שאלה לבנות המין החזק

שאלה לבנות המין החזק

(וברור שגם את דעתם של בני המין החזק יהיה נחמד לשמוע בנושא...) מכירים את המצב שבו אתן בקשר ידידות קרובה מאד עם אדם מסוים, ובאיזשהו שלב הצד השני רוצה מעט יותר? ולא שהוא לא הטעם שלכן, אלא שהתירוץ שניתן על ידכן (שלצורך העניין נניח שהוא נכון) זה שאתן מפחדות שאם הקשר לא יתפתח כמו שצריך,תפסידו ידיד יקר לכל החיים.. נשמע לכן מוכר? (ברור שכן..), אז השאלה שלי היא כזאת: בהנחה שהבחור אכן הטעם שלכן ורק בגלל שהקשר נותב לידידות לפני שהספקתם לשכב (נו מה לעשות,אם הבחור לא היה מחכה הוא לא היה רק "ידיד",הלא כך?) ולהפוך אותו לקשר זוגי, האם זו סיבה מספיק טובה לדעתכן כדי לא לתת הזדמנות להיות לצד אדם שברור שיש לכם מן המשותף? האם שווה להפסיד את ההזדמנות הזאת רק בגלל הפחד מאיך שהקשר עלול להיגמר ובכך בעצם לקחת סיכון שהקשר ייגמר בכל מצב? (הרי אם צד אחד מעוניין והצד השני לא,הרי שהצד שמעוניין ירגיש מתוסכל וברוב המקרים זה יוביל לאיזשהו פיצוץ). מה דעתכן?!

Chinita

New member
בדיוק המחשבה שעברה לי בראש

לפני כמה ימים. אני והאחון היינו חברים טובים, היינו יוצאים ביחד כל הזמן ולא היה שום קשר רומנטי, עד שיום אחד הוא נישק אותי ומאז העיניינים התחילו להתחמם. כמו שאתה יודע אנחנו לא ביחד(מין מצב שהגורל יצר בעזרתנו) ואני פשוט מרגישה שאיבדתי את החבר הכי טוב שלי. שהוא היה יותר מאהוב הוא היה חבר ונורא כואב לי עם תחושת ה"אובדן". בכל מקרה אני לא חושבת שהייתי מוותרת על הזוגיות המשוגעת שהייתה לנו ואני שמחה שהוא עשה את הצעד ונישק אותי SO LONG AGO... ואתה תחזור אלי כבר!

המממ....

תראה, אני הייתי במצב דומה מזמן (עבר,נגמר,נשכח). פשוט לאחרונה יצא לי לשוחח עם מספר אנשים והנושא הזה איכשהו עלה, אז חשבתי לפתח פה דיון שאולי.. רק אולי... יעזור לנשים להבין איך הגברים רואים את העניין לעומת הנשים. (כן,אני יודע שזו מלחמה אבודה- אבל למה לא?!).

newbie7

New member
פעם הלכתי לסרט

"כשהארי פגש את סאלי" עם ידידה שלי, וזה היה רעיון מאד גרוע. זה כל מה שאני יכול להגיד בנושא...

Vdrums

New member
בגלל זה אני מחזיק בדעה שאין

דבר כזה ידידים, מתישהו תמיד לאחד הצדדים יצופו רגשות ואז או שזה נגמר או שזה עובר שלב. לדעתי אם צד אחד נמשך אין טעם בידידות כי הוא תמיד ירצה יותר וזה יעכיר על הקשר הידידותי. עדיף לקחת את זה הלאה ולא לחכות לפיצוץ מכוער. אני חושב שברוב המקרים זה יכול לעבוד לא רע, כבר מכירים וכו'. למה לא ללכת הלאה?

איי ל

New member
מנהל
לא ממש מסכים.

לא תמיד לאחד הצדדים יש רגשות וציפיות מעבר לידידות נטו. יש לי מספר ידידות של שנים, שמעולם לא היה ומעולם לא יהיה בינינו כלום. אבל אני בהחלט מסכים איתך במשפט "אם צד אחד נמשך אין טעם בידידות כי הוא תמיד ירצה יותר וזה יעכיר על הקשר הידידותי..". הנה סיפור קצרצר שהיה לי בנושא: הייתה לי מישהי שהכרתי למספר ימים לפני שהיא עברה להתגורר באופן קבוע בעיר שלי (באה לחפש דירה). יצאנו במשך אותו סוף השבוע והתקרבנו מאד (שנינו הראינו עניין), לאחר סוף השבוע היא חזרה לביתה הקודם למשך חודש כדי להתארגן למעבר. בשלושת השבועות הראשונים היינו בקשר יומיומי, בשבוע האחרון הקשר התרופף מעט. כשהיא עברה נשארנו בקשר אבל משום מה הקשר פנה לכיוון אחר ("ידידים"?!). (כנראה איבדה מעט עניין אחרי תקופה שהיינו רחוקים), ניסיתי להסתפק בחברות הקרובה בינינו, אבל ביום שראיתי עם איזה קוף היא מעדיפה לצאת מאשר איתי (אני אומר קוף לא מתוך שחצנות לגבי אלא כי אני מנסה לפרגן לשימפנז). בתואנה שהיא מעדיפה אותי כאדם הכי קרוב לה "כידיד". (הצעתי לה שהוא יהיה קרוב ואני אהיה הקוף.. היא לא הסכימה). החלטתי להמשיך הלאה.

nalini

New member
When Harri met Sally

סאלי: הארי. הארי: מה? סאלי: אנחנו נהיה רק ידידים. הארי: ידידים, נהדר! את יודעת שלעולם לא נוכל להיות ידידים. סאלי: למה לא? הארי: מה שאני אומר הוא (ואני לא מנסה להתחיל איתך בשום אופן) שגבר ואישה לא יכולים להיות ידידים כי הסקס תמיד מפריע.. סאלי: זה לא נכון. יש לי כמה ידידים ואין בינינו סקס. הארי: לא נכון. xאלי: כן נכון. הארי: את רק חושבת שיש לך. סאלי: מה אני שוכבת איתם בלי לדעת? הארי: לא. אבל כולם רוצים לשכב איתך. סאלי: הם לא. הארי: הם כן. סאלי: איך אתה יודע? הארי: כי גבר לא יכול להיות ידיד של אישה שמושכת אותו. הוא תמיד ירצה לשכב איתה. סאלי: כלומר, גבר יכול להיות ידיד רק של אישה שלא מושכת אותו. הארי: לא. גם איתה הוא ירצה לשכב. סאלי: ואם היא לא רוצה לשכב איתך? הארי: זה לא משנה כי עניין הסקס "כבר באוויר". הידידות אבודה. נקודה. You can't argue with Harri...

galgal0ne

New member
אחחחחחחח....

the story of my life נדמה שכל פעם שיש ידיד זה הופך למשהו יותר מידידות, ואחרי זה זה נעלם (כי לא נעים- וכי אי אפשר לדבר על הכל) מצד שני, כל הבחורים שיצאתי איתם פשוט בשביל לצאת איתם, זה נגמר אחרי הדייט הראשון. כן, זו סיבה מספיק טובה, ותודות לסיבה הזו עוד יש לי את אחדמ הידידים הכי טובים שלי, אז מתאפקים, ושני הצדדים ממשיכים הלאה.... וזה נעלם, ושוב מרגישים בנוח, כמו שידידים אמורים להרגיש

סלסרו

New member
לרוב זה תירוץ

לכך שהבחורה לא מרגישה משיכה מינית כלפיו. לו היתה מרגישה משיכה מינית חזקה, הטיעון כלל לא היה עולה אלא להיפך! מה יותר טוב ממאהב שהוא גם חבר טוב?? כשהבחור מקוטלג אצלה כידיד, קשה להחליף קטיגורה ולקטלג אותו כמאהב. אבל הפוך, כמובן, זאת לא בעיה: קל להעביר את המאהב מקטגוריית מאהב לקטיגוריית ידיד (אם כי לעיתים קרובות גם זה לא קורה).

galgal0ne

New member
א. לא נכון

ב. לא נכון
הטיעון עולה ואפילו יותר "חזק" כשיש משיכה מינית... אין שופ דבר יותר טוב ממאהב שהוא גם חבר טוס... אבל יש רע במישהו שפעם היה מאהב טוב, וחבר טוב, ולאחר מעשה הוא לא זה ולא זה... עדייף לשמור את הידידות חיה ובועטת (טוב אז היא טיפה מקרטעת בהתחלה) ולוותר על המאהב שביל ה LONG RUN. ולגבי הקטגוריה השנייה, לפחות לי אף פעם לא היה מאהב שנשאר ידיד... זה תמיד מסתבך, ולאט לאט נעלם (אם לא מהר מהר ואחרי ריב)

סלסרו

New member
בא נאמר כך

גבר שנמשך לבחורה, ייטיב לעשות לעצמו לעולם לא להכנס לקטיגוריית הידיד. ברגע שכך הוא יקוטלג, הסיכוי שיתפתח מזה משהו מיני שואף לאפס מכיוון המינוס.

newbie7

New member
המממ..

אלא אם הגבר לא מעוניין מראש במשהו מיני? לפי הארי, זה בלתי אפשרי, אבל מנסיוני הדל, לא כל בחורה שפגשתי בחיי רציתי ישר להוביל למיטה. אולי אני לא גבר טיפוסי, אבל מה לעשות, לפעמים הקשר/משיכה לבחורה הוא אפלטוני גרידא (ואפילו מהנה אינטלקטואלית, עד כמה שזה נשמע מוזר לכל האלפא מיילז באיזור, שסתם רוצים לזיין כל מה שזז) .

סלסרו

New member
לא הבנתי איך זו תגובה למה שכתבתי

הלא דברתי על גבר שנמשך מינית לבחורה. לא אמרתי שכל גבר נמשך לכל בחורה. אבל זה בסדר - אתה שיכור כעת, אז נקח את זה בחשבון....

newbie7

New member
מה לא ברור?

אני חשבתי שדווקא הייתי די קוהרנטי בתגובה שלי...

סלסרו

New member
ועוד דבר

או במילים אחרות מה שרציתי לומר: הטיעון עולה רק כשאת חוששת שהוא לא יהיה LONG TERM BOYFRIEND. כי במדה ואת חושבת שישנו פוטנציאל טוב שהוא יהיה BOYFRIEND לטווח ארוך, מה עדיף: ידיד, שאין כל ערבות שימשיך להיות ידיד לנצח, או חבר (שהוא גם ידיד) לטווח ארוך? ברור לי שבמדה והוא יכול להיות LONG TERM BOYFRIEND, זה עדיף מאשר LONG TERM FRIEND, לא? השיקול שלך הוא הגיוני כשיש לך ספק סביר שהוא לא יהיה LTBF..

newbie7

New member
פעם שלישית שאני מנסה לכתוב

את ההודעה המזז***נת הזאת...................... טוב, נראה אם זה יצליח לי. בכל אופן, רק רציתי להגיד שאני שיכור, אז נא להתחשב. חוץ מזה, אני חייב משום מה להגיד את המילה האחרונה (ויסלח לי השמגר ר"ל, שנטייתו האובססיבית לכתוב את המילה האחרונה הוסיפה אותו אחר כבוד לרשימתי השחורה.. מה שכמובן הוכיח את עצמו בדיעבד ובנסיבות שונות לחלוטין). ובקיצור ולמען הסדר הטוב, עלי להצטרף לדעתו של הסלסרו, ולחתום בלב שלם על פסק הדין. וסתם בהערת אגב, כל הדקויות בין ידיד, חבר, ועמית, נראות לי שוליות עוד מימי התיכון. משום מה לי נראה, לפחות מבחינה לשונית, שידיד זה הדבר היחיד שעומד בשיני הזמן, וכל השאר פשוט נמוג עם הזמן... ועוד הערת אגב, כמו שציין קיינס, בטווח הארוך (LT) כולנו מתים ועוד הערה אגבית, משום מה אני מקשיב לאחים פורטיס (איפה הסוסים) והם משבשים לי את המחשבות שלי. ולא, אני לא מעשן דולפינים (ו/או פיטריות)

galgal0ne

New member
צודק

אני הייתי לוקחת כל קשר עם טיפה מלח, ואף פעם לא התחלתי קשר במחשבה ש"זה יהיה קשר לטווח ארוך" ONLY TIME WILL TELL ואתה צודק זו חלק מהסיבה לסקפטיות שלי.

newbie7

New member
גלגלון!!!

מה קורה איתך? מסכים עם כל מילה (מקווה שמותר לי, במיוחד לאור העובדה שמעולם לא ניפגשנו) ובכלל אולי כדאי להרגע קצת (ובכלל מה קורה עם הנכדים
) ואני לא יודע למה, אבל אני בדר"כ לא שומר על קשר עם אקסיות... לא יודע אם זה קשור לנושא, אבל נראה לי שיש איזשהו קשרון

למעלה