לא...
זוהי רשימה של טריגרים שאמורה לאתגר את המתעניין לחקור בעצמו. אם אינני אידיאולוגי, אין לי שליחות או קמפיין, אינני מגייס אף-אחד. ולא אאכיל אותך בכפית. אני מייצג את עצמי, ולא שום מחנה או תנועה. אם זה יעזור לך: מקס סטירנר(MAX STIRNER) - כתב במאה ה-19 את THE EGO AND ITS OWN. הוא בד"כ מכונה אנרכיסט-אגואיסט. אני חושב שזה קצת יותר מזה. לדוגמה, הוא אומר שגם כאנרכיסט, הוא יתמוך במנגנון המדינה אם זה ישרת את האינטרס שלו. ויליאם בלייק (WILLIAM BLAKE)- משורר, צייר, אנרכיסט ומיסטיקן. לא הייתי קורא לא אנטי-אידיאולוג, אבל החזון שלו פשוט רחב וקסום מכדי שאשפר לקרוא לו אידיאולוגיה. אורסולה לה-גווין (ORSULA K. LE-GUIN)- סופרת מד"ב ופנטזיה. התעסקה הרבה באוטופיה, בייחוד בספרה THE DISPOSSESSED (יצא בעברית בשם "המנושל", אפשר לנסות למצוא אותו בספריות או בחנויות יד-שנייה, אבל הוא די נדיר). הספר מתאר את חייו של פיזיקאי ומתמטיקאי צעיר, החי בחברה אנרכיסטית. הספר לא נצמד לתיאוריות אידיאולוגיות מופשטות, אלא מתאר את חיי היום-יום בחברה כזאת. ראול ואניגם (RAOUL VANEIGEM)- חבר באינטרנציונל הסיטואציוניסטי הצרפתי (הוצאת בבל תירגמה את "חברת הראווה", ספר הדגל של הסיטואציוניסט גי דיבור). כתב את THE BOOK OF PLEASURES ואת REVOLUTION OF EVERYDAY LIFE. ביסס את רעיונותיו על הקונקרטי והיום-יומי, ועל תשוקותיו של היחיד. חכים ביי (HAKIM BEY)- כותב אמריקאי עכשווי מדהים המשלב אנרכיזם, סיטואציוניזם ומיסטיקה מוסלמית סופית בכתיבה פואטית ומבריקה. פיתח את מושג ה TAZ - האזור האוטונומי אירעית. ניטשה - חשוב מבחינתי ביחסו למושג האמת וחתירתו לבניית אדם שממציא את עצמו ומגשים את עצמו ללא הישענות על מוסר ואידיאולוגיה. טרנס מקאנה (TERENCE MCCANNA)- הוגה פסיכדלי שטען כי הציוויליזציה קמה על בסיס המפגש בין שני גורמים - בני אדם וצמחים הלוצינטיביים. לא קשור ישירות אבל מרחיב אופקים מעבר לגישות דיאלקטיות מטריאליסטיות הגליאניות ומרקסיסטיות. בוב בלאק (BOB BLACK)- הוגה פוסט-אנרכיסטי, פוסט-אידיאולוגי ופוסט-שמאלי, טוען כי אנרכיזם אמור להתנתק משיוכו לקצה הרדיקלי של השמאל, ולהפוך לזרם שמנותק מהחלוקה שמאל/ימין ספיירל טרייב - שבט פראי של מארגני רייבים שטען צמיד כי המהפיכה איננה אידיאולוגיה אלא רוח פראית וחיה, שאפשר לחיות אותה ולממש אותה, בניגוד ללהתפלסף עליה ולמסגר אותה כאוסף מופשט של רעיונות.