שאלה כללית לגבי בתי ספר יסודיים בארה"ב

naf86

New member
אז זה טיפה יותר מכפול

כי אצלנו, כיתה ו-ח זה כ-14.5 אלף לתלמיד לשנה.

תוסיף גם

Trip Fee

Grade 6 - Nature's Classroom - $610

Grade 7 - Washington, D.C. - $1,050

Grade 8 - Play and Graduation - $650

Grade 8 - Israel Study Tour - $4,200

וזה בלי להתחיל לשלם על תרומות לביה"ס וכ"ו שבפרטי, בניגוד לציבורי, מאוד מקובלות.

naf86

New member
גם אצלנו יש טיולים

שנה שעברה הם הלכו לאלבמה, ומישהו תרם את כל העלות של הטיול.
&nbsp
בי"ס חייב תרומות. שכר הלימוד ממש לא מספיק לבית הספר לשרוד. אצלנו בבית ספר יש משהו כמו 30 מורים ואנשי צוות. אם משכורת ממוצעת זה 35 אלף דולר לשנה, הרי שרק משכורות עוברים את המיליון דולר בשנה. כששכר הלימוד הוא 15 אלף דולר, ויש 60 תלמידים (שרובם לא משלמים מחיר מלא), זה לא מכסה אפילו את המשכורות למורים.
לכן צריך תרומות, מענקים ועוד דרכים לגייס כסף.
&nbsp

אבל זאת בדיוק הצרה של בתי הספר הפרטיים

בעוד העירייה חיה ממיסים של התושבים, ובברוקליין העלו לפני כמה שנים את המיסים בצורה משמעותית בגלל תקציב החינוך, אז העיריה יכולה לשכור רק מורים עם תואר שני ומעלה, ולשלם להם 80-100$K לשנה, פלוס פנסיה תקציבית לכל החיים. בעוד שבתי הספר הפרטיים חיים משכר לימוד ומשלמים למורים 35K לשנה... אז מי יבוא ללמד שם? מורה שיכול להוציא שני תארים, ירוץ ללמד בעיריה, אבל כאלה שיש להם רישיונות עבודה בעייתיים, או רק תואר ישראלי אחד, או כל סיפור אחר שימנה מהם ללמד בציבורי, יבואו ללמד בפרטי. ולכן, מעבר לתשלום המאוד גבוהה, רמת הלימודים הרבה יותר נמוכה מהציבורי, ויש אינפלציה של ציונים בשביל שה"לקוחות המשלמים" יהיו מרוצים... ולכן הילדים שלהם מגיעים לאוניברסיטה עם ציונים יותר גבוהים אבל הרבה פחות "מוכנים" להתמודד עם הריגר של האונברסטאות הטובות... והרי האמא היהודיה ידועה כאחת שרוצה את הכי טוב בשביל הילד שלה, וגם זה שהיהודים חכמים ולכן הולכים הכי גבוהה שאפשר עם ההשכלה הגבוהה.... אבל בשטח הילדים משכטר ודומיו מגיעים מאוד לא מוכנים. מצד שני הם יהודים ולא צריך לדאוג להם כי יש משהו בקאלאבסה, אז הם משלימים את הפער בסוף, אבל בהתחלה הרבה יותר קשה להם. שוב, זה מה ששמעתי מהורים משכטר, אבל לא שלחתי לשם ילד ואני לא יודעת מה המצב שם באמת. אני יכולה להגיד רק שהבת שלי מוכנה מבחינת הריגר ומבחינת מוכנות, להתמודד עם כל אוניברסיטה בטופ-50 של ארה"ב.

וכן, למי שהאג'נדה היהודית חשובה לו, אז זאת בחירה טובה

אבל יש כאלה שחושבים, שאם זה עולה הרבה יותר זה שווה יותר, ופה הטעות שלהם.

ועוד דבר, נאף,

אני מדברת על ברוקליין או ניוטון, עם מערכת חינוך ציבורית מעולה, ברור שיש מקומות בארה"ב שבהם החינוך היהודי הפרטי, יהיה יותר טוב מזה שהסייט מציע... פשוט פותחת השרשור מדברת על השכונות האלו פחות או יותר...

naf86

New member
רק שהבית ספר פה מעולה

על אף שזה פרטי.
&nbsp
אני גר במקום עם מערכת חינוך מעולה (לפי niche, מקום 71 מתוך 10,574 דיסטריקס בארה"ב) ומשלם המון במיסים בשביל המערכת הזאת. אני יודע שאם אנחנו מחליטים להחליף לבית ספר ציבורי, נקבל את אחד הבתי ספר המובילים במדינה.
אבל אנחנו מאוד אוהבים את הבית ספר, ובמבחנים הארציים הבית ספר מקבל ציונים גבוהים.
יש בית ספר פרטי אחר באזור שאמר שיקבל תלמידים שלמדו בבית ספר שלנו בלי מבחן קבלה. הבית ספר הזה נמצא במקום ה-254 מתוך 1,869 בארה"ב (https://www.niche.com/k12/the-harley-school-brighton-ny/rankings/), אז אם היינו רוצים להמשיך עם פרטי, יש אופציות אחרות די טובות.
&nbsp
הבית ספר שלנו הולך עד כיתה ח. כלומר בכיתה ט, הילדים בבית ספר הולכים לתיכון ציבורי (שבמקרה שלנו נמצא במקום ה-116 מתוך 17,867 בארה"ב). אז אנחנו לא מודאגים. לא יהיה שום בעיה לעבור מהבית ספר שלנו לתיכון פה. הרבה תלמידים עושים את זה. כמובן שאחרי זה הרבה ילכו ל-U OF R, שאני לא צריך להגיד לך מה הרמה שם.
&nbsp
&nbsp
המורים פה בבתי ספר הציבוריים לא ירוויחו 85-100 אלף, אלא יותר כמו 40-50 אלף. לכן 35 אלף זה קצת פחות, אבל לא פער כפי שאת מציגה. מצד שני, במקום כיתה עם 5-10 תלמידים, יש כיתה של 25 תלמידים והתנאים בהתאם. אז מורים מעולים יעדיפו להרוויח פחות, אבל עם תנאים יותר טובים מבחינת העומס.

סבבה לכם

U OF R נותנת לילדים שלכם מלגות מיוחדות בגלל שהם מהעיר שלכם.
האמת, העיר שלכם נראת מאוד נחמדה, קצת סוף העולם, אבל סוף עולם נחמד.

אבל אתה לא יכול להשוות את המשכורות של המורים או את שכר הלימוד בפרטי אלינו, כי אצלנו הכל עולה כפול מאצלכם, החל מהדיור ועד המחירים בסופרמארקט. נכנסנו לסופרמארקט אצלכם, לרשת שאנחנו קונים בה כאן בבוסטון, והכל היה הרבה יותר זול. אז המשכורות בהתאם, זה קשור בקשר ישיר ליוקר המחיה.

naf86

New member
הרבה דברים פה זולים יותר

ונכון, המשכורות פה נמוכות יותר. אבל אנחנו מרגישים שהרבה יותר קל לחיות פה מבחינה כלכלית.
&nbsp
נכון, זה לא באזור ניו יורק/בוסטון/לוס אנג'לס. אז מה? יש פה הכל חוץ מהצפיפות הנוראית במקומות האלו.

אנחנו עברנו לשנתיים לארה"ב, עם ילדה שעלתה לכיתה א'.

את מוזמנת ליצור קשר בפרטי, ואספר לך מה אנחנו עשינו ועברנו.

naf86

New member
יש המון בתי ספר יהודיים מזרמים שונים

הבית ספר של הילדים שלי מקפיד על אנגלית ועברית. היה לי פעם בוס חרדי, שהבית ספר של הילדים שלו לימד אותם גם יידיש.
יש בתי ספר רפורמים, קונסרבטיביים, אורטודוקסים ואחרים.
&nbsp
אנחנו שולחים את הילדים שלנו לבית ספר הלל ברוצ'סטר ניו יורק. רוב ההורים שם חילונים. האווירה נעה בין אורטודוקסים לקונסרבטיבים מבחינת סוג הלימודים והערכים. המנהלת קונסרבטיבית, אבל יש 2 רבנים אורטודקסים.
לפני כן גרנו בניו יורק ושם שלחנו לסולומון שכטר. חברים שלנו שלחו לHAFTER שזה אורטודוקסי והרבה דברים שם היו שונים לגמרי.
&nbsp
לכן אי אפשר לשאול על "בית ספר יהודי", כי לכל בית ספר יש תוכנית משלו ומלמדים דברים שונים.

תודה לכולם,אנחנו רק בשלבי גישוש התחלתיים אבל עזרתם מאוד

למעלה