שאלה חשובה.. לכל "צופה" אמיתי..

g i l i

New member
כמה סיבות כנס ..

כל המשפחה שלי הייתה בזה אחי ואחותי בוגרי השבט שלי.. אין משהו אחר חוצ ממדצ"ים בצפים יש ערכים מסויימים וערכים הצופים הם ניטרלים לא כמו הנוע"ל, ובי עקבא. בצופים מספר חוקים(חוקת הצופה) חבר בתנועה עובר הבטחה של עקורונות התורמים לחברה(הבטחה כתה ח)

Max California

New member
___

אז את שם.. כי אח שלך נהנה שם ?! לא הבנתי את התשובה שלך כל כך.. "ערכי הצופה" מזה ערכי הצופה..

Max California

New member
___

או , נהדר.. זה מה שרציתי לראות. אילו ערכים.. של הצופים.. עם איזה אתה מזדהה ? ומה ההבדל "בדרך מסר" בכל תנועה?! "דרך ההדרכה" ?! איזה הבדלים יש?!

royi00

New member
אז ככה

אני יש לי דעה פוליטית די ברורה...ושיהיה ברור ממש לא בדיעת הורי.. אבל אני לא חושב שצריך להעביר את הפיליטיקה ולכפות על מישהו דיעה...זה כמו שתגידו אתה חושב כמונו אתה יכול להצתרף אתה לא חושב כמונו אתה לא שייך-(כאילו ככה זה אצלכם) אני יודע שזה לא ככה אבל זה נותן מין דמוי כזה.. הערכים של הצופים זה עזרה-בכל מה שזה קשור-לא רק לצופה לעצמו אלה לחברה לטבע לאנשים וכו... סמל הצופים מסמל שוויון עם זה במגן הדוד בקשר השמינית ובהכוווול... אני לא ממש יודע מה התנועה שלך רוצה להעביר...אני יודע שמה שהצופים רוצים ומנסים בכל כוחם להעביר זה מה שאני חושב-בלי שום דיעה פוליטית. אני אף פעם לא הייתי בתנועת נוער אחרת...(פשוט קשה לי לחשוב על לעזוב את הצופים-זה מין בית שני(בערך))משמע אני לא ממש יודע צורת הדרכה אחרת אבל אני יודע שאני רוצה להדריך בצופים ולהמשיך את משך שהותי בתנועת נוער-בצופים. לפי דעתי ההבדלים שיש זה במסר-אנחנו לא מעבירים אף מסר פוליטי(אפילו לא בימי זיכרון(שמעתי שאצלכם זה ככה)... ויש עוד-אנחנו תנועות שונה אבל תמיד יש קשר ואני רואה לפעמים שיש מין "ריב" כזה בין התנועות-ולדעתי זה נורא כי אנחנו לא סתם תנועות אנחנו תנועות נוער וזה עושה את ההבדל-המשך יום טוב ממני רועי www.mrom.co.il

Max California

New member
___

ציינת כל הזמן אתם .. לא אמרתי שאני בתנועת נוער. אני אומנם בתנועה אבל לא ציינתי איזו, אז נכון אני בנוער העובד.. אבל מה שאתה אומר הוא חסר בסיס.. יש לי חברים בקבוצה שלי שהם ימנים .. והם לא "עוזבים" את הנוער העובד. אנחנו מנהלים שיחות וויכוחים.. אבל לא מגרשים אותם. דבר שני .. התנועה שלך , כפי שאתה מציין .. והרבה מחבריך היא כיף.. חסר פה המון עניין של ערכים וחינוך.. הכל שם "כיף".. זה כמו חוג .. זו לא המטרה. עוד משהו .. התנועה שלך , הצופים , מעודדת לקחת חלק פעיל , לפעול , לשנות בחברה.. אם לא אומרים במפורש מה.. אבל הם "דוחפים" אותך לעשות את זה. אז בוא נגיד שבקבוצה שלך יש שמאלנים.. ימנים.. וכל אחד מהם מחליט ללכת להפגין , אז כל אחד מהם נמצא בצד אחד של הכביש עם חולצת הצופים שלו והעניבה שלו.. צועק משהו אחר. זה לא אבסורדי ?

תראה

חניך בא לצופים או לכל תנועת נוער כי כיף לו שם התפקיד של המדריכים זה להכניס בהם את הערכים שהם עוברים פעולת קבלת השונה הם עדיין נהנים אבל בכל זאת הם קיבלו באותה פעולה ערך מסויים אי אפשר להגיד שלא... שיט אני צריכה לעוף... אני אמשיך את ההודעה עוד שניה

תראה...

תנועת הצופים מנסה להעביר (בן היתר) מוערבות חברתית, נכון- לא מגדירים לנו במה להיות מעורבים, יש כאלה שיגידו שזה רע, ויש כאלה שיגידו שזה טוב- אם אתה שואל אותי, זה מ-ע-ו-ל-ה. אנחנו מעבירים לחניכים שלנו את העקרון של מעורבות, את העיקרון שבנאדם יכול לשנות משהו שמפריע לו! הצופים זה הרבה יותר מסתם כיף! וגם אם כן (ולא...) - מה רע? ילדים לא מסתובבים בחוץ ועושים שטויות.. לא פעם אני רואה הורים של חניכים מגיעים לשבט ומודים למדריך של הילד שלהם על זה שהוא מעסיק אותו, ובזכותו הילד שלו לא מסתובב ועושה שטויות. להפגנות של מפלגות הצופים, בתור צופים ל-א הולכים! חניכי הצופים יכולים ללכת לאן שהם רוצים, בתור אינדבדואלים, לא בתור חנכיים בתנועת הצופים. חוץ מזה- אמרת שגם אצלך בקבוצה יש ימנים ושמאלנים, וכל אחד מהם מחליט ללכת להפגין, אז כל אחד מהם נמצא בצד אחד של הכביש עם החולצה הכחולה שלו והשרוך האדום... צועק משהו אחר. זה לא אבסורדי?

n u t

New member
וזה לא אבסורדי מבחינתך

שבנוע"ל חברי תנועה עם דעות ימניות (מעטים ככל שיהיו) לא יוכלו להשתתף בחלק מפעילויות התנועה כמו ההפגנות למשל? זה לא נראה לך אבסורד שרק בן אדם בעל דעות פוליטיות מסויימות יכול לקחת חלק פעיל בתנועת נוער שלך?

BlackRose

New member
שאלה טיפשית, לדעתי לפחות../images/Emo141.gif

כי זה ה-צופים
פוגשים ת´כיתה לא בכיתה כל הכיתה בצופים. טוב לי יש כמה סיבות: 1.החבר´ה שם, אני אוהבת את האנשים שבאים לשם, את מה שהולך שם, את הקהילה, את ה´ביחד´. 2.אני מתכננת להדריך שנה הבאה. 3.אני באה לשם ולא לשאר תנועות הנוער שפירטת כי זה קרוב לבית שלי, לאיזור שלי, אנשים שאני מכירה באים לשם. נראה לי שסיכמתי את הכל... חחחחחח ולסיום-אני חושבת שחאקי עדיף על חולצה מכופתרת בצבע כחול..

Max California

New member
___

החולצה לא מכופתרת.. זה סה"כ חולצה עם שרוך.. לפחות לנו אין מכנסים תואמים.. חחח

חאקי הרבה (../images/Emo70.gif) יותר טוב מחולצה

כחולה ושרוך אדום (אם אני לא טועה...) וחוצמזה, הצופים זה דבר ממש סבבה, כולם ביחד, ויש לי אחלה של אנשים בשבט, (גרררר אני שונאת את תדהר
השבט הכי דפוק בהנהגת חיפה!) ואההם.. חוצמזה זהו! ואני גאה להודיע שאתמול כיבסו לי את החאקי הג´יפה שלי.. והייתי צריכה להוריד את כל הדברים שיש לי עליו.. וכל מה שכתבו לי.. נמחק!

Max California

New member
___

בקיצור.. סבבה וכיף שם .. וכל הכיתה בצופים. אני כל כך שמח שלא טעיתי.

וכאילו גם אם הולכים לשמה כי זה כיף,

אז מה?! לדעתי כל הבולשיט הזה של תנועה פוליטית וכל זה- זה דבר דפוק.. וגם אם אנחנו הולכים כי זה כיף, אז מה?! ככה אנחנו (או לפחות אני) רוצים! ואההם.. חוצמזה אני לא יודעת על קן (או איך שלא קוראים לזה) של הנוע"ל שקרוב אליי, וגם אם היה לא הייתי הולכת כי בשבילי זה סבבה! נ.ב אנ´לא מבינה מה אתה כל כך שמח שצדקת בעניין שאנחנו הולכים כי כיף.. אני לא מבינה מה רע בללכת כי שם יש לי חברות\חברים וכיף לי שמה..

Alexis14

New member
בערך כמו שנועה אמרה...

כי זה הדבר היחיד שיש באיזור שלי- חוץ מבני עקיבא אבל זה לא ממש בא בחשבון... ואני לא ממש יודעת מה ההבדלים בין התנועות והכל, אף פעם לא הייתי בפעולה של אחד מאלה, אז אני לא ממש יכולה לקבוע...

אוקיי....

תראה אני לא חושבת שאתה נכנסת לנוע"ל בגלל הערכים והכל בכל מקרה שאני הצתרפתי לצופים בכיתה ה´ לא חשבתי על הערכים ובכלל לא ידעתי שהם קימים אני באתי לפעולות כי היה לי כיף כי הייתי עם החברים שלי היום שאני כבר מדריכה בצופים שעברתי המווון בשבט שלי ועשיתי ואני עדיין עושה מעל ומעבר לשבט שלי אפילו שלא כיף לי (ויש קטעים כאלו כי לפעמים נשבר לך מההדרכה מהחנכים מהלחץ בזמן והמחיובות שבזה) אפילו שקורים לי דברים כאלו אני לא יעזוב את הצופים לעולם זה כבר משהו שקשה להסביר שיום לפני מבחן במתמתיקה אני הולכת לדבר עם המרכז הדרכה עד 1 בלילה במקום ללמוד או לישון... שאני חוזרת אחרי משמרת של 9 שעות במד"א אחרי שקרעתי תצורה כל היום לא נחתי הרגליים הידיים הגב הכל כואב אני חוזרת הבייתה ב12 בלילה ובכל זאת הולכת לישב"צ. את הדברים האלו אני כבר לא יכולה להסביר שאנשים באים אליי ואומרים לי תראי איך את מרגישה חרא תראי איך הלך לך כל החופש או כל השבת רק בגלל שאת בצופים למה את לא פורשת? ואיך שאני ארגיש אפילו הכי חרא בעולם וגם אם אני אגיד דיי אני פורשת אני יודעת שלא משנה מה ייקרה אני ישאר בצופים אז למה אני בצופים? כי זה הצופים. יש לנו עוד תנועות נוער בגבעה אבל אני הצתרפתי לצופים רק כי הם עשו גיוסים יותר טובים כי שאני הייתי בכיתה ה´ לא ידעתי מזה צופים וזה שיש ערכים או משהו כזה בכלל לא הטריד אותי.

Max California

New member
___

לא מסכים איתך.. כי אני יכול ללכת לצופים אצלנו... פשוט זה אני מחפש משהו מחנך.. עם ערכים.. לא "כיף" כמו שכולכם אמרתם.. תנועת נוער תפקידה לחנך.. לא להיות ביביסיטר אחה"צ.. לא להעביר את הזמן.. ואם כן.. אז אל תקראו לעצמכם תנועת נוער.. תקראו לזה חוג הצופים. יהיה הרבה יותר טוב.

למעלה