אני ישבור את זה ויגיד
צר לי להודיע לך אבל בערך 1000 שנה לפני הספירה הייתה קבוצה של אנשים כניראה מאותה מישפחה שהחליתה שהיא נעלה יותר וטובה יותר מכול האנשים והדתות הסובבות אותם אז הם יצאו ברעיון מתקדם "דת מונוטאיסטית"!! הם לקחו את אחד האלים של השכנים, שינו אותו וקראו לו בכול מיני שמות: "ה'" "אלוהים" "יהוה" אחרי כמה זמן הם התחילו לתעד\להמציא דברים ו"להמציא" להם הסברים דתיים. אני לא יודע מתי כול ספר נכתב, אני יודע שבראשית נכתב כימאת אחרון, שמות עד במידבר נראה לי נכתב בין תקופת השופטים, את ספר דברים יאשיהו מלך יהודה המציא בזמן הרפורמה הדתית שלו. שופטים ושמואל נראה לי נכתבו בזמן שהם קרו, ומלאכים נכתב בזמן גלות בבל... ככה זה נימשך... יום הגיע ו"העורך המקראי" אסף את כול הסיפורי האגדות והספרים ביחד ועשה סלקציה מה ניכנס ומה נישאר בחוץ, נגיד היו חמש סיפורי בריאה, הוא בחר להכניס רק שתיים וכן אלה... הוא סיכם את הכול למה שנקרא היום תנ"ך... אחרי ימים רבים הגיעו הפירושים להמצאות והאגדות כמו "תלמוד" משנה" "גרמא" ואני ממש לא זוכר עוד או את הסדר שלהם... בקיצור הכול יצא מפרופורציות. היום אני לא ממש סגור מה זה "היהדות של שנת 2000" אבל אין ספק שזה דת שתמאימה לתקופה שהיא נוסדה ולא לתקופה הזאת