אבל זאת בדיוק הצרה של בתי הספר הפרטיים
בעוד העירייה חיה ממיסים של התושבים, ובברוקליין העלו לפני כמה שנים את המיסים בצורה משמעותית בגלל תקציב החינוך, אז העיריה יכולה לשכור רק מורים עם תואר שני ומעלה, ולשלם להם 80-100$K לשנה, פלוס פנסיה תקציבית לכל החיים. בעוד שבתי הספר הפרטיים חיים משכר לימוד ומשלמים למורים 35K לשנה... אז מי יבוא ללמד שם? מורה שיכול להוציא שני תארים, ירוץ ללמד בעיריה, אבל כאלה שיש להם רישיונות עבודה בעייתיים, או רק תואר ישראלי אחד, או כל סיפור אחר שימנה מהם ללמד בציבורי, יבואו ללמד בפרטי. ולכן, מעבר לתשלום המאוד גבוהה, רמת הלימודים הרבה יותר נמוכה מהציבורי, ויש אינפלציה של ציונים בשביל שה"לקוחות המשלמים" יהיו מרוצים... ולכן הילדים שלהם מגיעים לאוניברסיטה עם ציונים יותר גבוהים אבל הרבה פחות "מוכנים" להתמודד עם הריגר של האונברסטאות הטובות... והרי האמא היהודיה ידועה כאחת שרוצה את הכי טוב בשביל הילד שלה, וגם זה שהיהודים חכמים ולכן הולכים הכי גבוהה שאפשר עם ההשכלה הגבוהה.... אבל בשטח הילדים משכטר ודומיו מגיעים מאוד לא מוכנים. מצד שני הם יהודים ולא צריך לדאוג להם כי יש משהו בקאלאבסה, אז הם משלימים את הפער בסוף, אבל בהתחלה הרבה יותר קשה להם. שוב, זה מה ששמעתי מהורים משכטר, אבל לא שלחתי לשם ילד ואני לא יודעת מה המצב שם באמת. אני יכולה להגיד רק שהבת שלי מוכנה מבחינת הריגר ומבחינת מוכנות, להתמודד עם כל אוניברסיטה בטופ-50 של ארה"ב.