שאלה לגבי חיסון פוליו ושחיית תינוקות

שאלה לגבי חיסון פוליו ושחיית תינוקות

התינוקת שלי בת חמישה חודשים וחצי. כרגע ההחלטה שלי ושל בעלי היא להספיק את החיסונים עד שהתינוקת תצטרך להיכנס לגן ואז נשקול מחדש.
הסיבה שהפסקנו היא בגלל דלקת אוזניים חריפה שבאה לאחר החיסון של גיל חודשיים והעובדה שהתעמקנו בנושא וגילינו כמה דברים שפחות אהבנו( בלשון המעטה).
בכל אופן אנחנו רוצים להחזיר אותה לחוג שחיית תינוקות ואני קצת חוששת בגלל כל הנושא של החיסון המוחלש.
שוחחנו עם הנציגה והיא אמרה כי אין מה לחשוש כי שומרים על רמה גבוהה של ניקיון( זה באמת נכון , מדובר במקום שמאד מקפיד), אנחנו גם החוג הראשון לאותו יום.
ועדיין אין כלור בבריכה ומספיק שאחד התינוקות האחרים יעשה קקי במהלך השיעור....
מצד שני הבנתי שלפי מחקר קליני שנעשה בחיסון דומה אחוז הילדים שמפרישים את הנגיף בצואה הוא נמוך.
בקיצור אשמח לדעות ותובנות בנושא.

ריקי 04

New member
למיטב ידיעתי אסור להכניס תינוק לא מחוסן

לבריכת שחיה.
הבת שלי לא חוסנה בכלל עד גיל שנה וחצי. ליוו אותנו ״טיפת חלב מהטבע״ (והם גם נתנו לה חיסונים הומאופטיים לתקןפה הזו, עד החיסונים).
למיטב זכרוני ההנחיה היתה לא להיכנס לבריכה, וכמובן גם שאסור היה להגניס אותה לגן.
היא היתה איתי בבית, בגיל שנה וחצי התחלנו חיסוני טטנוס ופוליו (לא נתנו את המחומשת), ומגיל שנתיים- התחלנו את שאר החיסונים.
לא באמת חייבים לתת את החיסונים בשנה הראשונה, טיפת חלב עושים את זה אז- כי ההנחה היא שבגילאים המתקדמים יותר הורים כבר לא כ״כ הולכים לטיפת חלב, ולכן הילדים לא יחוסנו.

משנה זהירות במקרה שלכם

בשל העובדה שתינוקות אחרים עלולים להעביר לבריכה את הוירוס, ובשל המערכת החיסונית הרגישה לזיהומים ברמת התא של התינוקת, היא נמצאת בסיכון מוגבר להגיב לא טוב לחשיפה לוירוס. במקרה הזה אני הייתי נוקט משנה זהירות ונמנע מחשיפה בבריכה או בפעוטון.

תודה ועוד משהו קטן

אשמח לקבל המלצה על רופא ילדים בעל גישה אובייקטיבית לנושא החיסונים (רצוי כזה שעובד עם מאוחדת או כללית).
אגב הכוונה היא לחכות עד אמצע ינואר?

עד מתי לחכות

עמיתי,

המינימום שאני הייתי מחכה - חודשיים אחרי שמבצע שתי טיפות הסתיים ואחרון הילדים קיבלו חיסון מוחלש (בהנחה שהוא לא חוזר לתכנית השגרה עכשיו).

לא חושב שרופא מהמערכת יאמר לך היו משהו אחר חוץ מלהשלים חיסוני פוליו לפי ההמלצה.
רק רופא פרטי יוכל לייעץ לך אובייקטיבית מה לעשות (וגם להביא בחשבון את התגובה הקודמת לחיסון).

snoopytush

New member
אני הייתי גם מחכה איזה חודשיים

כי המילדים המתחסנים מפרישים את הנגיף לפי מה ששמעתי במשך שישה
שבועות שזה מעל חודש ואל תשכח שאין חיסונים במועד אחד ויש ילדים
שמתחסנים אחרי אז רצוי לחכות איזה חודשיים או קצת יותר.

דווקא בבריכות יש סכנה לחטוף דלקות אוזניים

אז אם היא רגישה לזיהומי אוזניים על אחת כמה וכמה...
לבריכה בלי כלור (או אמצעי חיטוי מקביל אחר) לא הייתי נכנס גם בימים כתיקונם, בטח שלא אם זו בריכה של ילדים קטנים, שכידוע מפרישים / מריירים וכו' לתוך המים בשוטף... (וגם בלי פוליו לא חסרות חולירעות אחרות).

לא משנה כמה במקום עצמו שומרים על רמה גבוהה של ניקיון (בלי כלור?
יש להם רישיון בכלל?), על הניקיון של הילדים עצמם אני מניח שהם לא אחראים (וגם לא יכולים) לשמור. לא צריך שאחד הילדים יעשו בשיעור עצמו, מספיק שהם עשו קודם ולא ניקו להם את הטוסיק כמו שצריך ונשארו קצת שאריות צואה. להיכנס לבריכה של ילדים קטנים ועוד בלי כלור...
לא מבין את זה.

מידע באתר משרד הבריאות על בריכות שחייה:
http://www.health.gov.il/Subjects/E...athing_sites/swimming_pool/Pages/default.aspx

הבנתי לא נכון לגבי הכלור

יש להם כלור ומערכת סינון מאד מתקדמת, הבריכה גם משמשת כבריכה טיפולית והם מאד מקפידים- פשוט לא הבנתי נכון.
דווקא הרופאה שלנו אישרה לנו לחזור לשם כל עוד אנחנו מקפידים על אטמי אוזניים( אנחנו גם מקלחים עם אטמים),אבל זה לפני כי הסיפור של הפוליו.
זה מה שרשום באתר שלהם:
אנחנו אובססיבים לניקיון! כך שהבריאות של ילדיכם בידיים טובות.
המים צלולים ועומדים בבדיקות המחמירות של מעבדת בקטוכם.
מי הבריכה עוברים סירקולציה מלאה כל הזמן, בכל שעה ועשר דקות מוחלפים כל מי הבריכה.
הבריכה מחוטאת על ידי כלור "טבעי" המופק ממלח באמצעות אלקטרוליזה במקום.
ללא תוספות של כמיכלים מזיקים, ללא ריחות לוואי, צריבה בעיניים או גירוי העור.
אנו מקפידים על הכניסה למים עם בגד ים מתאים אשר שומר על איכות המים וניקיונם.
כמו שציינתי מדובר במקום מאד מוקפד, השאלה מה היא רמת הסיכון במקום כזה?

אמרתם שהרופאה אישרה, תחזרו להתייעץ איתה

עכשיו לאור המצב החדש. היא הרי מכירה את התינוקת ואת ההיסטוריה הרפואית שלה, היא בדקה אותה.
אף אחד כאן לא מכיר את הבת שלכם ולא יכול להעריך את מצבה.
אני אפילו לא הבנתי אם חיסנתם לפוליו או לא. כתבתם שבגיל חודשיים כן אז אני מניח שלפחות חיסון מומת אחד יש לה, אבל זה לא בהכרח מכסה ב-100% ואני בטח שלא יכול להעריך או לייעץ. אל תוותרו על ייעוץ של איש מקצוע, לכו לרופאה.

לא וויתרתי על ייעוץ רפואי

אלא ביקשתי לשמוע מגוון של דעות לפני שאני מחליטה.
ואכן היא קיבלה חיסון בגיל חודשיים .

מגוון של דעות לגבי רמת סיכון רפואית?

זאת הערכה מקצועית, לא מבין מה הקשר פה ל"דעות"...

אני לא מזלזל בכלל בדעות, אבל הן מתאימות במקומות שבהם יש דיון בסוגיות כמו חינוך, ערכים, טעם... מקומות שבהם אין "נכון" ו"לא נכון" ואין נתונים מדעיים אלא העדפות אישיות, אמונות, מוסר וכו'. אם אני רוצה לדעת אם לצפות בסרט, אני אשאל דעות של אנשים עם טעם דומה לשלי בסרטים. אם יש לי קושי להתמודד עם סיטואציה מסויימת בחיים, אני אנסה לשאול אנשים בעלי ניסיון שכבר היו שם. אם אני מתלבט אם משהו ראוי או לא, בהחלט מעניין לשמוע מה אחרים חושבים.

אבל חוות דעת מקצועית אינה "דעה" אלא הערכה מחושבת של אדם שזו המומחיות שלו. אם רוצים חוות דעה שנייה או שלישית, מתייעצים עם מומחה אחר.
מה יעזרו דעות לעניין הזה? ואם נגיד הדעה כאן הייתה שזה בסדר, האם זה היה משנה את רמת הסיכון האובייקטיבית? האם זה הופך את זה לבטוח? מי כאן מכיר את הבת שלכם ויכול לקחת אחריות על ייעוץ לא מקצועי?
חוות דעת מקצועית של הרופאה שלכם שווה יותר גם מעשר דעות שתקבלו מגולשים אנונימיים (ברובם) שאינם רופאים (ולמיטב ידיעתי גם לא מומחים לבריכות).

bmno

New member
שמריהו מדוע אתה תוקף את האבא ששואל ?

אם תיכנס במעלה הפורום לתו "אודות הפורום והנהלתו" תראה שכתוב :

" התינוק בדרך צה"ל קורא לך נוסעים לטרק בתאילנד כולנו נידרשים לסוגיית החיסונים כבר עם נשימתנו הראשונה. צהבת B, פוליו, שעלת, טטנוס, דיפתריה, המופילוס אינפלואנזה B, רוטה, פפילומה, שפעת, חצבת, חזרת, אדמת, אבעבועות רוח, צהבת A (בטח שכחנו משהו )...

הדילמה וההחלטה אינם קלים. ילדים הם הבייבי שלנו ואנו רוצים להעניק להם את הטוב ביותר. הגננת והסבתא מזהירות מפני המחלות, החברה מזהירה מפני החיסון עצמו, הרופא לוחץ והסיפור של השכנה על מה שקרה לה אחרי חיסון מלחיץ! מה עושים האם לחסן לפי המלצות משרד הבריאות? האם לדחות או לוותר על חיסון? האם לפצל חיסונים? ואיפה אמצא רופא שיראה את הילד שלי, רק שלי, איתו אוכל להתייעץ? "

האבא שואל שאלות שהן בדיוק מהותו של הפורום . מדוע אתה תוקף אותו ?

אם יש לך בעייה עם מהות הפורום המוצהרת אתה מוזמן לפנות להנהלת תפוז ולנסות לסגור אותו. כל נסיון להשתיק כאן דיון היא התנהגות טרול קלאסית

אני לא תוקף אותו כלל ואין לי יכולת להשתיק איש

אין לי בעיה עם מהות הפורום המוצהרת ואני לא מנסה לסגור אותו. אבל אנשים לפעמים שוכחים שלא כל שאלה היא עניין של דעה, ובנושאים רגישים יש שאלות שיכול ורשאי (גם חוקית) לענות עליהן רק איש מקצוע. לי חשוב לשים את הקלפים על השולחן ולעורר מודעות להבדל בין זה לזה.

bmno

New member
שאלותיה בהחלט מתאימות להגדרות שלך

כתבת "אם יש לי קושי להתמודד עם סיטואציה מסויימת בחיים, אני אנסה לשאול אנשים בעלי ניסיון שכבר היו שם."

אף אחד לא נותן כאן דיעה סתם בלי להתבסס על כלום. או שמתבססים על מחקרים או שמתבססים על הורים עם נסיון עבר שיתכן וישתפו המלצתם על רופא מסויים או מאמר של רופא או ארגון מסויים

לפי מקור סמכותי מאוד - רופאי המערכת אינם מקור אמין לקבלת מידע איכותי שלם :

דר' מרסייה אנגל היתה עורכת במשך 20 שנה בכתב העת הרפואי היוקרתי הNew England Journal of Medicine ואף היתה האישה הראשונה להיות העורכת הראשית שלו. כיום היא מרצה בכירה באוניברסיטת הארוורד לרפואה.
להלן מסקנתה בנוגע למקורות מידע רפואיים:

Similar conflicts of interest and biases exist in virtually every field of medicine, particularly those that rely heavily on drugs or devices.
It is simply no longer possible to believe much of the clinical research that is published, or to rely on the judgment of trusted physicians or authoritative medical guidelines.
I take no pleasure in this conclusion, which I reached slowly and reluctantly over my two decades as an editor of The New England Journal of Medicine

http://www.nybooks.com/articles/arc...octorsa-story-of-corruption/?pagination=false

לא היא לא. הוצאת את דבריי מהקשרם

"מהי רמת הסיכון?" זו לא שאלה שעונה להגדרה שנתתי. עניתי לה למטה. מרגע שהשואלת שינתה את השאלה, זה כבר משהו אחר.

לא מדובר בהחלטה רפואית

פרופר. את ההחלטה הרפואית קיבלנו ברגע שהתינוקת החלימה מדלקת אוזניים וקיבלנו אישור לקחת אותה.
האם לדעתך כל מי שלא מחסן את ילדיו או מחסן אותם חלקית,לא לוקח אותם לים/ בריכה/ גן?
מדובר פה בסיכון( נמוך אבל עדיין סיכון) שנוצר אך ורק בגלל החלטה שערוריתית של משרד הבריאות( אבל זה סיפור אחר ואין לי כוונה להתווכח בנושא).
וכן הייתי רוצה לשמוע מהורים אחרים שלא מחסנים/ מחסנים חלקית כיצד היו פועלים.

סקר "מה היית עושים" זה משהו אחר, אבל שאלת

"מה היא רמת הסיכון במקום כזה?" שזו שאלה רפואית פרופר, היא הרי מתייחסת לסיכון הבריאותי...
הרי גם ברמת סיכון זהה אנשים שונים יקבלו החלטות שונות, כך שאלה שאלות שונות שראוי לשים לב להבדל ביניהן, זה הכל.

מה בדיוק מפריע לך?

כפר שמריהו,
מגיעה לכאן אמא ושואלת שאלות, בנושא הפורום, ממש המטרה לשמו הוקם הפורום הזה.
אף אחד לא חושב שהוא מקבל כאן ייעוץ רפואי פרטני עם אחריות - רד מהעניין.
הערתך הראשונה על הפורום ועל ייעוץ רפואי נרשמה, אם במקרה האמא לא ידעה לאן הגיעה. על מה החפירה הזו??

Markup

New member
אני חושב שמה שמפריע לשמריהו וגם לי זו הגישה

של "בוא נאסוף כל מיני דעות מכל מיני אנשים שאינם אנשי מקצוע ועל סמך זה נחליט", רעיון שהוא בבסיסו מתעלם מהידע שרכשנו, והוא יחודי לנושאים בהם פועלים גופים מגופים שונים ואנשים פרטיים ששמו להם למטרה "לייעץ" ואין להם הסמכה בידם ולא רקע מקצועי, ושמפרסמים בעיקר דעה שלילית על הנושא והעוסקים בו באופן חוקי.

לא תמצא גישה כזו בשאלה האם לסתום חורים בשיניים או להחליף רפידות בלם ברכב. אם תרצה לבנות בית, האם תאסוף "דעות" האם לבנותו לפי תקני הבניה או לא?

למעלה