שאלה לגבי גזעים ויופי שהעלתי בפורום ביולוגיה

22ק ו ס ם

New member
כתבתי על זה מאמר לאודיסאה

אתה יכול למצוא אותו פה. יש הרבה סיבות אבולוציונית למה מאפיינים מסוימים מושכים אותנו יותר מאחרים.

מני אה

New member
תגובה

מה זה פנים ממוצעות? הרי אלו היפים הם קבוצה קטנה - קבוצת היפים!
שנית, הממוצע של נורדי שונה מאוד מהממוצע של סיני.
שלישית אני נולדתי 4 קילו ואני רזה אגב ובריא מאוד. לא רק זאת אלא גם שאני חושב שיש קשר בין משקל גדול בעת לידה לבריאות טובה.
ליהודים יש פנים סימטריות כמו לנורדים, למשל. רק מה, האף ענקי, סימטרי, אבל ענקי.
רביעית, אתה יכול להוכיח שנשים נמשכות לגברים עם פנים סימטריות *בגלל* -> שאי סימטריות *יכולה* לנבוע ממחלה?
זה שגבוהים יש להם היום יותר משאבים לא אומר כלום, כי לא ברור אם זה הביצה או התרנגולת. לשחורים יש מעט, כי לא לוקחים אותם לעבודה. אותו דבר לגבי כאלה עם שמות משפחה מזרחיים.
חמישית: נשים יפות הן כאלה עם סנטר גדול! לא קטן! ראה אנג'ילינה ג'ולי, קארין מגריזו או תכתוב בגוגל אימג' פנים של נשים יפות. יש להן לסתות כמו ממלתעות.
איך אתה מסביר שלמרות שלנשים עם רמות גבוהות של הורמונים של נשים אין פריון גדול יותר? הילדים שלהן לא בריאים יותר. טוב, זה בעצם מה שנראה לי וצריך בדיקה. צריך בדיקה גם לגבי אם נשים יפות מקבלות וסת מוקדמת, אני חושב שזה כן.
שישית: גברים נמשכים לנשים בשנות ה 30 שלהן אפילו יותר מכשהן בנות 16. דווקא אז יש להן גוף נשי פצצה ולא מקלוני. שלא לדבר על כאלה שמקבלות וסת והגוף שלהן לא מפותח (אבל צריך לבדוק את זה)

22ק ו ס ם

New member
פנים ממוצעות הכוונה שאין בהן דבר חריג

למשל, מחסור באוזן מהווה בעייה לאטרקטיביות שלך. אני לא יודע למה אתה קורה קבוצת היפים אבל זה לא קבוצה מובחנת כי יופי נע על רצף מסוים. יש לך אנשים יפים יותר או פחות בסקאלה מסוימת. אכן, יכולים להיות הבדלים בין תרבויות שונות אבל אנחנו מדברים על המאפיינים הכלליים שלא תלויים בתרבות. לא לכל היהודים יש אף גדול אגב.

האי סימטריה יכולה לנבוע מסיבות שונות אבל סיבה מרכזית היא בעיית התפתחותית. אם יש חוסר איזון, אפילו קטן, בהורמונים שמשפיעים על ההתפתחות זה משפיעה על הסימטריה בפנים. כמובן שלאדם יכולה להיות תאונה והפנים שלו יתעוותו וגם אז הם לא יהיו אטרקטיביות. כך או כך, הקשר לבריאות קיים.

לגבוהים לא רק היום היו יותר משאבים אלא לאורך ההיסטוריה ובתרבויות שונות. יתכנו כמובן הבדלים בין תרבותיים אבל אם תסתכל על תרבות ספציפית תגלה שלגבוהים באותה תרבות יש יתרון.

מה זה רמות גבוהות של הורמונים? אלו הורמונים בדיוק ואיזה קשר לפריון אתה מדבר?

ומה שאתה אומר לגבי הגיל בוודאות לא נכון. מחקרים מראים באופן עקבי שבכל התרבויות שיא המשיכה הוא בסוף שנות העשרה תחילת שנות ה20.

מני אה

New member
המשך

פנים בלי חריגות נחשבות לממוצעות, לא ליפות. יפות הן אלה עם פרופורציות *מסוימות*(!) וזה נכון לגבי אנשים שבמקורם באירופה או ישראל.

אם קבוצת החריגים לא הייתה מובחנת השאלה לא הייתה עולה משום שאז לא היינו מניחים שזה עניין ביולוגי ולא היינו מוצאים כזו התייחסות כללית אל אנשים עם המאפיינים האלה. כולנו מזהים וגם די בקלות אנשים יפים.

אנחנו רואים שנשים חרדיות עושות 20 ילדים, בין אם יש להן לסת כזו או אחרת. צריך לבדוק אם יש מתאם בין פוריות ליופי (כמו שמעריכים אותו בציבור הכללי במבדקים).

22ק ו ס ם

New member
ממוצעות היא תנאי הכרחי אבל לא מספיק

כמובן שצריך גם מאפיינים אחרים אבל מה שברור הוא שפנים לא ממוצעות בצורה קיצונית לא יהיו יפות. אני לא ממש מבין למה אתה קורה חריגים, יש לך הגדרה מדויקת לזה כי זה נשמע מאוד מבולבל.

אין קשר בין יופי לפוריות בעולם המודרני, במיוחד בחברות שהבחירה של נשים בהן קטנה. הקשר הזה קיים בחברות פרימיטיביות של ציידים לקטים.

מני אה

New member
הפנים של קלינט איסטווד הן חריגות

אבל גם של סרג' גינצבורג, רק שאחד יפה מאוד מאוד והשני - לא
למה פרופורציות של של גינצ' לא מושכות נשים כמו פרופורציות של איסטווד?

22ק ו ס ם

New member
ומי אמר שהפנים של איסטווד מושכות?

חשבת אולי שיש משתנה משמעותי יותר וזה הכסף והסטטוס הגבוה שלו שמהווים גורם משיכה מספר אחד לנשים שזה מה שגורם להן לתפוס אותו כמושך?

Gidi Shemer

New member
הלו הלו, עד כאן

אני, בתור סטרייט גמור, חייב למחות פה. אתה צריך באמת נתונים מחקריים שפרצוף של קלינט איסטווד או שון קונרי או בראד פיט נתפסים כפנים מושכות?

22ק ו ס ם

New member
פיט וקונרי זה משהו אחר

לאיסטווד יש פנים גבריות יותר שמצביעות על טסטוסטרון גבוה וזה כשלעצמו גורם משיכה, אבל הפנים שלו לא יפות באופן אובייקטיבי.

deathcaster

New member

"אבל הפנים שלו לא יפות באופן אובייקטיבי"- יופי אובייקטיבי?!

נמק, פרט והסבר.

deathcaster

New member
2 הערות

א. אני מתעצל לקרוא... יום העצמאות היום.. קמתי מאוחר.. אני בוהה המחשב.. ועוד מעט יוצא קצת לבלות.
ב. רק בגלל שכתבת משהו במאמר........ לא אומר שזה נכון

וברצינות: אני אקרא.... לא היום.

squalus

New member
איפה אתה חי?

לא שמעת על ה ridiculously photogenic guy?
רק תריץ חיפוש עליו ב google images

איסטווד?

הוא תותח-על, אבל הפנים שלו נראים תמיד כאילו הוא בדיוק מכרסם לימון.

נשים נמשכות לגברים גם בגלל מראה, אבל הרבה גם בגלל סטטוס, חברתי, התנהגות, ויש משקל מפתיע גם לקול. אם לשון קונרי לא היה הבאריטון שלו, הוא לא היה שון קונרי.

22ק ו ס ם

New member
נכוןף בדיוק

אני חושב שלאנשים פשוט קשה לערוך את ההפרדה הזו כי כולנו מכירים אותו מאז שהיה מפורסם. אנחנו לא יודעים איך הוא היה נתפס אם היה סתם איזה קלינט מעיירה נידחת.

מני אה

New member
תרנגולת וביצה->ביצה. הוא הגיע למעמדו בזכות

הפנים, לא הכישרון. תמונות דוגמנות שלו (וכך גם בראד פיט) תוכל למצוא עוד לפני שהוא הפך לכוכב סרטים

למעלה