זה נראה לי ממש ממש אלמנטרי שהאיש יידע מתי נעשה ההפסק, איך מתקדמים ה-7, שאלות רב בהתאם לצורך, וכמובן כמובן מתי הטבילה... זה בטח מכניס הרבה מתח אם לא יודעים...
ואולי כבודו יסביר לנו מה הרציונאל ההלכתי לצורך בשאלת רב בנוגע לדחית טבילה? (כשמדובר בדחיה של יום אחד).
נראה לי שאתה מוצא לעצמך הסברים יפים, על קסם וכדו' כדי לרכך משהו כואב. לא יכול להיות שאתה באמת חושב שבהתנהלות רגילה, כהגדרתך, לא אמור להיות שיתוף.... וזה כולל שיתוף בחוויות קטנות כגדולות, במחשבות, בתהיות, בתובנות, ברגשות, בחשקים, בתיסכולים-וכן, גם בתחושות גופניות. אולי זאת רק אני, אבל ב-7 ימים הללו הכל טעון, לטוב ולרע, בציפיות ובחששות, ואם לא חולקים את זה עם אישך, אז משהו "עצור" מאוד בקשר... במילים עדינות... אני לא אומרת את זה כדי להכאיב ולהצביע על בעיות, אני אומרת את זה כדי להעלות למודעות מטרות שאולי כבר ננטשו בדרך... ************* בלי קשר אליך אישית שאלתי אותך מקודם בקשר לשאלה שהתעוררה בדיון לעיל מה דעתך- מה הרציונאל ההלכתי לצורך בשאלת רב בנוגע לדחית טבילה? (כשמדובר בדחיה של יום אחד). בשו"ט
הרי הגבר יודע פלוס מינוס מה קורה. נכון שהוא (אני מניח) לא עוקב עם יומן צמוד, אבל פלוס מינוס הוא מכיר את ה'בערך' של הזמנים. דווקא חוסר הידיעה המדויקת, עד לרגע האחרון, יש בה משהו קוסם. משהו נורא רומנטי, אולי אף יותר מזה.
אף פעם לא טענתי שאני מבינה ראש של גבר ../images/Emo122.gif
אבל אם זה רומנטי בעיניכם... מי אני שאהרוס לכם את התזה.... סליחה אם זה ישמע ציני, אבל אולי גם מאוד רומנטי לא להיות עם האישה בלידה, ואז פתאום שהמיילדת תקרא לכם להכנס לראות את הילד/ה החדש/ה?...
אנסה להסביר, במגבלות פורום ציבורי ../images/Emo13.gif
תחשבי על משהו שאת אוהבת, רוצה בו, מתגעגעת אליו. את יודעת שזה יבוא מתישהו, את רק לא יודעת את המועד המדויק. כעת שתי אפשרויות: או שיספרו לך שבוע מראש שזה מתקרב, או שיפתיעו אותך ויספרו לך שהנה אוטוטו... מה תעדיפי? כמובן כל אחד יעדיף את מה שיעדיף ע"פ אופיו, אבל כמו שמיקי אמר, יש משהו קוסם בזה.
כשעם ישראל קיבל את התורה הייתה הכנה לזה. הציפייה לדברים גדולים צריכה להיות עם זמן (ספירת העומר לדוגמא) אתה ח"ו עלול לקבוע עם חברים/ להגיע הביתה מאוחר. אני על עצמי יודע שביום שאישתי הולכת למקווה כל העולם מת מבחינתי מרגע השקיעה ועד למחרת וזה גם רק בגלל שהעבודה מחייבת. ויש המון התרגשות והתחדשות לחזור שוב אחד לשני. דברים קסומים שאינני יודע עליהם אשמחלקבל כמו ביקור פתע בעבודה/לימודים, איזה מתנה קטנה אך ממש לא דבר כזה. לא הייתי רוצה שיווצר מצב בו אישתי חוזרת מהבית לבית שומם...