שאלה לי אליכם פאגאנים יקרים שלי

gwizard

New member
מסקר שוק בעקבות שאלה של לקוחה

התברר שיש דבר כזה הנקרא קריסטל אוסטרי. יש לי פגיון בחנות שמשלב בתוכו שניים כאלה. עכשיו, אחרי חיפוש בגוגל התברר שקריסטל אוסטרי הוא לא אחר מאשר קריסטל סברובסקי - קרי יהלום תעשייתי. כמו כן התברר שיש כל מיני טכנולוגיות לייצור סברובסקי ושאוסטרי נחשב הכי טוב מביניהם (אולי לא מדוייק, אני לא מומחה בנושא). עכשיו השאלא היא, מה זה בדיוק קריסטל סברובסקי ? את זה לא הצלחתי למצוא ועברתי די הרבה עמודים בגוגל. אני מתכוון, מה מיוחד בו להבדיל מזירקון, לדוגמה. אתה יכול לשאול את הגמולוגית ולכתוב את תשובתה ? תודה מראש :)

SickBar

New member
כמה שגיאות לגבי קריסטלים וגבישים

יהלום תעשייתי הוא זירקון. סבורובסקי היא שם של חברה המייצרת את הקריסטלים הנקיים ביותר. קריסטל הוא סוג של זכוכית Crystal-glass נקייה מהרגיל ואיכותית עד מאוד. קריסטל הוא גם של כללי ושגוי בעברית למילה גבישים. גבישים מקבלים את השם שכן הם מתגבשים ולא נוצרים באותה צורה של סלעים (לחצים המטיחים זה בזה מינרלים שונים ואדמה מעצבים אותם לצורה אותה אנו רואים בטבע פזורים בכל מקום). זיו

gwizard

New member
אז למה...

סברובסקי יותר יקר מזירקון ? אני הנחתי כי זה אומר שהוא טוב יותר ממנו, ומשמעות שניה של זה שהוא גם יהלום תעשייתי. כאמור, לא מצאתי שום התייחסות למה זה בדיוק, רק חנויות תכשיטים. מה ההבדל באמת בין קריסטל ליהלום מלאכותי ?

P o M i K i

New member
ואיך נגיד בחנות אני מבדיל בין

קריסטל אמיתי לזכוכית? איך אני אמור לראות את האור דרך קריסטל אמיתי? ויש בכלל הבדל שאני יכול לבדוק בעצמי בחנות או שחייבים מכשיר או מישהו מיוחד כדי לבדוק את זה...

למעלה