שאלה לאתאיסטים שביננוי:

yaakii

New member
מה גורם לך לרצות לחוש טוב ורע? הרי יש

דברים שכל אחד לא היה רוצה שיקרו לו. ויש דרך נהדרת למנוע כאלו דברים.

Terpsichore

New member
אבל הדרך הזו היא לא להתאבד!

ותסתכל על התגובה של סיר חע, זו גם התגובה שלי.

yaakii

New member
למה הדרך היא לא להתאבד?

כי זה לא מוסרי? המוות לא מותיר אחריו כל מוסריות..

Terpsichore

New member
הכוונה היא שהדרך היא לא למות.

כן, יש פתרונות לדברים, אבל מוות הוא לא פתרון נקודה. אני לא הולכת להתווכח איתך על זה.

"אחרי המוות" "אחרי המוות"

זו הדת שמנסה להעצים את האדם בלי אף ידיעה שיש מאוחרי החיים שלנו משהו . אין כלום . אתה יכול עכשיו להחליט שהחיים שלך שווים משהו עבורך , אם זו אהבה , משפחה או כסף . את האמת זה לא הגיוני כלל שתהיה לנו סיבה , אם היתה לנו סיבה אז זה לא היה כל כך קל להיתאבד . לא?

yaakii

New member
למה לאהוב? כל אהבה מובילה לאכזבות.

למה לרצות כסף? תצבור כל הון שבעולם ואז תמות. משפחה? להשאר חי בשביל המשפחה? למה? להישאר איתם ולסבול בעולם הזה? למה לא לשתף אותם בפתרון המושלם?

אם אתה לא מסוגל לראות את הבלתי ניתן להסבר

עברוך . אולי זו האופציה שתבחר בה. אפשר להנות גם מהאכזבות , זה חלק ממך . אם תהייה מאושר מעצמך תהיי מאושר גם מהסבל הבלתי נגמר. שופנהאואר, ניטשה ורבים אחרים דיברו על הסבל הבלתע נגמר . הינה מאמר על שופנהאואר וגישתו , הוא מחזיק גם בדעה שהגאולה מהסבל יכולה גם להיות הדת והאמונה , אך גם הוא בחר שלא לחיות בשקר.

yaakii

New member
גם למי שנהנה מאכזבות אין כל סיבה להישאר בחיים

כי הוא בכל זאת מחפש את הדרכים להנות. וזה סתם מרדף מיותר.

yaakii

New member
לא משנה מה תגדיר כהצלחה,

כל עוד המושג ``הצלחה`` קיים, הוא נושא בחובו רצון. רצון מוביל באופן טבעי לאי-שקט.

לא מדוייק

גם אני חשבתי ככה עד לא מזמן . ההצלחה שלי היא הענין מהחיים , אני מצליח להתענין מהם . או ההצלחה שלי היא האושר , היכולת שלי להסתפק במה שיש לי כרגע ולא רק לשאוף למעבר. זו ההצלחה שלי.

yaakii

New member
לכל אחד יש דברים שקרו לו שהוא מעדיף היה שלא

יקרו. יש פתרון נהדר לכך שלא יקרו בעתיד. וכל הפסד לא ייגרם, משום שבמוות לא חשים דבר.

לי אין דבר כזה

אכזבות וכישלונות רק מחזקים אותי . אני לא רואה שום דבר לרעה , כי הוא לא קיים . גם הטוב וגם הרע לא קיימים בעולם הזה . הכל זה נקודת מבט שלך . אם תסתובב קצת תוכל לראות הכל באור שונה . אין הפסדים , אין פיתרון , הכל זו המצאה . למה אתה מאמין דווקא באלוהים ולא במנורה שעל השולחן שלה . אם היה נכתב לפני 2000 שנה ספר על אותה מנורה , מה היה ההבדל? החיים הם בדיוק כמו המוות רק שפה אני יכול לחשוב ולהבין . לא כדאי לי? ואם תשאל למה כדאי לי .. כדאי לי בגלל שאני מעדיף אקטיביות על פאסיביות . למה תשאל? כי אני אדון לגורלי ולא אף אחד אחר . תשאל למה אני רוצה בכלל להיות אדון לגורלי - כי אני אקטיבי ולא פאסיבי. וחזור חזרה.

yaakii

New member
אתה משקר.

לכל אדם יש דברים שהוא היה רוצה להחזיר את הגלגל אחורה לגביהם. זו עובדה. למה אני מאמין באלוקים? זה עניין בפני עצמו שכלל לא קשור לשאלה שלי. לי יש הסבר למה לחיות. האמונה שלי עונה על השאלה. השאלה היא מה ההסבר שלך.

שקר ? מאיפה לך?

אני מעדיף לא להחזיר את הגלגל אחורה כי אז זה היה קורה במקום אחר ואולי גרוע יותר. ההסבר שלי חיי ? אני אוהב את החיים כמו שהם . בדיוק כמו שהם . עם הסבל ועם השימחה . חים. חיים. חיים.

yaakii

New member
לכל אחד יש אכזבות בחיים.

עדיך להביא את עצמי למצב בו אני לא חש כל אכזבה. ו-נכון, אני גם לא חש טוב, אבל זה לא ישנה לי שאני לא חש טוב, כי אני לא חש רע שאני לא חש טוב...

אני חושב שזה ישנה לי .

אם הייתי חושב בראש שלך אז אולי באמת כבר לא הייתי פה . אבל זה כן משנה לי, לכן אני פה . אולי לך לא . אתה לא יכול להכיל את התחושה והמחשבה שלך על כולם כמו שהדת עושה . תחשוב בהגיון , אני ועוד רבים שלא מאמינים באלוהים עדיין נמצאים פה . למה לדעתך זה ? או איך זה ? הרי אני מבין את את טענותיך ובכל זאת אני לא בוחר "כמוך" שעדיף "נטרלי" . איך זה ? אה ? .. קסם? אווו

בואו הסבר לי את מה שביקשתי קודם לכן

והתשובה לשאלה שלך נענתה כבר מזמן - כי אנחנו מעדיפים לסבול מאשר לא לסבול בכלל . זה ענין של העדפה אישית . אעתיק לך על מה שעוד לא עניתה לי: "מאיפה אתה יודע את זה ? אלוהים הוא לא כל יכול ? לפחות אני חשבתי ככה .או שאתה האלוהים ובגלל זה אתה יודע ? אולי הוא כבר נעלם מזמן ואמנותך פשוט ממשיכה כמורשת מדורות קודמים" בהקשר כמובן של הלמה אלוהיים מתקיים , מה הוא צריך להיות איזה בביביסיטר שמעניש וכל מני ? אין לו דברים יותר טובים לעשות . או עם כל הרע שבעולם , למה לו לא להיעלם?

yaakii

New member
השאלה שלך בעצם היא למה אלוקים ברא את העולם?

התשובה היא כזאת .(גישה מסויימת): הנשמות נמצאות תחת כסא הכבוד של הקב"ה ונהנות מזוי שכינתו בחינם. משום שהקב"ה רוצה לתת לנשמות את ההזדמנות להשיג את הזכות הגדולה הזאת, שיהיה מגיע להן-הוא זורק כל נשמה בגוף של אדם ואת האדם הוא שם בעולם הזה. העולם הזה הוא מעין מירוץ מכשולים. על כל מצווה -מקבלים שכר, על כל עונש-הפוך. מדוע הקב"ה ברא נשמות? זו שאלה שאיננו יודעים את התשובה עליה.

למעלה