שאלה לחילונים...

שאלה לחילונים...

האם תצומו בתשעה באב? הרי בית המקדש הוא חלק חשוב מההיסטוריה שלכם גם כן... נמאס.

lala897

New member
קופצת על ההודעה- לוקחת טרמפ ו..

לכבוד ט' באב רציתי להגיד ש.. למרות, אפילו, ודווקא בגלל שכל אחד פה לקח כיוון שונה בחיים אבל כל אחד פה רוצה להוציא מהחיים שלו את הכי טוב שאפשר!! כל אחד בדרך שלו ולכן.. קבלו את כל האהבה שבעולםםםם!!!
ללה

tamarhp

New member
אווווווווף

איזה באסה!! השבוע היה בעיתון "גלובס" מאמר קצר על למה צריך לשמור על ט' באב, ל רק מבחינה דתית, ושכחתי לשמור את זה!!!!!! עכשיו זה בטח בזבל!! באסהההההההההההההההההההההההההההההההה.

נראה לי..

שזה יותר עיניין לאומי.. לפני אלפיים שנה אבדנו את עצמאותנו והלכנו לגלות לסבול... נראה לי שכל מי שחוגג את יום העצמאות צריך להתאבל בט' באב.. נמאס.

lala897

New member
אבל מי שמסתכל על זה כסתם בנין

שהוקם בגלל דת טיפשית שהומצאה. למה שיצום? או שהוא מסתכל על ענין הצום כדבר טיפשי- כאילו, הוא יכול אולי להצטער אבל למה דווקא לצום? אני לא מסכימה עם זה כמובן- אני רק מעלה נקודות למחשבה.

גוססי

New member
אכן

הצום הוא אקט בעל אופי דתי ואין לצפות שחילוני ינקוט בו, גם אם הוא מודע היטב לשבר ההיסטורי שהתרחש וכואב אותו.

asaf2000

New member
רק לידיעתך

חוץ מחורבן בית המקדש נהרגו עשרות מיליוני יהודים שהיו אז בארץ ישראל... ואם גם זה לא מזיז לך מעניין תוך כמה שנים ישכחו את השואה..

גוססי

New member
עשרות מיליונים?

עשרות מיליונים? מאיפה הקרצת את המספר האבסורדי הזה?

גוססי

New member
נו, אם כתוב בתלמוד זה בטוח נכון

שמא תאיר את עינינו היכן בדיוק זה כתוב?

asaf2000

New member
תראה בסיפור החורבן

במסכת גיטין החל מדף נז. ותקרא גם על חורבן ביתר.

tamarhp

New member
נכון

זה מה שהיה כתוב.. רק בהרחבה.. היה כתוב מאד יפה..

lala897

New member
מה אמרתי לכם?

חחח היה לי ניחוש טוב..
יש לי שאלה בשבילך: איזה דרך לדעתך הכי מוצלחת כדי להתאבל לזכר יום בו אנחנו איבדנו את עצמאותינו ויצאנו לסבול?

lala897

New member
אז עוד שאלה..../images/Emo8.gif

למה לדעתך עדיף לעמוד בצפירה מאשר לצום?

לא אמרתי שזה עדיף

פשוט נוהל כזה נקבע במדינה, ואני מציית לו...חוץ מזה זה לא פוגע בי בשום דרך, וצום כן...

lala897

New member
טוב. אם לא אמרת שזה עדיף

אז בסדר.
ועזובב.. הצום לא פ ו ג ע בך..חחח..

למעלה