שאלה לגבי האדם

• פותח הנושא zoe5
  • פורסם בתאריך

zoe5

New member
היום התווכחתי

עם חברה טבעונית לגבי הפרדקוס שתלוי בתאוריה שאנחנו הגענו (נפרדנו מהטבע?) עד היום הודות לבשר(לא נדוש בכמויות ואם זה כדי או לא) ואם זה מוסרי לאכול בשר. היא גם סיפרה לי על התאוריה הזו. מכך משתמע צריך ללכת לכל המטיפים ולומר להם שאין שום הוכחה שאנחנו צמחוניים/בשריים בטבעינו
. אה ושיהיה בתאבון לכולם!.

C H 4

New member
הוכחה כזו לא תהיה שווה כלום

העולם התחיל עם תאים, בהתחלה התאים הללו אכלו מולקולות שצפו במים, אחר כך תאים אחרים וכשהתפתחו רב תאיים שחלקם צמחים וחלקם בע"ח רק אז התחיל בכלל העניין של צמחוני וטורף (כלומר עד אז המוצא של כולנו מאוכלי תאים או מולקולות קטנות). תזונה-קרניבוריות, אומניבוריות, צמחונות. זו תכונה שהתפתחה הרבה פעמים לאורך האבולוציה, זו לא איזו תכונה בסיסית שמהרגע שאב קדמון רכש אותה כל הצאצאים שלו נשארו אותו הדבר. לכן אני חושבת שמי שמנסה לתת צידוק אבולוציוני לצורת תזונה מסויימת שוגה באותו אופן שמי שמנסה לתת צידוק פיזיולוגי לצורת תזונה מסויימת שוגה (כי אנחנו יכולים לעכל גם צומח וגם בשר).

blueshark09

New member
זו טענה קלאסית ע"פ תאורית הסוואנה

מה שאומר שהממצאים של הומינידים קדומים מצביעה על לסת גדולה+מוח קטן (צמחוני) ואילו ארקטוס מראה לסת קטנה ומוח גדול (צייד אוכל בשר). העניין הוא שאנחנו לא יודעים ממי בדיוק התפתח הארקטוס, ורב הסיכויים שגם האב הקדמון שלו לא היה צמחוני לחלוטין, כמו גם בני דודינו השימפנזה. אם אני לא טועה גורילות הן צמחוניות באופן כמעט מוחלט, אך הן גם רחוקות יותר מאיתנו מאשר הטרוגלודיטים (שימפנזה ובונובו).

למעלה