שאלה כללית לגבי בתי ספר יסודיים בארה"ב

KallaGLP

New member
רק שאלת הבהרה לא לגמרי קשורה.

בזמנו כשבדקנו את האפשרויות לעבור לאזור פורטלנד, עלה הרעיון לגור בצד הוושינגטוני של הגבול כדי לא לשלם מס הכנסה. ממה שביררנו עלה שכל יום שהעובד בפועל מגיע לעבוד במדינה שבה יש מס הכנסה, הוא חייב לשלם אותו, כך שאם מגיעים למשרד בפורטלנד כל יום, אז משלמים את המס של אורגון. לנו ספציפית זה עדיין היה משתלם כי בעלי גם ככה עובד די הרבה מהבית, אבל לא למי שנוסע לעבודה כל יום. האם הבנתי נכון ואז זה לא עוזר למי שגר בניו המפשיר ומגיע לעבוד בבוסטון שבניו המפשיר אין מס הכנסה, אלא אם לפחות חלק מהימים הוא עובד מהבית? אגב, לגור על גבול אורגון ווושינגטון זה יכול להיות סידור אולטימטיבי למי שיכול למצוא עבודה בצד של וושינגטון ולעשות קניות באורגון ששם אין מס קנייה.

Alfa156 GTA

New member
רק מעדכן.

אני עובד כבר ונפגש באופן יום יומי עם אנשים ולקוחות.
אבל המידע שלי הוא דווקא מחברים מקומיים שלי ולא של אשתי, אצל אשתי כולם ילדים וילדות בגיל דוקטורט אמריקאי (כמובן ללא ילדים).

מדובר על חברים שלי שהכרתי מכל החברות שעבדתי בהם שכמה מהם עם סניפים פה והחברים גרים באזור, גילאים אני לא יודע לא שאלתי, אבל הם לא מברוקליין אלא מניוטון, ככה שהניחוש שלך לא נכון, ולמזלי (כנראה) לא מכיר בן אדם אחת מהשכונות שציינת, אצלי הרוב בניוטון, ברוקליין, לקסינגטון והאזור.

גם בקשר למשרד זכרונך מטעה אותך, אני עובד מהבית, המשרדים שלנו בגרז'י.
אבל כן הRSM שאני עובד איתו אכן אמר לי שעדיף לקנות הכל בNH בגלל זה בדיוק.

בכל מקרה טוב לדעת שיש עוד אופציות, ואם נחליט להישאר בבוקליין ולהגיע לילדים ובתי ספר באזור, תודה.

iris mom of two

New member
אישתך עובדת

עם אנשים מהסוג ששולחים לפרטי, כי ככה יש להם בחירה של עם מי הילדים שלהם מתערבבים. מחיר שכ"ל הוא לא משמעותי בשבילם.
&nbsp
וכמו שאמרת, כולם בגיל דוקטוקרט... לא עצמאיים ועובדים.

אהבתי את המספר 100%

אתה נמצא כאן כמה חודשים, אין לך ילדים, מעולם לא ראית ביה"ס מבפנים, לא ציבורי ולא פרטי... בקיצור אין לך מושג על מה אתה מדבר, אבל אתה מתווכח עם הורים שמגדלים כאן ילדים, וגרים כאן כבר הרבה שנים ואז אתה בא עם מספר מפוצץ-100%

מנסים להגיד לך שמה שאתה אומר לא מדוייק אבל אתה ממשיך לטעות ולהטעות.

אז כן, יש כאלה ששולחים לפרטי, חלקם בגלל שיקולי דת, חלקם גרים באיזורים שבהם רמת החינוך נמוכה וצריך ביה"ס פרטי (ממש אבל ממש לא המצב לגבי ברוקליין או ניוטון) והחלק השלישי הוא "עושי הרושם" שליד המכונית היוקרתית והמנוי לקאנטרי קלאב צריכים גם ילד או שניים בביה"ס פרטי בשביל המינגלינג עם הורים עשירים אחרים.
אם רוצים נתונים יותר מדוייקים, אפשר לעשות סקר בפייסבוק ,ישראלים בבוסטון וסביבתה, ולראות כמה אחוזים שולחים לפרטי
https://www.facebook.com/groups/244915478869268/
לדעתי המספר יהיה הרבה פחות מ-100%... אולי יותר לכיוון ה-5-10%

Alfa156 GTA

New member
נראה לא הבנת את מה שכתבתי / או שפשוט לא קראת נכון.

מעולם לא התווכחתי עם אף אחד, באתי לפה לשאול כי זה עניין אותי, לא טענתי לרגע אחרת, כתבתי שמתוך 5 אנשים שדיברתי איתם, כולם שולחים לבתי ספר פרטיים, לא יודע איך זה נחשב אצלך, אצלי זה נחשב 100% מתוך האנשים איתם דיברתי, יש לציין שאף אחד מהם לא מרוויח המון, אף אחד מהם לא הולך לקאנטרי וממש לא חיים בצורה יוצאת דופן, בגלל זה היתה לי התעיינינות איך זה נראה להם מובן מאליו,ככה שלרשום שאני מתווכח עם הורים זה פשוט לא נכון כי אני לא מתווכח עם אף אחד ובטח שלא טועה ומטעה, כי לא טענתי כלום, סה"כ העברתי אם מה שסיפרו לי...עכשיו אפשר לנשום קצת.
&nbsp
בפייסבוק לפני שבוע או שבועיים מישהו ביקשה המלצה לבית ספר, לפי הזכרון העמום שלי הרבה ישר המליצו את jcds , או שכטר, כנראה כי היא ביקשה מסגרות ישראליות.
&nbsp
בכל מקרה - לא כתבתי מאה אחוז מהאנשים בעולם, כתבתי שמתוך אלו שדיברתי איתם כולם שולחים זה הכל, שוב, אפשר לנשום, סה"כ רציתי לדעת לעתיד כשיבוא מה האופציות העומדות לרשותינו.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Boston Guy

New member
מה שהצחיק אותי נורא היה מי נתן את ההמלצות על אותם בתי ספר

פרטיים באותו שירשור בפייסבוק.

על JCDS המליצה בחורה שמלמדת בו - שהיא דוגמא לאדם שלא היה נכנס אפילו באלכסון למשרת הוראה בבית ספר ציבורי בעיר שבה היא גרה (ברוקליין) :אין לה רשיון הוראה של מסצ'יוסטס, אין לה תואר שני בתחום שאותו היא מלמדת...

על שכטר המליצה בחורה שבעלה עצור כרגע ומחכה לגזר דין על עבירות "פשע מאורגן" - אגרבייטד אסולט, סחיטה, חטיפה (!) - במסגרת מאבקי טריטורייה של "חברות ניקוי שטיחים" ברוד איילנד. מה שנקרא "משפחה טובה".

ומה שהכי מעניין - אף אחד לא דיבר על בית הספר היהודי הפרטי היחיד באזור שבאמת ידוע כשומר על רמה אקדמאית גבוהה - ישיבת הרמב"ם (מיימונידס או "מיימו" בקיצור). הוא כמובן שייך לזרם האורתודוקסי, ונורא מצחיק אותי שאלו שיש להם בכיס דרך קבע כיפה שחורה "למעצרים" ושבחגים הולכים לבית כנסת אולטרה אורתודוקסי של תנועת חב"ד - שולחים את הילדים שלהם לבית ספר שכטר (ששייך בכלל לזרם הקונסרבטיבי).

Alfa156 GTA

New member
מובן, לא באתי להתווכח.

החברים שלי ששולחים לשם לא נכללים באותם האנשים שכללת, סתם אנשי הייטק מקומיים.
אבל בסדר, כל מה שרציתי לדעת אם יש עוד אופציות טובות, ואני מבין שהתשובה היא כן.
בכל מקרה אני מתאר לעצמי שעד שיהיו ילדים אני מנחש שלא נגור על ביקון בבוקליין אז נשאל שוב אז!
&nbsp
&nbsp

Boston Guy

New member
אז גודל המדגם הוא N=5 ?

המסקנה ש"כולם שולחים את ילדיהם לבית ספר פרטי" מבוססת על מדגם של 5 משפחות מניוטון...

אז כדי לעזור לך טיפה להבין עד כמה מה שאתה חושב שגוי:
לעיר ניוטון יש מערכת חינוך ציבורית מצויינת.
הינה ה REPORT CARD של מערכת החינוך הזו- שמראה שבשנת 2015 למדו בבתי הספר של ניוטון 12,670 תלמידים.
[URL]http://profiles.doe.mass.edu/reportcard/districtreportcardoverview2015.aspx?linkid=106&orgcode=02070000&fycode=2016&orgtypecode=5&[/URL]

אז כנראה שבניוטון לא "כולם שולחים את ילדיהם לחינוך פרטי"... לפי המספרים נראה שיש כמה אלפי משפחות שבוחרות לשלוח את ילדיהם לחינוך ציבורי.

Alfa156 GTA

New member
כתבתי את זה מהתחלה שזאת התחושה שקיבלתי מחברים כאן

אני מעדיף לא להשוות את עצמי "לכולם", אלא לאלו שיותר דומים לחיים אותם אנו חיים,ולמצב הסוציואקונומי שלנו בגלל זה הגעתי לכאן לאמת, והבנתי שיש עוד אופציות, טוב לדעת את זה.

זה שיש משפחות ששולחות לציבורי זה מובן, זה שמתוך 5 אנשי הייטק, 5 שולחים לפרטיים, גם אומר אם כי מעט - אבל משהו.

Boston Guy

New member
לא, זה שחמישה אנשים שולחים לפרטי לא אומר כלום.

אני מכיר הרבה יותר מ "5 משפחות היי-טק" בניוטון - כולל משפחות של מנכ"לים. אולי 10% מהן שלחו את ילדיהם לבתי ספר פרטיים.
שאר ה 90% שלחו את ילדיהם למערכת החינוך הציבורית.

KallaGLP

New member
לפחות בחלק מהמקומות יש "תרומות" כאלה ואחרות

שבפועל חלקן הן לא ממש תרומות. זה יכול לנוע בין כמה עשרות לכמה מאות דולרים בשנה, תלוי במקום ובבית ספר.

בברוקליין, פרבר של בוסטון, אסור לתת תרומות ומתנות

מותר לעשות את זה רק בצורה כיתתית, וגם אז אסור שהסכום שכל משפחה משלמת, יעבור את גבול 20$

KallaGLP

New member
אז יש לכם מזל.

איפה שגרנו בקליפורניה חלק מהתרומות היו חובה, וגם אלה שלא הופעל לחץ חזק ונגינה על המצפון. האמת, כשחושבים על זה, במקום החדש באמת אין את זה. צריך לרשום עוד פלוס.

באופן קבוע, בכל שנה בדצמבר מגיע אימייל מה-superintendent

שמזכיר שזה אסור. הצורה היחידה שבה מותר לתת מתנות, זה רק אם המתנה היא כיתתית, ואסור כמובן לכתוב שמות על הכרטיס מי תרם ומי לא... ובכל מקרה זאת מתנה לכיתה ולא מתנה אישית למורה.

naf86

New member
וואו. סולומון שכטר אצלכם עולה כמעט כפול

מהבית ספר היהודי באזור שלנו.
חוצמזה, הסקול דיסטריק פה מספק צרכים מיוחדים גם לתלמידים בבית ספר פרטי.

גם אצלנו הסקול דיסטריק מספק צרכים מיוחדים לתלמידי הפרטי

אבל בשביל זה הם צריכים להגיע לביה"ס הציבורי ולקבל את השרות במהלך יום הלימודים. להורים עובדים זה יכול להיות קצת בעייתי.

למעלה