליום רק יתחדדו וישתפרו ויתקדמו עוד לעברנו. הלנתי על שיטת הפלשתינאים ששרון מכיר, והתמודד איתה שנים, התריע עליה בדרכו שלו, צעק בכיכרות, "אסור לתת ללא תמורה ועיקרון ההדדיות".ובכל זאת דחוף היה לו לשחרר לחץ ולקבל אהבה, מעם שמשנה עמדה אחת לשנתיים, ושיחרר מעצמו לחץ מחקירות, מהממשל האמריקאי, ועוד ועוד. שרון יודע את שיטת השנתיים בחירות, וזיהה את הצורך לפנות שמאל וימינה אבל עשה זאת לא מצורך השעה, אלא מדוחק המצב. על אלו הלנתי. שבת שלום.

mean girl 16

New member
../images/Emo41.gifתגובתי.

קודם כל, לא כל בוחרי נתניהו טוענים כי ההתנתקות היא הייתה משגה. אני רואה המון אנשים שתמכו בשרון בהתנתקות והם עדיין בליכוד. כי זה שתומכים בהתנתקות לא אומר שמאמינים במה ששרון מתכוון לעשות הלאה. ולא, לא תומכים בפייגלין כי פייגלין ממש לא קשור לליכוד. ביבי לא מנסה להעיף אותו, הוא רומז כל הזמן שזה לא מקומו אבל אין לו הרבה מה לעשות בעניין. המרכז יכריע לגביו. בכל מקרה. נתניהו לא תמך בהתנתקות, בגלל שהוא טען שהיינו צריכה לבקש אזשהו הסכם בתמורה שיבטיחו שלא יהיה טרור אחרת הם לא יקבלו. ועכשיו אני אסביר לך מה אני תומכת בנתניהו ולא בשרון. שרון מאוד מעורפל עכשיו, אני לא יודעת בדיוק מה וכמה הוא הולך לתת ואני מפחדת להסתכן בזה. אני מפחדת שעכשיו כשזאת בבירור הקדנצייה האחרונה שלו, הוא ינהג בפזיזות על מנת להיכנס לדפי ההסטוריה. מה שגם, המון זמן שהוא מנוהל על ידי יועציו. הוא עזב את הליכוד בגלל יועצים שדאגו אך ורק לאינטרסים שלהם ואת זה אני יודעת במאה אחוז, אם לא יותר. שרון מצידו, זאת הקדנצייה האחרונה שלו. לאחר שהוא ייבחר הוא יעשה מה שבראש שלו בלי לתת חשבון לאף אחד. הוא אוהב להפתיע. ואני כבר לא כל כך סומכת על שיקול הדעת שלו. הוא השתנה בצורה חדה מדי. הוא לא מרכז, הוא ממש ממש לא מרכז.. הוא יעשה דברים שהשמאל בחיים לא יעז ואני פשוט יודעת את זה. נתניהו לעומת זאת. הוכיח בעבר שהוא מנהיג מתון. וכל מי שקורא לו פה "קיצוני" אני בספק אם הוא בעצמו קונה את הבולשיט הזה או שהוא מנסה לשכנע את עצמו. נתניהו מעולם לא היה קיצוני, לא עשה שום דבר קיצוני. זה שהוא חושב שהיינו צריכים לדרוש הסכם- אין לי בעיה עם זה- מה רע בהתנתקות+ הסכם? אני לא חושבת שגם לך יש בעייה עם זה. דבר אחר. המצע של נתניהו(כמו שהוא הכריז עליו) זה לתת לערבים את המינימום שחייבים לתת בשביל לקבוע גבולות ברורים. ותו לא. ואין לי ספק ששרון ייתן הרבה יותר. ואני לא רוצה שהוא יקח אותנו למקומות שמהם אין חזור. גם "מר בטחון" טועה לפעמים. ראה ערך יצחק רבין. דבר נוסף שמאוד השפיע עליי הם הקאסמים עכשיו באשקלון. תוצאה ישירה של ההתנתקות, בזאת אין ספק. עכשיו, אני יודעת את כל המעלות של ההתנתקות- בוודאי לא צריך להסביר לי את זה כי תמכתי בה. אבל אם שרון פשוט ייתן וייתן.. מה יעשה את ההבדל? איך אני יודעת שהקסאמים לא יגיעו אליי הבייתה?(רעננה) מה שבטוח שתהליך מדיני בין 2 הצדדים לא יהיו בשנים הקרובות. לא כשהחמאס מתחזק ו60% מהערבים אומרים שההתנתקות היא ניצחון לטרור. אז מפת הדרכים ממש לא אופצייה כרגע אז על זה אין מה לדבר. ניסיתי לכסות פה הכל למקרה שיתעוררו כל מיני שאלות, אז אולי כתבתי קצת יותר מדי. בכל מקרה אם יש משהו, תשאלו. אשמח לענות.

JOSEF272

New member
שכחתם את משאל המתפקדים

החברים ענו די יפה אבל שכחו את המעשה הכי דיקטטורי שנעשה פה אריאל שרון רץ מול מצנע ואמר לא לנסיגה חד צדדית ולקח 38 מול 19 של מצנע שהציע לציבור התנתקות מעזה ועל כך אריאל שרון גנב את קולות הליכוד ועשה את רעיונות מצנע לאחר מכן הפסיד במשאל המתפקדים באקט דמוקרטי לחלוטין הפסיד ולא ראה אף אחד ממטר פשוט דיקטטורה במיטבה ואקט אחרון שלו זה פרישה מהליכוד בגלל 10-11 חכים שחשבו בשונה ממנו במפלגה שלו מנהיג דמוקרטי אמור להתמודד עם חברים במפלגה שלו צריך להזכיר ששרון היה חישוקאי הרבה יותר חריף לבגין שמיר ונתניהו בתקופות שלטונם אז לפני שמדברים על נתניהו צריך להסתכל על התמונה הרחבה נתניהו לא מושלם אבל נכנסים למשחק פוליטי צרי קודם לכבד את חוקי המשחק והכלל הראשון בדמוקרטיה זה לכבד תוצאות בחירות משאל מתפקדים גם תוצאות בחירות במרכז הליכוד שביקש משאל עם .

trigotrigo

New member
משאל המתפקדים אינו מחייב

גם משאל עם. הם רק אמצעי לדעת את רצון הציבור ברגע ספציפי, אבל אין שום חובה על הכנסת והממשלה נהוג לפי תוצאותיהם. זה עניין של "מקובל לעשות כך" בלבד.

JOSEF272

New member
זה מחייב כי שרון התחייב

שרון הודיע שמה שיהיה במשאל הוא הקובע ראינו מה שווה המילה שלו והיחס שלו לדמוקרטיה

nosharon

New member
שרון דיקטטור מה חדש? קדימה שפוטים

שרון דיקטטור מה חדש? קדימה שפוטים של שרון אחר כך כבר לא תוכלו לעצור אותו! אל תגידו שלא אמרנו לכם

אתה לא מסוגל לענות על השאלות.. :)

אז בוחר להכפיש? תן מקום לליכודניקים גאים להתבטא.. תודה.

אבל מה הקשר מה ששאלתי? :)

אתה לא מסוגל לענות על השאלה? עדיף שתעבור לשירשור אחר..

פרס ומופז אחד: הם אתה צוחק עליי

הרי כולנו יודעים שמפלגת קדימה מורכבת מאנשים שאין בניהם שום בסיס אידאולוגי או מחשבתי, כל רצונם הוא להכנס לכנסת הבאה ולכן הלכו לבנאדם שיכול לסדר להם עבודה לפי הסקרים כמובן נתניהו היחיד שנשאר בדעותיו לא הישתנו ולא ישתנו כי הוא לא נסחף עם הזרם וזה מה שעושה אותו מנהיג נתניהו אלטרנטיבה היחדה מול שרון וכל השמאל שיתאחדו איתו לקואלציה אשר תסכן את המדינה, שרון עצמו סכנה לערכי הדמוקרטיה והוא יוצר נורמה של שחיתות מסוכנת. ידהם של בניו בכל והם שולטים על חצי מדינה וכל מוקדי הכח בישראל נתניהו היחיד שיוציא אותנו מהבוץ הכלכלי הבטחוני המדיני, כי החוכמה זה לא לסגת אלה איך לשמור על המדינה וצימצום למינמום את הנזק של הנסיגות אז אל תספר לי רכילויות עצם התמיכה שלך מסכנת את ישראל בראש ממשלה לא יציב במלגה מעורערת ובאנשים שמחלקים ג'ובים בשביל תמיכה בשרון

למעלה