שאלה לגבי חיסון פוליו ושחיית תינוקות

לא התייחסתי לאף אחד ספציפית, לצערי זו התנהגות

רווחת של מתנגדי חיסונים (הייתי שמח לו הייתה חריגה) והיא ממש לא מאפיינת רק אותך (כן, אני לא מתחמק: אם תהית, גם את כלולה בגולשים שהתייחסתי אליהם).

פולספגן

New member
בכוונה כתבתי "מישהו" ולא "מישהי" אז אל תנסה

למרוח אותנו ...

אגב, גם אם עכשיו כתבת שהתכוונת גם אליי, כולנו יודעים למי באמת התכוונת ...

אני לא מבין מה לא היה ברור בהסבר שלי.

אני לא מתחמק, לא מורח, ולא מיתמם. עניתי בכנות, ועד שימציאו מכונה קוראת מחשבות, אני היחיד שיודע למה הוא התכוון. אבל אני רגיל שאת מחליטה דברים בלי קשר למציאות ולהסברים שאת מקבלת, אז אם את רוצה לחשוב שהתכוונתי למישהו מסוים, תחשבי. ברור לי שאין לי סיכוי להשפיע על דעתך, אז אני לא רואה טעם לבזבז על כך אנרגיה.

תגובה

מבחינת בסיכון להדבקה בבריכה, הוא קלוש במידה ויש הכלרה טובה על פי הוראות משרד הבריאות.
מבחינת החיסון של הילדה עצמה - תלוי כמה מנות של חיסון מומת היא קבלה. חשוב להשלים את תוכנית החיסוים בכדי להשיג יעילות נאותה.

פולספגן

New member
חבל שרופא שמייצג את משרד הבריאות לא יודע את

העובדה שבריכות המשמשות לשחיית תינוקות אסור להם להשתמש בכלור.

הצטרפתי לקבוצה כבר מההתחלה

ובאמת שאלתי אבל לא קיבלתי תגובה רצינית, אולי אני אנסה שוב.דווקא פה קיבלתי תגובה יותר רצינית,אני כנראה אמשיך את החוג בינואר רק בשביל השקט הנפשי..

snoopytush

New member
בנוסף למרות הכלור הייתי נוקטת משנה זהירות

כי הוירוס יכול לעבור ברוק ואולי הבת שלך עלולה לבלוע מים
עם וירוס? אין לי חוות דיעה מקצועית רק לפי ההיגיון אבל
הייתי מחכה עם הבריכה הזו

תגובה

שלום עמיתי
דלקות אוזניים הינם מאוד נפוצות אצל תינוקות. הסיבה לכך היא שהצינורות המחברים בין חללי האוזן והאף עדיין לא התפתחו בצורה מלאה. בנוסף, שחיה בעצמה מהווה גורם סיכון ידוע לזיהומים באזניים. לכן, אני חושב שהחיסונים שקיבלה אינם הסיבה לכך.
בכל מקרה, אם הברכה לא מטופלת לפי הוראות משרד הבריאות, אני לא ממליץ להכנס אליה, בלי קשר לפוליו.

האין זו אפשרות?

ד"ר קלינר, דלקות אזניים מדווחות כתופעות לוואי לחיסונים (4567 דיווחים ל VAERS).
בעלון של Varilix מצויין שבין 5%-10% דיווחו על דלקת אזניים (otitis media).
בעלון של Proquad מדווחים על Parotitis

זו גם תגובה הגיונית להחלשת המערכת החיסונית התוך תאית (Th1) עקב הסטת Th2 לאחר חיסונים.

מדוע אין זו אפשרות שדלקות האזניים (הנפוצות אצל ילדים כי אולי גם מתן חיסונים נפוצים אצל ילדים) קשורות לחיסונים שקיבלה? מה מביא אותך לחשוב שזה לא מהחיסונים? על סמך מה?

תגובה

שלום
זו אפשרות אבל לא סבירה. בטווח האפשרויות, הרבה יותר סביר שזה לא קשור לחיסון. יותר סביר שוירוס או חיידק אלים יגרום לזיהום מאשר נגיף או חיידק מומת שניתן בגיל חודשיים. במיוחד בילד ששוחה.

מור - אין חיסון לאבעבועות רוח בגיל חודשיים. ולכן הנתונים שלך פשוט לא רלוונטיים לשאלה המקורית.

הערה - כתבתי לך פעם ואני מבקש שוב, כאשר אתה מצטט נתונים מה-VAERS, תציין שזה מקום שפתוח לדיווח חופשי מהציבור. זה לא מידע מתוקף ומאושר כקשור לחיסון.

רק מוירוס החיסון זה אפשרי?

אולי בשל הסטת Th2, החיסון הפך את הילד לפגיע יותר, בא וירוס/חיידק אחר ומצא כר נוח לדלקת אזניים? במילים אחרות, אולי יש אטיולוגיה אחרת לדלקת אזניים, שהתאפשרה בגין החיסון (ולא משנה איזה חיסון)?

הצעתי לך tradeoff בנוגע לדיסקליימר על VAERS. אתה קונה?

קומרן

New member
מור , איכן הכנות שלך?

האם אתה צריך עיסקת tradeoff על מנת להודות באמת?

מה אתה אומר על לפרסם את הדיסקליימר שהצעת עם תוספת קטנה שמציינת שאתה מתבסס על נתונים בני 20 שנה (אחוזי הדיווחים ל VAERS) שהרלוונטיות שלהם מותלת בספק ?

נראה לך שאני צריך עיסקה ממישהו?

אצלנו באתר התיאור של VAERS נאמן לאמת מיומו הראשון שם.

את הספין שלך שרלוונטיות הנתונים שם מוטלת בספק - תכתוב באתר שלך...

אני מבין שהעובדה שהנתונים בני 20 שנה בעיתיים בעיניך. מה לעשות, גם לפני 20 שנים חיסנו, אז היו דיווחים על תופעות לוואי. אבל אל תפריע לאמת להפריע לך במשימה לשמה אתה כאן.

קומרן

New member
ברור שאתה לא צריך עיסקה - זה היה כהמשך למה

שכתבת: "הצעתי לך tradeoff בנוגע לדיסקליימר על VAERS. אתה קונה?"

ומור, בוודאי שגם לפני 20 שנה חיסנו (למרות שההרכב בחלק מהחיסונים השתנה) אך התרעתי על כך שאי אפשר לטעון כיום כי כמות המקרים המדווחים הם רק כ1%-10% משיעורם באוכלוסיה (ושוב, לך תדע אילו מהמקרים רלוונטים לחיסונים ואלו לא...) על סמך דבר שנכתב לפני 20 שנה - במיקרים כאלה המקור שלך פשוט לא רלוונטי לתקופה הנוכחית .

אני מבין שהביקורת לא נוחה לך ולכן אתה מעדיף לקרוא לזה ספין אך אתה באמת חושב שאפשר לטעון את מה שאתה טוען על סמך המאמר שהבאת?

אם לא אז תתקן
אם כן... הוספת עוד סעיף לרשימה.

שלום עמית

אכן לפי מחקרים קליניים שנעשו על חיסון דומה (אשר יוצר ע"י חברה הודית בשם pancea biotec ולא GSK), אחרי מנת חיסון אחת פחות מ-25% מהמחוסנים הפרישו אותו דרך הצואה.

עמית שלום

אכן לפי מחקרים קליניים שנעשו על חיסון דומה (אשר יוצר ע"י חברה הודית בשם pancea biotec ולא GSK), אחרי מנת חיסון אחת פחות מ-25% מהמחוסנים הפרישו אותו דרך הצואה.

למעלה