שאלה לדיון
מי צריך לשלם בדייט ראשון

Any991

New member
נושא רגיש וכאוב

יש כאן דיון וצורך במחשבה באמת עמוקה. אני אנסה להראות את זה מנקודת מבט של גבר. אני כבר אומר שיש כאן דיון אפילו ביני לבין עצמי לגבי הדבר הזה והתלבטויות.
כגבר יש איזשהו אקט מאוד ג'נטלמני שדורש ממני לשלם, ויכולה להיות הבחורה הכי כיפית בעולם והכי ליברלית שיש אבל היא תרצה שהאקט הזה יעשה, כחלק טבעי מאיזושהי הרגשה אבולוציונית אולי אפילו בתת מודע.
מצד שני, בעולם יחסית יותר פתוח ומקבל יותר, לא אהסס להציע תשלום חצי חצי. וזה דווקא אמור להגיע ממקום שבו גם מי שיושבת מולך יודעת ומבינה איך אנחנו מתנהלים בצורה כלכלית, ושזה לא בושה להגיד שדייטים דורשים השקעה כספית. ואני מאמין שרוב הבחורות דווקא מבינות את זה שהיא ואני כנראה לא כאלה עשירים אבל אנחנו עושים כמיטב יכולתינו.
ואם נסכם, אני די חושב "שנראות" פחות משחקת היום תפקיד בדבר הזה ושאם האדם שיושב מולך באמת רגיש וער למצב, אז הוא יכול להבין.

לירונעע

New member
האם זה קשור לעשיר או לא?

בדר"כ (מתארת לעצמי) שהמטרה בדייט היא להכיר את מי שיושב מולך, ולכן אוכל זה לא האישיו פה ואני מאמינה שהרבה מזמינים שתייה קלה / נשנוש.
ואפילו אם זה לא בדר"כ ככה, עדיין אשמח לשאול אותך שאלה - במידה והחשבון ייצא נמוך, נאמר 2 כוסות שתייה קלה, האם לא תהסס לשלם? האם סכום החשבון הוא גם פקטור בדייט?

NEO83

New member
הכי קל להגיד

2 כוסות קלה למרות שזה אף פעם לא המצב וזה משתמע כאילו מוציאים רק על 2 כוסות קולה פעם בחודש או חודשיים.

NEO83

New member
גילוי דעת

אני אומנם מאמין בשיוויון וכן מאמין שצריך להתחלק כי בסופו של דבר שני אנשים מגיעים לדייט ולא אחד, אבל לא אתן לדבר פעוט כזה למנוע ממני להכיר מישהי שמוצאת חן בעיניי

wild orchid

New member
אז אם זה רק 2 כוסות קולה, למה שאת לא תשלמי?

הרי זה רק 2 כוסות קולה, לא?

לירונעע

New member
למה שבחורה לא תציע לך נישואין?

במידה ואני יושבת עם חברה שלי וקרה מקרה והיא שכחה ארנק, לא יזיז לי לשלם.

אם אתה יכול לקבל את זה שבחורה תשלם על שניכם, שיבושם לך

ofleibo

New member
אז ככה...

אישית, אני משלם כי זו הנורמה וזה מה שהחברה גרמה לנו לצפות לו ומי שלא מתיישר עם הנורמה הוא מוזר ויש לו פחות סיכוי במשחק....
&nbsp
אני חושב שכל עוד לא יהיו שינויים סוציולוגיים בתפיסות החברתיות שלנו זה גם לא ישתנה והגבר ימשיך לשלם.
השיוניים שאני מדבר עליהם מתחילים בדברים הקטנים (כמו שהאישה תעשה את הצעד הראשון ולא, לעשות עיניים זה לא צעד!) וזה עד שיוויון אמיתי בין גברים ונשים בכל הרבדים בחברה (ולצערי זה לא יקרה בקרוב).
&nbsp
אז כרגע אני אשלם, אבל אני לא אוהב לשחק את המשחק של מי ישלם, אז אני לרוב מוצא דרך לשלם בלישהחשבון יגיע לשולחן בכלל ואז היא מופתעת ששילמתי כבר ואז שניה אח"כ מחייכים על זהוזה תורם לאווירה נינוחה...

לירונעע

New member
היית רוצה שהשוויון הזה בחברה יקרה?

נתקלתי בהרבה גברים שמבחינתם בחיים לא יתנו לבחורה לשלם, או לאסוף אותם לדייט, וכו' וכו' רק בגלל האגו וההרגשה של "זה לא גברי", וזה מצב מאוד לא נוח עבורם.
מעניין אותי לשאול אותך - אתה, כגבר, רואה בתפיסה הזו כמשהו שאתה יכול להזדהות איתו אפילו קצת? או שלדעתך אישה וגבר צריכים להיות שווים, ותפיסה כזאת של "לתת לבחורה לשלם/לאסוף אותי לדייט פוגע בגבריות שלי" היא שוביניסטית ואולי אפילו ילדותית?
האם באמת היית רוצה ששוויון כזה בחברה יקרה בכל הרבדים? מבחינת הכול מהכול?

ofleibo

New member
הלוואי וזה היה כ"כ פשוט....

כי זה לא רק מה אני חושב.
זה גם מה אני חושב שהסביבה (הבחורה) תחשוב על זה...
&nbsp
מבחינתי- למה שלא תשלם?! מה ההבדל ביני לבינה חוץ מנורמה חברתית בקטע של התשלום? למה שהיא לא תאסוף אותי?
ברור שגבר ובחורה צריכים להיות שווים! זה לא שאלה בכלל בעיני!
&nbsp
אבל, לצערי, היום הנורמות החברתיות דורשות מהגבר להיות זה שאוסף את הבחורה (אני בכלל חשוב שלדייט ראשון צריך להגיע בנפרד, עניין של ביטחון אישי), צריך להיות זה שמשלם (כאילו זה נחמד, אבל זה כמו להגיד- אני אעבוד ואת תנקי אחרי, לא מה שאני מאמין בו!), שיהיה זה שיזום (ואם אני לא שמתי לב אלייך אבל את שמת לב אליי, למה שלא תפני אליי את?!).
וזה שהבחורה מולי מצפה לזה, כנראה, יגרום לי לעשות את זה, גם אם אני לא מסכים עם העניין.

אני כבחורה

לעולם לא ביקשתי שיאספו אותי בדייט ראשון
או שני.
&nbsp
כן זה באמת ביטחון אישי.
למה לי לשבת באוטו עם אדם שאני לא מכירה, כשהוא זה ששולט בעניינים (שולט בהגה)
ממש לאאא.
&nbsp

Purple Mushroom

New member
לפי ניסיון העבר. כן?

אבל זה פורום עשרים פלוס, לא פורום הכרויות , נכון?
לפי ניסיון העבר, האקסית שלי ואני בילינו והיו לנו דייטים מאוד מיוחדים ונחמדים במרכז תל אביב. כל אחד משלם על עצמו.
בדייטים שיש לי עם חברה שלי, אני משלם בדרך כלל רק על משקה אחד שלי (בדרך כלל נס על חלב או הפוך קטן), והיא משלמת על היתר. אני משלם שכר דירה, והיא גרה עם ההורים בגבעתיים.
לא משלמת שכר דירה, אז יש לה יותר כסף להוציא על בתי קפה ומסעדות. :)
בקיצור: תלוי בתקציב של 2 הצדדים, תלוי ברמת ההכנסות וההוצאות של כל אחד.

לירונעע

New member
לתשובה הזו לא ציפיתי

אז מה אתה אומר בעצם?
שבדייט ראשון תשב עם הבחורה, היא תספר לך אם היא גרה לבד/עם ההורים. סטודנטית/שכירה, ועל פי זה תחליט מי צריך לשלם?

Purple Mushroom

New member
זה רק לפי המצב שלי כיום, שאני כבר עם בת זוג שמכיר מזמן

אז בדייט ראשון, כל אחד משלם על עצמו. (כתבתי על זה בשרשור אחר הלילה בפורום).

לירונעע

New member
ודעתי הכנה בנושא

קודם כל, אקדים ואומר שקצת הופתעתי לראות שאין אחד שהיה בדעתי, אבל זה בסדר גמור, כולנו חושבים אחרת

אז ככה, אנחנו חיים בחברה שאין בה שוויון מלא בכל הרבדים בין גברים ונשים.
עכשיו, אני מחשיבה את דעתי גם כסוג של פמיניסיטית, אבל עם השנים ובמיוחד בזמן האחרון (שיצאתי לא מזמן ממערכת יחסים ארוכה) הבנתי שאני אישית ממש לא רוצה שוויון מלא ויש דברים שאני מצפה מהגבר שלי לעשות. בתגובה שלי למעלה כתבתי על כמה מהם - הצעת נישואין, איסוף לדייט, ואחד מהדברים הם תשלום בדייט - ואני אסביר.

לדעתי האישית, זה פחות קשור לכסף, כי הרי מה, הבחורה באמת לא יכולה לשלם על עצמה? ברור שהיא יכולה. אבל עצם זה שהגבר סוג של "מפגין גבריות", לוקח את המושכות ואומר "אני אשלם", זה נותן איזשהיא הרגשה של גבר שבאמת אכפת לו, שרוצה לתת הרגשה טובה.
ואני באמת אהיה כנה איתכם - אם אלך לדייט ובסוף הדייט הגבר יגיד לי "עושים חצי חצי" ברור שלא יהיה אכפת לי לשלם, אבל אשקר אם אגיד שאני לא ארגיש קצת...מן חוסר אכפתיות כזו.

אתן לכם דוגמה שאפילו לא קשורה לדייט - פעם יצאתי למועדון עם חברות, ופתאום במועדון אני רואה מישהו שאני מכירה, שידעתי שהוא בעניין שלי אבל הוא ידע שאני לא כ"כ - אבל בתור בן אדם אני ממש אוהבת אותו.
כשהגעתי התחלתי להרגיש קצת לא טוב ובאתי להזמין מהבר בקבוק מים, הוא היה לידי ולא הסכים בשום אופן שאשלם על בקבוק המים למרות שבכלל לא קבענו להיפגש שם וזה בכלל לא היה דייט. כמובן שאני ממש לא הסכמתי שהוא ישלם אבל תוך שניה הוא הוציא את הכסף ושילם לברמן.
(למי שמעוניין לדעת, אנחנו עובדים באותו מקום עבודה, ויום למחרת התעקשתי להחזיר לו את הכסף והוא הסכים רק בתנאי שאני אסכים שהוא ישים את זה בקופת צדקה, כמובן שהסכמתי)
אז קודם כל, ברור שהעניין פה לא היה הכסף על בקבוק מים של 10 ש"ח, אלא ההרגשה שהוא נתן לי, הרגשה של אכפתיות.

וזאת לדעתי אותה ההרגשה שגבר שמשלם נותן לאישה בדייט.
כמו שעופר (ofleibo) רשם - "אני לרוב מוצא דרך לשלם בלי שהחשבון יגיע לשולחן בכלל ואז היא מופתעת ששילמתי כבר"
במקרה הזה, באמת שזה לא הכסף, לי אישית זה היה נותן הרגשה ממש טובה שהגבר שילם אפילו עוד לפני שהחשבון הגיע לשולחן. זאת איזשהיא הרגשה של "וואו, איזה גבר".
למרות שעופר בכלל היה רוצה שזה יהיה אחרת
, אבל עדיין זו לדעתי מחווה מאוד אכפתית.

וכן, אני בטוחה שרובכם הגדול לא יסכים איתי בנושא הזה. אבל נו טוב...

ofleibo

New member
זה מה שמעיד בעינייך על אכפתיות- אם הגבר ישלם או לא?

אני למשל סטודנט, במקצוע מדעי, שלא מאפשר לי לעבוד.
אני חי על משכורת שקר שמגרדת את ה1000 שקל בחודש.
&nbsp
אני יודע שיהיה לי מאוד קשה להרשות לעצמי לשלם, לא משנה כמה אכפת לי או לא אכפת לי.
עובדתית אין לי לשלם הכל, זה כנראה אומר שאני לא אוכל איזה יומיים-שלושה (כי מסעדה יותר יקר מאוכל בסופר)...
זה לא אומר שלא אכפת לי.

ofleibo

New member
**לא מנסה לשכנע, מנסה להבין**

ועוד תוספת- כל מחשב היא לגיטימית וזה בסדר שזאת מחשבתך, גם אם יוצא שאני נשמע שזה לא ככה...

לירונעע

New member
בדייט ראשון?

כשאני לא מכירה את הגבר? זה בהחלט אקט של "אכפתיות" - אחרת איך תסביר שלהרבה נשים זה חשוב? כולן "נצלניות" שאכפת להם רק מהכסף?

אוקיי אז תסביר לי משהו... אתה כרגע יצאת לדייט, כל אחד שילם רק על עצמו, ולאט לאט אתה רואה שזה מתפתח.
כמו שאתה יודע, זוגות יוצאים לבלות, אז גם אם תשלם רק על עצמך בכל פעם, במצב שאתה מתאר כרגע - גם את זה אתה לא יכול להרשות לעצמך.
אתה בטח לא מצפה שהיא תשלם על שניכם נכון? כי אם כן, זכותך המלאה. פשוט אני אישית לא חושבת שזה יתקבל יפה בקרב נשים.
כמו שאני למשל לא אצא לדייט אם אני לא יכולה להרשות לעצמי לשלם על עצמי, גם אם אני יודעת שהגבר ישלם!
כי במקרה כזה, אני בהחלט ארגיש שזה סוג של לנצל את הגבר, ואני ממש אבל ממש לא כזאת.

NEO83

New member
יש כאלה שמנצלות

לא הרבה אבל יש כאלה, אבל חוץ מההרגשה הטובה שזה נותן לבחורות שכאילו מחזרות אחריהן, זה פשוט נוח.

ofleibo

New member
האמת שבקשר ארוך זה אחרת בעיני...

אני אישית שונא להתחשבן על כסף.
ואני ככה גם עם החברים שלי.
&nbsp
פעם אני משלם, פעם מישהו אחר, מה זה 20-30-40 שקל בין חברים? או בתוך זוגיות?
אז יצא שעל הסרט אני שילמתי ועל הפופקורן היא, יאללה זורם. יצא שהיא נהגה ואני הזמנתי לשתות- זורם....
&nbsp
שונא להתחשבן על כסף! מרגיש לי כ"כ קטנוני!

למי שאין כסף לשלם- כמה הצעות

יש הרבה אופציות
&nbsp
א. שלא יצא לדייטים (יומרני להגיד זאת, אבל זאת אפשרות)
בתור סטודנטית לי אישית אין זמן לדייטים וחיפוש אהבה.
עד הדגש החזק על חיפוש-כי הוא מתיש

&nbsp
ב. שיחפש פנימיסטית
אפשר לשאול זאת לפני שיוצאים לדייט, למשל בטלפון או בהתכתבות.
אז היא בטוח תשלם

&nbsp
ג. יוצאים לקופיקס-רשת בתי הקפה של ה5 שח.
ואז אפשר לשלם ובגדול
ושתוכל כמה שבא לה חחח במלא הכל זול
קפה + סלט + עוגה
סהכ 15 שח
זה ממש מצויין וסביר

&nbsp
ומי שתחשוב שהאדם קמצן כי הולך לשם
אפשר להגיד שזה עניין עקרוני-למה לפרנס את בתי הקפה?
כשאפשר לשלם מחיר סביר וזהו? מה שנקרא 'מחיר עלות'
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה