שאלה לגבי עלות אדריכל

hachling

New member
שאלה לגבי עלות אדריכל

שלום לכולם, רכשנו זה עתה מגרש ואנו מעוניינים לבנות בית בגודל של כ-200 מ"ר. התחלנו לברר לגבי אדריכלים. ראיתי פה בפורום שהעלות הממוצעת שמוצגת לאדריכל היא כ-5000$ כולל מהנדס. כאשר חיפשתי מצאתי כי העלות הממוצעת שנתקלתי בה היא 10000$ עד 12000$. (כמובן שיש חריגות לתחום אבל זה הממוצע). אני רוצה לציין שאל האדריכלים שראיתי הגעתי דרך המלצות של אנשים שבנו באיזורי (איזור השרון). השאלה שלי היא כיצד יכול להיות כזה הבדל בין העלות הממוצעת המוצגת בפורום לבין מה שנתקלתי בו? תודה מראש,

Rשף

New member
ההבדל פשוט

ארון באיקאה עולה פחות מחצי מארון טוב בחנות ממוצעת, פיאט פנדה עולה חצי מפיז'ו 607, ושיעור פרטי במתמטיקה מהבת הגדולה של השכנים עולה חצי משיעורעל ידי בוגרת תואר ראשון במתמטיקה עם ניסיון של עשר שנים בהוראה. המחיר המקובל בעולם שמחוץ לפורום בונים בית הוא סדר גודל של 10% מעלות הבניה ולכן 10,000$ נשמע נכון יותר. אם תסתכלי בפורום אדריכלות ב ארכיגוב תראי אינסוף דיונים שמראים שאי אפשר להתפרנס משכר טרחה של 5000$ (ולמעשה פחות כי מהנדס לוקח באיזור ה 1000$) וכן סיפורים קשים על בעיות עם אדריכלים שרובם ביקשו רק 5000$ למשל חיסכון בפרטים בתוכניות שגורם לטעויות בבניה, תכנון שבלוני או שמסתמך על בית אחר, תוכניות עבודה לא מפורטות או לא קיימות, זלזול בהגשה שגורם לבזבוז זמן וכסף (ראי את הבעיות של האיש הפשוט כאן בפורום לפני שבועות ספורים), חוסר בפיקוח עליון בזמן הבנייה ועוד..

../images/Emo41.gif דחוף עזרה והתייעצות מטבחים

היי לכולם, אני חדשה כאן האם מישהו הזמין מטבח ממטבחי דואיט פרימיום
מטבחים שג. יפית מפרסמת..... אני חייבת חוות דעת , כדי לדעת אם לסגור עסקה בבקשה תגובות... תודה רבה

hachling

New member
מה שאתה אומר נכון

אבל אני מדבר על ממוצע המחירים. ברור שעל מוצר טוב יותר בדרך שלל משלמים יותר (כבר הגעתי לאדריכל שדרש 25000$) אבל אני מסתכל על ממוצע והממוצע כאן בפורום הוא 50% מהממוצע שאני נתקל בו. לכן ישנן מספר אפשרויות: 1. שולחים אותי רק לפלח של אדריכלים שהם יקרים מהממוצע. 2. בפורום המחירים לא ריאליים או לא מייצגים את בעלי המקצוע בסביבה בה אני בונה ולכן לא רלוונטיים. אני פשוט מנסה להגיע למסקנה חשובה אחת - מה המחיר הריאלי לאדריכל בממוצע? ברור שכל אחד מתמחר את עצמו שונה אבל תמיד יש ממוצע. האם אני מתפשר כשאני לוקח אדריכל ב-5000$? האם האדריכלים ב-10000$ באמת יותר טובים? תמיד יש הפרש תמחור אבל פה מדובר על הפרש של 100%-200% במחיר שזה הפרש אסטרונומי, לא סביר ולא מקובל כמעט באף תחום מלבד בין קצוות התחום, לא בין ממוצעים.

Rשף

New member
עניתי מניסיון וסקר שוק שעשיתי

5000$ זה זול, 10,000$ ממוצע, 25,000$ הלוואי שיכולתי להרשות לעצמי... אני מפחד להעליב את האנשים בפורום עם תשובה למה הם בוחרים באדריכלים ב 5000$, אבל לפני בחירת האדריכל בדקתי בערך 10 הצעות מחיר מאדריכלים ממקומות שונים ברמות שונות וכל ההצעות היו באיזור ה 10,000$, גם חברים שבנו אישרו את המחיר וגם מפקח הבנייה. למיטב הבנתי לא מדובר ביקר זה טוב יותר אלא על תחום שבו בקושי מכסים את העלויות ולכן החיסכון יהיה על גבך, או מנגד מדובר באדריכל חסר ניסיון שרוצה לצבור אותו על הגב שלך. לא הבנתי מי "שולח" אותך, נסה לפנות לאדריכלים אם מתוך דפי זהב ואם דרך בתים שראית ואהבת.

היקרנים אף פעם לא יודעים איך

הזולים יכולים לעבוד , אבל העובדות קיימות יש שעובדים בפחות מ 5000$ ויש להם משרד עובד חי ונושם . אולי את הכסף שלהם הם מרוויחים יותר מהקבלנים הגדולים ולא מהבונים הפרטיים

Dfengshui

New member
לא מדויק

אני מכירה לפחות 3 אדריכלים מצוינים באזור השרון, שעובדים בסביבות ה 5000$ ומטה. אחד מהם תכנן את הבית הקודם שלי וזכה לשבחים מכל אחד שביקר בבית (אנשי מקצוע והדיוטות כאחת). שלושתם משקיעים את הנשמה בתכנון הבית והמחיר ה*סביר* (להבדיל מ*זול*) לא פוגע באיכות עבודתם. צריך לזכור שיש הרבה תחרות גם בשוק הזה ויש אדריכלים שמעדיפים להוריד מחיר ולתפוס נתח שוק גבוה יותר. ואולי זה גם ענין של ביטחון עצמי.

ruzzO

New member
נסיוני המועט:

אבל עדיין סקר שוק די מעמיק שביצעתי: אדריכל מהפריפריה יעלה לך עד 5000$ ככל שתתקרבי לתל אביב והתחת של האדריכל יגדל , כך גם שכרו. (לפעמים בצדק.) המלצתי: (שוב, מנסיוני המועט), קחי אדריכל ששמעת עליו המלצות. ותוודאי שהוא לא נורא עסוק! הדבר הכי גרוע זה אדריכל עסוק שאין לו זמן אליך. בעצם הדבר הכי גרוע זה אדריכל גרוע. והכי חשוב זה שיהיה בקיא ומצוי בבירוקרטיות השונות של הועדות השונות.

תמשיכי לחפש עוד ועוד

אין שום סיבה בבית של 200 מ"ר לשלם יותר מ 5000 דולר לתכנון הכולל .

שכר טרחה לתכנון אדריכלי

הפערים הגדולים בגובה שכר הטרחה שגובים אדריכלים עבור תכנון נובעים מסיבות שונות. זו המציאות. יש שמתכננים גם תמורת 100,000$. אם נשאיר בחוץ את אלמנט ה"מותג" ומרכיב ה"היצע מול ביקוש" , נישאר עם שני גורמים עיקריים המשפיעים על גובה שכר הטרחה. כיסוי העלויות והרווח הרצוי למתכנן. כאשר מדובר על משרד המעסיק עובדים, כיסוי העלויות הופך להיות רכיב דומיננטי בשקלול המחיר, בהתאם לגודל המשרד. אדריכל שעובד לבד וגובה פחות מ 6000-7000$ עושה זאת ע"מ לחפות על חוסר כלשהו. או ניסיון, או כישרון, או רמת השקעה או קומבינציה של הנ"ל.

אל תשמיץ אף אחד

בשביל לערום ערימה של קוביות שזה בדרך כלל מה שבונים הבונים הפרטיים בישראל , לא צריך אדריכל צמרת . לדעתי מספיק גם מהנדס ומעצב פנים . מה קשור כישרון שישנו או איננו לאפשרות לתפקד במחיר לא גבוה ? האדריכל עצמו לא חייב להשקיע את כל השעות של הפרוייקט עם השעות שלו , יש לדעת להאציל סמכויות לכפופים לו , בכדי שהוא יעשה את העבודה החשובה ואחרים ישלימו את הפרוייקט ובכך הוא מוזיל את העלות . יש גם כאלו שבגלל שהם מקצועיים מאוד יכולים לשלוף פתרונות בקלות ובכך לא להשקיע יותר מידי שעות בלידה של הפרוייקט . יש עוד סיבה למה בעל מקצוע אחד יותר יעיל מהשני בכל תחום, לא רק באדריכלות , הסיבה היא שהאחד יודע לא לעשות טעויות כי הוא מקצועי יותר ובכך לחסוך בהשקעה של אנרגיה וזמן . בנכונות הסעיף האחרון נוכחתי לדעת הרבה פעמים באופן אישי בעבודה שלי , אני לא עובד מהר ולא נלחץ מהממונים , למרות זאת אני מספיק את העבודה ואפילו עובר אחרים שעובדים איתי בהספק שלי , כי הם ממהרים נלחצים או עושים טעויות ואילו אני לא ממהר לא נלחץ ולא עושה טעויות בדרך .

bines

New member
כאשר המהנדס גובה כ 1,000$ אין סיבה

שהאדריכל יגבה יותר ,ולדעתי עבודתו של המהנדס יותר אחראי ומסובך !

bines

New member
העבודה של האדריכל ת'כלס לבנות את

התוכנית במחשב אולי שעה אחת ! ומספר פעמים בועדות ,על זה רוצים אלפי דולרים ? שכחתי ,אנחנו היהודים משופעים בלהיות פראיירים !

לא מדוייק עד שמגיעים לתכנית המוגמרת

לזה לוקח כמה שעות טובות הוא עושה סקיצה אחת ואם זה לא מקובל אז יהיו עוד סקיצות . אח"כ יש תכניות הגשה ואולי להופיע בפני הועדה פעם או פעמיים . אולי הוא גם יצטרך לבוא לשטח לפי הצורך רק אתמול ישבתי עם האדריכל על התוספות שלי לתכנית החשמל שהוא תכנן . מי שמוכן להסתפק בהנדסאי יכול בקלות להגיע לכאלו שלוקחים כ 2200$ כולל המהנדס

s h i r i 1

New member
../images/Emo6.gifתרשה לי לגחך

שעה אחת מה? באמת, אף פעם לא הבנתי למה צריך ללמוד 5 שנים בשביל התואר הזה, כולה שעה עבודה.

למעלה