שאלה לדיון

ne ro

New member
ומה מסבירה ליילה שהאיד בצרפת?

שרוב הפלסטינים מגנים בתוקף טרור בינלאומי ואת הג'יהאד האיסלמי; שלא כל הפלסטינים מעורבים בטרור; שרוב הפלסטינים רק רוצים בסיום הכיבוש ולחיות לצד ישראל; שחיילים מהצבא הישראלי יורים במשפחות פלסטיניות חפות מפשע; שיש מתנחלים שזורקים אבנים על ילדים פלסטינים שהולכים לבתי ספר; ועוקרים עצים; להמשיך???

ne ro

New member
את התמונות האלה אגב רואים יום ביום

בטלוויזיה בצרפצת ובספרד.

וחוץ מזה

למה נראה לך שישראל רוצה לחבור לארה"ב? הרי זה ידוע שמדינות ערב ( לפחות אלו הרוצות להשתייך למערב כמו מדינות המגרב או לבנון ובעצם מדינות ערב בכללי) תופסות את ארה"ב כבעלת ברית של ישראל, ואת מערב אירופה- כבעלת ברית שלהם. וכך ישראל תופסת את אירופה. ואני חוזר ואומר שישראל היא לא מדינה מערבית. שוב ושוב ושוב. היא לא מדינה דמוקרטית. יש לה זיקה למערב. אבל גם למרוקו, לבנון, אלג'יריה יש זיקה למערב. אך בעוד ישראל מעדיפה לקשור ברית עם ארה"ב, מרוקו, אלג'יריה ולבנון מעדיפות לקשור ברית עם מערב אירופה ובראש ובראשונה עם צרפת ( שאגב יש לה קשרים היסטוריים עם לבנון )ץ הנה כתבה מעניינת http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArt.jhtml?itemNo=383401&sw=%E4%E0%E9%E7%E5%E3+%E4%E0%E9%F8%E5%F4%E9

הטענה שישראל היא מדינה מערבית

היא הטענה של השמאל הרדיקלי שישראל היא ישות מערבית ואירוצנטרית- והציונות היא אידאולוגיה קולוניאליסטית כמו שהתבססה במערב אירופה בחוגי הירוקים מאז פרוץ אינתיפאדת אל אקצה.

אבל שים לב..

שהאיחוד האירופי כן תופס את ישראל כמדינה מערבית ודמוקרטית. אך- הוא נוקט מדיניות פרו ערבית ופרו פלסטינית ( שראשיתה בימי דה גול הצרפתי. לצרפת היו קשרים היסטוריים עם מדינות ערב שיש להן זיקה לדמוקרטיה כמו המגרב ולבנון ולכן נקטה מדיניות פרו ערבית ומן הסתם פרו פלסטינית). הסיבה מאוד פשוטה- נפט.

ושים לב למאמר למטה על חיזבאללה

ולבנון. וזה האינטרס של צרפת: שלבנון תהיה מדינה מערבית!!!!! כדי שהיא תוכל לשמור על יחסים כלכליים טובים איתה. לצרפת אין אינטרס שחיזבאללה , או כל ארגון טרור איסלמי או מוסלמי פונדמנטליסט אחר, ישלוט בכל ארץ ערבית. ההפך. דווקא ב L'EXSPRESS שהוא עיתון ימני צרפתי מתפרסמות כל שבוע כתבות על פונדמנטליזם איסלמי ועל הסכנות שלו למערב ולעולם הערבי.

וזה ידוע שישראל תופסת את אירופה

כפרו ערבית בגלל תמיכתה בפלסטינים ( לפחות ב- 6 שנים האחרונות). במיוחד השמאל האירופי שהוא מאוד מאוד מאוד אנטי ישראלי.

וגם

השמאל הרדיקלי הצרפתי אומר שישראל היא ישות אירוצנטרית ומערבית והציונות- אידאולוגיה קולוניאליסטית. ( ע"ע הנכבה). השמאל הצרפתי הסוציאליסטי המתון ביקורתי כלפי ישראל ומדיניותה כלפי הפלסטינים כי הוא פוסטקולוניאליסטי. תופעה בצרפת של השוואת מעשי ישראל בשטחים לנאצים אופיינית רק לחוגי הקומוניסטים והאיסלמיסטים.

ne ro

New member
אני חושב שלא התנסחתי כראוי..

בעולם המערבי כל מעצמה רוצה דריסת רגל במזרח התיכון. גם ארה"ב וגם האיחוד האירופי. בעוד ישראל תופסת את ארה"ב כבעלת ברית שלה, העולם הערבי תופס את האיחוד האירופי כבעל ברית שלו. ישראל מאוד מאוד מאוד חוששת שמעמדו הבינלאומי של האיחוד האירופי יגדל ושהוא יהפוך למעצמה בסדר גודל של ארה"ב - כי אז גם כוחו של העולם הערבי יגדול- מול ישראל.

אני חושב

שאם אתה היית נחשף לכזו תקשורת ותעמולה אנטי- ציונית כמו שנחשפים אלייה באירופה, גם אתה היית שונא את ישראל.

Lilac Wine

New member
אני

דווקא הייתי הרבה יותר אוהבת אותה,הכל עניין של חינוך.

למעלה