שאלה לחברי הפורום

nitzano

New member
אבהיר שוב

מסכים עם דבריך ,רק שאם התיחסת לדברי פיספסת . אמרתי שלדעתי אין לתת לגיטימציה ולקבל תוצר של אדם בשל דעותיו האנטישמיות מכיוון שזה נותן גיטימציה גם לאנטישמים אחרים לפצות פיהם ללא חשש מהחרמה .לא המוסיקה כי אם האדם הוא המוקד שלי .מצידי שילחין על אהבה עולמית ושלום ,האדם עצמו שנוי במחלוקת . בטהובן לא היה אנטישמי ולכן דוגמה זו אינה רלוונטית. אבהיר שוב - אין כוונתי למשמעות המוסיקה ותכניה או מי אימצה כהמנונו , אלא ליוצרה אשר דעותיו הועצמו עקב התמיכה שקיבל בעקבות יצירותיו .

אך יש להתייחס להקשר ההסיטורי:

אינך יכול לשפוט מעשים מתקפות קודמות מבלי להרכיב את המקשפיים המתאימות: אם מאמרו של וואגנר, "היהודים והמוסיקה" היה מתפרסם היום, בוודאי ובוודאי היה ניתן להחרימו, אך בעת בה פירסם את המאמר הייתה גזענות שכזו דבר שבשגרה ובדיוק כפי שיש להזהר מהפרדה בן יוצר ליצירה אין להפריד אותו מהנורומת המקובלות בתקופתו. [אגב- בתחילת דרכו לא היה שונא יהודים כלל וכלל וההתבטאויות הראשונות שלו כנגד יהודים בו בעקבות מניעים אישיים ולא כחלק מאידיולוגיה. (כדי לפגוע במנדלסון בו קינא.)

אוף..

מצד אחר היה זכור לי שביתו של וואגנר היא האנטישמית, אך זה לא יכול להיות! הוא נולד ב-1813. מה, הוא ילד אותה כשהיה בן 70?! מוזר.. אברר ואחזור אליכם.

nitzano

New member
Dear Shira

I respect your oppinion but I can´t except it. אני חושב שתמיחה במוצר של אדם חברה כמוהו כתמיכה או הסכמה בדעותיו . להחרמה או תמיכה יש השפעה אדירה על דעת הקהל העולמית (ראי ישראל באו"מ). אם היטלר היה חי ,ומעבר לדעותיו האנטישמיות היה מוכשר כמו מוצרט ,האם היית מאזינה ליצירותיו ,אפילו אם אין בהן רמז לדעותיו ,או שהיית מחרימה אותו בכדי שלא לתת לשכמותו לגיטימציה לתעמולה ?. להזכירך מי שאינו עומד על זכויותיו סופו לאבד אותן (אני רואה זאת כאן יום יום) .

gidi ahronovich

New member
כן גם אני חושבש

הוא אחד מהמלחינים הגדולים ביותר אני כול פעם המום מחדש השבועה אפילו כניתי ביד שניה את ההולנדי המעופף אם קלמפרר 100 שח 3 דיסקים מדהים יש לי גם את כול מחזור הטבעת ועוד 2 אופרות שלו אני חושב שהוא באמת גדול אני גם רוצה לינסועה לבירויט ואפילו גיליתי שבתור עיוור יש לי ולמלבה הנחה של 80 אחוז על הקרטיסים גם לי וגם למלבה משהוא רוצה לנסועה בשנה הבאה? אני הרי כול שנה נוסעה לחול בעכבות מוסיקה יצא לי ליראות כמה פעמים את JETHRO TULL אבל זה לא כשור לעניין אני חושב שברמבאים היה הוגן כשהור הודיעה לקהל שיש לו שהות מספקת כדי לצאת וחוץ מיזה באותה שנה תיזמורת ראשון נגנה ואגנר ושלא נדבר על זה שיצא לי לשמועה משלושה פלאפונים שונים באוטובוס את הפתיח למעוה הולקירים

ברנבויים היה ממש _לא_ בסדר!!

ובמעשה האלים הזה הוא גרם לכך שנצטרך לחכות עוד 50 שנה עד שהרוחות יירגעו.

הייתי שמחה לנסוע לביירוית´

רק שאם תזמין כרטיסים היום יהיה לך מקום בעוד 11 שנה..

crane

New member
שירה היקרה

מחמיא לי שאת חושבת שאני ניצן, אך לצערי אני לא. למעשה, אם נעמוד אחד ליד השני, תגלי שאנו די שונים, ואני חייב לציין שפעם הגענו למסקנה שהטעם המוסיקלי שלנו הפוך- ז"א, אני אוהב את כל מה שניצן שונא ולהפך.

../images/Emo9.gif כן,

שמתי
לכך קודם, אבל לא יפה לתת מחמאה ואז להתחרט.. [לניצן- מבטיחה לקרוא לכך crane בפעם הבאה..]

nitzano

New member
../images/Emo99.gifרק מראה שאת חושבת עלי בזמן שאת מדברת ע

crane

New member
../images/Emo46.gif היי! דיברנו עלי- אל תגנוב תשומת

לב!

nini 5

New member
תשובה לשאלתך!

בני משפחתי מאחד הצדדים ניספו בשואה סבא שלי היחידי שנישאר מכל משפחתו הגדולה והמורחבת. אין קשר לפי דעתי . ניתן לבצע את המוסיקה של ואגנר באופן הכי מקצועי וריגש לביצוע היצירה. למרות היותו אנטישמי ונוראי! לפי דעתי אין קשר. אבל זו דעתי. יש לי דוגמא אחרת יש מבקר X ספציפי ששונא תזמורת X ספציפית וכל ביקורת היא קטילה של ממש ממש לא נעים! וכולם יודעים שאותו מבקר אוהב פרובוקציות ויש לו בעיה ריגשית עם מנצח X ורואים את העיניין על פני דפי העיתון. זה ממש לא מקצועי לפי דעתי! כמו כן ביחס למה ששאלת אין קשר בין ביצוע של ואגנר לבין הרגש האישי שיש לכולם כלפי נושא האנטישמי! אגב יש לא מעט מגה- סטאר בתחום המוסיקה (זמרים למיניהם) שהם אנטישמים לפחות כך אומרים. ואנשים אוהבים את המוסיקה שלהם. בהצלחה!

alililili

New member
אין להפריד, אבל אין להחרים ../images/Emo60.gif

אני חושב שאין להחרים יצירה אמנותית בגלל האישיות של מי שיצר אותה. היצירה קיימת לשם האמנות. כל יצירה מוסיקלית קודם כל עומדת בפני עצמה, בתור יצירה, ולכן יש להתייחס אליה כאל יצירה בביקורת עליה. מצד שני, כן צריך לקשר את אישיות המלחין ליצירה. להלן הסיבה: זה נכון שהיצירה מושפעת מחיו של היוצר, ולכן לרוב הסתכלות על חיי היוצר יכולה לעזור לנו לפרש את היצירה. לכן לדעתי <B> לשם הבנת היצירה </B> צריך להסתכל על חייו של היוצר, לא כדי להחליט אם לגיטימי להקשיב ליצירה.

nitzano

New member
אם מקדונלדס תומכים בטרור הפלסטיני

האם לא תחרים אותם על אף אהבה עזה כמוות להמבורגר שלהם ? לדעתי זהו מתן לגיטימיות לשנאה והצדקתה . שפוג´י חילקו מפות כדור הארץ ללא ציון ישראל (נמחקה לגמרי) אני החרמתי מוצריהם .אם אין רעש כנגד שווה השתיקה כאישור להמשיך כך מי שאינו מתרעם סופו שדורכים עליו .אני יכול להעיד שכאן בסין ,הממשלה גונבת לעם את החופש כל יום קצת ,אחרי זמן רב הקצת הופך להמון ,אך כבר מאוחר מדי.י שלא התרעם על הקצת כבר אינו יכול להתרעם כשלא נשאר לו כל חופש . מי ששוכח את ההסטוריה סופו לחוות אותה שוב . לדעתי

למעלה