שאלה לגדי טאוב

טבעי, אותנטי, כיבוש וגו´

אני בהחלט סבור שיש תוקפנות טבעית, אבל שהרצון לכבוש ולהרוג הוא מוטציה של זה, בדיוק כמו שאידיאולוגיה מוסדרת ומקובעת היא מוטציה של הרצון הטבעי להיות בן-אדם סביר שלא מוריד לאחר כאפות בשביל הכיף. בעולם פוסטי מאוזן אנשים יהיו יותר מדי עסוקים בארגון מסיבות, לאף אחד לא יהיה כח לשריפת כפרים רנדומלית (או למסיונריות הומניסטית). אני גם מפריד בין טבעי לאותנטי, המושג השני יותר טעון שיפוטית ולא אומר לי הרבה. כל החתירה הליברלית/ניו-אייג´ית לאותנטיות מגוחכת בעיני, מבחינתי הכל אותנטי ושום דבר לא אותנטי. גם כשאני אומר טבעי זה בזהירות, אבל בכל זאת זה לא נראה לי תלוי-תרבות. ברמה הכי פשוטה, מסיבה מסתורית, עלומה ולא ברורה, יותר כיף לנו להתגולל על השטיח עם מישהי חמודה מאשר לחטוף מכות מערסים. אם האהבה זה הרצון הכי טבעי, זה עניין די פשוט וברור בסופו של דבר. יש לי תיאוריות על הפונקציה הקוואנטית-פיזיקלית של האהבה ככוח קוסמי, אבל לא אלאה אתכם כרגע... ולכל הבתולים בפורום - לא לזיין זה אולי המצב הטבעי שלכם, אבל כן לזיין זו פעילות יותר מהנה מלזיין את השכל...באחריות! האהא!!!

neoM

New member
סליחה?

"ברמה הכי פשוטה, מסיבה מסתורית, עלומה ולא ברורה, יותר כיף לנו להתגולל על השטיח עם מישהי חמודה מאשר לחטוף מכות מערסים. " אתה שומע את מה שאתה אומר? מה זו ההכללה הבלתי נסבלת, הלא פוליטקלי-קורקט הזו, הדיבור בשם שיח גברי הטרוסקסואלי טלוויזיוני בלתי נסבל? פומו, פומו - אבל דעות קדומות לנצח לא משתנות - וזה בדיוק אותנטי ולא אותנטי חחחחח

מה אתה מדכא את פיטשון???

עד שסוף סוף מסתבר, שבפומו יש אי-אילו אנשים שלא נגעלים מהגופניות (ולאן נעלם גופמן???) - אתה מדכא אותם?

אתה

יודע איך למצוא אותי, אם אתה רוצה... וחוץ מזה - נהייתם פה רציניים לאללה; ואני - אני רק רוצה להשתעשע...

אלי 00

New member
אנחנו רציניים בגלל נוריקו

רוצים להרשים אותה. אחרי שהיא תסיים להתרשם, נחזור לסורנו.

סקאביאס

New member
שאלה:

אפשר יהיה לשרוף כפרים תוך כדי מסיבות? אני לא בטוח שאהבה זה הרצון הכי טבעי, או שהיא רצון יותר טבעי או יותר "חזק" מתוקפנות.יש אנשים שיותר כיף להם להרביץ לערסים מאשר להתגולל על השטיח עם בחורה חמודה. מסיבה עלומה ולא ברורה רוב האנשים מעדיפים לשמוע את כריסטינה אגילרה (או איך שקוראים לה) מאשר את אפקס טווין (למשל), זה לא אומר שיותר טבעי לשמוע אותה. וחוץ מזה, בן אדם סביר לא מוריד כאפות בשביל הכיף?!

אלי 00

New member
------------------

הקרנות על 10 מסכי עעענננקקק. אקטסרים קלוז אפ על אגודל הפותח בנקישה את מצית הזיפו, תנועה קלה, צליל חיכוך הגלגלת המשוננת באבן הצור ואש מרצדת במצית. מכונת ריח פוסט מודרנית מפיצה ריח בריח בנזין. בתנועה נונ שלאנטית המצית מושלכת, פן מצלמה עוקב, עדיין בקלוז אפ אחר המצית המתעופפת באוויר וצונחת על ערמת קש, הקש מתלקח. זום אאוט ארוך, ארוך. הצופים עושים כאיש אחד "וואווו". מתגלית ביקתה, ביקתה נדלקת. הזום ממשיך להיפתח. לייד הביקתה ביקתה נוספת, רמץ מן הביקתה הבוערת, מתעופף באוויר נוחת על ביקתה שכנה. בקתה שכנה ניצתת. זופ ממשיך להיפתח. צלילי עצים מתבקעים מן האש הלוהטת. מכונת הריח מפיצה ריח בריח עצים בוערים. כפר שלם, כפר שלם בוער. בוער באיזון מושלם. איזון פומואי מושלם. מכונת הריח מפיצה ריח בריח בשר חרוך. אחלה מסיבה!

neoM

New member
ברררררר

אלי, תגיד בעיתוני נשים נהוג לצרף לפעמים לעמוד בו יש פרסומת לבושם מעטפה קטנה מאלומיניום המכילה דוגמית של בושם - זה פומו? ויש המגדילים עשות, יש ריבוע על הדף שצריך לגרד אותו, ואז מתפשט ריח הבושם בחלל החדר. ושמעתי גם, שיש או שהיו נסיונות לתת לצופים בקולנוע גליל נייר דק, שצריך לגרד אותו במקומות הנכונים על מנת להריח את האירוע שעל המסך...

אלי 00

New member
תראה. אני רואה בפומו את

שלהי המודרניזם. אתה מבחין בין פומו לקפיטליזם מאוחר. מפיטשון אני מתחיל להבין שהוא רואה בפומו אוטופייה. אני הייתי מגדיר את הדוגמאות (תרתי) שהבאת (ובעצם גם הקטע שכתבתי) כהסתאבות/כמנייריזם/כדקדנס של המודרניזם.

neoM

New member
לא מדוייק

אני רואה בפומו את הקפיטליזם המאוחר

אלי 00

New member
אם פומו זה קפיטליזם מאוחר

אז ממה מובחן הקפיטליזם המאוחר? מסוציאליזם מאוחר?

אלי 00

New member
אפרופו קפיטליזם מאוחר וגלובליזצייה

האם לדעתכם ניתן לראות באיין פלמינג את נביא הגלובליזצייה ואת ג´יימס בונד כראשון הלוחמים בגלובליזצייה?

אלי 00

New member
ככה:

ד"ר נו גולדפינגר ועוד רבים מה"איש הרע" בספרים ובסרטים הם אנשים פרטיים שבכוונתם להשתלט על העולם באמצעות מערכות שלטון פרטיות. ג´ימס בונד נלחם בהם בשם המלוכה/מדינת הלאום. הסטראוטיפיות שבמבנה הכוחות, בהתקדמות העלילה, השטיקים והפטנטים, סיגנונה של האלימות. השובינזם המוחצן עד גיחוך. דמותו של ג´יימס בונד - דמות מוגזמת, מודעת למוגזמותה ומופרחותה, לי אין ספק שאישיותו של שון קונרי תרמה רבות לדואליות הזו בדמות. אבל אני רוצה לציין שהדואליות הזו קיימת כבר בספרים המוקדמים של פלמינג. ספק פרודייה, ספק אירוניה. מעורר בי אסוציאציות למושג סימולקרה. לא זוכר מתי נכתב הספר הראשון. הסרט הראשון - ד"ר נו מ-1961

אבל זהו בדיוק,

שבונד הוא נציג האימפריה הבריטית, והוא נלחם על הערכים של האימפריה הבריטית, ועל זכותה של האימפריה לעשוק את המסכנים... אם כבר, אז כל האנשים הרעים - הם אלה שנלחמים בגלובליזציה או באימפריליזם.

neoM

New member
לוחם בגלובליזציה, בונד?

בונד הוא בדיוק הסמל המובהק, הסימולקרה האולטימטיבית לזכר, הלבן,המערבי,הטכנולוגי,המדכא ומנצל את המיעוטים. הוא אחולמניוקי גלובליזטור מהסוג היותר גרוע. חחחחחחחח

מה פתאום פומו?

זה ריאליזם. וקפיטליזם. או יותר נכון: הריאליזם בשרות הקפיטליזם. תגיד, ניאו, אתה הולך לפעמים לסופר? הדיילות האלה של חברות המזון, שמטגנות כל מיני דוגמיות אוכל ונותנות לקונים לטעום - הן אמניות פוסטמודרניסטיות???

neoM

New member
´ני לא הולך לסופר

אחד מיתרונות היעדר רשיון נהיגה- אז אני אומן פומו-יסט לדעתך?

למה?

אתה מחלק דוגמיות?
אגב, אתה יכול ללכת לסופר ולעשות משלוח... או לעזור להעמיס את המצרכים לאוטו.

למעלה