שאלה לגבי עלות אדריכל

s h i r i 1

New member
סליחה כן?

אבל מי שעסוק פה בהתנשאות והעלבה זה אתה בעצמך. לפי מה שאתה כותב כאן, אין לך לא ידע ולא נסיון לכתוב לי שנכון להתפרנס ולא לגזול ביודעין? אתה מכיר אותי בכלל? אתה יודע משהו על אדריכלות כמקצוע? (וזה מבלי להתיחס למה שכתבת על בעלי מקצוע אחרים) להגיד שלוקח שעה לתכנן בית
תסלח לי כן, תגובות מתנשאות ומעליבות כמו שלך לא קראתי הרבה זמן. אגב, אני אשמח לראות תמונות של הבית שתבנה ב- 300$ למ"ר בהצלחה!

בינא

Member
כשכתבתי 1,200 $/מ"ר זה היה לצורך

הנחת עבודה על עלויות כוללות הכל, כולל ביטוחים, מע"מ, תכנון, היטלים, מיסים, אגרות, חברת חשמל, חדר מדרגות, לובי ומעלית וכל הדרישות לבית משותף, כולל פתוח חצר, חניות ורחוב שדורשות הרשויות, גימור פנים מושלם, כולל מטבחים, מיזוג אוויר מינימרכזי, חלונות זכוכית בידודית עם תריסי גלילה חשמליים ועוד ועוד... אתה רוצה לתמחר 300 $/מ"ר, בבקשה... תבלה, אבל אל תבקש ממני עזרה כי לא תקבל.

fireman

New member
ואני מתכוון שתעביר את השאלות שלך

לפורום שיפוץ ובניה מאחר והשאלות והנושאים שאתה מציג כאן אינם רלוונטיים לנושא הפורום. וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על מסכת ההכפשות שלך.

bines

New member
שירי שלום

בתחילת השרשור ציינתי 2000$ ,כמו כן אני לא מזלזל במקצועות של אנשים לבטח לא באדריכלות ולא במהנדסים ,חלילה . אני התכוונתי שלכל פרויקט צריך להתייחס בפרופורציה מתאימה,לא בכל פרויקט הטירחה גדולה מדי, אני אגלה לך סוד ,במשפחתי הקרובה ישנו גם מהנדס וגם אדריכלית ואני רואה גם את ההתרחשויות שם במשרד ,אמרתי באופן כללי בעניין הגזל וכמובן לא אלייך אישית .

s h i r i 1

New member
אתה גם יודע שמעבר

לתכנון ולריצה בין הועדות אדריכל צריך להיות פסיכולוג לא קטן בשביל להתמודד עם כל הזוגות האלה, שתכנון של בית רק מציף אצלהם בעיות בקשר שהיו שם מזמן? (תאמין לי, ראיתי את זה אצל מכרים שבסה"כ יעצתי להם לגבי שיפוץ בדירה ומצאתי את עצמי בסשנים של שיחות לשיפור הזוגיות שלהם
)

fireman

New member
על אלה שנתקעים באמצע כבר

כתבתי לא פעם. הלוואי ושכ"ט של אדריכל והמהנדס יהיו המקל בגלגלים מבחינת כל הבונים. אנשים נתקעים כשהם קופצים יותר מידי רחוק ויותר מידי גבוה. אנשים שיש להם כסף לבנות 150 מ"ר אבל מתעקשים לבנות 300 מ"ר. זה מה שתוקע אנשים, לא 5000 או 7500 או 10000 דולר של האדריכל. חליפה אפשר לקנות בקסטרו ב900 ש"ח ואפשר לקנות חליפה של ורסצ'ה ב5000$. הבד הוא אותו בד ולך החליפה תיראה בדיוק אותה החליפה, זו עוצבה בידי מעצב צמרת והראשונה עוצבה ע"י מעצב אופנה בוגר שנקר....יחי ההבדל הקטן. ככה זה בכל תחומי החיים אפשר לקנות פיאט ואפשר לקנות מרצדס, שניהם בסופו של דבר נוסעות אבל ההבדל שמים וארץ.

איריסג

New member
../images/Emo45.gif זה לא קורה לי הרבה ...../images/Emo8.gif

אבל הפעם - אני חותמת על כל מילה של בינא. ואגב - אני שילמתי לאדריכלית ולמעצבת פנים יחד סכום שעדיין לא עבר את העשרת אלפים דולר - ואני ממש לא שותפה לגישה שאומרת שאם האדריכל לוקח פחות מ 7000 דולר או 5000 דולר אז הוא כנראה לא מספיק מקצועי. האדריכלית שלנו מאד מקצועית, מאד מבוקשת, ומאד מאד מנוסה. אבל לבוא ולהגיד שזה "כולה שעה עבודה"???? יש גבול לזילזול. עד כה, ואנחנו אפילו לא קרובים להגשת התוכניות (לא באשמתה, באשמת הבירוקרטיות) ישבנו איתה במצטבר למעלה מ 30 שעות - רק בפגישות איתנו - וכל פגישה , אין לי ספק - ייצרה לה עוד שעתיים-שלוש עבודה כמו כלום. ככה שאנחנו כבר מדברים על קרוב ל 50 שעות עבודה על הפרוייקט שלנו - לפני שיש כתבי כמויות, תוכניות חשמל וכו'. שעה עבודה על המחשב? הצחקת אותי. ואגב - שלא תבין - גם הצד השני מופרך בעיני - כי בשכונה שלי יש כמה בתים של אדריכל מאד מאד ידוע ומפורסם - שגובה עשרות אלפי דולרים על תכנון ועיצוב - ולטעמי - הוא פשוט עושה העתקים של הבתים שלו מפרוייקט לפרוייקט...

s h i r i 1

New member
יש בית אחד בשכונה שלך

שאני ממש סקרנית לדעת מי תכנן אותו... אני שולחת לך מסר...

גם אני הייתי לוקחת אדריכל, לו יכולת

י להרשות לעצמי... בשל המצב, הסתפקנו במהנדס, ואת התכנון עשינו די בעצמינו...

בינא

Member
זלזול במקצוענים = סכנה מוחשית

מהנדס זול - איו לו בטוח מקצועי, כי אינו יכול להרשות לעצמו לשלם סכומים של עשרות אלפי $ בשנה על זה. אדריכל זול - מריץ את הלקוחות לועדות בנין ערים, לרשויות, להג"א ולגולת הכותרת הבירוקרטית במדינה - המנהל. מי שחושב שאדריכל שמבקש 10,000 $ גם מרוויח את זה, הוא כנראה, יסלחו לי כולם, שכיר ולא היה עצמאי מימיו. על-פני עבודה של שנתיים מיום תחילת התכנון, דרך ההגשה ותוכניות הבניה וכלה בסיום הבניה, הפקוח העליון וחתימה על טופס מתכנן לטופס 4, יעברו כשנתיים. עלויות המיסים, אגרות, היטלים, ביטוח מקצועי, בטוח פנסיוני, בטוחי רכב ומשרד, הוצאות רכב, דלק, חשמל ומשרד ועוד ועוד, יעלו למתכנן כזה עוד כ-60%(!) מהתשלום הכולל ולא לשכוח שהמע"מ (15.5%) אמור להיות בתוך התשלום. אותם אדריכלים/יות הלוקחים תשלומים נמוכים, או שאינם אחראים, או שאין זו עבודתם העיקרית, או שהם לא עושים חשבון כמה נשאר להם בסוף השנה, כי הם עסוקים בתכנון כל הזמן, עבור לקוחות מרוצים שמצאו אדריכל זול (מידי). גם מיקומו של האדריכל קובע את הוצאותיו ואת משך הזמן ההולך ועולה בו יאלץ לחכות בועדות בנין ערים, בעיריות, במנהל ובהג"א ועוד וכל זאת פרט לאיכות תכנונו ופרסומו... מהנדס ללא בטוח מקצועי, מתכנן בדרך כלל כל-כך חזק (על-חשבון הלקוח הפרייר), כדי שגם אם יתבעו אותו הוא יוכל להוכיח כי הוא היה בסדר ואפילו "יותר מבסדר" בקרות המקרה... מי שמחפש ומוצא "זול", בסופו של יום משלם הכי יקר וזאת למרות שיש כמה שכותבים כאן עם ניסיון ו"מזל" אחרים.

s h i r i 1

New member
אני אשתדל לזכור את זה

בפעם הבאה שיקח לי יותר משעה לתכנן בית

hachling

New member
בקשה אחרונה לכולם

אם מישהו מכיר אדריכל טוב שעובד באיזור רמת השרון, הרצליה וכו' ויכול להמליץ עליו אני מאוד אודה. ניתן לפנות אלי במסר ישיר. תודה שוב לכולם

איריסג

New member
מציעה לך לפנות במסר

לדנה - היא מסתובבת כאן בפורום ואני יודעת שיש לה המלצה חמה על אדריכלית טובה ולא יקרה. (והיא בונה באזור השרון)

מאגר

New member
ישנם אדריכלים שלוקחים לפי מ"ר

והסכומים שהם מדברים הם 35 $ למ"ר כולל קונסטרוקטור ואף פחות

bines

New member
מה ההבדל בין 2000$ ל -10000$

מקרים אמיתיים . 1 ,יש לי דוד גר בחיפה הוא היה צריך לעבור ניתוח לב דחוף ,לקח את אחד הרופאים "הטובים",כמובן שילם עשרות אלפי שקלים. הניתוח התבצע בהדסה בירושלים ,הניתוח הסתיים והתברר שהרופא שכח איזמל בתוך גופו של הדוד ,פתחו שוב את בית החזה . רופא היקר ביותר . 2.אנוכי, לפני מספר שנים עסקתי בניהול תיקי השקעות ,פנו אלי ,שאלו אותי מהו שכר הטירחה שלי אמרתי אחוז מסוים ,שאלו אותי איך אחר שהיו אצלו לפני דרש כמעט פי 2 (אני זוכר שזה היה סכום מאוד רציני) ,פתחו חשבון אצל האחר והם הצטערו על זה ,הפסידו לא מעט .לא כל הנוצץ הוא...

למעלה