שאלה לבוחרים הדתיים

gs1234

New member
שאלה לבוחרים הדתיים

איך אתם מרגישים בקשר ליואל עזרזר? הרי רוב הדתיים ברעננה בחרו בו וברשימה שלו, והנה הוא התגלה כנוכל, שגנב את הכספים שלכם ושלנו, קיבל משכורות כפולות ומשולשות, ויש עדויות גם של אנשים שפנו אליו והוא התגלה בפניהם כרודף בצע. מי שהיה נראה כחייכן ונחמד וציפו שיעסוק בקירוב לבבות, דאג לעצמו למשכורת שמנה, ועוד אחת, ועוד אחת, הכל על חשבוננו, משלמי המיסים ומשלמי הארנונה, ולקינוח קיבל עוד קצת כספי שלמונים מהצד. פשוט גנב. אם הייתי שייך לציבור הדתי, הייתי שוקל טוב טוב אם בכלל להצביע לרשימות פוליטיות דתיות. הערבוב של פוליטיקה ודת יוצר פיתויים שקשה לעמוד בהם, והיו כבר מקרים רבים של שחיתות כתוצאה מהקשר הזה. זה נובע מהמנהג לשלם לרבנים ולשליחי ציבור על כל דבר קטן שהם עושים, מנהג שהוא שכיח אצל הדתיים אבל די נדיר אצל החילוניים - זה נכון שמשלמים למשל ל"מאכערים" שעוזרים בסבך הביורוקרטי של מנהל מקרקעי ישראל וגופים דומים, אבל מדובר בקנה מידה הרבה יותר קטן מהתשלומים של הציבור הדתי לאנשים וגופים שונים מטעמו. בגלל כל הדברים האלה הייתי מצפה שהציבור הדתי יצביע לרשימה של ביילסקי או לרשימה של חופרי, או אולי לליכוד, אבל בטח שלא למפלגה הדתית, שממנה צמחו עשבי פרא כמו עזרזר, וציבור הבוחרים בטח מכיר עוד שחיתות או שתיים שעדיין לא נחשפו. השאלה שלי היא - איך אתם מרגישים בקשר ליואל עזרזר? מה יותר חשוב, הרגשת השייכות או ניקיון כפיים?

עומר247

New member
אני תמיד נגד מפלגות סקטוריאליות

ולכן תמיד מצביע למפלגה של ראש העיר או ראש הממשלה שאני בוחר.
לגבי עזרזר, הוא לא היה שייך למפלגה הדתית המפד"ל אלא לרשימה משל עצמו שהיא דתית חרדית.. ולכן הוא לא מייצג לדעתי את המפלגה החדשה.

בכל מקרה לדעתי זכות הקיום היחידה למפלגה דתית ברעננה היא רק כדי לאזן את ההסתה החילונית של מרצ ולכן בכל זאת אני אשמח אם המפלגה הדתית תקבל כמה מנדטים.

ארזS

New member
תשובה מבוחר דתי [כיפה סרוגה, אם זה משנה].

אני מרגיש רע מאוד עם הסיפור של עזרזר, אך במדינת ישראל קיים חוק שלפיו אדם זכאי עד שלא הוכחה אשמתו.
חלילה לי מלהשמע או להראות כאילו אני מסנגר על מי שסרח, לא ולא.
אם יתברר שסרח שישלם על כך !
אך בכל מקרה אני שייך לסרוגים ולא לש''ס שאותם למעשה הוא ייצג.
זה דבר אחד.

אם אתה עוקב אחרי כל ההודעות [המעטות יחסית] בפורום הזה, הרי שאתה אמור לדעת שכתבתי מפורשות לפני כמה שבועות שאם לא היה איחוד אצל הדתיים הרי שהייתי מצביע כמחאה למר"צ. ואני מאוד רציני בדבר הזה.

ואם אתה מדבר על מפלגה סקטוריאלית, מה היא מר"צ אם לא מפלגה סקטוריאלית ?
או שרק אצל הדתיים יש "סקטורים" ?

ומכיוון שיש רשימה דתית אחת אני מתכוון להצביע לה, ואני מקווה שכל חובש כיפה בעיר יצביע לה, כי רונית דיאמנט וחבריה בטוח שלא ידאגו לחינוך הדתי ולצרכים שלנו.

והוסיך כאן תשובה מתושב חילוני לחלוטין

יש מקום . ובעיני אפילו מקום של כבוד לרשימה דתית ברעננה... רעננה שחיים בא כ830000 שמונים ושלושה אלף תושבים
יכולים ורצויים שיהיו בא דעות שונות ... ובתנאי.. שאף גוף או קבוצה לא ינסה לכפות רצונו וצורת חייו על גוף אחר.

ניתן לחיות בכבוד הדדי בכול מרקם החיים כאן ברעננה..

ומיכיוון שגם בילדותי ונעורי לא הייתי דתי .. אך לא מעט חובשי כיפה ושומרי מסורת נמנו אל חברי וידענו אז וגם כיום לכבד
האחד את השני....ובמועצת תנועות הנוער בזמנו שבעבר הרחוק הייתי יו"ר מועצת תנועות הנוער ישבנו בכפיפה אחת
מהשומר הצעיר . דרך תנועה מאוחדת עבור למחנות עולים .. יחד עם בני עקיבא. מכבי צעיר הצופים . ומוסד ביתינו
ו...תנועת המושבים... אז מה קרה לנו שאין אינו יודעים כיום לשוחח האחד עם השני ואין לנו תרבות דיון.... הלאה התקפות ןהשמצות..

מי שינסה לבנות את כוחו על שנאת האחר סופו שיכשל....

אז שוב באם נלמד לחיות ביחד ולהיות תלויים האחד בשני ... וזאת קצת לפני שנהיה כולנו תלויים אחד ליד השני..

יום נעים

ארזS

New member
יפה כתבת, אבל...

מי שבנה ובונה את כוחו על שנאת האחר זאת מר"צ.
בוודאות, ללא כל ספק.
הרשימה הדתית מדברת על בעד, על ביחד, לא על נגד.
וברעננה אין כל כפיה דתית.
לא היתה, גם לא תהיה.

ATAF151

New member
מרץ קמה בגלל המפלגות הדתיות

למה הבוחרים ברעננה נתנו 5 מנדטים למרץ ב 2008 והם עברו את הליכוד, העבודה ואפילו את מפלגת ראש העיר הנבחר? הרי אין כל כך הרבה מצביעי מרץ בבחירות הכלליות.

הסיבה היא הקיום של המפלגות הדתיות שדואגות קודם כל לסקטור שלהם וזה גורם לחלק מהחילונים לרצות לדאוג לסקטור שלהם.

עדיף בהרבה לא להצביע למפלגות הדתיות וגם לא למרץ, ולהצביע למפלגות כלליות שבחלקם יש כבר כעת גם אנשים דתיים, להצביע בעד המאחד ולא להגדיל את כוחם של הסקטוריאלים הצרים.

הרי ללא מפלגות דתיות, מתמודדים לראשות העיר וגם רשימות אחרות ירצו לשכנע את הציבור הדתי לבחור עבורם ולכן יציבו עוד אנשים דתיים ברשימותיהם וידאגו גם להם, אבל רק.

ATAF151

New member
לא

גם כשאני רואה איזה משהו שהסיעה הדתית עושה למען הדתיים, חולפת בראשי מחשבה למה לא להצביע בעד סיעה שתדאג רק עבורי כמו מרץ.

לשמחתי, עד היום לא התפתתי ללכת בכיוון כזה ואני מצביע לסיעות שדואגות לכולם ולא גורמות לפילוג.

ארזS

New member
תשובה נחמדה...

אבל לא עונה לתשובה שעליה הגבת.

ראשית בלי סיעה דתית אף אחד לא ידאג לצרכים של הציבור הדתי.
דבר שני, גם בלי מר"צ, כל הסיעות האחרות שרוב חבריהן הרי לא תלמידי חכמים לא עושות הרבה למען הציבור שלהן.
רובן רק יודעות לצעוק נגד הדת ונגד הדתיים, להחריד מפני התחרדות, ללבות שנאת חינם, אבל לא עושות כלום למען מי ששלח אותן.

וזה לא רק ברשויות המקומיות אלא בכלל, וכנראה שכחת שהיו ממשלות ומועצות ללא דתיים שהבטיחו "לכם" הרים וגבעות , אך בתאכלס לא עשו כלום חוץ מרעש מיותר...

gs1234

New member
אני חוזר רגע לשאלה המקורית...

האם אין קשר בין עצם העובדה שמפלגה היא דתית לבין שחיתות כספית? עזרזר הוא מקרה קיצוני, אבל היו כל כך הרבה הרשעות של אנשי ש"ס ושל מפלגות דתיות אחרות בנושאי כספים, שזה גורם לי לחשוב שזה לא מקרי, שהתרבות של התשלומים שהזכרתי למעלה, יחד עם הסחטנות הפוליטית שאתה הזכרת, כל אלה גורמים לפוליטיקאים דתיים להיות מאד קלי דעת בנוגע לכספים שהם מכניסים לכיסם. האם הסיבה הזאת לא גורמת לך להעדיף מפלגה לא דתית (אבל כזו שיש בה גם נציגים של הציבור הדתי שידאגו לאינטרסים שלהם, שזה לגיטימי)? האם "במקרה" עזרזר קיבל הרבה כספים שלא כדין, או שהוא רק עוד חוליה בשרשרת?

דווקא ההתאחדות של המפלגות הדתיות ברעננה מעלה חשד שאם יהיה מקרה נוסף בנוסח עזרזר אז כל אחד שם יחפה על השני. אולי היה עדיף אם היו כמה מפלגות דתיות שונות, וכל אחת מהן הייתה מקדישה תשומת לב לניהול הכספי של האחרות.

ארזS

New member
מה שאתה אומר בעצם זה שהדתיים מושחתים מטבעם

וזה נחמד ש1234567890 יכול לכתוב מילים כאלה באלמוניות.
לדעתי זה גובל בלשון הרע.
כן, נכון, היו ואולי יש אנשים שמוכרים כדתיים והתבררו כמושחתים, גנבים, אנסים, ושעשו עוד מעשים בלתי ראויים.

מקומם של כל אלה, אחרי שאשמתם הוכחה הינו מאחורי סורג ובריח.

אבל האם כל הגנבים והמושחתים הם חובשי כיפות ? (ואני לא מתכוון לכיפות שהם מתהדרים בהם בבתי המשפט...).

מה עם כל המורשעים והמורשעים שבדרך שאינם חובשי כיפה אלא מייצגים דווקא אותך למשל ?

ולשאלתך האחרונה: אם חלילה הדתיים היו מתפזרים לכמה רשימות, הרי שהם היו מתפזרים לרסיסים (כי כאמור לעיל ובעבר גם אני לא הייתי מצביע לאף אחד מהם), והרי על רסיסים דורכים בדרך כלל, רק צריכים להזהר מהם...

מקווה שעניתי על שאלותיך בצורה הברורה ביותר.

ארזS

New member
הבנתי מצויין ולא מקובל עלי מה שכתבת.

בדיוק כפי שלא יהיה מקובל על אף אחד אם אכתוב שכל המרצניקים גנבים וכל הליכודניקים אנסים וכל המערכניקים שודדים.

ההכללה שעשית היא דבר בל יעשה.

ATAF151

New member
הבעיה היא במפלגות

כאשר היו חשדות נגד עוזי כהן לא אמרו מילה נגד הדתיים בהקשר שלו.

אבל כאשר יש חשדות נגד אדם ממפלגה סקטוריאלית דתית, אז זה מופנה גם כלפי הסקטור כולו וחבל. כלומר המפלגות הדתיות גורמות בסופו של דבר לחילול שמיים.

ארזS

New member
הבנתי נכון את מה שכתבת ?

ציטוט מדבריך :

המפלגות הדתיות גורמות בסופו של דבר לחילול שמיים.

עד כאן הציטוט מדבריך, ואשאל בהדגשה, וחבל שאין אפשרות גם לצבוע באדום...

האם זה מה שאתה חושב ???

ATAF151

New member
אכן

המפלגות הדתיות גורמות לחילול שם שמיים בגלל שהם גורמות ליהודים אחרים להיות אנטי דת.

gs1234

New member
הרבנים מגלגלים הרבה כסף מזומן - זאת לא הכללה

הרבנים מגלגלים הרבה כסף מזומן - זאת לא הכללה, זאת עובדה. הם רגילים לקבל כסף במזומן על כל שירות שהם עושים. גם פוליטיקאים הדתיים מקבלים כסף באותו אופן. כמו כן רוב הדתיים תורמים עשירית מההכנסה שלהם למוסדות שונים, שגם הם מנוהלים על ידי רבנים או פוליטיקאים דתיים. כל אלה הן עובדות, ולא הכללות.

הציבור הדתי רגיל לשלם ולשלם, ובאמת רוב הרבנים והפוליטיקאים הדתיים שמטפלים בענייני הציבור הם אנשים אמינים והכסף שהם מקבלים הוא לגיטימי. חלקם גם מצהירים עליו כעל הכנסה.

הבעיה היא כשיש מישהו שהוא לא אמין, והוא מסתנוור מסכומי הכסף שהוא מקבל, ומתחיל להשתמש בהם לצרכיו, והוא מנסה גם למצוא עוד ועוד מקורות הכנסה. זה מה שקרה לעזרזר, לדרעי, ליאיר פרץ, ליאיר לוי, לאבוחצירא, לבניזרי, ולעוד אנשים רבים שהמשותף להם היה שהציבור שלהם סמך עליהם והעביר להם בעיניים עצומות סכומי כסף רבים.

אני לא כתבתי הכללה כמו "כל הדתיים מושחתים" אלא שהיו הרבה יותר מקרים של אנשי ציבור דתיים שמעלו בכספים מאשר חילוניים, ולכן ראוי להיזהר מרשימה דתית, במיוחד כשעזרזר עדיין מטיל עליה את צילו. לאור המנהג של הציבור הדתי לשלם סכומי כסף גבוהים לרבנים ולפוליטיקאים שלא תמיד ניתן לסמוך עליהם, עדיף לדעתי שאדם דתי יבחר ברשימה מעורבת ולא ברשימה דתית.

ארזS

New member
מה הקשר ? גם הרבה בעלי עסקים חילוניים

עושים עסקים שחורים.
אתה פשוט מלכלך בצורה לא חכמה בעליל, ולמרות היותך אלמוני, [וכמה שזה נהדר ללכלך כמו
באלמוניות], אני עדיין מתייחס אליך בכבוד, אך יש גבול לכל תעלול.

ואתה עברת את הגבול עכשיו. בעצם כבר קודם.

תמשיך ללכלך, לא אתייחס יותר לרפש שאתה מפיץ.

gs1234

New member
בעלי עסקים הם לא שליחי ציבור

אני מצביע על תופעה ששליחי ציבור עושקים את הציבור שלהם, ואתה טומן את הראש בחול. תמשיך להצביע בשבילם.

למעלה