שאלה לגבי גזעים ויופי שהעלתי בפורום ביולוגיה

evanescent

New member
אם אתה חושב

שהשאלה מה היתי עושה בעולם בדיוני בו אני יכולה לשלוט על העדפות של כל האנשים רלוונטית לדיון באמת שאין לי על מה לדבר אתך. כנראה קשה לך להתיחס לדיעות לגופן אז אתה ממציא תרחישים דמיוניים ומתמקד בהם.

22ק ו ס ם

New member
אני לא מדבר על עולם בידיוני

אני מדבר על הדיעה שלך שהתבססות על יופי חיצוני היא משהו שטחי ושאנשים לא צריכים להתבסס על זה בבחירת בני זוג.

Charles Darwin

New member
כמה אפשרויות היפותטיות...

1. ברירה זוויגית מוגברת בנורדים. יתכן למשל שיהודים נטו לקבוע בני/בנות זוג על בסיס תכונות אחרות או שידוך חיצוני, כך שליהודי/ה לא אטרקטיבי/ת היו יותר ילדים בממוצע יחסית לנורדי/ת לא אטרקטיבי/ת וכך התכונות הלא אטרקטיביות נטו להשתמר יותר אצל יהודים.
2. אולי לקלינט בפרט ולנורדים בכלל יש פרצוף סימטרי יותר בממוצע.
3. אולי הפרצוף של הנורדים ממוצע יותר. 'ממוצע', בניגוד ל'שיגרתי', זה נדיר וקשה כמו קליעה למרכז של מטרה קטנה. גם אף קטן הוא רחוק מהממוצע, אבל יתכן שהאפקט השלילי של התכונה הזו ממוסך ע"י העובדה שלתינוקות יש אף קטן ולכן זה נחשב חמוד.
4. linkage disequilibrium (תאחיזה לא שוויונית) בין מראה נורדי לבין תכונות אחרות בעלות ערך אדפטיבי.
5. עיקרון ההכבדה: אולי תכונות נורדיות מסוימות הן אנלוגיות לזנב הטווס שמושך טווסות דווקא בגלל שהוא מכביד על בעליו.
6. השפעות תרבותיות...
7. לגבי גינסבורג, זה תלוי אם כותבים ב-/www.google.co.il/search?um=1&hl=iw&safe=off&biw=1525&bih=663&tbm=isch&sa=1&q=ginsburg&oq=ginsburg&aq=f&aqi=g-L9&aql=&gs_nf=1&gs_l=img.3..0i19l" target="_blank" rel="nofollow">https://www.google.co.il/search?um=1&hl=iw&safe=off&biw=1525&bih=663&tbm=isch&sa=1&q=ginsburg&oq=ginsburg&aq=f&aqi=g-L9&aql=&gs_nf=1&gs_l=img.3..0i19l" target="_blank" rel="nofollow">S או ב-/www.google.co.il/search?um=1&hl=iw&safe=off&biw=1525&bih=663&tbm=isch&sa=1&q=ginzburg&oq=ginzburg&aq=f&aqi=g-L4&aql=&gs_nf=1&gs_l=img.3..0i19l" target="_blank" rel="nofollow">https://www.google.co.il/search?um=1&hl=iw&safe=off&biw=1525&bih=663&tbm=isch&sa=1&q=ginzburg&oq=ginzburg&aq=f&aqi=g-L4&aql=&gs_nf=1&gs_l=img.3..0i19l" target="_blank" rel="nofollow">Z...

Charles Darwin

New member
תיקון לקישורים ב-7:

זה תלוי אם כותבים /www.google.co.il/search?um=1&hl=iw&safe=off&biw=1525&bih=663&tbm=isch&sa=1&q=Ginsburg&oq=Ginsburg&aq=f&aqi=g-L9&aql=&gs_nf=1&gs_l=img.3..0i19l" target="_blank" rel="nofollow">https://www.google.co.il/search?um=1&hl=iw&safe=off&biw=1525&bih=663&tbm=isch&sa=1&q=Ginsburg&oq=Ginsburg&aq=f&aqi=g-L9&aql=&gs_nf=1&gs_l=img.3..0i19l" target="_blank" rel="nofollow">Ginsburg (עם S) או /www.google.co.il/search?um=1&hl=iw&safe=off&biw=1525&bih=663&tbm=isch&sa=1&q=Ginzburg&oq=Ginzburg&aq=f&aqi=&aql=&gs_nf=1&gs_l=img.3...22232.22" target="_blank" rel="nofollow">https://www.google.co.il/search?um=1&hl=iw&safe=off&biw=1525&bih=663&tbm=isch&sa=1&q=Ginzburg&oq=Ginzburg&aq=f&aqi=&aql=&gs_nf=1&gs_l=img.3...22232.22" target="_blank" rel="nofollow">Ginzburg (עם Z).

מני אה

New member
באמת רעיונות טובים, השאלה איך בודקים את זה

מדעית, אני חושש שיש פה תיאוריה לא מדעית, או יותר נכון, הסברים לא מדעיים, כאלה שתמיד אפשר להצדיק.
תאמין לי קלעת טוב להבדלים, השופטת היהודיה הזו נראית כמו יהודיה והיהודיה השנייה נראית כמו נורדית. - הממ...מה אנחנו היינו מעדיפים...

Charles Darwin

New member
*הסברים* מדעיים: לא. *שאלות* מדעיות: למה לא?

יש דרכים מדעיות לגשת לרוב השאלות הנ"ל, אם כי התשובה שתתקבל על בסיס הטכנולוגיה הנוכחית לא תהיה מספקת. מעבר לבעיות הטכניות יש גם שיקולים אתיים ופוליטיים שמצמצמים את כמות האנשים שעוסקים בנושא ועשויים להכתים את תדמיתם של המעטים שכן.

מני אה

New member
האפשרויות שנתת הם הסברים, ואי אפשר לאמת אותם

איך תראה שעקרון ההכבדה פועל על נורדים? נגיד שקשה יותר לשרוד עם עיניים כחולות כי הן פגיעות לשמש, בגלל זה נשים תמשכנה יותר אליהם? איך אפשר להוכיח פה משהו?

Charles Darwin

New member
לזה יש כמה תגובות

1. "לאמת" זו דרישה גדולה עבור כל היפותזה מדעית, בפרט כשמדובר בהיפותזה שעוסקת בסלקציה של תכונות מורכבות באדם בהינתן המגבלות הטכנולוגיות של ימינו.
2. כתבתי "יש דרכים מדעיות לגשת לרוב השאלות הנ"ל". *רוב*, לא *כל*. שאלת ההכבדה היא אולי הבעייתית ביותר, אבל זו בעיה כללית של ההכבדה. השאלות האחרות: סימטריוּת, ממוצעוּת, LD, סלקציה, והשפעות תרבותיות, הן כנראה יותר נגישות בשלב זה.
3. גם אם אני לא מצליח לחשוב על ניסוי שיתמוך/יפריך את ההיפותזות הנ"ל, זה לא אומר שניסוי כזה אינו אפשרי.

למעלה