שאלה לגולשים שאינם דיסלקטיים ושעברית היא שפת האם שלהם

דיברגנט חדש

Well-known member
נכון, למדת לכתוב בכיתה א' את המילה אִמָּא
כשהיא מנוקדת ושגית בהמשך כשכתבת אותה ללא יוד בכתיב ללא ניקוד.
במיוחד בשבילך מצאתי מאתר הספרייה הלאומית שבשנת 2000 הוציאה 30 שירים לאמא. נא ציין, היכן הניקוד בשירים נוסטלגיים אלו?

Cranio

Well-known member
במיוחד בשבילך מצאתי מאתר הספרייה הלאומית שבשנת 2000 הוציאה 30 שירים לאמא. נא ציין, היכן הניקוד בשירים נוסטלגיים אלו?
אין ניקוד ברשימה שהבאת.
אני משער שהתכוונת לכתוב שהספרייה הלאומית שגתה כשלא הוסיפה יוד במילה אימא ברשימת השירים חסרי הניקוד שפורסמה.

דיברגנט חדש

Well-known member
אין ניקוד ברשימה שהבאת.
אני משער שהתכוונת לכתוב שהספרייה הלאומית שגתה כשלא הוסיפה יוד במילה אימא ברשימת השירים חסרי הניקוד שפורסמה.
או אפשרות עובדתית יותר, למרות הגופן הצעקני שלך, שבשנת 2000, עדיין כתבו 'אמא' גם ללא ניקוד?
אם אני לא טועה, שינוי זה באקדמיה ללשון היה לפני פחות מעשור.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
מה שהיה בזמנך לא רלוונטי להיום.
מה שלא השתנו הם הכללים בלשון.
דווקא הכללים בלשון הם אלה שכל הזמן משתנים ולא תמיד לטובה.
אפילו ה-WORD מסמן קו אדום מתחת למילה "אמא" אם וכאשר היא נכתבת ללא האות י'.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
איש מכם לא השכיל להבין את משמעות השאלה של פותחת השירשור. אז כולכם מוזמנים כעת לעשות בבקשה חיפוש בפורום זה למשפט: "נקודת התורפה של דיברגנט חדש-עמו ועביו".
כי עדיין לא שמעתי על שידרוג מצד האקדמיה ללשון, שמאפשר לרשום "עמא או עבא"

כוכבית מצויה

Well-known member
איש מכם לא השכיל להבין את משמעות השאלה של פותחת השירשור. אז כולכם מוזמנים כעת לעשות בבקשה חיפוש בפורום זה למשפט: "נקודת התורפה של דיברגנט חדש-עמו ועביו".
כפי ששר שלמה ארצי:
"פתאום קם אדם בבוקר
ומרגיש כי הוא עם ומתחיל ללכת..."

דיברגנט חדש

Well-known member
נראה לך שזאת המצאה של מוגבי?
אז זהו שלא, הוא העתיק את זה מהווקיסט (ראה תגובה #82 שלי שבדף 5, ששם רואים את תגובתו המחוקה של הווקיסט שעליה השבתי).

certified.woke

Well-known member
נראה לך שזאת המצאה של מוגבי?
אז זהו שלא, הוא העתיק את זה מהווקיסט (ראה תגובה #82 שלי שבדף 5, ששם רואים את תגובתו המחוקה של הווקיסט שעליה השבתי).
וואו, שבעה עמודי פורום גדושים משם ואילך, כל אחד בן 20 תגובות...זֵהוׂת...כשרון כתיבה ופוריות-קולמוס מדהימים...והגרפיקה...אין מלים...שאפו...

נערך לאחרונה ב:

דיברגנט חדש

Well-known member
וואו, שבעה עמודי פורום גדושים משם ואילך, כל אחד בן 20 תגובות...זֵהוׂת...כשרון כתיבה ופוריות-קולמוס מדהימים...והגרפיקה...אין מלים...שאפו...
יפה שזיהית שמדובר בך :) אהבתי את הכינוי שקיבלת "חכם חנוכה" (#27), רק אתה מבין את נסיונותך להיראות חכם, בדגש על להיראות, כי אתה היחיד שחושב כך, אולי גם זה שטוען שאתה סוגד לו חושב כך.
גם לא הבנתי לאיזה 7 עמודי פורום אתה מתייחס, האם גם הספירה אתה מתקשה? אין מספיק אצבעות בידיך?

certified.woke

Well-known member
יפה שזיהית שמדובר בך :) אהבתי את הכינוי שקיבלת "חכם חנוכה" (#27), רק אתה מבין את נסיונותך להיראות חכם, בדגש על להיראות, כי אתה היחיד שחושב כך, אולי גם זה שטוען שאתה סוגד לו חושב כך.
גם לא הבנתי לאיזה 7 עמודי פורום אתה מתייחס, האם גם הספירה אתה מתקשה? אין מספיק אצבעות בידיך?
מעמוד 5 ועד עוד 11 - שבעה עמודים (עמוד 5, עד עמוד 11 ועד בכלל).
ספור על אצבעות ידך (חלוץ נעליך והעזר באצבעות רגליך במדת הצורך) ותיווכח :)

לענין זבל.
זבל אורגני עשוי להיות פרש בעלי חיים ומצוי בשמוש אכרים עניים במדינות עולם שלישי שאין ידם משגת רכישת דשנים.
זבל כימי הוא מוצר סינתטי תעשייתי אשר חקלאות העולם והזנת יושביו תלויה בו.

אגב, הדיון שם חושף משהו מרתק.
אינני מכיר איש מבאי הפורום. כולם אלמונים עבורי. אין סכוי שמי מהם מכיר אותי או את יולדתי ו/או את מולידי ולכן אין משקל לחוות דעתם על הורי. זהו מושכל אלמנטרי.
אצלך, מושך בעט הפורה בפורומנו - חוות דעת לא-פיבוריטית על הוריך מצד אלמוני לחלוטין, גורמת לקריסת מערכות מרתקת.

אינך תופש משהו פשוט שיכול היה לחסוך לך תועפות אנרגיה ואני מבקש להסבירו לך בפייסנות, ברוח-טובה, מפני שאני הומניסט אוהב-אדם ולבי נכמר למראה מאמצים נואלים, מגושמים אך עקרים וחסרי תוחלת.
אינך יכול להעליב איש ופחות מכל אותי, פשוט מפני שאינך נחשב אלא בעיני עצמך, אתה מבוטל (Cancelled).
מי שאינו נחשב, מי שהינו מבוטל - אינו יכול להשפיע על איש, זולת אולי על בני מינו, לכל היותר.
מבוטל בא דרך כלל מקבוצה אתנית, או אידיאולוגית מסוימת ובני קבוצה זו אף הם לא-נחשבים, מבוטלים, ואינם יכולים אלא להעליב את בני מינם, למשל marabo, פרבולה1, אביב2019, evglev1, ביטניקס, הרינגטון ודומיהם...

נערך לאחרונה ב:

דיברגנט חדש

Well-known member
מעמוד 5 ועד עוד 11 - שבעה עמודים (עמוד 5, עד עמוד 11 ועד בכלל).
ספור על אצבעות ידך (חלוץ נעליך והעזר באצבעות רגליך במדת הצורך) ותיווכח :)
מי נביא שלזה התייחסת?
חוץ מזה, עמודים אלו הם פרי ביצוע שלך, פשוט מחקת את כל תגובותיך ואני השארתי את שלי.
לענין זבל.
זבל אורגני עשוי להיות פרש בעלי חיים ומצוי בשמוש אכרים עניים במדינות עולם שלישי שאין ידם משגת רכישת דשנים.
זבל כימי הוא מוצר סינתטי תעשייתי אשר חקלאות העולם והזנת יושביו תלויה בו.
אני מרשה לך לבחור איזה זבל אתה רוצה שיהיה כתוב שם |נחמה|
אגב, הדיון שם חושף משהו מרתק.
אינני מכיר איש מבאי הפורום. כולם אלמונים עבורי. אין סכוי שמי מהם מכיר אותי או את יולדתי ו/או את מולידי ולכן אין משקל לחוות דעתם על הורי. זהו מושכל אלמנטרי.
אצלך, מושך בעט הפורה בפורומנו - חוות דעת לא-פיבוריטית על הוריך מצד אלמוני לחלוטין, גורמת לקריסת מערכות מרתקת.
ברור לכל שאתה לא מכיר ובכל זאת חצית קו אדום, לא גרמת לשום קריסת מערכות, רק הדגשתי בפני כל גולשי ומנהלי הפורום איזה מן טיפוס אתה.
אינך תופש משהו פשוט שיכול היה לחסוך לך תועפות אנרגיה ואני מבקש להסבירו לך בפייסנות, ברוח-טובה, מפני שאני הומניסט אוהב-אדם ולבי נכמר למראה מאמצים נואלים, מגושמים אך עקרים וחסרי תוחלת.
אינך יכול להעליב איש ופחות מכל אותי, פשוט מפני שאינך נחשב אלא בעיני עצמך, אתה מבוטל (Cancelled).
מי שאינו נחשב, מי שהינו מבוטל - אינו יכול להשפיע על איש, זולת אולי על בני מינו, לכל היותר.
מבוטל בא דרך כלל מקבוצה אתנית, או אידיאולוגית מסוימת ובני קבוצה זו אף הם לא-נחשבים, מבוטלים, ואינם יכולים אלא להעליב את בני מינם, למשל marabo, פרבולה1, אביב2019, evglev1, ביטניקס, הרינגטון ודומיהם...
גם אני, לכן משחק עמך כשם שמשחק עם עמיתך מוגבי ל"חוכמה", רואה זאת כמצווה הרבה יותר חשובה משמירת שבת, לתת צ'ומי לנזקקים.

certified.woke

Well-known member
מי נביא שלזה התייחסת?
חוץ מזה, עמודים אלו הם פרי ביצוע שלך, פשוט מחקת את כל תגובותיך ואני השארתי את שלי.

אני מרשה לך לבחור איזה זבל אתה רוצה שיהיה כתוב שם |נחמה|

ברור לכל שאתה לא מכיר ובכל זאת חצית קו אדום, לא גרמת לשום קריסת מערכות, רק הדגשתי בפני כל גולשי ומנהלי הפורום איזה מן טיפוס אתה.

גם אני, לכן משחק עמך כשם שמשחק עם עמיתך מוגבי ל"חוכמה", רואה זאת כמצווה הרבה יותר חשובה משמירת שבת, לתת צ'ומי לנזקקים.
נביא?
הרי שלחת את הכל לצפות בעמוד 5.

מצחיק שכתבת "זבל כימי", כמו ילד. הרי מדובר בדשן. אוצר מליך כנראה מצומצם למדי.

גדופים - שכיחים למדי.
קריסת מערכות - נדירה.

טיפוס? אני?
הודעותיך ההיסטריות שם חושפות משהו נוסף נלעג, גופן ענק מודגש.
גופן גדול מודגש כמוהו כהרמת קול.
יואל מרכוס ספר כי ראה פעם את משה סנה במסעדת הכנסת משרבט משהו. לפתע הוזעק סנה לישיבת כנסת, קם והלך בחפזון לאולם. בלכתו בעקבות משה סנה וכשחלף מרכוס ליד שלחנו של סנה ראה כי הלה שכח דף ניר. הוא הציץ בו וראה כי מדובר בטיוטת נאום ובשולי שורה מסוימת מצויה הערה בכתב-יד לאמור "טיעון חלש, יש להרים כאן את הקול".

משחק?
אתה משחק עם עצמך ב"נדמה לי", מבוטל מבחינתי ולא מסקרן אותי כלל מה אני מבחינתך.
סך הכל רציתי לחסוך לך התמוטטויות פומביות עתידיות.
מכל מקום, נחשף לפי שעה פן "משעשע" בך, או טריגר...אם כי אפשר שעוד תתבגר...

נערך לאחרונה ב:
למעלה