שאלה כללית לגבי בתי ספר יסודיים בארה"ב

שאלה כללית לגבי בתי ספר יסודיים בארה"ב

היי ,
אנחנו שוקלים רילוקיישן לארה"ב (אזור בוסטון - סניף של חברה שבעלי עובד בה ) .
הבכורה שלי התחילה כיתה א והאמצעית בת 4 ,
לגבי בית ספר (של הבכורה או האמצעית בהמשך)
אם שולחים לבית ספר יהודי - מלמדים לקרוא ולכתוב גם באנגלית
וגם בעברית ? (נניח כשהקטנה תעלה ל א )
ואם נניח שעוברים כשהגדולה בכיתה ג - איך תלמד את בסיס הקריאה והכתיבה באנגלית ?
האם יהודים חילוניים בדכ שולחים לבית ספר יהודי ?

d a p h n a

New member
מאחר ובתי ספר יהודיים הם בתי ספר פרטיים שעולים הרבה

ואיכות הלימודים בהם לא בהכרח מאוד גבוהה, ומאחר ואם גרים באזור הנכון אפשר לשלוח לבית ספר ציבורי בחינם, הרי שרוב הישראלים החילונים שאני מכירה מעדיפים לשלוח לבית ספר חילוני, ולתחזק את העברית בבית או בעזרת sunday school בעברית.
&nbsp
ספציפית באזור בוסטון אם גרים בברוקליין אז זה די בחזקת "ישראל הקטנה", יש שם המון ישראלים. בית הספר היסודי שם, Edward Devotion School, כולל תכנית עזרה באנגלית עם דגש ספציפי על ילדים דוברי עברית (או לפחות כך היה בעבר מניסוני).

תודה

iris mom of two

New member
תשובה נוספת

יש בית ספר די גדול יחסית לפרטי, יהודי חילוני בשם רש"י. בעצם שייך לתנועה הרפורמית, אני יודעת עליו ממקורות שונים ועד כמה שידוע לי זה בית ספר לא רע.
&nbsp
אישית אני מאמינה בחינוך הצבורי ועד כמה שידוע לי רוב הישראלים שולחים לחינוך הצבורי כמו שאמרה דפנה

תודה, הכוונה הייתה לעשות רילוקיישן נניח לשנתיים

ועלתה לי המחשבה שבעצם ילדה בכיתה א בארה"ב
בעצם חוזרת ארצה בכיתה ג מבלי שתדע לקרוא ולכתוב בעברית
אלא אם ניקח שיעורים באופן פרטי .
וגם הקושי של ילדה בכיתה ג להכנס לכיתה ג בארה"ב מבלי שתדע לקרוא לכתוב
ולהבין אנגלית ..
החלטה לא פשוטה ..
&nbsp

Boston Guy

New member
כן - זה יהיה קשה לילדים. ולא רק להם

לתכנית שאת מתארת - רילוקיישן לשנתיים בלבד - יש הרבה יותר חסרונות:
1. מבחינה כלכלית - האדם שהולך לעבוד בארה"ב צריך להרוויח משכורת עתק כדי
שמעבר כזה לא יגרום לכם לנזק כלכלי רציני.
א. יקרעו אתכם במיסים - גם מס הכנסה (של ישראל ושל ארה"ב), גם ביטוח
לאומי (של ישראל ושל ארה"ב) - מכל דולר הכנסה כנראה ישארו פחות מ 40
סנט אחרי כל המיסים.
ב. אתם מתכננים לעבור לאחד האזורים היקרים למגורים ומחייה בארה"ב.
ג. אם התכנית היא לשלוח שני ילדים לחינוך יהודי פרטי - את מדברת על
הוצאה נטו בגיזרת ה 30,000$ לשנה רק על בית ספר (לפני קייטנות וכיוצ"ב).
ד. לעקור את המשפחה ממקום א', לארגן חיים במקום ב' (לרהט בית, לקנות
מכוניות, רשיונות, ביטוחים וכיוצ"ב) - זו הוצאה של עשרות אלפי דולארים.
ואחרי שנתיים - צריך לפרק הכל ולעשות את אותו דבר בצד שני.
ה. תכניות פנסיוניות. הטבות כמו קרן השתלמות. הטבות שיש כאלו שמקבלים
בארץ מקבלים כמו "רכב חברה" וכיוצ"ב - כל אלו לא קיימים כאן...

הקונבנצייה פעם הייתה שלוקח משהו כמו 3 שנים כדי "להתיישר" כלכלית מההוצאות שכרוכות ברילוקיישן. רילוקיישן של שנתיים כרוך בהפסד כלכלי כמעט ודאי - למעט מקרה של "משכורת עתק" שציינתי ברישא של הפיסקה.

2. כן - רילוקיישן של שנתיים קשה לילדים. זה לא מעבר מראשון לציון לזיכרון יעקוב. זה מעבר ליבשת אחרת, שפה אחרת ותרבות אחרת לגמרי.
ההסתגלות לנורמות התרבותיות בבית ספר אמריקאי לוקחת זמן (זה לא רק השפה - זו גם שפת הגוף, ההתנהגות, הקודים החברתיים...). זה יכול לקחת חצי שנה ויותר עד שהילד משתלב. ואיך שהוא מתרגל - צריך לעקור אותו משם ולהחזיר לארץ (מה שלחלק מהילדים גם לא עובר קל).

3. אנשים לרוב מתרכזים ב"קשיים של הילדים" כדי להסתיר את הפחד שלהם עצמם מהמעבר.
לילדים הללו יש הורים - וההשתלבות של ההורים לעיתים קרובות הרבה יותר קשה מההשתלבות של הילדים.
במקרה של רילוקיישן מהעבודה, ההורה שהולך לעבודה יכול לקבור את עצמו במשרד.
אבל ההורה השני צריך להתמודד עם השתלבות בעולם שונה לחלוטין מהעולם שממנו הוא בא. ולהורה הזה לרוב אין מסגרת (בית ספר, עבודה) ש"תטשטש" את האתגר הזה.

לאיזור בוסטון מגיעות משפחות רבות לתקופות קצרות יחסית

הרבה משפחות ישראליות בוחרות לגור בברוקליין או ניוטון שבהן יש ריכוז גדול של ישראלים ובתי הספר הציבוריים ערוכים לקלוט ילדים שהגיעו מישראל ולא יודעים אנגלית. בביה"ס דיבושיין למשל, המורה שמלמדת ב ESL היא ישראלית, 20% מהילדים בבית הספר הזה הם ישראלים.
גם בביה"ס יהודי, יום הלימודים מתנהל באנגלית, והוא לא יהיה שונה בהרבה מיום הלימודים בבית הספר הציבורי, ההבדל היחיד הוא שיהיה בו שעור תורה ושעור עברית, אבל רמת העברית בשעורים האלה תהיה מגוחכת לילד שבא מישראל, הם פונים לילדים אמריקאים יהודים שלא מדברים או קוראים וכותבים בעברית ברמה ישראלית.
כדי לשמור על רמת העברית, קמו כאן בתי ספר "משלימים" אחרי הצהרים, שבהם לומדים עברית ברמה ישראלית, הלימודים מתקיימים פעם או פעמים בשבוע ורמת התוצאה הסופית תהיה תלויה בכמות ההשקעה שתשקיעי בזה בבית, יש ישראלים שמשקיעים בזה יותר מאמץ ויש כאלה שפחות והתוצאות הן בהתאם. שתי מסגרות כאלה שאני מכירה זה בית הספר הישראלי בברוקליין ושעורים אצל ברכה שהיא מורה שמלמדת בניוטון. יש גם ביה"ס ישראלי בלקסינגטון.

מעבר לזה, ביה"ס יהודי הוא יקר, למשל, סלומון שכטר עולה 27,510$ לשנה + Activity Fee של 210$ לשנה.

כמו שאמרו לפני, ביה"ס פרטי, יהודי, יקר, לאו דווקא מרמז על איכות בית הספר, להפך, למשל בביה"ס יהודי פרטי יש מורות שיש להן רק תואר ראשון (וראיתי כאלו שלימדו בלי תואר בכלל) לעומת בית הספר הציבורי שמעסיק רק מורות בעלות תואר שני בהוראה. בנוסף לזה, בבית הספר הציבורי יש תמיכה בצרכים מיוחדים מה שאין בכלל לביה"ס יהודי פרטי.

Alfa156 GTA

New member
שאלת מחירים - נגיד ולא בית ספר פרטי, על כמה מדובר בבתי ספר

ציבוריים?
&nbsp
&nbsp

iris mom of two

New member
מה זאתומרת כמה עולה צבורי?

בתי ספר צבוריים הם בחינם. מי שגר בעיר או עיירה משלם עליהם במיסים ולא משנה אם יש או אין לו ילדים שלומדים שם.
&nbsp
כמה עלויות: חוגים שאינם חובה, טיולי בית ספר, תמונות שאינם חובה, ציוד של תחילת הלמודים (תרמיל, מחברות, עטים...).
&nbsp
אפילו את הספרים מקבלים מבית הספר

Alfa156 GTA

New member
טוב לדעת, לא ידעתי את זה.

כי נראה שבבוסטון כולם משלמים 35K לכל ילד לבתי ספר פרטיים, או לפחות כל אלו שיצא לי לדבר איתם, אז חוץ מבתי ספר יהודיים, אין מניעה לבית ספר ציבורי במיקום טוב?
&nbsp
(אין ילדים, סתם מברר)

n47

New member
להיפך. כולם בבוסטון בציבורי

ולא משלמים דבר. אבל - התשלום מבוצע בעקיפין דרך עלות הבית או השכירות. בתי ספר טובים = כולם רוצים לגור שם = מחירי דיור מטורפים ומיסי נדלן גבוהים אם לא חייבים להדבק לישראלים אחרים אז יש עוד המון ערים בבוסטון רבתי בהן בתי הספר מעולים.

Boston Guy

New member
אתה מתבלבל בין בוסטון לבין ברוקליין. שתי מערכות חנוך שונות

Boston Guy

New member
לעיר בוסטון יש מערכת חינוך ציבורי גרועה...

יש סיבה לכך שמחיר הקנייה (או מחיר השכירות) של דירה באותו גודל בברוקליין כפול מהמחיר בעיר בוסטון. הסיבה היא מערכת החינוך הציבורית.

יש כמה סיבות שבגללן אנשים בוחרים לשלוח את ילדיהם לחינוך פרטי:

1. אנשים שגרים (מבחירה או מהכרח) בעיר שבה מערכת החינוך הציבורית גרועה.
אלו מתחלקים לשני סוגים עיקריים:
א. אנשים שעושים את החשבון הכלכלי של "אני רוצה לגור קרוב לעבודה \
משפחה \ קהילה בבוסטון - ויותר משתלם לי כלכלית לשלם פחות על
המגורים (ולגור בבוסטון ולא למשל בברוקליין) - ולשלם על חינוך פרטי.
ב. אנשים עשירים מאוד שבין כה וכה התכוונו לשלוח את ילדיהן לבית ספר פרטי
אליטסטי, ולכן אין להם בעיה לגור בביקון היל או בבניין פאר שמשקיף על
בוסטון קומון.
2. אנשים שחיים במנטאליות של "נובלס אובליג'ה" - (בין אם הם מה"ברהמינים של
בוסטון" או נובו-רישים) וילדיהם ילכו לחינוך פרטי במוסדות אליטסטיים שבהם
הם לא יצטרכו להתחכך במסדרונות עם ילדי "עמך". לחבר'ה האלה יש כסף
לגור איפה שבא להם, וגם לשלם על כל סוג חינוך שבא להם לקנות.

3. אנשים שמאמינים בדרך מסויימת (חינוך דתי \ חינוך בשיטת חינוך מסויימת).
כאן יש תערובת של סיבות -

אמונה דתית,

גזענות וקסנופובייה (בבוסטון יש "רקע מיוחד" לעניין הזה - חפש אינפורמצייה
על מאבק ה BUSSING והפריחה של בתי הספר הפרטיים של הכנסייה
הקתולית בעקבותיו - [URL]https://en.wikipedia.org/wiki/Boston_busing_desegregation[/URL] )

נסיון לשמר זהות קהילתית

דעות מאוד מוצקות בנושא שיטות חינוך "נכונות" שנותנות לילד להתפתח "באופן
מושלם" וכיוצ"ב.

רוב הישראלים לא גרים בבוסטון עצמה

אלא בערי הלווין של בוסטון, שבהן מערכת החינוך הציבורית מעולה. אנחנו גרים כאן כבר 20 שנים, עם שני ילדים במערכת החינוך הציבורי, ואני מכירה מעט מאוד אנשים, במיוחד ישראלים, ששולחים לפרטי.

Alfa156 GTA

New member
זה ממש מפתיע, 100% מהחברים המקומיים שלי פה שולחים לפרטי.

אבל זה טוב לשמוע לכשיהיו לנו ילדים - שיש אופציות.
&nbsp

ilanvag

New member
תזכיר לנו באיזו עיר אתה בדיוק?

אם אני זוכר נכון, מדובר באחת הערים שבהן מערכת החינוך הציבורי היא "לא משהו"...

בנוסף, מעניין לאיזה בי"ס בדיוק ההורים שולחים את הילדים. בחברה הקודמת, עבדו אתי בצוות שני אנשים מקסימים, שגם הם בחרו לשלוח את הילדים למערכת החינוך הפרטי. הסיבה לכך הייתה ששניהם קתולים אדוקים, הם עצמם התחנכו בבתי ספר קתוליים, ומבחינתם הילדים שלהם ילמדו אך ורק בבי"ס קתולי -- שום דבר אחר בכלל לא נספר בתור אופציה (וזאת למרות שהם גרו בערים טובות ועם מערכת חינוך ציבורי טובה).

Alfa156 GTA

New member
גר על Beacon בברוקליין, לפי מה שאני זוכר נחשב מקום נהדר

מבחינת בתי ספר, אבל מודה לא התעסקתי עם זה מעולם.

Boston Guy

New member
אז לך לבקר בבית הספר השכונתי שלך...

תבדוק לאיזה בית ספר האזור שלך בביקון שייך - ותארגן לעצמך סיור בבית הספר הציבורי שהאזור שלכם. פשוט תרים טלפון למזכירות בית הספר ותגיד להם שאתה הורה (פוטנציאלי) של תלמיד (פוטנציאלי) בקרוב, ואתה מעוניין בסיור ב FACILITY שלהם.
כך לפחות יהיה לך איזשהוא רושם לגבי מה זה בית ספר בעיר שבה אתה גר.

Alfa156 GTA

New member
כשנגיע לגשר :)

קודם נחשוב על ילדים, אחרי זה נעשה סיור, וכמובן נראה עד אז איפה נגור.
&nbsp

Boston Guy

New member
שתי שאלות: כמה אנשים זה 100%?, ובאיזה גילאים הילדים?

קודם כל - חינוך ציבורי מתחיל ברוב המקומות רק מגיל 5.
אם הילדים של אותם "חברים מקומיים" הם בני פחות מ 5 - זה יכול להסביר בצורה מסויימת את התוצאות של הסקר שלך. אין אלטרנטיבה אחרת לגילאים האלו - יש רק חינוך פרטי.

דבר שני:
מכיוון שאתה נמצא בארה"ב בערך חדשיים,
ומכיוון שאתה עדיין לא עובד בארה"ב -
אני לא בטוח כמה "אנשים מקומיים" יצא לך להכיר בכלל - וכמה מהם הגיעו לקטגורייה של "חברים" בפרט. במילים אחרות - מה גודל המדגם שעליו אתה מסתכל.
הניחוש שלי הוא שהרוב המכריע של אלו שאתה מגדיר כ"חברים" הם קולגות לעבודה של אישתך - כלומר רופאים ואנשי אקדמיה של BU.
ואם אותם אנשים בחרו לגור "קרוב לעבודה" - כלומר בשכונות של ה INNER CITY של בוסטון שנמצאות מסביב ל BMC כמו דורצ'סטר, MISSION HILL או JP - הם גרים באזור שבו בתי ספר הציבוריים גרועים מאוד.

הבחירה שלהם היא כנראה לגור 5 דקות מהעבודה, לשלם שכר דירה של דורצ'סטר - ולשלוח את הילדים לחינוך פרטי כדי להימנע מלהכניס אותם לבית ספר ציבורי שמדורג בציון "3 מתוך 10" בדירוג בתי הספר במדינה.

בחירה אחרת יכולה להיות לגור 20 דקות מהעבודה (בברוקליין), לשלם שכר דירה שהוא פי 2 או 3 ממה שמשלמים בדורצ'סטר - ולשלוח את הילדים לבית ספר ציבורי שמדורג בציון "9 מתוך 10".

כשתגיע למצב שיש לך אישור עבודה ואתה הולך למשרד (שלמיטב זכרוני נמצא בווסטפורד) - אתה תגלה שחצי מהאנשים שעובדים איתך שם בכלל גרים בניו המפשייר (כי שם זול יותר לגור ואין מס הכנסה של המדינה), וחלקם עושים את אותו חשבון - גרים בעיר עם מערכת חינוך בינונית ומטה ושולחים את ילדיהם לחינוך פרטי.

למעלה