שאלה לארז

levinerez

New member
תלוי במבנה גוף - סגנון רכיבה -זמן

פנוי, שעות שינה, שכלול יכולות התאוששות שלך. אני מניח שעם מאמן טוב (ויש הרבה כאלו ואין לי שום כוונה להמליץ על אחד ספציפי) יקח לך ולו איזו עונה להבין מה עובד עליך הכי טוב ואז ליישם את זה בשטח. מהיכרות שלי אישית איתך לך חסרה מסת שריר לטיפוס - כלומר נראה לי שאתה מתחיל טוב אבל נגמר בגלל חוסר מסת שריר לספק את הכוח לאורך זמן. קח בחשבון יחס טוב לטיפוס הוא 1:4.5 וואט לקילו לישראלי שמטפס לא רע כלומר בחור של 75 קילו כמוני צריך להוציא 335 וואט בערך להגיע ליחס הזה בדופק סף אנארובי שלו. בדיקת סף ניתן לבצע בכל מכון - או על טריינר. אחכ נישאר רק לשפר את היחס הספק וואט שלך ולהרוג נקודות מומנט מתות שיש לך בגרף ביצועים של הלב ואתה תוכל גם לטפס טוב. כל יחב מעל 1:4.5 הוא יחס של רכב עילית בישראל וכל יחס שמעל 1:6.5 יאפשר לך גם "לסובב רגליים בצובה"
ארמסטרונג 72 קילו 500 ואט = 6.944 ובגלל זה הוא מסובב רגליים בצובה לפנטאני היה 49קג - 370 וואט 7.55 בטור שהוא לקח ולכן הוא גם היום מחזיק את השיא לטיפוס הכי מהיר לאלפ-דואז. ארז
 

Sybh

New member
תודה על התשובה!

מאוד מעניין. רק נדמה לי שפנטני שקל בד"כ 57 ק"ג, אז אולי ההספק שלו היה גדול יותר מ-370 (?)
 

levinerez

New member
יש לי חוברת BICYCLING ישנה

שם מצויין המשקל שלו בטור אני אבדוק שוב בשבילך אבל אם דור דבירי 50 ומשהוא אז פנטאני בטח ירד את החמישים
 

אמיר פז

New member
passo zur hadassa 7.9 km

נדמה לי שזה הכיתוב בתחילת העליה מעמק האלה. רק שאחרי 2-3 ק"מ נגמרת רוב העליה והיתר ישראבלוף. נדמה לי שהשלטים הם של מקורות משום מה. (אני לא זוכר מאיפה המידע הזה.) מעבר לדברים הרבים שנאמרו כאן, מנסיוני הצנוע אני מצטרף לדברי יאיר שפקטור משמעותי הוא מיקום העליה ברכיבה כולה. הרבה פעמים אני מסתפק בעליה מעמק האלה לצור הדסה, אבל אחרי 100 ק"מ בקצב טוב ולכן זה אפקטיבי כעליה משמעותית. בסוף החורף שעבר, כדי לחזור ל"כושר עליות" הייתי עולה מעמק האלה למטע כמה פעמים ברצף, כמובן בלי 100 ק"מ לפניכן אלא רק 20 - 30 לחימום.
 
אני עברתי על העליות עם מפה מפורטת

מאוד. לגראפים של הפולאר יש אי דיוקים רבים. מספר נתונים שנותרו בזכרוני: צובה-אורך העליה עצמה עד שיא הגובה ליד רמת רזיאל-6.8 ק"מ עם צבירה של 510 מ' מגובה 250 מ' עד 760 מ'- מה שיוצר ממוצע של 7.5%. יש לציין את שני הקילומטרים הראשונים שבהם הממוצע הוא 10%. נס-הרים, מלמטה עד מגדל התצפית: 5.7 ק"מ-מגובה 220 מ' עד 630מ'-צבירת גובה של 410 מ'. מה שנותן ממוצע של 7.1%. כמובן אי אפשר לשכוח את הקטע החשוף ה"בלתי-נגמר" עם ממוצע של 10-11%.
 

odedbc

New member
אם כך, העליה של נשר יותר תלולה. 2

ק"מ הראשונים - 9-14%
 
למעלה