שאלה לאתאיסטים שביננוי:

סיר חע

New member
אממ, למרות שזה נושא בפני עצמו,

אתה לא יכול להיות בטוח שאחרי המוות לא יהיו לך העדפות. זה פשוט, הטוב והרע עדיפים על האדישות, על הריק, על הכלום.

סיר חע

New member
האמ.

השאלה מופנית לאתאיסטים, שהם אינם מאמינים שקיימת יישות אלוהית כלשהי. התופעה שרוב האתאיסטים לא מאמינים שאכן קיים משהו אחרי המוות, זה משהו אחר.

אני נהנה מהאנושיות

לא רק מרגעי השיא אלא גם מרגעי התחתית . אני יכול להיות שלם עם עצמי גם בדיכאון , אני אנושי וזה בסדר- אני מקבל את עצמי. אני מספיק חזק כדי לדעת שאני לא צריך גאולה שקרית בצורת אמונה במשהו של אחר כך . אני חזק בשביל עצמי ובשביל מי שסובב אותי . אני חיי במקרה , ניתנה לי האפשרות של אחד להמון , אני קופץ על אותה אפשרות ומנצל כל מה שאני יכול . גם סבל אנושי וגם אושר אנושי, וזה נותן לי סיפוק.

למה לא?

כל השפיטה שלך מעוותת , במקום לנסות ולמצוא את האתאיזם ואת דרכיו אתה מנסה להבין את האתאיזם מנקודת מבט של הדת . הדת נותנת לכולם סיבה אחת ויחידה שלצערי שיקרית והיא גן עדן או משהו . לכל אחד מהאתאיסטים יש סיבה אחרת . גם אי סיבה מהווה סיבה . זה שיש עצב בעולם או סבל או שצריך לקום בבוקר לא אומר שהסיבה שלי כבר לא תקפה , תאמין לי שאני חיי את חיי בדיוק כמו אחרים ואני יודע שלמרות שהצבתי בפני סיבות שונות-אינדבידואליות אני מכיר בסבל וזה לא גורם לי לפקפק בסיבות . הסיבות לא קשורת לסבל בשום מישור.

אני חושב שמניתי אותן מספיק פעמים .

חוץ מזה שאתה לא צריך סיבה כדי לחיות זה כמו להגיד למה לצמח בכלל לצאת מהזרע ? מה זה יתן לו ? והתשובות הנגדיות שלך גם כן יכולת להוות תשובה לכל דבר למשל : למה לך לאכול - אתה רעב אבל זה משמין . למה לך להוליד ילדים - זה כאב ראש . למה לך לאמץ כלב - סתם אחריות למה לך ללמוד- זה לא נותן כלום . למה לך לעבוד- זה סבל . למה לך לשאול שאלות כאלה - מאיפה תדע שזוהי באמת ה"אמת"? אתה יכול לתת לחיים שלך תוכן אבל לא סיבה . אין סיבה לקיומינו ואם לא יאה לך , אתה יכול לשאת בתוצאות . אין לנו לא יעוד ולא שום סיבה . מקריות ואבולוציה , לא יותר מזה .

yaakii

New member
אני אעבוד ואעשה את הדברים שמנית

משום שלי יש מטרה מעבר ל``חיות``, ואלו דברים המתחייבים בכדי שאוכל לבצע את אותו ``מעבר``.

yaakii

New member
בשמחה../images/Emo13.gif

בתחתית כסא הכבוד של הקב"ה מצויות הנשמות, שנהנות מזיו שכינתו, ב"חינם". משום שהקב"ה חפץ בטובתן הוא נותנן להן את האפשרות להנות מזיו שיכנתו שלא ב"לחם-חסד". לכן הוא משליך כל נשמה בגוף של אדם ואותו שם בעולם הזה, שהוא מעין : "מרוץ-מכשולים". כל מצווה, מעשה טוב=שכר ועברה-להפך. לכן אני אלמד ואעבוד משום שאלו הם צרכים אנושיים שיסייעו לי לקיים מצוות ולעבוד את הקב"ה.

ומאיפה אתה יודע זאת ?

האם יש לך הוכחה שבאמת זו המטרה ? הוכחה מוצקת ועובדתית ולא מספר התנ"ך.

yaakii

New member
אני לא מתיימר לטעון שיש לי הוכחה של 100%

לאמיתות הדברים, אם זו כוונתך. אבל אני בהחלט מאמין באמיתותם. למי שמאמין בדבר-יש סיבה מצויינת לחיות. לך-לא.

חחחח...אם כך גם לחיינו . מה ההבדל?

אם אין לו סיבה למה לא לא להיעלם ? מה שונה הוא מאיתנו?

yaakii

New member
החסרון היחידי של אלוקים הוא

שהוא לא יכול להיות חסר. להעלם=חוסר.

למעלה