שאלה לגבי הדרכת ספיניג

ran magen

New member
וחשוב לציין עוד יותר...

שהמקום שבו את מתכוונת לעבור את הקורס הינו מוסד מורשה להעניק תעודות הסמכה ברות תוקף משפטי. חלק מהמקומות שתמי ציינה מקיימים קורסים כל חודשיים-שלושה ונותנים תעודות הסמכה מבלי שיהיה לזה תוקף כלשהוא!. רק מוסד אשר בידו אישור ממנהל הספורט ומשרד החינוך, התרבות והספורט להעניק תעודות הסמכה רשאי לעשות כך וכל תעודה אחרת ממקום שאינו מוסמך אינו שווה ואינו תקף משפטית!

Gspin

New member
זה לא נכון

אין לתעודות מדריך הסייקלינג של וינגייט, אוניברסיטת ת"א וכיו"ב שום תוקף משפטי. נושא הספינינג אינו מוסדר בחוק.

Gspin

New member
שוב, אתה לא מדייק

העובדה שוינגייט הינו מוסד מוסמך להעניק תעודות הדרכה הינה נכונה. אך נניח שמחר יומצא ענף ספורט חדש שאיננו מצויין בתקנות הספורט - האם התעודה של וינגייט תהיה בעלת "תוקף משפטי"? לא! היא תהיה חסרת תוקף משפטי, כיוון שבפעם האחרונה שבדקתי, ה"התוקף המשפטי" שאנו מדברים עליו, נשאב מחוק ולא ממוניטין.

Gspin

New member
אם כבר מתייחסים

למסמך חסר התוקף המשפטי שהוציא המשרד, מדריכי אירובי אינם נכללים בהסדר - רק מדריכי חד"כ.

ran magen

New member
אם כבר מתייחסים

בחוק הספורט אמנם עדיין לא מצוינת הדרכת ספינינג אך כתוב שמדריך חייב להיות אדם אשר הוסמך ע"י מוסד אשר קיבל הכרה לכך. מכאן נובע שכל תעודת הסמכה (לא רק ספינינג) אשר ניתנה לא ע"י מוסד מוכר אינו תקף. מתוך החוק:" "תעודת הסמכה" - תעודה המסמיכה אדם לעסוק כמאמן או כמדריך ספורט, שניתנה מאת אחד מאלה: (1) בית ספר בישראל שהכיר בו השר לענין זה; (2) בית ספר מחוץ לישראל, ובלבד שועדה כאמור בסעיף 4 הכירה בתעודה; (3) מוסד מוכר המכשיר עובדי הוראה לחינוך גופני, ובלבד שהשר הכיר במוסד לענין זה ושהתעודה ניתנה לבוגר המוסד בתנאים שקבע השר, הכל בשים לב, בין השאר, לתכנית הלימודים של המוסד להכשרת עובדי הוראה כאמור ולהתמחויות המתקיימות בו. "מוסד מוכר" - מוסד מוכר כמשמעותו בחוק המועצה להשכלה גבוהה, התשי"ח - 1958, או מוסד שקיבל היתר לפי החוק האמור. מעבר לכך, לא מזמן שוחחתי עם עורך דין חנוך קינן שהינו עו"ד הטוב ביותר בארץ המתמחה בדיני ספורט על כל המשתמע והוא אמר לי חד וחלק שהתעודות אשר ניתנות לא ע"י מוסדות מוכרים אינם שווים, משפטית, את הנייר שעליהן כתובות.

Tami661

New member
והנה עוד שרשור עתיק יומין בנושא...

למען אלו שלא היו אז בעניינים
שרשור ספינינג וחוק הספורט (פורום אירובי)

Gspin

New member
הבהרה

אם מדברי ניתן להסיק כי אינני חושב כי תעודת הדרכה מקיפה מנדטורית למדריכי אופני סטודיו - לא זה הדבר. אך כפי שכתוב בתקנות הספורט - מדריך אופניים שלא לכוונות תחרויות אינו זקוק לתעודה. אופני סטודיו הן עדיין סוג של אופניים (עד אשר יקבע המחוקק אחרת) ואין תעודה המוכרת על פי חוק, המכשירה מאמני אופניים שלא למטרות תחרותיות. דבר אחרון, תעודה לא מוכרת של SPINNING עדיין שווה יותר (לפחות בכדור הארץ, אני לא יודע מה עם ישראל) מתעודה של וינגייט בנושא אופני סטודיו.

../images/Emo42.gifבוקר טוב

בוינגייט מדריכי אירובי ומדריכי חדר כושר לומדים את אותו הקורס מבחינת אנטומיה פיזיולוגיה תורת הענף פציעות ספורט תזונה ועזרה ראשונה , רק ה"מעשי" שלהם שונה

snufkin

New member
נכון, אבל

היות ובהגדרה המשפטית חדר הספינינג נכנס להגדרה של "חדר כושר" ההסמכה הנדרשת כרגע היא של מדריך חד"כ.

Gspin

New member
תשאלי את יואב

אם מסמך שאינו בר פועל תחיקתי, או כל דיעה ממשרד הספורט שאיננה מוסדרת בחוקים או בתקנות, נכנסים לגדר "הגדרה משפטית".

KESSEM10

New member
אני יודעת....

שוינגייט עומל קשה על מנת לשנות החלטה כך שלא רק מדריכי חד"כ יוכלו להיות בעלי הסמכה העובדה היא שוינגייט כן מעבירים קורס מדריכי ספינינג למדריכי אירובי מצביע על מגמה כלשהיא בפועל כיום חלק מהמכונים כן דורשים שמדריך ספינינג יהיה מדריך חד"כ, אחרים דורשים הסמכה של מדריך ולאו דוקא של חד"כ

קבלו עדכון בנושא :

רצ"ב התיקון לחוק הספורט החדש. נא לראות הגדרות! תחת אירובי - אופניים. (ויש גם חוזר מנכ"ל בנושא ) ז"א חייב להיות מדריך חדר כושר או אירובי בכדי להיות מדריך ספנינג ומי שלא . 1. אין לו ביטוח של חדר הכושר. 2. הוא חשוף לתביעות אישיות (רשלנות)

KESSEM10

New member
אבל.... ../images/Emo4.gif

נראה לי שלא הכנסת את החומר הרלבנטי - מדובר כאן באימון קטינים, לא?

Gspin

New member
אתה טועה

1. התקנות המדוברות הן לאימון קטינים בחדר כושר ואינן ספציפיות לנושא עליו אנו מדברים. אם היינו מסיקים מתקנות אלו בלבד, מאמן האופניים של אינפי (בתיאוריה) לא היה יכול לאמן מישהו על אופני כושר (ראה ס' 2). 2. מדריך אירובי הוא "מדריך כושר גופני ובריאות"? התשובה היא לא. גם לא מדריך אופניים וגם לא מדריך שחייה. הפרשנות שכתבת שגוייה, ובטח שלא נובעת מהכתוב בחוק. 3. חוזר מנכ"ל אינו חוק או תקנה, אלא אם הוא הוסמך לכך בחוק. 4. המשך להיות עם האצבע על הדופק. ביום שהתקנה הזאת תשתנה, אשמח לדעת.

hillator

New member
שאלה לגבי הלימוד

אני עתודאית אבל עקב החלטת הצבא נוצר מצב שאני אתחיל ללמוד סמסטר אביב ככה שיש לי חצי שנה פנויה. אני מאוד אוהבת ספיניג וחשבתי ללמוד הדרכה. אין לי זמן לקחת קורסים בהדרכת חדרי כושר לכן אני מעונינת רק הדרכת ספיניג. השאלה שלי היא איפה אפשר לקחת את הקורס? יעזרו פרטים מלאים כולל טלפון לבירורים.

יעל81

New member
פרטים על כל קורס תוכלי למצוא

באתר האינטרנט הרלוונטי, וגם טלפונים. מכון וינגייט, מרכז הספורט של אונ' ת"א, סטודיו B. כל אלה לא תהיה לך בעיה למצוא. במקומות הללו מתקיים גם קורס חד"כ. כתבו כאן שדבי מגן מעבירה את הקורס בקאנטרי נווה אביבים, אז תבדקי ב-144, ואת הטלפון של רוני יופה פרסמו בפורום אירובי לא מזמן. אני מדגישה שוב, התעודה שתקבלי תהיה שווה כקליפת השום ללא הסמכה של מדריכת חד"כ. הרבה אנשים כמוך רוצים להיות מדריכי ספינינת בלבד, ועושים גם קורס חד"כ, כי יש הרבה ידע חשוב באנטומיה, פיזיולוגיה וכו', שלא מועבר בקורס הספינינג, שהוא קצר יותר. קורסי חד"כ מתקיימים גם בגרסאות מרוכזות וקצרות של כ-3 חודשים.

למעלה