שאלה לוותיקי הפורום

pynokyo

New member
בדרך כלל זה תמיד ככה - צריך סבלנות ואורך רוח

אבל היו שנים שבסיכום שנתי היו הפסדים - למזלנו זה קרה באותן שנתיים של המשבר העולמי. בדרך כלל רוב הקופות נושאות רווחים בסיכום שנתי - אם כי לפעמים רווחים קטנים ולפעמים רווחים משמעותיים.
בכל מקרה, בקופות שאני מושקעת בהן דרך מקום העבודה - אין לי הרבה אפשרויות תמרון, או לחכות בסבלנות או למשוך את הכסף ולהשקיע בבנק בריבית 0.1% שהיא כמובן לא משתלמת.

יוליקה

Member
מנהל
פנסיה תקציבית - זה תקציב המדינה

היא לא מושקעת בשום קופת פנסיה...
את יודעת מה ההבדל בין פנסיה תקציבית לפנסיה צוברת??
עובדי מדינה במשך שנים - כיום כבר לא - לא הפקידו אגורה לקופת פנסיה.
הפנסיה שלנו מחושבת לפני שנות הוותק שלנו לפי משכורת אחרונה.
לא הפקדנו אגורה לקופת פנסיה - רק המעביד שזו המדינה.
לעומתם עובדי שירות המדינה במעמד של עובדי הסכם שלא היו עובדי מדינה
הפקידו לקופות פנסיה כמו מבטחים... על כל שקל שהעובד הפקיד, המעביד
העביר 2 שקלים - שזו פנסיה צוברת.

קופות גמל - זה ענין אחר. היו לנו 4 קופות גמל... אצלי אחרי 15 שנה ניתן היה
לפדות את הכסף, אצל בעלי רק ביציאה לפנסיה... וכך עשינו כשפרשנו לגימלאות.
היום כבר אין לי קופות גמל בגלל הרבית הנמוכה שמקבלים עליהם.

pynokyo

New member
במקום העבודה שלי - הפנסיה התקציבית אלה סכומים שהחברה הפרישה

לקופת שמיועדת בשביל זה.
בשנים האחרונות בעקבות איזשהו חוק חדש שיצא - העובדים התחילו להפריש איזשהו אחוז לקופת הפנסיה. זה כמובן לא יקבע את גודל הפנסיה - גודל הפנסיה תלוי וותק ושכר יסוד.
קופות גמל אפשר היה לפדות לאחר 15 שנה עד שנת 2008 לאחר מכן שינו את החוק ומה שנצבר לאחר 2008 הולך לאיזשהו קצבה תקציבית אם העובד יחליט להשתמש בה באופן הזה - או לפדות את הסכום בתשלום של 15% מס.
גם קרנות השתלמות משקיעות בבורסה - ואותן אפשר לפדות כל 6 שנים, אחרי 6 שנים הכסף הפוך לנזיל ואפשר לפדות מתי שרוצים - אם לא צריך את הכסף במיידי והוא שוכב בקרן - הוא כל הזמן מושקע בבורסה, בדרך יש רווחים במבט שנתי, אבל היו גם תקופות שנשאו הפסדים בשל המשבר העולמי שהיה לפני כמה שנים.

יוליקה

Member
מנהל
עד כמה שידוע לי פנסיה תקציבית שייכת לשירות הציבורי

כלומר לשירות המדינה וחברות השירות הציבורי...
הנה מתוך הויקיפדיה
ישראל
מנגנון פנסיוני מסוג זה נהוג בישראל בקרב עובדי המדינה ובגופים ציבוריים נוספים. ב-3 במרץ 1999 נחתם הסכם קיבוצי, למעבר מפנסיה תקציבית לפנסיה צוברת בשירות הציבורי[1]. בשנת 2001נפסקה הקליטה למסלול הפנסיה התקציבית בשירות המדינה. גם עובדים אשר נקלטו במסלול של פנסיה תקציבית התחילו להפריש סכומים מסוימים לקרן הפנסיה, באחוזים הולכים וגדלים (אך נמוכים במידה ניכרת מהנדרש); בצה"ל, חיילים אשר התחייבו לשירות קבע החל משנת 2004, משתייכים למסלול הפנסיה הצוברת. אך יחד עם זאת, גופים כמו חברת החשמל ומקורות ממשיכים להנות מהטבות פנסיוניות הדומות, אם לא זהות למנגנון התקציבי.
נכון לסוף שנת 2012, מהווה הפנסיה התקציבית לעובדי המדינה שליש מהחוב הלאומי של מדינת ישראל, בסך כ-600 מיליארד ש"ח. צבי ורטיקובסקי, משנה למנכ"ל משרד מבקר המדינה התייחס להתחייבות זו כ"איום אסטרטגי על ישראל"[2]. נטל הפנסיה התקציבית (2015) נאמד בהוצאה של כ-19-20 מיליארד ש"ח מדי שנה בתקציב המדינה, והמספר צפוי לעלות ל-26 מיליארד ש"ח בשנת 2036 ורק אז יתחיל לרדת בהדרגה.[דרוש מקור]
סוג נוסף של פנסיה תקציבית הוא פנסיית גישור, המשולמת על ידי המעסיק לשעבר למי שפרש בפרישה מוקדמת, מיום פרישתו ועד ליום שבו יהיה זכאי לפנסיה מקרן הפנסיה שבה הוא מבוטח. פנסיית גישור נהוגה בארגונים שבהם מקובלת פרישה מוקדמת, כגון צה"ל, וכן היא מוצעת אד-הוק בארגונים שבהם נערכים מבצעים של פרישה מרצון.

pynokyo

New member
שורה אחת מתאימה למקום העבודה שפרשתי ממנו לאחר 38+ שנים

פרשתי בפרישה מוקדמת

יוליקה

Member
מנהל
גם אני פרשתי פרישה מוקדמת

לכן קיבלתי מענק פרישה מכובד מאד....

pynokyo

New member
יוליקה, האם פרשת במסגרת מבצע פרישה?

פיצויי פרישה 120%?
אם כן, אולי עבדנו באותו מקום עבודה

מינהר

New member
שליש מהחוב הלאומי? זה המון. אז זה מה שימוטט

את התקציב לפני ההתחייבויות לחרדים?

pynokyo

New member
אני חושבת שמטרת השלטון הנוכחי בראשות ביבי היא להקטין

עד לבטל לגמרי את כל הפנסיות התקציביות במשק.
בסופו של דבר נהפוך למדינת עבדים - בעלי עסקים עשירים ועובדי כפיים ללא שום גוף שיגן עליהם - זאת המטרה הקפיטליסית החזירית של ביבי.
מקווה שהעובדים לא יתנו לדבר כזה לקרות - ההסתדרות וארגוני העובדים חייבים להיות חזקים מול העושק הקפיטליטסי.
מה שכן, צריכים לחנך את הדור הצעיר ללמוד לחסוך לעתיד - העתיד מגיע מהר וללא הכנסה מספקת החיים בעולם המודרני הופכים להיות עלובים וקשים.

הפנסיה התקציבית בוטלה כבר בכהונת נתניהו כשר האוצר

אי אפשר לבטל למי שמבוטח בה, אבל כל מי שנכנס אחרי הביטול, נכנס לפנסיה צוברת בלבד.

לגבי האפשרות לקחת את כל קרן הפנסיה, זה נקרא "היוון" והיו כמה טיפשים שעשו היוון כי חשבו שמיד ייכנסו לעסקים ויהיו עשירים, וסופו של דבר מצאנו אותם עובדים כשומרים בקניון.....

מס הכנסה: כתוב בתלוש המשכורת שלי שאני משלם 21% מס הכנסה לברוטו, אבל כאשר אני מחשב את הסכום מול המשכורת, למעשה אני משלם מס הכנסה 6% .

pynokyo

New member
לא מבינה בחישובי מדרגות המס לגודל המשכורת

אני חושבת שכולנו משלמים יותר מס ממה שכתוב - קח בחשבון שכל רכישה בכסף של הנטו שלך כולל מע"מ, וארנונה וכו'.
מס הכנסה והאוצר יודעים לעשות חשבון - אם כתוב 21% זה לא פחות אלא יותר

דרך אגב, גם אצלי בתלוש הפנסיה מורידים 21% מס הכנסה - אבל אפשר פעם בשנה לפנות לרואה חשבון לבדוק אם מגיע לך החזרי מס.

לא נראה שאני לא מבין מה שאני אומר.....

אם המשכורת שלי היא ברוטו סכום מסויים,
מס הכנסה כתוב 21%
התשלום שאני משלם הוא סכום מסויים
אז, אם מחלקים את המשכורת ברוטו לסכום ששולם, זה יוצא רק 6% מהמשכורת.

אתן דוגמא מומצאת-
אם המשכורת נאמר 15.000 שקלים ברוטו, תשלום מס ההכנסה הוא 850 שקלים, הרי אחוז מס ההכנסה ששילמתי הוא פחות מ-6%.

רק שאין שום קשר בין משכורת ומס הכנסה, לבין ארנונה ורכישת כסף בנטו (?)

יוליקה

Member
מנהל
מאיר, מס ההכנסה הוא שנתי

21% הוא מס ההכנסה על כל ההכנסות השנתיות שלך.
זה כולל את ההבראה בחודש הבא, אצלנו מקבלים גם מענק יובל,
ביגוד... כל זה נכנס להכנסה השנתית שלך שממנה מנקים 21%.
לכן זה לא נכון להוריד 21% מהכנסה חודשית בודדת.

pynokyo

New member
המס יורד על פי מדרגות מס ולא מסך כל הברוטו

ויש קשר ישיר בין הנטו למיסים נוספים שאתה משלם - מה בפועל יש לך נטו ללא תשלום מיסים על רכישות.
אצלנו המדינה מחפשת כל דרך לסחוט כסף מהאזרח בכל דרך אפשרית - כח הקנייה לעומת תשלומי מיסים סמויים - זה כולל מע"מ ומיסי בלו על הדלק ומיסי רכישה על דירה ועוד ועוד ועוד.
זאת הסיבה שיוקר המחייה בארץ כל כך גדול - כח הקנייה מהמשכורת לעומת יוקר המחייה בפועל.

מינהר

New member
פינוקיו, יוקר המחיה הוא לא רק בגלל המעמ והבלו,

זה גם מפני שהיבואנים מרויחים רווחי עתק על בשר, קטניות דגנים וכו. וסוחרים שונים מרויחים הון ע-ח החקלאים. וחוץ מזה הכשרות מייקרת ללא כל פרופורציה. וגם חברות הביטוח צריכות להרויח יפה .

pynokyo

New member
מסכימה לגמרי - זאת הסיבה שאני לא מבטחת כמעט כלום

למעט ביטוח בריאות, וביטוח רכב - בשני המקרים, אני מקווה שלעולם לא אזדקק להם.
ומסכימה עם מה שכתבת לגבי שרשרת הרווחים של הסוחרים ועד לצרכן הקטן.
בכל מקרה, המשכורת הממוצעת במשק לעומת כח הקנייה שלה - מעיקה על רוב האזרחים.
כמובן שגם האזרח צריך לדעת לנהל נכון את כספו - ולהיות מחושב יותר בקניית מוצרים לא הכרחיים - רק בגלל שיש כזה לשכן.
אחד הדברים החשובים בעיני, בחינוך ילדים - הוא חינוך לניהול נכון של כסף - הכנסה קיימת לעומת הוצאות הכרחיות והוצאות פינוק.

למעלה