למען האמת,
אני לא מצטערת על שום דבר שקרה לי בחיים האלה, היו דברים עצובים וקשים שקרו לי, אך אם הם לא היו קורים אני לא רואה את עצמי חיה עכשיו, בשנייה הזאת, וכותבת לך תגובה. השאלה "למה לחיות?" זאת שאלה כל כך פשוטה אבל בעצם היא גורפת אחריה תשובות רבות. אני יכולה להגיד שאני אוהבת לחיות, כיף לי לחיות ואני מרגישה שלמה. אז למה לא למות- פתרון כל הבעיות? כן, אני מאמינה בעולם הבא, אבל בלי קשר, למה לא למות? אני לא חושבת שלמות זה ייפתור לי את כל הבעיות, זה בעצם ינתק אותי מהן. זה לא להתמודד! אבל בכלל, מה איכפת לי, אז שינתק, הרי גם ככה לא מרגישים כלום! לכל אחד יש נשמה והיא תרגיש בטוב וברע, במוות וגם בחיים. דעתי. הרגש הוא בעצם גשר צר מאוד שמכיל עולם. הוא עכשיו. לחיות בשביל הדברים הקטנים, לחיות כדי לדעת שיש מישהו למעלה שרוצה אותי בחיים. לחיות כי החיים יפים. לחיות כי טוב, כי אין דבר כזה רע, כי הכל לטובה. לחיות כדי להצליח לכבוש. לחיות כדי לאהוב- לאהוב את מה שיש. לחיות כדי לדעת שאם אמות, העולם יהיה אחרת בלעדיי, כדי לדעת שאני נועדתי לשנות! לחיות בידיעה שהעולם הזה נוצר במיוחד בשבילי, קיבלתי מתנה כה יפה- את החיים, מבחינה מוסרית נהוג להגיד תודה. מוות פירושו פתרון בעיות זה לא נכון. מוות פירושו בריחה מבעיות, בריחה מאחריות. קטע שקראתי בספר "חלומות" / נריס די : החיים אינם אלא חלום "שוב, איש אינו בטוח, מלבד האמונה, אם הוא ער או ישן, היות שבעת השינה מאמינים אנו כי אנו ערים, ומאמינים בכך באותה הוודאות, המפעמת בנו בעת שאנו ערים. אנו מאמינים כי אנו רואים מקומות, דמויות, תנועות; אנו חווים את מעבר הזמן, ומודדים אותו; ולמעשה, מתנהגים כמו בשעה שאנו ערים. אנו מבלים את שליש חיינו בשינה, ובמצב זה, כפי שאנו עצמנו מודים, אין לנו כל מושג על האמת, על מה שאנו מדמיינים, היות שכל התפיסות שלנו אינן אלא אשליה. לכן, מי יודע, אם המחצית השנייה של החיים, שבה מאמינים אנו כי אנו ערים, אינה אלא חלום נוסף, שונה במקצת מהראשון, שממנו אנו מתעוררים כאשר חושבים אנו כי אנו ישנים? "לו חלמנו בחברה והחלומות, כפי שקורה לעתים קרובות, היו חופפים, ולו בילינו את שעות הערות שלנו בבדידות, מי יטיל ספק שבמקרה כזה עלינו להאמין כי הדברים הפוכים? לבסוף, היות שלעתים מזומנות חולמים אנו כי אנו חולמים, וכך מערימים חלום אחד על משנהו, החיים עצמם אינם אלא חלום שעליהם חלומות אחרים מורכבים ומהם אנו מתעוררים ברגע המוות, חלום שבמהלכו יש לנו מעט עקרונות על אמת ועל טוב, ממש כמו בעת שינה טבעית, והמחשבות השונות המטרידות אותנו אינן אלא אשליות, כמו מעוף הזמן והדמיונות החלולים של חלומותינו" מתוך "מחשבות" מאת פסקל- לא גמור בעת מותו, בשנת 1669. אז נניח שהחיים הם באמת חלום, מי רוצה להתעורר מחלום כ"כ מתוק כמו החיים?