שאלה לחברי הפורום

nitzano

New member
למעשה אינני מופתע מתגובותיכם

כבר נתקלתי ביהודים מכחישי שואה ,ישראלים המציירים צלבי קרס (לא ההודים) וישראלים ממוצא שאינו אירופאי שטוענים ,שהשואה היא אסון יהודי אירופה ולהם הדבר לא נוגע . המין האנושי אוהב לוותר לעצמו בנוגע לתענוגות אסורות ... אולי באמת מומלץ שנתחיל לשמוע קצת יותר מוסיקה ערבית בארצנו. אישית :כשיורקים עלי ,אינני פוטר זאת במלמול "זה רק גשם"..... ניפגש בהיסטוריה

הממ...

אני אישית חושב שכל מלחין ודעותיו הוא, מה שגורם לי להתחבר במלחין זה היצירה שלו, לא הדעות שלו. אני אישית לא אוהב את המוזיקה של ואגנר, לדעתי היא פשוט מלודרמטית מדי, כמו טלנובלה... אבל אם הייתי מתחבר אל המוזיקה שלו, לא הייתה לי בעיה להקשיב. בכלל, כל זה לא קשור בכלל להכחשת שואה, ואין לי מושג איך הגעת לזה בכלל, נראה לי תמוה ולא לעניין. והשאלה אם הדעות של המלחין גרמו לו לכתוב מוזיקה יותר טובה או גרועה... זה ממש לא קשור לדעות שלו כאדם, זה קשור לכישרון שלו כמלחין. למרות שיש מלחינים שזה כן גרם להם לכתוב מוזיקה מסוימת יותר טוב, אבל זה בעיקר במוזיקה פטריוטית, כמו שופן למשל, שכתב הרבה מוזיקה בסגנון פולני. אבל שמלחין יעצים דברים כמו דעות אישיות של עצמו במוזיקה, דעות פוליטיות, זה מאוד לא מקצועי, אלא אם כן הוא עושה זאת מתוך מרדנות במשטר או משהו כזה... אם ואגנר היה כותב מוזיקה אנטישמית, שיש בה מסרים אנטישמים, אני בספק אם הוא היה מצליח כמו שהוא היה. אבל זאת דעתי שלי...

nitzano

New member
איך הגעתי ל

אל תתפס לדוגמה אלא לכיוון עליו היא מצביעה . גם ההמבורגר של מקדונלדס אינו מראה על רחשי ליבם של הבעלים (קרי: המוסיקה אולי אינה אנטישמית) אך הבעלים תורם 3 סנט מכל המבורגר שנמכר ברשתו שבסעודיה ,לקניית נשק עבור הפלסטינאים.זה כמובן מוסיף למכירות . אם לא נתרעם ,אולי גם רשתות אחרות יקפצו על רעיון השיווק הגאוני . מלחינים עם נטיה אנטישמית אשר נמנעים מהבעת דעה מחשש להחרמה יהודית ולחץ עולמי יראו שאין לחץ וקיימת אף קבלה (מתורצת) ויתחילו בתעמולתם כנגדנו . אינני טוב בהיסטוריה אך זכור לי שבגרמניה הנאצית היו משחקי חברה אנטישמים . רק שלא היתה זעקה כנגד מצד המתנגדים (בשתיקה).אם נותנים לך סטירה ותפנה את הלחי השניה .......... תקבל עוד אחת .וזאת רק ההתחלה . מקווה שלא תתפסו יותר מדי למילים אלא לכיוון עליו מצביעות

נעים מאוד גם לי קוראים ניצן

כמו שכתבתי למטה !! היו משחקים היו כרזות נעשה דבר נוראי המתנגדים לא יכלו לצאת נגדו >>קצת היסטוריה << הנה כמה עובדות שכל היסטוריון יסכים איתי 1) גרמניה הייתה בשפל נוראי אחרי המלחמה (חובות שטחים )-בנה להיטלר את הקרקע המתאימה בשביל לעלות לשלטון ולהפיץ את האידאולוגיה הנאצית . 2) היה ניסיון הפיכה מצד היטלר (פוץ´) - לא הצליח לו הוא נכנס לכלא כתב את "מיין קאמפ" והשתחרר . 3) היה משבר ברפובליקה וזה בנה עוד יותר קרקע להיטלר שבינתיים נכנס לרייכסטאג והתחיל לפעול ומצא את עצמו בראש השלטון. 4) ההתחלה הייתה טיהור הגזע הארי -השמיד נכים חולי נפפש וכו´. =>הוא למד את השיטה איך וכשזה נחשף אז הוא הפסיק ומשם עבר ליישום על היהודים הקהילה ההומולסבית וכו. כל מה שאמרתי באים להראות לכם שזה היה משטר טוטליטרי ששם מתנגדים לא יכולים לפתוח את הפה ולצעוק מי שעושה זאת מוצא את עצמו עמוק עמוק בתוך האדמה . אז בגלל זה הם לא זעקו . הם פ-ח-ד-ו מהיטלר ומעשיו . זה הכל . השואה לא הייתה צריכה לקרות אבל אפשר להגיד שלמדו נראה לי מטעויות ונקווה שזה לא יחזור מצטערת הייתי חייבת לציין עובדות היסטוריות !!-בייחוד שעכשיו אנחנו בדיוק לומדים על זה בשיעורי היסטוריה ..

The Exorcist

New member
ואם אני חצי ארופאי, סבא

שלי לחם עם הצבא הרוסי נגד הנאצים וגם אני וגם הוא אוהבים לשמוע וואגנר?

או קיי אני חושבת שהגיע הזמן להגיד

את דעתי בנושא אני נכדה לניצולי שואה ואפילו אחיו של סבא שלי היה כנר מאוד מפורסם בפילהרמונית של פולין בשנות ה30-40 ותאמת הרגשות שלי בושא מעורבים מצד אחד אני לא כל כך עדיין "בשלה" בכל הקטע הזה אבל דעותי בנושא חלוקות מצד אחד : אין להפריד את אופיו של המלחין מהמוזיקה שלו לדעתי המוזיקה שאנחנו מנגנים ומלחינים משקפת את דעותינו הפוליטיות ודעותינו בכלל ולכן אם אנחנו לא מאמינים באידיאולגיה הנאצית או באנטישמיות אני לא חושבת שכדי להאזין למוזיקה הזאת . אבל יש את הצד השני : מוזיקה היא חלק מהחיים שלנו והיא יפה והיא מקובלת ובכל זאת אנחנו מאזינים לה וגם נהנים ממנה לסיכום אין לי תשובה מוחלטת אני חושבת שזה משתנה מאדם לאדם ואני מודעת לכל הזוועה שהעם שלנו עבר שם אבל מה לעשות זה אופים של אנשים לא שאני מצדיקה את מעשיו של היטלר כי אני לא מצדיקה אפילו לרגע אנשים נגררו אחריו ואחרי האידיאולגיה המטופשת שלו , ותאמת שאם נסתכל על העובדות ההיסטוריות נבין שגרמניה הייתה במצב קשה אחרי מלחמת העולם ה-1 וזה נתן להיטלר ועוזריו לעלות לשלטון וכו´ -אני לא ארחיב יותר מידי את הנושא שאנשים נגררו אחריו בעיניים עצומותוכשהם הבינו לבסוף את המשמעות של מה שהוא עושה כבר אי אפשר היה לצאת נגדו . בקשר לאנטישמים הם היו מאז ומעולם והם חונכו וגדלו לדעות מסוימות ואין מה לעשות נגד זה אז שכל אחד יחליט בעצמו אם הוא מוכן להקשיב למוזיקה של אותם נאצים ואנטישמים .את דעתי אמרתי .

alililili

New member
אני שונא שאנשים עושים ../images/Emo60.gif

אני שונא שאנשים עושים אנלוגיות לא נכונות כדי לנסות להעביר פואנטה. אם מקדונלדס היו תומכים בטרור הפלסטיני, באמת לא הייתי אוכל אצלם (מה שאני בכל מקרה לא עושה בגלל דברים אחרים שמקדונלדס עושים). <B>לעומת זאת <B> עם היו אומרים לי שלפני חמישים שנה מקדונלדס תמכו ב...הממ... טבח באפריקה, אני לא חושב שהייתי נמנע מלהשתמש במתכון שלהם בבית, או אפילו ללכת למסעדה שמשתמשת במתכון הזה. אתה מבין את ההבדל? אחד הוא לתממוך ישירות בבן אדם ומטרתו (כמו ללכת לקונצרט שווגנר מנצח עליו ולשלם לו כסף), והאחר הוא לנצל משהו שהוא יצר ללא קשר ישיר של סיבה-תוצאה עשרות שנים אחר כך...תיזהר כשאתה עושה אנלוגיות. למען האמת, גם שלי לא הכי מדויקת, אבל הרבה יותר משלך בכל מקרה

alililili

New member
עוד דבר או שניים ../images/Emo60.gif

דבר ראשון, סליחה על ששכחתי את ה/ בתאג HTML בהודעה האחרונה. 1) אנחנו נטפלים לאצבע, כי אנחנו לא מסכימים לכיוון שאליו היא מצביעה, ולכן מנסים להפנות אותה למקום אחר. 2) אתה מגזים בתגובה שלך. כל דבר שקשור לנאציזם וגרמניה אתה מחרים ואומר שהוא יביא עלינו מוות?! בגלל שהנאצים אכלו לחם אז אנחנו לא נעשה את זה כי זה כמו להידמות לנאצים וזה נותן להם לגיטימציה? פליז... אגב, אם באמת היית עושה מה שאתה אומר, לא היית משתמש במחשב שממנו אתה מקליד את השורות המוגזמות שלך, היות ויש בו צ´יפים שהומצאו על ידי חברת IBM, שאתה בטח יודע סיפקה לא מעט חומרה (לא מחשבים, אלא חלקי מטוס ומכונות תפירה [!]) לנאצים. לכן אתה, שמדבר על תענוגות אסורים, קצת נוגד את עצמך...

nitzano

New member
אנלוגיות לא נכונות

אני שונא שאנשים עושים אנלוגיות לא נכונות כדי לנסות להעביר פואנטה . תיזהר כשאתה עושה אנלוגיות .קבל את עצותיך ותחשוב טוב על דבריך .

Amiram_e

New member
אין לזה סוף

אם כל מלחין ימדד לפי דעותו, לא נלמד שום דבר. אתם חושבים שמלחינים מתקופת הבארוק אהבו יהודים? סגוביה שהיה מלך הגיטרה הקלאסית גם היה אנטישמי, אז מה הוא לא משמש בסיס לכל הלימוד לתלמיד לגיטרה קלאסית? אני מצטרף לאילו שמתעלמים מדעותיהם האישיות של היוצרים ונהנים רק מיצירותיהם. אם כי במקרה של ואגנר זה שונה: המוסיקה של ואגנר היוותה מן "המנון" לתרבות ואורח החיים הנאצי. אני מבין שישנם אנשים שיש להם בעיה לשמוע אותו, לא בגלל דעותיו, אלא עקב האסוציאציה שהמנגינות שלו מעוררות.

למעלה