שאלה לי אליכם פאגאנים יקרים שלי

Justin Angel

New member
הממ...

כמה אופציות: 1. שוקלים את האבן ומודדים את הנפח הכולל שלה, בודקים אם הנפח של האבן והמשקל שלה מתאים לסוג שלה. מתוחכם מדי. 2. אומרים לאבן שלום ושואלים אם היא קריסטל או לא, אם היא עונה שכן - הופה מצאת קריסטל. היפי מדי. 3. לוקחים פטיש חמש קילו ושוברים את האבן, אם היא נראית כמו קריסטל בפנים אז היא הייתה קריסטל ומכתב התנצלות כנה ישלח למשפחתה של האבן. בדיוק הפתרון. יש לך עוד אופציות? :)

gwizard

New member
די בקלות האמת

קודם כל יש לי אמון בסטונאייג'. הם הוכיחו את עצמם כבר לא פעם כאמינים וזולים יחסית לכל השאר. ושנית מרגישים את האנרגיה של האבן. אני לפחות, למדתי להבדיל בין דפוס אנרגטי של קריסטל לבין סתם זכוכית ואבנים שמוצאים ברחוב.

Dia Leoghann

New member
....

תולשים שערה מהראש, מצמידים אותה לקריסטל או כורכים אותה סביבו אם היא מספיק ארוכה, ואז, כשהיא צמודה לשטח הפני של הקריסטל מדליקים אותה עם מצית או גפרור. אם הקריסטל אמיתי השערה לא תדלק. אם הקריסטל מזויף היא תדלק. תנסו ותראו!

gwizard

New member
מממהההה ?!!!

תגיד לי, נראה לך שאני אתלוש שערות מהראש שלי ? :) עכשיו ברצינות, זה באמת עובד ?

L e s t a t

New member
גם לי פעם היה שיער ארוך..

לאן הלכו הימים ההם?

RainBird

New member
באותה תקופה היית שטניסט לא? אז לאן הלכו הימים ההם שבהם היית... יהודי וויקאן שטניסט וויקאן ועכשיו אסטרו, או שזה גם השתנה? האמת... היה לך יפה שיער ארוך. אבל הצבא דורש. התגייסת כבר אגב?

L e s t a t

New member
אני חושב שראיתי אותך בטקס של טרה..

ובאמת היה לך שיער ארוך, נראה לי שזה היה כבר אחרי שהסתפרתי..

Dia Leoghann

New member
זה באמת עובד!

ואל תשאל בכמה חנויות אנשים פתאום הריחו ריח מוזר של שיער שרוף... כל חנויות "בראשית" למשל, לא מומלצות לקניית קריסטלים, אפילו לא אחד, משום צבע, שום סוג ושום כלום.

SickBar

New member
למה אתה מתכוון כשאתה אומר קריסטל?

קוורץ? או קריסטל זכוכית (כלומר זכוכית באיכות גבוהה המכונה קריסטל?) לגבי הערת "חנויות בראשית" יש להן גם מזה וגם מזה אז היה נחמד אם הייתי יודע למה אתה מכוון. זיו

Dia Leoghann

New member
כשאני אומר קריסטל

אני מתכוון למינרל שהתגבש בצורה טבעית לאבן מינרלית. קריסטל מזכוכית הוא לא קריסטל, הוא זכוכית - חול שעבר שריפה בטמפרטורה גבוהה, וקריסטל שנוצר במעבדה(וזה מה שמוכרים בחנויות בדרך כלל) הוא גם לא קריסטל לדעתי.

gwizard

New member
בדקת ?

שזה עובד עם קריסטל אמיתי ולא זה שנוצר במעבדה ? דווקא מעניין אם זה באמת כך ולמה.

Dia Leoghann

New member
בדקתי את מה שיש לי בבית

אני לא יודע עם כאשר בודקים קריסטלים שנוצרו במעבדה השערה נשרפת או לא, כך שיכול להיות שאין דרך להבדיל בין קריסטלים במעבדה לקריסטלים טבעיים. בבית יש לי כמה קריסטלים מסוגים שונים שמצאתי במדבר נמיב, ובכולם השערה לא נשרפה, כך שזה בטוח עובד בבדיקה של קריסטלים טבעיים (השערה לא נשרפת). לעומת זאת כאשר בדקתי קריסטלים שקניתי בחנויות מצאתי כמה שבהם השערה נשרפה וכמה שבהם השערה לא נשרפה. האם אלו שבהם השערה לא נשרפה הם טבעיים או נעשו במעבדה (שפשוט מאיצה את התהליך הטבעי) אינני יודע. קריסטלים שנעשו מזכוכית יותר קל לבדוק כיוון שהקושי שלהם הוא 5.5 בסולם Mohs בעוד כל סוגי הקריסטלים הם 6 ומעלה. זאת אומרת שקריסטל אמיתי אמור להיות מסוגל לשרוט קריסטל מזכוכית. בבדיקה עם שערה על קריסטל שהוא זכוכיתי (בוודאות) השערה תמיד נשרפה.

משיחה עם גמולוגית

או בעצם, בקשתי מהבת שלה לשאול אותה, עלה כי מזכוכית אי אפשר באמת לזייף יותר מדי קריסטלים (אפשר פה ושם, אבל שבירת האור בסוף מסגירה את האמת). הדרך היחידה באמת לבחון קריסטל היא ע"י שבירת אור. בגלל זה ליהלומנים יש ציוד שנועד לבדוק האם היהלום הוא אמיתי או לא - ולרוב - לבדוק את איכות היהלום. עד כאן פינת "שאל את הגמולוגית". קריסטלים לא מיוצרים מדי יום ביומו במעבדה. התהליך לא משתלם ברוב המקרים. מה שכן, הקריסטלים בחנויות הם במקרים רבים מעובדים מעט בדרך זו או אחרת (לרוב ליטוש), כך שיש הבדל בין קריסטל ש"קוטפים מהאדמה" לבין קריסטל שתמצאו בחנות. לפני כמה חודשים, ראיתי תוכנית על הפקת יהלומים באופן תעשייתי. היהלומים התעשייתיים עדיין עולים לא מעט (התהליך יקר) ולפחות נכון למתי שהתוכנית נעשתה (2002 או 2003 אני חושב), היה צבע לוואי (מעין צהבהב) ליהלומים התעשייתיים. דבר נוסף, תכשיטנים ויהלומנים, די מהר, מצאו את ההבדל גם מבחינת שבירת האור.

למעלה