שאלה לחילונים שבפורום-

saar7650

New member
שאלה לחילונים שבפורום-

סתם, מעניין לשאול... האם אתם מנותקים לגמרי מהדת (אפילו יום כיפור או חמץ בפסח וכיו"ב), או שאתם שומרים על חלק מהדת. אם אתם שומרים חלק מהמצוות, אז איזה מצוות ולמה דווקא אותם? תודה על התשובות!

Vdrums

New member
סדר פסח נחשב? ברכות של ראש השנה?

חוץ מאלה שנעשים בגלל המשפחה, עד כמה שידוע לי אני לא מקיים שום מצווה כולל צום ושמירת חמץ.

Vdrums

New member
אני אעשה מילה לילד בבית חולים

ע"י רופא בגלל הקטע הבריאותי, את המשפחה שלי זה לא יטריד, וזה כמובן גם תלוי במי שתהיה אישתי ובמשפחה שלה אם היא תרצה לעשות טקס מילה כדת וכדין אז אני אעשה.

suki da yo

New member
רק הערה

אין שום קטע בריאותי. תכנס לפורום ברית מילה- כן או לא (או משהו כזה) ותראה. היה שם שרשור מעניין על כל המיתוסים בנוגע ללמה צריך לעשות מילה.

Vdrums

New member
שיהיה. לא חקרתי. שיגיע הזמן אני

אבדוק את הנושא, בינתיים אני אדאג למצוא אישה ואח"כ נראה

saar7650

New member
"רק הערה אין שום קטע בריאותי."

יש צדדים לכאן או לכאן. יש גם קטע בריאותי, ועובדה שגויים רבים (נוצרים לא מוסלמים) עושים ברית מילה בבתי חולים. בכל אופן יש המצדדים ויש המתנגדים לכך.

בכל זאת אין קטע בריאותי. אולי להיפך

לאחר חיטוט במספר מאמרים ניראה שיש בעיקר צדדים לשם. זה מה שהעליתי בחכתי: במחקרים החדשים ניראה שלברית מילה יש יותר פוטנציאל לנזק מאשר לתועלת רפואית. ברית המילה פוגעת בהנאה המינית של הגבר (וכנראה גם בזו של האישה) ופוגעת בכוח הגברא. את זה אגב אומר גם הרמב"ם במורה נבוכים: "...והיות המילה ממעטת כח הקשוי ואפשר אף מיעוט ההנאה, הוא דבר שאין בו ספק, כי האבר כאשר הוטף ממנו דם והוסר המגן שלו מראשית גדילתו אין ספק שהוא נחלש, ובפירוש אמרו חכמים ז'ל הנבעלת מן הערל קשה לפרוש..." עניין ברית המילה אצל גויים הוא כנראה אופנה שהולכת ופוחתת, שמקורה בכך שפעם האמינו שזה יותר בריא. רוב האינפורמציה בלינקים המצורפים הלקוחים מקהילת "ברית מילה בעד ונגד".

saar7650

New member
כי אתה טענת שיש רק מתנגדים

ולכן הבאתי את הצד שתומך בברית מילה.

oldfield

New member
טוב אז ככה

מכל הלינקים שנמצאים שם, רק אתר מנוף (אתר מחב"ת כידוע) מביא סיבות רפואיות, והוא מציג נתונים בצורה סלקטיבית. אני מצטט ממנוף: 60% מהילודים בארה"ב נימולים, 48% מהילודים בקנדה נימולים. (ידיעות אחרונות, 3.3.99) באמצע שנות השמונים הגיע שיעור הנימולים בארצות הברית אז ל- 90% מהתינוקות הזכרים ("הארץ", 12.8.94) מנוף לא מזכיר לנו שבאירופה זה 1% ומטה. אגב, גם לפי מנוף יש ירידה דרסטית בביצוע ברית מילה בארה"ב. מכל הטענות הרפואיות, הטענה היחידה שלהם שיכולה (בספק) להחזיק קצת מים היא זו הטוענת שגבר נימול יותר מוגן מאיידס, על פי ממצאים מסויימים באפריקה. אבל הם לא ידעו לענות לגולש הזה על שאלתו בעניין. (נכון גם שהמילה מקטינה את הסיכונים לסרטן הערלה ודלקת בדרכי השתן, אבל זה פחות משמעותי מהסיכונים שהיא יוצרת). ולסיום הפנייה לתשובה שקיבלתי בפורום ברית מילה

saar7650

New member
אז ככה-

"הטענה היחידה שלהם שיכולה (בספק) להחזיק קצת מים היא זו הטוענת שגבר נימול יותר מוגן מאיידס, על פי ממצאים מסויימים באפריקה. אבל הם לא ידעו לענות לגולש הזה על שאלתו בעניין." יכול להיות שאתה צודק, אם כי לא בדקתי את העניין בצורה עמוקה. בכל אופן גם אותו גולש הסכים שיש הבדל (אולי לא משמעותי, אך עדיין יש הבדל) בין נימול ללא נימול מבחינת נגיף ה-HIV הנה הציטוט: "בין הלא-מוסלמים לא היה הבדל משמעותי בין נימולים ללא נימולים בכל הנוגע למציאת נגיף HIV בדם." ואגב- גם האתר דעת מביא מס' ציטטות מבטאון רפואי נפוץ ומקובל לגבי ברית המילה. אך רציתי להוסיף דבר מה- אין אנו מבצעים את מצוות המילה עקב יתרונות כאלה או אחרים אלא פשוט כי זו מצווה שנצטווינו מבורא עולם.

dean4

New member
לא לברית מילה! ../images/Emo31.gif

אל תתנו לילדכם אות צילוק ופגע בהנאה המינית לכל חייהם!

neko

New member
../images/Emo127.gif התעללות בילדים במסווה של

"מצווה".

wolf18

New member
אם זו התעללות

אז תגיש תלונה במשטרה. כי מי שלא מגיש תלונה על התעללות בילדים שותף לעבירה. ואם זו לא התעללות אז מה אתה סתם זורק מילים?

suki da yo

New member
אני מכבדת את סבא שלי

כשהוא מקדש, אם זה כשאנחנו יחד בחגים או בימי שישי, באתי לזרוק על אחי סוכריות בבר המצווה. אני הולכת ברגל ביום כיפור. אני חושבת שזה זה בערך.

פפדם

New member
אז ככה

חנוכה - הכי שווה. חנוכיות סופגניות סביבונים. משתדל להקפיד. ליל הסדר - עם כל המשפחה. יום כיפור - לעיתים נדירות צם. לפעמים על אופניים. לפעמים עם חברים. איך שיוצא. שבת - אני מאוד אוהב ארוחות יום שישי ולשיר שירים חסידיים סביב השולחן. הדלקת נירות בערב שבת - יכול להיות נחמד... אולי אחרי שאתחתן... סוכות - משתדל לאכול בסוכה לפחות פעם אחת. טו בשבט - סדר טו בשבט, כשיוצא לי. לג בעומר - מדורה חובה למה? כי אני אוהב טקסים דתיים. אני גם נמנע מלאכול נקניק עם גבינה בסנדוויץ' או צ'יזבורגר. אין לי מושג למה... אני גם לא רוצח לא נואף ולא מבשל גדי בחלב אימו (בסופר ליד הבית אין להשיג חלב עיזים).
זה נחשב?

suki da yo

New member
תלוי את מי תשאל

אני אגיד שכן, אבל אצל הדתתים, ככל שאני יודעת, יש כן או לא.

למעלה