שאלה לגולשים שאינם דיסלקטיים ושעברית היא שפת האם שלהם

דיברגנט חדש

Well-known member
זה משהו חדש יחסית, כעשור ומשהו בלבד, "כניעה" לרחוב של האקדמיה ללשון העברית.
הכתיב הזה לא נראה מעולם קודם לכן.
כל בר-אורין זע בכסאו באי-נחת למראה "חדוש" זה.
ההכרעה בין דְבָרִי לדְבָרַי נעשית על פי ההקשר, על פי הטקסט סביב.
זו אולי בעיה לעולים חדשים, אך אינה מצדיקה השחתת הכתיב.
השלב הבא - הכשרת "(אני) יקרא" במקום "אקרא"...
תזכיר לי, מי קבע שאני אקרא הוא הצורה הנכונה ולא אני יקרא?
זה שלימדו אותך שזאת הצורה הנכונה והתרגלת אליה זה כל הסיפור.
באנגלית, צורת עתיד זהה לכל הגופים ודווקא זמן הווה שונה בגוף שלישי ואילו בעברית אין שוני בין הגופים בזמן הווה.
כיום, הצורה הנכונה ביחיד בגוף ראשון עתיד היא עם תחילית 'א', בגוף שני עם תחילית 'ת' ובגוף שלישי עם תחילית 'י' ואם האקדמיה יחליטו לשנות זאת, יהי קשה בעין בהתחלה להתרגל לקביעה אחרת, אך נתרגל.
הדבר לא שונה הרבה מתמרור שמשנה את משמעותו כמו לדוגמא רמזור כתום מהבהב שרק לפני מס' חודשים הוא השתנה והיום דיי דומה לרמזור אדום ואם תחליט שאתה לא רוצה לאמץ את השינוי, תקבל דו"ח.

certified.woke

Well-known member
תזכיר לי, מי קבע שאני אקרא הוא הצורה הנכונה ולא אני יקרא?
זה שלימדו אותך שזאת הצורה הנכונה והתרגלת אליה זה כל הסיפור.
באנגלית, צורת עתיד זהה לכל הגופים ודווקא זמן הווה שונה בגוף שלישי ואילו בעברית אין שוני בין הגופים בזמן הווה.
כיום, הצורה הנכונה ביחיד בגוף ראשון עתיד היא עם תחילית 'א', בגוף שני עם תחילית 'ת' ובגוף שלישי עם תחילית 'י' ואם האקדמיה יחליטו לשנות זאת, יהי קשה בעין בהתחלה להתרגל לקביעה אחרת, אך נתרגל.
הדבר לא שונה הרבה מתמרור שמשנה את משמעותו כמו לדוגמא רמזור כתום מהבהב שרק לפני מס' חודשים הוא השתנה והיום דיי דומה לרמזור אדום ואם תחליט שאתה לא רוצה לאמץ את השינוי, תקבל דו"ח.
האקדמיה ללשון העברית יכולה להחליט מה שבא לה.
אז מה?!
השמוש ב"יקרא" במקום "אקרא" חושף משהו ברור על רקעו של המשתמש...אולם אל חשש, זה יעלם תוך כמה דורות כאשר יעלמו האנשים שהכירו כללים "ישנים"... :)

דיברגנט חדש

Well-known member
האקדמיה ללשון העברית יכולה להחליט מה שבא לה.
אז מה?!
השמוש ב"יקרא" במקום "אקרא" חושף משהו ברור על רקעו של המשתמש...אולם אל חשש, זה יעלם תוך כמה דורות כאשר יעלמו האנשים שהכירו כללים "ישנים"... :)
נכון לעכשיו, הם עוד לא שינו, אך ייתכן שישנו כפי ששינו את צורה הרבים הניקבי של גוף שלישי והשוו אותו לגוף שלישי זכרי ולא קרה דבר.
האם אתה בכלל זוכר שהיה צריך לכתוב הנשים 'תפעלנה' ואילו היום כותבים 'יפעלו'?

certified.woke

Well-known member
נכון לעכשיו, הם עוד לא שינו, אך ייתכן שישנו כפי ששינו את צורה הרבים הניקבי של גוף שלישי והשוו אותו לגוף שלישי זכרי ולא קרה דבר.
האם אתה בכלל זוכר שהיה צריך לכתוב הנשים 'תפעלנה' ואילו היום כותבים 'יפעלו'?
כתוב אתה כך.
לא תתפוס אותי כותב "הנשים יפעלו" גם במצב עלפון...

certified.woke

Well-known member
כאן מותר לך, כי האקדמיה ללשון השאירה גם את הצורה הישנה כתיקנית ואילו בחוקים של כתיב מלא/חסר, היא לא השאירה את האופציה הישנה כתיקנית.
אין כאן ענין של מותר או אסור, אלא ירידה לזנות של האקדמיה ללשון העברית.
לא ברור מה קרה לה.
נראה כי נחטפה ונאנסה על ידי עילגים...

למעלה