שאלה לגוברנור הכופר בקבלה

שאלה לגוברנור הכופר בקבלה

אם אביא לך מקבילות של חכמי ישראל מלפני 1286 שכתוב שם בדיוק מה שהזוהר אומר (ואותם מקבילות אומרים שזה מתורת הסוד) האם תחזור בך מכפירתך?או שגם זה לא יוציא אותך מהשקר?

G o v er n o r

New member
ידידי הנהנה, לא ברור ממה, אילו קראת

את הפרכתי במלואה היית רואה שניתנה תשובה לשאלתך זו כבר בסעיף מס. 1. קרא שוב את הפרכתי והתעמק בה, כולל הטענות הנוספות המצויות בפתיל שם, כגון, העדר מסורת מסירה אמונית (בנגוד לזו של התורה). הכל שם. אף אחת מטענותי לא עורערה. אינך מקבל? לא צריך! ההפרכה מתנוססת לעיני כל מי שעיניו בראשו...

G o v er n o r

New member
טעות שלי. חשבתי שאני עונה להודעת

"הנהנה". כל יתר דברי תקפים ועומדים...

erez zon

New member
שלום לך Governor

בשבת האחרונה,במהלך שיחה עם המשפחה החרדית שלי,דיברו על "הזוהר הקדוש" אז נזכרתי במה שאתה טוען כל הזמן,ואמרתי להם שאת הזוהר לא כתב רבי שמעון בר יוחאי,אלא רבי משה דה לאון ב-1286....החברה´ כמעט חטפו התקף לב הם טענו שאני "מאבד כיוון",שאני צריך "טיפול",והם רצו לדעת מי זה בכלל רבי משה דה לאון,ומאיכן אני מביא את "השטויות" הללו הם אמרו שהם יקחו אותי לאיזה בית כנסת של שמעון בר יוחאי....בקיצור היה חסר לי הרבה ידע ומקורות בשביל להתעמת איתם. לכן אני מעוניין באמת לדעת היכן קראת על הסיפור הזה של מקור הזוהר מי היה לאון הזה,ומדוע אף אחד לא מכיר אותו?איכן ספר הזוהר הזה עם כתב ידו של לאון?כתבת ש"על פי כל הדיעות" כתב את הזוהר רבי משה דה לאון... מי הם "כל הדיעות"? והאם אתה יכול להפנות אותי למקורות המידע הנכונים?

גל נעים

New member
דע לך שרבנים גדולים אוחזים בכך.

וזה עניין ידוע אבל לא מפורסם שרשב"י לא כתב את הזהר. <ואפילו שמעתי מתלמיד חכם אחד שאומר את זה בפה לא מלא..> וכמובן שמהבחינה החברתית כיום אסור לומר שרשב"י לא כתב את הזהר...

erez zon

New member
אני חייב לברר את זה

אתה יודע אלו רבנים אוחזים בדיעה הזו?

גל נעים

New member
כן-אך לא אפרסם את שמם.

הדברים נאמרו בשיחה אישית ולכן אין מקום לפרסם את שמם, זוהי לא "הצהרה", והרי מבחינות חברתיות -האומר שרשב"י אינו בעל הזוהר מסתכן בכפירה "בעיקר"

uuuaaa

New member
אני יודע מי אלה

הרבנים הידועים, מרנן ורבנן: כופר עם שטריימל, ואתאיסט עם ציציות. אני חושב שגל מנסה להנות מכך שהוא למד בישיבה ויצא בשאלה. כך הוא רוכש את אמונם הלא-תמים של הכופרים, ומנסה להוכיח כאילו הרבנים מסתירים סודות. וכמובן, אי אפשר להכחיש את גל. כי גל "היה שם". ועל גל "אי אפשר לעבוד". וגל "יודע את האמת שהרבנים מחביאים"... הרי גל הוא היחיד שלמד בישיבה... (ברור שאין שום רב אמיתי שכופר בזוהר ומחברו)

vizini

New member
מעלילים שקרים???

את "ספר מלחמות השם" לא כתב הרב יחיא קאפח?

vizini

New member
הרב יחיא קאפח ז"ל

ה"חכם באשי" (הרב הראשי של יהודי תימן) כתב על כך ספר שלם: "ספר מלחמות השם". על הרב יחיא קאפח: http://www22.brinkster.com/dardei/persons.asp "ספר מלחמות השם": http://www22.brinkster.com/dardei/wars%20of%20god/index.htm

G o v er n o r

New member
איני מכיר רבנים, ודעתם אינה מעלה

או מורידה, שכן הכלים בהם נבחן הזוהר אינם כלים אמוניים, אלא כלים של בקורת טקסטואלית (Textual Criticism), וכאן הראיות מכריעות. סרוק הודעותי בפתיל זה...

קראתי את רוב הפתיל והקישורים

הקישורים אליו שלחת ובכן קוראים יקרים בואו תראו עד היכן יכול אדם להטעות את הציבור ועוד ממשיכים אחריו כעדר כבשים כל חבריו הכבשים ופוסקים כמותו כדי להאמין ב"עובדה" שגוברנור יומם ולילה כותב בביטחון רב אצה צריך כך: 1) להאמין שאין אזכור של הזוהר לפני 1286 גוברנור הוכיח שאין? לא. אז תאמין לו, אני לא מאמין 2) להאמין שלא ידוע על כתב יד המקורי של הזוהר גוברנור הוכיח שאין כתב יד כזה? לא אז תאמין לו, אני לא מאמין 3) להאמין לגבי מנהגים יהודיים שהיו מקובלים בימי ביניים שכתובים בזוהר זה ממש בדיחה אולי בגלל שבימי הביניים הניחו תפילין אז הזוהר העתיק את המנהג הזה? למה לא לחשוב הפוך שמהזוהר השתלשל והגיע מנהגים והלכות לישראל 4) להאמין שהרב מעכו כתב צילום של דף המופיע באתר באנגלית ולא סתם המצאה של האתר 5) גם אם אחרי 4 הנחות שלא מוכחות עדיין אנו צריכים להאמין שהרב מעכו קיבל עדות מאשתו של הרב מליאון 6) גם אחרי 5 הנחות שלא הוכחו צריכים להאמין שהאשה אמרה אמת על בעלה שהוא שקרן תמורת בצע כסף אולי היא אמרה תמורת בצע כסף (זאת אומרת ולמה לא הפוך שהאשה שקרה ובעלה אמר אמת) יש עוד הרבה הנחות שעליהן נשענים ה"עובדות" כפי שקורא להם גוברנור אז כדי להאמין בעובדה הזו כל אחד מאיתנו צריך להניח לפחות 6 הנחות תיאורתיות שלא ניתנות להוכחה. ועל זה גוברנור מבסס את הוכחותיו ועובדותיו זה הוכחה? אתה גוברנור שיומם ולילה מנסה להפריך את הוכחות התורה פתאום מאמין לכל מיני הנחות שאתה יצרת אז רחמנות עליך אבל למה את השטויות האלה אתה צריך לכתוב בפורום? מה המעניין שתמיד אתה לוקח את הצד ההפוך ממה שהתורה אומרת זה מראה על המגמתיות והעוורון שבו אתה חי אז אני קורא לכל הקוראים כשגוברנור אומר "עובדה הוכחתי" הוא הניח הנחות שאין לו עליהם הוכחה ועליהם הוא בנה את בניין הרעוע של הוכחותיו עדיף לו להאמין ביותר מ- 6 הנחות שלא ניתנו להוכחה היעקר לנגס בתורה העיקר לשקר אותנו עלינו לא תעבוד, גוברנור היקר איך אתה לא מתבייש לכתוב "עובדה הוכחתי" בזמן שכל הוכחותיך בנויות על הנחות ללא בסיס אמיתי? איך אתה לא מתבייש לכתוב בבטחון "הזוהר נכתב ב-1286" כאילו אתה היית שם בזמן שהמקורות שלך הם צריכים הוכחה בעצמם אלא מה, כל דבר שנגד התרוה אתה חייב להאמין אחרת התורה תהיה אמת וזה אתה לא

עמלק

New member
אתה מצחיק,

וקצת טיפש... 1. יש איזכור ? אז תביא ותגמור את הטענה שלו... 2. יש כתב יד כזה ? אז תביא ותגמור את הטענה שלו... וכו' וכו' וכו'... העובדה היא שאין בידכם שום הוכחות לטענות שאתם טענתם... איך יכול בנאדם להוכיח *שאין* איזכור ? האם אתה מצפה שגובנר יביא לפורום את כווווווול הספרים שנכתבו בעולם לפני השנה XXXX ? אמרת שיש איזכור - תביא אותו, אמרת שיש כתב יד מקורי - תביא אותו... ושוב, שיעשעת אותי לכמה שניות ותו לא... תחזור לאתרי המחב"תים ותחפש תשובה רצינית יותר לטענות שלו...

גוברנור הוא הטוען שיש לו עובדה

מוכחת שהזוהר נכתב ב-1286 אז שיוכיח עדיין לא ראיונו שום הוכחה אלא רצון אישי לטעון הוכחה הבנויה על לפחות 6 הנחות שהוא רוצה שאני אאמין מי שטוען שיש לו הוכחה שיביא אותה אני לא צריך לחפש בכל הספרים אבל הכי גרוע שהוא מציג את עצמו בתור שיש לו הוכחה וזה הטעות הגדולה וההטעיה הגדולה שלו.

עמלק

New member
אבל יש לו -

אם אין שום איזכור לספר טרם לשנה זו, יש בה שגיאות בשפה, יש תיאור שגוי של הארץ דבר שמראה על אי הכרות של הכותב, יש תיאור של מנהגים "מודרניים" וכו´--- אז יש לו הוכחה.... אתה זה שאומר שיש אלוהים ולא מביא הוכחה, אתה זה שאומר שהזוהר נכתב לפני ואין לך שום הוכחה... הכי גרוע שאתה מציג את עצמך בתור מישהו שצריכים להוכיח לו משהו ובעצמו לא מוכיח שום דבר ממה שהוא אומר בעוד שהאחרים כן מוכיחים... וזה הטעות הגדולה וההטעיה הגדולה שלך.

יש לו 6 הנחות לו מוכחות!!!

וכבר כתבתי אותם וזה מספיק כדי שיגיד אם 6 הנחותי נכונות אז לדעתי הזוהר נכתב ב-1286 אבל ההטעיה שלו שהוא שולח ללינקים אחרים כדי לעייף את הקוראים שיאמינו לו שיש לו הוכחה, בו בזמן שאין לו הוכחה אל רצונו האישי לכפור באמת אני עדיין לא טענתי להוכחה למשהו אם תראה לי שטענתי להוכיח משהו אשמח מאוד אתה מכניס מילים לפה שלי אתה פשוט מתנהג כ"עוזר" זוטר לכפירותיו ושקריו העלובים של גוברנור אולי תהיה מעט עצמאי? אולי פעם "תעיז" לחלוק עליו מה אתה "פודל" שלו? שאתה צריך כל רגע להגן עליו?

למעלה