ואני בקנדה
ואני לא כזו טבעית, אלא חציחצי כמו שהגדירו פה לפני כמה ימים. וזו שוב הזדמנות להציג את עצמי - אני סיון, אמא של מאיה, בת 3.8 ואורי בת 4 חודשים. אני נחשפת להורות הטבעית לא כל כך ביום יום, אלא בתהליכים שאני עוברת ואז פתאום אני רואה כמה דברים זמינים פה ושיש עוד אנשים שנוהגים כמוני או כמו שהייתי רוצה לנהוג. זה התחיל בהריון עם מאיה - הלכתי לעשות יוגה. ואז נחשפתי לכל מיני נושאים, הכרתי קצת יותר מקומות וחנויות ובעיקר נשים. אז עוד לא הייתי בכלל בכיוון, אבל היו לי משם שתי חברות שחיתלו ברב פעמי. אז זה נראה לי קצת מוזר, היום אני עושה את זה גם. ואיך זה זמין? - יש פה שרות של חיתולים. החלטתי שאם אני נכנסת לזה, אז בפינוק. לא רואה את עצמי מכבסת ומטפלת בחיתולים. אז השרות לוקח ומחזיר וזה מצוין. <קצת מוזר עכשיו, אחרי חודש בארץ עם חד פעמי, לחזור לזה. אבל מתרגלים>. גם לנושא הטבעי של הריון ולידה נחשפתי רק בהריון השני, כשקיבלתי המלצה מחברה על שרות המיילדות. זה מכוסה ע"י הביטוח הממשלתי ולגמרי לגיטימי וממוסד פה. ואז קיימת האופציה של לידת בית, לא במחתרת. ואכן הלידה השניה התקיימה בבית, בבריכה מתנפחת. היה נפלא. האוכל בביתי לא אורגני, אבל קל למצוא פה חנויות טבע. וכמו בכל מקום - המחירים בשמים... אז קצת קשה לעשות את הסוויץ'. אולי זה עוד יבוא. וגם - מצאתי את האתר mothering ויש בו פורומים והרבה מידע שאפשר למצוא לגבי כל נושא. גם באופן מקומי, כך שזה לא קשה. רפואה אלטרנטיבית קיימת פה. אישית התחלתי ללכת לנטורופתית רק לפני חודשיים, אז שוב זה נושא שהולך ונפתח בפני ונראה שיש המון ממנו פה. מודעות אקולוגית קיימת פה, וזה היה ממש חסר לי בארץ. פה יש כמה סוגי מחזור ואני כבר רגילה לפצל את הזבל לכמה פחים (מחזור של נייר, זכוכית, פלסטיק ופח, מחזור לקומפוסט של זבל אורגני, וזבל רגיל, וזבל מהגינה שהוא גם בנפרד), איך זה לגור רחוק מהמשפחה והחברים? ממש תזמון מצוין לשאול אותי כאלה שאלות. רק חזרתי מהביקור וקשה... כבר מתגעגעים לכולם ולהכל.