שאלה לדיון
מי צריך לשלם בדייט ראשון

לירונעע

New member
שאלה לדיון
מי צריך לשלם בדייט ראשון

אז לא מזמן היה לנו שרשור של מישהו ששאל איך מזמינים בחורה לצאת כשאין לך רכב, ונכתבו הרבה תגובות בנוגע למציאות הנורא יקרה בישראל, ועל כך שלא לכל אחד יש את האפשרות לממן רכב.

בהמשך לדיון הזה, ואחרי שקראתי הרבה דעות בנוגע לסוגיית "דייט ראשון" עניין אותי לדעת מה אתם חושבים כאן בפורום על הנושא הזה.
אם נהיה כנים - לפני 20 שנה (ואולי אפילו פחות) לא כ"כ הייתה את הסוגייה הזו, והיה די ברור שהגבר משלם.
לאחרונה התחלתי לקרוא הרבה דעות של גברים שאומרים שנמאס להם, שלדעתם זה ניצול, שזה לא שוויוני, ועוד דעות כאלה ואחרות.

בנוסף, בזמן האחרון אני שומעת הרבה סיפורים מחברות שהגבר ביקש מהם לשים טיפ, או אמר להם "חצי חצי".
מה אתם חושבים על זה? האם לדעתכם זאת חוצפה? האם תחשבו שהגבר קמצן? או שזה בכלל דבר לגיטימי לגמרי?

אשמח לשיתוף הפעולה שלכם, באמת מעניין אותי לשמוע (או יותר נכון לקרוא
) את דעתכם.

Nili Mias

New member
הממ סוגיה מעניינת...

אני מחשיבה את עצמי כבחורה פמיניסטית. (בתכלס, כולם צריכים לשאוף לפמיניזם.. זה פשוט אומר שיוויון בין המינים)
אני לא אפגע אם לא יפתחו לי את הדלת לאוטו (ההיפך, זה סתם יביך אותי).
תשלום בדייט ראשון התחיל בעבר, בתקופה שבה נשים לא עבדו וזה נגזר מזה שגברים היו צריכים לפרנס אותם, מה שכבר לא נכון בתקופה של היום.
אבל למרות שלכאורה כבר אין צורך, זה התפתח למעין נורמה חברתית... נשים נפגעות מזה שגברים לא מציעים לשלם, גברים מרגישים מחויבים וכו'.
&nbsp
בדייט האחרון שהיה לי הגבר הציע לשלם, בעודי מוציאה את הארנק מהתיק. אמרתי לו שאני רוצה לשלם, והוא התעקש.
ואז אמרתי "טוב, זה חלק מהמשחק שצריך לשלם.." בכניעה, והוא שילם.
&nbsp
אגב, תמיד אפשר שהגבר ישלם בדייט הראשון והאישה תשלם בדייט הבא...

לירונעע

New member
בנוגע לשוויון

לדעתי החברה שלנו בכלל לא מוכנה לשוויון בין המינים. ולמה?
שוויון לא רק אומר שנשים וגברים ירוויחו את אותה המשכורת, או שיוכלו להתקבל לאותם תפקידים בצבא. שוויון הוא גם הרבה דברים שאנחנו כחברה נמצאים מאוד רחוק ממנו. למשל קחי את סוגיית הצעת הנישואין. אם תסתכלי על הסטטיסטיקה אני מאמינה שאחוז הגברים שהציעו נישואין מאשר נשים יהיה מאוד קרוב ל99%.
או אם נחזור לסוגיית ה"איך אזמין אותה לדייט אם אין לי רכב" - אני אישית לא נתקלתי בגבר שמזמין בחורה לצאת והיא עונה לו "אוקיי, קבענו ב9, אני אבוא לאסוף אותך". אני לא אומרת שזה לא קורה, אבל אני אישית לא נתקלתי.

אני יכולה רק להגיד מנקודת המבט האישית שלי שעד שאת לא נכנסת למערכת יחסים רצינית, דיבורים לחוד ומעשים לחוד.
מה זאת אומרת?
את יכולה להיות בדעה הזו המון זמן ולדבוק בה ב100%, ואז להיכנס למערכת יחסים רצינית ולהבין שאולי את לא באמת רוצה שהדברים יעבדו כמו שתיארת.
השאלה שלי אלייך היא - האם 2 המקרים שתיארתי למעלה (הצעת נישואין+איסוף לדייט) הם דברים שבאמת היית עושה? האם עדיין לא היה חסר לך עניין ה"ג'נטלמניות" הזאת?

Nili Mias

New member
אספתי פעם מישהו בדייט ראשון!

אבל אני מבינה את הכיוון שאליו את חותרת...
זה קצת יותר מסובך מזה. הנורמה מציבה באופן קבוע את הגברים בעמדה שבה הם יכולים להיפגע ולקבל סירוב- הצעת נישואים, להתחיל עם בחורה וכד'. אבולציונית וסוצילוגית קשה לנו, הבנות, להיות בסיטואציה כזו, אז אני פחות רואה את עצמי כורעת ברך ומציבה את עצמי בנקודה פגיעה.

ofleibo

New member
בגלל אבולוציה וסוציולוגיה לא תתני לעצמך חופש ושיוויון?!

**יצא לי קצת דמגוגי, אבל הבנת את הכוונה**

Nili Mias

New member
לא בהכרח

פשוט מאוד מביך לי להיות בסיטואציה הזו, אז קצת נוח לי להתרחק מהפמניזם בהקשר הזה ולתת את "העבודה השחורה" הזו לגברים.. אני יודעת, זה די עצוב.

ofleibo

New member
זה אולי ירגיש שאני תוקף...אבל לא זאת הכוונה

לנו לא מביך דייטינג?
הרי אתן הבנות, אנחנו צריכים לחזר, להיות היוזמים, הכל על הכתפיים שלנו- ומה אם נפשל? ומה אם נעשה משהו שלא תאהבי...

Nili Mias

New member
זה מה שכתבתי בהתחלה

שכל היוזמות והחיזור ההתחלתי מוטל עליכם..
בסופו של דבר פישולים קורים לשני הצדדים, וגם נשים יכולות לעשות משהו שהגברים לא יאהבו והקשר יגמר.

לירונעע

New member
זו בדיוק הנקודה

ולכן כשאת מדברת על שוויון מלא בין המינים, את לא באמת מתכוונת לזה

שלא לדבר על להתחיל עם גבר.
תאמינו לי שרציתי.
מאוד רציתי...
&nbsp
פשוט הגברים עוד לא מוכנים לצעד כזה

Nili Mias

New member
אוף זה נושא מאוד בעייתי...

אני לא סגורה על עצמי בכלל, ואני לא מושפעת רק ממני, אלא גם מהבחור בדייט והחברה.
מוסרית, הייתי רוצה לשאוף לפמיניזם ושיוויון גם בהקשר הזה.
בפועל, כן תהיה לי צביטה בלב כשהגבר יבקש לשלם חצי חצי.

ואני מוסיפה

שלא רק החברה שלנו,
אלא כל העולם כולו.
&nbsp
אני מזועזעת מהחשיבה של להציע נישואין לגבר (למרות שאין לי שום בעיה לעשות זאת ופעם חשבתי על לעשות זאת)
כי זה לא רומנטי
וכן אני ראיתי יותר מידי סרטים הוליוודים

&nbsp
שלא לדבר על אישה שאוספת גבר
אוקי נגיד זה סבבה לאישה
אבל מה עם הרגשות של הגבר?!
מה עם הפגיעה בגבריות שלו, באגו שלו?
רוב הגברים לא יסכימו לזה.
&nbsp
זה פשוט עניינים תרבותיים שמושרשים עמוק עמוק בתרבות שלנו
&nbsp
ושיוון מלא לעולם לא יהיה
כי גבר לא מקבל מחזור
לגברים אין תסמונת PMS שמשיבתה אותם למשך שבוע שלם שבהם הם לא יכולים לעבוד.
&nbsp
גברים לא יכולים (בנתיים) ללדת (עוד לא המציאות טכנולוגיה כזאת ואני מקווה שכן ימציאו, נראה אותם)
ובעצם גברים לא לוקחים חופשת לידה.
&nbsp
ככה שלא,
אין שיוון וגם לא יהיה
אנחנו שונים בפיזיולוגיה שלנו, וגם בחשיבה שלנו.
גבר הוא הצייד, הוא המחזר, (רובם אוהבים זאת)
וכן הוא המשלם בדייט ראשון.
&nbsp
גברים שהתייאשו מתשלומי הדייט הראשון-זה גברים או שיצאו ליותר מידי דייטים (בררנים\פרפקציוניסטים)
או שמגברים מהעידן החדש- שדוגלים בשוויונות (וגם זה בסדר, הם מעודדים פמיניזם)
גברים כאלו יתאימו לנשים פמיניסטיות
&nbsp
ופה לסיכום
שאם מתמידים בחיפוש הזוגיות
כל אחד\ת מוצא\ת את מה שמתאים לו\ה.

&nbsp

littlerunaway

New member
"תסמונת PMS שמשיבתה אותם למשך שבוע שלם

שבהם הם לא יכולים לעבוד"? בבקשה לא להכליל את כלל הנשים. בינתיים עוד לא נתקלתי אפילו באישה אחת שהאמירה הזאת נכונה לגביה (לא שאין, אבל בוודאי שלא מדובר בכל הנשים).

מה שכתבת:
'' (בתכלס, כולם צריכים לשאוף לפמיניזם.. זה פשוט אומר שיוויון בין המינים)''
&nbsp
אני נגד פמיניזם
ולא רוצה לשאוב עליו.
כן הוא עזר לנו הנשים... אני מודה לו על כך.
&nbsp
אבל בגדול אני רוצה הגדרות ברורות בין שני המינים
וכשכולם שווים זה יוצר לדעתי האישית סכסוכים בהמון תחומי החיים.
&nbsp
בעיקרון מגיבה לך בקטע של- ממש לא כולם צריכים לשאוב לפמיניזם
זה עולם חופשי ושכל אחד יעשה מה שבה לו.
&nbsp
אני מאוד מקווה שאין לך חשיבה שכולם צריכים לעשות מה שאת חושבת לנכון (זה יקשה עלייך את החיים, כי לא לכולם יש דעות כמו שלך, וזה כל היופי בלהיות בנאדם אינדיבידואלי)

Nili Mias

New member
וואו, לקחת את המשפט שלי רחוק ממה שתכננתי

הכוונה שלי הייתה שפמיניזם זה לא משהו שאמור להיות רק לטובתן של הנשים, כי לדעתי זה יכול להועיל גם לגברים.
&nbsp
ולא, אני לא חושבת שכולם צריכים לעשות ולחשוב כמוני... הכי כיף זה כשזה לא ככה, ואז מתפתחים דיונים נהדרים.
פלורליזם וזה..

littlerunaway

New member
מצחיקה את

"זה עולם חופשי ושכל אחד יעשה מה שבא לו". בלי הפמיניזים שהביא אותנו עד הלום, היית יכולה בתור אישה רק לחלום על עולם חופשי שבו את יכולה לעשות מה שבא לך. פמיניזים בעיניי הוא בדיוק החופש של כל אישה (וגבר) להחליט מה מתאים להם. גם אם מה שמתאים להם זה שהגבר יסיע וישלם (וגם אם לא).
להיות נגד הפמיניזים זה להיות נגד הזכות שלך לנהוג, ללמוד ולהצביע בבחירות, ובאופן כללי להיות נגד הזכות שלך "לצאת מהמטבח".

h a j b i

New member
אם פמיניזם אומר שוויון

אז למה זה נקרא פמינ (אישה) יזם?

Nili Mias

New member
כי מטרתו המקורית היא למנוע אפליית הנשים

על מנת לגרום לשוויון בין המינים.

למעלה