שאלה לי אליכם/ן חברים וחברות יקרים

שאלה לי אליכם/ן חברים וחברות יקרים

מעניין אותי לדעת האם תדחו את ליל הטבילה אם תצא בזמן לא כ``כ נוח, כגון ליל שבת, או אם הוזמנתם לשבת ואין באפשרותכם לדחות את ההזמנה, יכולות להיות הרבה סיבות נוספות, או, שאצליכם זה עקרוני שטבילה לא דוחים, ואם כן, מי הדוחה? האיש או האישה? תודה מראש לכל העונים והעונות.

אביטל62

New member
ברור שלא דוחים!!!!

אין מצב! המדריכת כלות שלי הכניסה לי את זה כ"כ טוב וחזק לראש כל שאני אעשה הכל כדי לטבול בזמן... יש לי גם כמה סיפורים עסיסיים בנושא... אם תרצו לשמוע- אכתוב מאוחר יותר... אבל בעיקרון ה' מנסה אותנו בכל מיני נסיונות במצווה הזאת והרבה פעמים זה אכן יוצא בזמנים ובמקומות לא כ"כ נוחים אבל זו המצווה ואנחנו נעמוד בה!

ע ד י ו ש

New member
ברור

ואם רק ע"מ לקצר את הימים האסורים... ולגבי שאלתו של בחור כארזים לא ממש לא אין סיכוי שאני אדחה את ערב הטבילה!

עלה קטן1

New member
לא בעד

יש איסור מבחינת ההלכה לעשות איחור טבילה אבל כל מקרה לגופו חברה שלי לא רצתה לקחת כדורים למניעה רב היתיר לה לטבול באיחור של שלושה ימים באישור של בעלה או אישה חולה שלא מסוגלת ללכת ואם כבר עולה על הפרק אני חושבת שזה צריך לבוא מצד האישה להעשרת החשיבה חברתי שההתה ברוסיה שבעה חודשים וכל טבילה הייתה מצריכה נסיעה של 8 שעות לכל כיוון ותאום מראש ורב פסק שאסור לה לאחר ליל טבילה רק אם יצא בשבת או במוצאי שבת

אני מנסה להזכר אם אי פעם התלבטתי בכך...

ולא ממש מצליחה להזכר בדילמה כזו... אני רוצה להאמין שהייתי מצליחה לעמוד בנסיון ולא לדחות. בעצם, כשחושבים על זה יצא לי דווקא לטבול בלילות שבת וחג, וזה לא היה כזה סיפור כי היינו אז רק עם ילד אחד. אישי לקח אותו איתו לתפילה, ולאחר מכן חזרנו ביחד הביתה. אני מניחה אבל שכשיש הרבה ילדים ובינהם גם פעוטות קטנטנים זה הופך להיות יותר מורכב... בשביל להתארח בשבת (אלא אם כן זו שבת 7 ברכות וכדו') נראה לי "תרוץ" לא מספיק מוצדק, לא?... **** "מי הדוחה? האיש או האישה?" אתה שואל, ומשהו מאוד צורם לי... אני מאמינה שהתכוונת מי מבקש לדחות, נכון? כי אני לא רואה איך יכול להיות זכות לגבר להחליט על דחיה. אפילו לבקש נראה לי על גבול הבעייתי. קצת שתלטני כשמדובר על האשה וגופה... מחילה...

candy77091

New member
אתה יודע זה מאוד תלויי

כעיקרון הלכתית אין שו םהיתר כזה וזו שאלת רב שמתיר רק במקרה דחוק לפי ידיעתי. מצד שני כקוראת במקומות אחרים נשים דתיות וחרדיות שם דוחות על ימין ועל שמאל על דעת עצמן ויש כאלה שלא דוחות את יום הטבילה אלא את ההפסק עצמו עושות יום אחריי או משהו כזה. יש כאלה שלא מוכנות בשום אופן לטבול בלילי שבת וחג, אפשר להבין את זה כי לפעמים המקווה רחוק וזה לא פשוט בכלל וגם יש ילדים וכו' כ לאחד עם סיבותיו.

nokia 2008

New member
הקטע שאצלי תמיד יוצא לי בשבת אבל יצא לי בחג ה

הפסח יו"ט שני והלכתי ולפעמים הוא אומר לי לא ללכת אבל אני הולכת והוא מעריך מאוד ופעם אחת התעכבתי יום אחד והלכתי יום אחד באיחור כי זה היה כזה לחוץ

ahiad8

New member
מכיר מקרה שבו הרב לבנון פסק כי אפשר לדחות

האישה האירכה ביום את השבעה נקיים לשמונה וטבלה אז.

candy77091

New member
זה מקרה,זה לא נותן רשות לכל אחד

לעשות את זה לפי דעתו ומתי שבא לו. אלא אם כן מתייעצים עם רב..

לא דוחים

ותאמינו לי שיצא לי בכל מיני פעמים מוזרות : היום הולדת של אמא שלי , שבת שהבנות שירות אכלו אצלנו , וב"ה הסתדרנו גם ככה זה קשה השבועיים הרחקה אז להוסיף על זה עוד

candy77091

New member
מסכימה איתך

יש כאלה שלא חשוב להם מספיק כנראה..אולי בגלל זה הם רוצים לדחות.

למעלה