שאלה לחילונים שבפורום-

saar7650

New member
"אבל אצל הדתתים יש כן או לא."

לא כ"כ נכון. השאיפה היא להגיע לשלימות- כלומר לשמור את הדת כראוי. אך אדם שמקיים חלק מהמצוות, או אפילו מקיים את המצווה שלא לשמה אלא לשם הנאה, גם לו מגיע שכר ודבר זה חשוב מאוד!

lala897

New member
דווקא יש אצל דתיים כן או לא

זה לא הקטע של שכר, אבל בעיקרון לעשות מה שמתחשק לך להיות "אפור" כדרך, זה לא נכון. זה נוגד הרבה עקרונות ביהדות. דווקא היהדות מאד מראה שחור או לבן(לא בצורה הביצועית אלא בדרך) בנאדם שדרכו היא אפורה מתוך אידיאל יש עם זה בעיה באמונה. בעיה עקרונית מאד.

saar7650

New member
הוא אשר אמרתי

השאיפה היא לשמור את כל המצוות או לפחות להשתדל לעשות כך. אך היהדות לא פוסלת גם כאלה שמקיימים רק חלק מהמצוות ואפילו מצווה אחת קטנה. ועוד יותר מזה- אפילו שאותה מצווה קטנה יחידה נעשית ש"לא לשמה", בכל זאת היא חשובה מאוד כי יכולה היא להוביל את האדם לקיים מצווה לשמה. "מתוך שלא לשמה בא לשמה". לסיכום: השאיפה היא לשלימות, אך אין פסול בלקיים חצי או חלק.

lala897

New member
לא בדיוק מסכימה איתך..

אם השאיפה היא לשלימות אז יש פסול בלקיים חלק או חצי. וזה גם בא אחד מתוך השני אדם ששואף לשלימות ממילא רואה פסול בכך שהוא מקיים חלק ומשתדל לקיים כמה שיותר. למה אתה מתכוון היהדות לא פוסלת את מי שמקיים חלק או אפילו מצווה קטנה? אם זה בא מתוך עיקרון אז לדעתי היא כן פוסלת.. ואם זה לא כמו שאמרת אז הבנאדם עצמו אמור לפסול את זה.

lala897

New member
לכן אני חושבת שיש פסול גם בי

מבחינה דתית כי אני לא מגיעה לשלימות שאליה אני מסוגלת להגיע.. (זה היה כדי להבהיר את הכוונה של דברי)

saar7650

New member
שוב,

בוודאי שהיהדות מחייבת לשמור את כל המצוות ולא את חלקן. אך עדיף שאדם יקיים מס' מצוות מועט, ואפילו של לשמן מאשר לא לקייחם בכלל! לכן אמרתי שאין דבר כזה "הכל או כלום". אף שהעדיפות היא לשלימות המצוות, בכל זאת מתוך שלא לשמה בא לשמה!

lala897

New member
טוב ...

סליחה
כנראה שלא הבנתי אותך, מתנצלת.

לא ממש מדוייק

הרמב"ם כותב בהקדמה לפרק חלק אחד מהיסודות הוא שאסור לגרוע מדברי התורה אבל בכל זאת יש בזה משהו מבחינת התקרבות ליהדות ואולי אפילו התחלה של חזרה בתשובה (בלי לנסות להבהיל אותכם)

אין בעייה עם

חזרה בתשובה. יש בעייה עם שימוש בהטעיות, מניפולציות, העברת מידע באופן סלקטיבי ומגמתי, וכן לחץ חברתי/נפשי/פסיכולוגי, וזאת במטרה לגרום לאדם להאמין במשהו. כאשר מערכת העוסקת בכך זה מתקיימת מכספי המיסים שלי, זה כבר ממש קטסטרופה. וכמובן קיימת סוגיית חלוקת הנטל בין אזרחי המדינה...

tamarhp

New member
כספי המיסים שלך

משמשים לאחזקת מוסדות תורניים, מקוואות וכדו' כשם שכספי המיסים שלי (של ההורים שלי..) משמשים לאחזקת מוסדות מחללי שבת, מועדונים למסיבות ליל שישי, חנויות לממכר חזיר וכדו'. (אם טעיתי באחת הדוגמאות אל תהרגו אותי, זו דוגמה)

איך בדיוק כספי המיסים של ההורים שלך

משמשים לאחזקת חנויות לממכר חזיר? 2. האם תסכימי שהמדינה תממן מכון שמטרתו לאסוף אליו צעירים חרדיים ודתיים, ולהטיף להם לחזרה בשאלה באמצעות שימוש בהטעיות, מניפולציות, העברת מידע באופן סלקטיבי ומגמתי, לחץ חברתי/נפשי/פסיכולוגי? אגב, זה לא הזמן המתאים להשמיץ חזירים. ייתכן שבזמן הקרוב הם יילכו לעשות תורנויות שמירה בהתנחלויות דתיות. אז כדאי לשמור איתם על יחסים טובים.

tamarhp

New member
זהו..

לגבי חזיר לא הייתי בטוחה אז אמרתי מראש שלא תתנפ]לו עלי.. אבל בקשר למוסדות מחללי שבת וכדו'? הכל הדדי...

תמרושקה, אנא קיראי

בתשומת לב את שתי הודעותי האחרונות והתייחסי למה שאמרתי, ולא למה שנידמה לך שאמרתי. שוב: האם תסכימי שהמדינה תממן מכון שמטרתו לאסוף אליו צעירים חרדיים ודתיים, ולהטיף להם לחזרה בשאלה באמצעות שימוש בהטעיות, מניפולציות, העברת מידע באופן סלקטיבי ומגמתי, לחץ חברתי/נפשי/פסיכולוגי?

tamarhp

New member
כעקרון - לא

אבל ישנם ארגונים שמיועדים לאלו שכן מעוניינים ללמוד דרכים חדשות, ובאים מרצונם, כמו סמינרים של "ערכים", מדרשות וכדו'. אין שום לחץ פסיכולוגי, האורחים באים מרצונם החופשי.

תמר, הלחץ מתחיל מהרגע שהם בפנים.

אבל גם לפני זה מפתים אותם בהבטחות כמו "אם תבואי תמצאי בעל", או מניפולציות אחרות. מה את יודעת על איך עובדים הסמינרים? (הציטוט הוא מאתר חופש שדיעותיו ידועות. אם לך ידוע משהו אחר - ספרי לנו) ציטוט: "כשהגעתי למלון בערד עם מזוודה ביום ראשון בבוקר, היו לי המון ציפיות. על חלקן הייתי צריכה לוותר כבר מהתחלה. התברר שמספר הפנויים-פנויות, לפחות במחזור שלי - היה קטן. הרוב היו בחורות רווקות בגילי, שבאו כמוני לחפש שידוך. כמעט שלא היו שם בחורים... כפי שלמדתי מהר מאד, לא היה סיכוי להיכרות קרובה עם מישהו, אלא אם כן היתה זו מישהי שתולה מטעם המארגנים, שהתלבשה עלייך בצורה מתוכננת מראש. אבל על זה למדתי רק מאוחר יותר. אני מתכוונת לכל מיני 'רבניות' אדיבות במיוחד, 'נחמדות', 'נעימות' ו'חייכניות', שלא נתנו לי להישאר דקה לבדי, קצת לארגן את המחשבות, לעכל דברים בשקט. רק נפרדה ממני אחת וכבר באה שנייה למלא את מקומה. החיוכים מכל עבר היו רבים יותר מהאנשים." (ההמשך עוד יותר גרוע...) מה זה אם לא שטיפת מוח? (אגב, ידידה טובה שלי נגררה כמה שנים לתוך תהליך חזב"ת שהתחיל כשיעורים תמימים, והפך בהמשך ללחץ לחזרה בתשובה תוך מתן תקווה שזה יעזור למצוא בעל. זה לא עזר. היא היום עדיין רווקה... וחילונית למהדרין).

tamarhp

New member
לא נכנסתי לקישור

כי אני קצת לחוצה כרגע.. אבל לפי מה שידוע לי סמינר ערכים לא פועל ככה.

saar7650

New member
שקר וכזב!!!

שמע, לבוא ולתאר את מה שקורה בכנסי החזרה בתשובה מתוך אתר כפרני מובהק זה פשוט לעג לרש! הציורים שמצטיירים שם הם פשוט לא מציאותיים. לבוא ולומר ש"אנשים בסדינים לבנים (האם הכוונה לטלית או לציצית??!) יורדים אל הקהל, נוגעים בך ואז נשמעות צרחות! אנשים נסחפים, קורעים בגדים (נו- באמת, זה נשמע רציני?!) וכו' וכו'..." זה לקחת את הדת ולהפוך אותה לשחורה משחור!!! אפילו במאי הסרטים הטוב בעולם לא יכל לחשוב על סרט אימה שכזה! פשוט בושה וחרפה לצופיה ודן מלר שהיו מנפגעי המחבת"ים (בנם חזר בתשובה). אבל, איך אומרים- השקרים שלהם לא מהיום! גם בתקשורת ניתן למצוא סיפורים ("אמיתיים" "מסמרי שיער") על חרדים ודתיים שלא היו ולא נבראו.

ומה יעזור שתזעק "שקר וכזב"?

אני שלחתי לינק לסיפור של דינה. אני כתבתי במפורש: "הציטוט הוא מאתר חופש שדיעותיו ידועות. אם לך ידוע משהו אחר - ספרי לנו." עכשיו אתה בתגובה צורח לנו באוזן "שקר וכזב". אנא הסבר את עצמך: האם אתה טוען שדינה היא דמות בדוייה? אן האם אתה טוען שדינה משקרת בעדותה? האם הקטע שהעתקתי משם ("... לא היה סיכוי להיכרות קרובה עם מישהו, אלא אם כן היתה זו מישהי שתולה מטעם המארגנים, שהתלבשה עלייך בצורה מתוכננת מראש...") הוא אכן חלק מהשיטות שלהם או שזו המצאה ממוחו הקודח של מישהו? אם אתה טוען שזה שקר והמצאה, האם אתה יכול להביא ראיות? אתה מציג את הספר "שדים מגיחים מאפלה" כשיקרי. בחיפוש בגוגל ובוואלה מצאתי התייחסויות לספר באתרים ניטרליים. (וכמובן מצאתי התייחסות באתרים בעלי עניין: חופש, עלה, שינוי). לא מצאתי אפילו התייחסות אחת שמנסה להפריך את האמור בספר. אם הספר שיקרי כטענתך, איך אתה מסביר שאתרי המחב"ת לא מיהרו להסתער עליו ולהפריך את השקרים? אולי יש דברים שהם לא רוצים שאנחנו נידע?

saar7650

New member
אני טוען כך:

דברים רבים נכתבים באתר "חופש" על דברים שלכאורה קורים במגזר החרדי ובכנסי המחב"תים למיניהם. כל זה נועד לצייר את החרדים ואת כנסי המחבת"ים בצורה שחורה משחור ועל כך התרעמתי. לגבי עדותה של דינה. איני יודע אם היא עדה אמיתית או שמא פרי עטם של הזוג מלר עורכי הספר שדים מגיחים מאפילה. אבל לפי הדברים שידועים לי אין ולא קיים טקס של קפיצות של אנשים מכוסים בסדינים המגיחים מתוך האפילה ומסתערים אל תוך הקהל תוך כדי שילוב של צרחות, זעקות וקריעות בגדים. כמו שציינתי בקישור הקודם. כך הם מנסים לצייר את כנסי המחב"תים, כך הם מנסים לצייר את החרדי!!! בושה וחרפה. לגבי שאלתך מדוע אין התיחסות להפרכת הספר?... אז יש התיחסות להפרכת הספר בהרצאות עצמן. כמו כן על עוד שטויות והבלים שמספרים צופיה דן מלר ושאר חבריהם. הבאתי לך גם כתבה שקרית מיסודה שלא הייתה ולא נבראה כדוגמא לשקרים לבוז וללעז שמוציאים על המגזר החרדי. נ.ב אני לא אומר שהמגזר החרדי נקי מעוונות וחטאים, רק שיפסיקו לצייר אותו כשד שמגיח באפילה וקופץ על אנשים תמימים וחלשים...

למעלה