שאלה לחילונים שבפורום-

ch561

New member
אם כבר שאלת

מנותק מהכל. לא עושה כלום אבל ממש כלום.

saar7650

New member
מה לגבי

ברית מילה לילדים? תעשה? עשית? לא עשית? לא תעשה?

Vdrums

New member
אני חושב שהוא עשה, כי לא היתה לו

ממש יכולת התנגדות

ch561

New member
../images/Emo3.gifאז ככה

יש לי ילדים, בן ובת. לבן עשיתי ברית מילה מכמה סיבות. הראשונה אני חי בארץ ישראל וכיוון שנהוג לעשות פה ברית עשיתי כי אני לא רוצה שיהיה שונה בגן וכו. שניה אני נשוי ואישתי מאמינה בקיום ה', וכיוון שהוא גם בנה והיתה לי את סיבה מספר אחת לא חשבתי להתווכח איתה. שלוש יש לי משפחה שאם לא הייתי עושה ברית היו כועסים מאוד וכוון שהיו לי את שתי הסיבות הראשונות לא חשבתי לרגע לעשות להם את זה. עכשו לסבר את האוזן, אם לא הייתי גר בארץ אני מתחייב שילדי לא היה נימול!!!

saar7650

New member
סתם מתוך סקרנות...

"עכשו לסבר את האוזן, אם לא הייתי גר בארץ אני מתחייב שילדי לא היה נימול!!!" נניח לרגע שאתה גר בחו"ל, ואישתך בכל זאת הייתה לוחצת, והמשפחה הייתה כועסת- אז למרות הכל לא היית מל את בנך?!

ch561

New member
כן בפרוש

לא הייתי מל את בני. כיוון שהעיקר הוא, שהוא לא יהיה יוצא מן הכלל. בחו"ל הוא יהיה בין הרבה ערלים, לכן אני יתעקש לא למול אותו. כיוון שזה לא קרה קשה לי לומר לך מי ינצח אישתי או אני, אבל נראה לי שאני יותר עקשן. אולי בני הבא לא יהיה נימול........ אולי...... המשך בקרוב (אפילו קרוב מאוד!) ואז נראה. למרות שיותר מ2 ילדים זאת בעיה עקרונית בשבילי.

saar7650

New member
"המשך בקרוב (אפילו קרוב מאוד!)"

בכל אופן, שיהיה במזל טוב!

tiptip4u

New member
כלום-

אני הולכת לליל הסדר וזה בשביל הכיף והמשפחה וכל הילדים החמודים והכל, כנ"ל קבלת שבת. שנה שעברה התחלתי לא לשמור על חמץ וכל זה לא היה לי כוח. אנילא צמה באף צום...

tiptip4u

New member
אוה-

נרות אנחנו מדליקים, אבל רק כי זה יפה... וכל מצווה שאני מקיימת זה בהחלט מההבט של "כי ככה נוח לי וטעים לי וכיף לי" ולא כי אכפת לי יותר מדי מהדת...

למעלה