שאלה לארז

ybello

New member
אכן אלפ דואז' מדורגת נמוך

למשל ביחס לאנג'ילרו המיצוענים טיפסו שם 39/26-28 ואולריך אמר שלא הספיק לו ההילוכים. הדירוג - (אלפ דואז' מקום 104 !!!) ----------------- 1. Galibier 2. Grossglockner 3. Stelvio 4. Nigra 5. Umbrail/Stelvio 6. Mortirolo 7. Tre Cime Lavaredo 8. Monte Bondone 9. Bernina 10.Rombo ... 15.Ventoux 29.Port de Larrau 32.Madeleine 87.La Plagne 98.Aubisque 104.Alpe d'Huez

arieleco

New member
גם אחרי העליות התלולות של

האלפים האוסטריים והדולומיטיים האיטלקיים עם שיפועים המסרבים להיפסק של 18%, יש משהו בצובה הזאת שסוחט את הרגל. המעבר שלי מ53-39 ל-50-34 [רעיון של ארז] עזר מאוד, אבל עדיין זה לא בית הבראה. אלפ דואז מדורגת הרבה מעבר למקום ה-104 אם לוקחים בחשבון את כלל העליות שיש באירופה. באתר המצורף ניתן לקבל פרופילים, גבהים, שיפועים וקושי של כל העליות באירופה

gsprukt

New member
צובה

גם קשיש כמוני אחרי שלושה חודשים של רכיבות כביש בסופשבוע וקצת ספינינג הצליח לטפס את צובה בלי קושי עם 39/26. את הקירות של תחילת העליה מפצחים בקדנס נמוך ובעמידה על הפדלים ובהמשך יש מספיק מקומות להתאושש. העליה מצומת הדסה לברבהר בהמשך, היא עליית סיבובי רגלים קלאסית. מה שכן, צריך להגיע מחומם מספיק מצד אחד (אני מתחיל בנחשון, עושה חימום קצר לכיוון לטרון, מסתובב חזרה לנחשון, מטפס באיזי את יער הנשיא ואז מגיע לטיפוס של צובה מוכן ומזומן) ומצד שני לא עייף מדי.

מהיכן דרוג העליות?

אני עליתי, למשל, את col d'Aubisque ואני מתקשה לראות איך הוא מדורג גבוה מאלפ-ד'ואז. על מה מתבסס הדרוג?

arieleco

New member
אורך העלייה והשיפוע שלה

לרוב הפסגות יש כמה אופציות להגעה

levinerez

New member
יאיר ואני בעצם הסכמנו - צובה היא על

עליה של כוח ולא של סיבובי רגליים. יאיר רק "ניסח" את זה שונה: "אם אתה בחור מאוד חזק, או שג'לי זורם לך בוורידים, אז אתה יכול לסובב רגליים בצובה"
צובה היא עליה של כוח ואנחנו - שאיננו "חזקים ומחוזקים" כמו המקצוענים אלה בני תמותה אוכלי פסטה לא יכולים לסובב רגליים בעליות כאלו! רק כוח סורי ארז

Mr Hunt

New member
איציק יש לי רעיון../images/Emo59.gif

מידי םעם אנשים מצרפים גרפים של עליות שהם עשו ןרשמו בפולר אולי אנחנו נתחיל למפות מסלולים נניח המשולש הקטן או עליות ונעשה בנק גרפים ופורופילי רכיבה. ככה אנשים יכלו לבחור את המסלולים שלהם לפי הפרופול ודרגת הקושי.

אחלה רעיון

יש לי מלא גרפים במחשב מאימונים באזור כאן (צור הדסה) עכשיו רק צריך למיין :-8

חלק מהגרפים נמצא בשאלות הנפוצות...

של פורום אופניים כאן אבל אני אשמח אם מישהו שממש מתמצא יעיף עליהן מבט נוסף בכדי למצוא שגיאות אפשריות ואז בהחלט אפשר להוסיף. חשוב לי שמלבד גרפים יהיו נתונים ברורים וכתובים. זה מזכיר לי שבאחד האזורים בפירנאים יש מיפוי של כל עליה גדולה (אזור הפירנאים הגבוהים, אם אני לא טועה, שם יש את הטורמלה) ושלט גדול מודיע בכל ק"מ כמה ק"מ לפסגה, באיזה גובה אתה נמצא וכמה השיפוע בק"מ הקרוב. בקרוב אצלנו...

uricane

New member
בירושלים כבר יש

מי שישים לב אז בעלייה לבר גיורא בעלייה של עמק האלה וצובה יש שלטים עם ק"מ בליווי הכיתוב PASSO באדיבותו של סמי כך שנרגיש באטליה

מי זה סמי???

עדיף שלא תדע, למה זה עוד עלול לעלות לך ביוקר הסמי הזה. פעם בשכונת ביצרון היה אחד קראו אותו סמי. למה סמי? איך שהיה רואה אותך,על הבוקר לפני הקפה והבוקר טוב היה סם לך איזה בומבה עם נבוט בעוצמה בינונית שתדע מי זה מלך השכונה ותתן לו כבוד. אחרי כמה זמן ראית איך כל השכונה שמנמנים כאלה עם כל מיני צבעים. תשאל למה? למה המכות עם הנבוט היו מנפחים אותם וכל אחד היה מקבל את הצבע שלו ככה סמי שהיה גם צבע מומחה היה מביא לך את הבומבה אבל תמיד שאל,תמיד שאל איזה צבע היית רוצה איפה שאתה חוטף, אדום כחול או צהוב. אז זהו,אם אתה רוצה לדעת מי זה סמי כדאי שתבחר מראש את הצבע שלך... מי יודע? אולי זה סמי מביצרון...

Sybh

New member
אוקיי, אז אם סוכם שזה עליה של כח

נעבור לחיי המעשה. מהי דרך האימון המיטבית לשיפור מרכיב הכח האם כדברי פאוסטו קופי: ride your bike ride your bike ride your bike או שמא משקולות, או שניהם?

למעלה