שאלה לאתאיסטים שביננוי:

yaakii

New member
שאלה לאתאיסטים שביננוי:

לפני שאני שואל, ארצה להבהיר נקודה מסויימת. על אף שהשאלה תשמע כתוקפנית ומקניטה -היא לא. היא מגיעה מרצון להבין, ותו לא. והשאלה: למה לחיות? התשובות שאני יכול לחשוב עליהן, הן הבאות: 1. למה ;לא? 2. יש דברים כ"כ כיפים בחיים! משפחה חברים ועוד... 3. אין לי את הכח הנפשי. 4. אני לא רוצה לצער את משפחתי. והתושבות הנגדיות שלי: 1. כי יש לאדם כ"כ הרבה טרדות יומיות. גם אם קיימות הנאות-למה שווה להישאר ולסבול את הטרדות היום-יומיות של דאגות שונות, של ההגבלות, מחלות וכו'? למה לא לשים קץ להכל? הרי אין הרגשה אחרי המוות... 2. אז מה? שים קץ לחייך ולא תחפוץ בכל הנאה. למה לך לרדוף אחרי הנאות? 3. ממה הפחד? ממה אם לא ממה שאחרי...? 4. אז תסביר להם גם למה כדאי להם להצטרף אליך..
מצטער אם ההודעה נשמעת פסימית וחולנית במקצת (או הרבה..)

אין אף סיבה

בטח שלא ניתנה לנו מאיפשהו . יש לנו דחף להתקיים - ככה נשמרנו עד היום . אבל למה? - חלל ריק , אם תרצה תמלא אותו במה שבא לך .

yaakii

New member
היצר החזק ביותר אצל האדם הוא ההשרדות,

נכון. עם זה אני מסכים. השאלה שלי היא למה.

antreprize

New member
יצורים שלא היה להם את הדחף לשרוד

נכחדו, יצורים שהיה להם את הדחף לשרוד התרבו והעבירו את הדחף הזה לצאצאים שלהם.

yaakii

New member
ובכ"ז

האדם בחייו לא הולך תמיד על-פי היצרים שלו. לאדם יש יצר מין ובכל זאת הוא עוצר בעדו. מדוע לא לעצור בעד יצר ההשרדות? (כמו שאנשים שהתאבדו עשו)

antreprize

New member
האדם עוצר את יצר המין שלו כי הוא מתכנן לטווח

הרחוק. הוא יודע שאם הוא יתאפק עכשיו, זה ישתלם לו בעתיד. אם יוולד לו ילד בעוד 5 שנים במקום בעוד שנה, הוא יוכל לחסוך כסף שיאפשר לו לקנות בית(או מכונית, או עגלה או חופשה לחו"ל). למה כן לעצור את יצר ההשרדות? מה זה ייתן למי שיעשה זאת? מה אפשר להרוויח מזה?

yaakii

New member
הרווח הוא הפסקת הטרדות והבעיות היומיות שיש

למי שחי.

antreprize

New member
איזה טרדות ובעיות?

רובן קטנות וחסרות משמעות לטווח הארוך, למה למות כדי להעלים בעיה שתעלם בכל מקרה? מי שנשאר בחיים יכול להרוויח וגם אם לא, תמיד אפשר לשנות את זה. מי שמת אולי לא יפסיד כלום, אבל הוא גם לא ירוויח.

yaakii

New member
טרדות ובעיות:

לקום בבוקר כשלא בא משימות שיש לעשות להמנע מזה ולהמנע מזה בגלל הביראות/הביטחון מחלות אכזבות ועוד ועוד ועוד

antreprize

New member
אתה באמת חושב שכדאי למות

רק כדי לא לקום בבוקר כשלא בא? זה כמו להרוג זבוב בעזרת פצצת אטום. "לקום בבוקר כשלא בא"-יש ימים שבהם כן בא לקום בבוקר והם אינם מעטים כל כך. "משימות שיש לעשות"-יש תגמול על מילוי המשימות. "אכזבות"-יש הצלחות.

yaakii

New member
אבל למה שאדם ירצה לקבל רע, רק בגלל שהוא יודע

שהוא יקבל גם טוב? אם יש לך את האופציה השנייה: לא להרגיש בכלל. לא לרצות טוב/רע-לא עדיף אותה?

antreprize

New member
אם אני מת אז הכל קבוע,

אניל א ארוויח ואני לא אפסיד. אבל אם אני נשאר בחיים, אני יכול להפסיד הרבה מאוד, אבל אני גם יכול להרוויח הרבה מאוד. חוץ מזה-רוב האנשים מאושרים רוב הזמן, אפילו אירועים טראומתיים כמו כריתת איברים אינם גורמים לעצב להמשך תקופה ארוכה(מהצד השני- גם אירועים משמחים במיוחד כמו זכייה בלוטו אינם גורים לשמחה להמשך תקופה ארוכה, רוב האנשים יחזרו לממוצע אחרי כמה חודשים).

yaakii

New member
למה אתה צריך לעשות חשבון שעדיף הרבה טוב עם

קצת רע? אם מתים פשוט לא מרגישים כלום. אין רצון לטוב.

antreprize

New member
אז למה שאני אמות אם אני לא ארגיש כלום?

אני בעצם מוותר על כל הזדמנות וסיכוי להרגיש טוב.

yaakii

New member
כן אבל כשאתה מת לא אכפת לך מה אתה מרגיש/

לא מרגיש.

antreprize

New member
אבל כשאני חי כן אכפת לי

מזה שאני אפסיק להרגיש אחרי המוות.

yaakii

New member
זה לחשוב בצורה מרובעת../images/Emo132.gif

צריך לחשוב מה טוב לך בשורה התחתונה.

antreprize

New member
בשורה התחתונה,

אני מעדיף שיקרו לי דברים טובים ורעים יותר משאני מעדיף שלא יקרו לי בכלל.

yaakii

New member
ושוב-זו מחשבה מרובעת. כי כשתמות לא יהיו לך

העדפות. למה לך לחיות בחיים בהם יש לך העדפות כלשהן?

למעלה