שאלה לי אליכם

M0RPHEUS

New member
שאלה לי אליכם

אתם באמת מאמינים בדברים האלה באמת או או ובתמים או שזה רק גירוי אינטלקטואלי בישבבילכם ותו לו לי אישית (אני נכנס לכאן בפעם הראשונה)נראה שכל העסק פה ממש לא רציני והרוב שנמצאים פה הם אוהדי ספרי פנטזיה ומשחקי תפקידים אם אתם חושבים אחרת תחזירו תשובה (אני לא שואל את זה מתוך זילזול ח"ו אלא כדי לדעת באמת אם הדבר הזה שריר וקיים )

שריר וקיים

אנו מסתמכים על אמונות שרווחו בתקופות עתיקות, ומשחקי התפקידים השונים מסתמכים אל אותן אמונות עתיקות כדי לגרום למשחק להראות יותר אותנטי וכך ליצור תחושה שהעולם ההוא באמת היה קיים. כמובן שבאותם משחקים האמונות שונות לחלוטין מהאמונות הפאגאניות הקיימות במציאות, ולדעתי אתה הוא שהתבלבל עקב הכותרות והשמות הדומים ("דרואידים", למשל). אנשי האמונה הפאגאנית לא הלכו וחיפשו משהו להאמין בו, למען האמת אני חושבת שזו האמונה שמצאה אותם. דרכי החיים הפאגאניות הן דרך בריאה להתחבר מחדש עם מה שאיבדנו עם כניסת המודרניזציה, ולדעתי אנו דוגמא לכך שניתן להיות מחוברים למעגל של הטבע ועם זאת להיעזר בכל מה שהמדע יכול להציע. חלק מן הדתות בהן מאמינים חברי הפורום הן דתות הזוכות להכרה ובראשן וויקה- שבארצות הברית, למשל, קיבלה הכרה והתייחסות. אני מקווה שסיפקתי לך את התשובה שחיפשת בברכת האל והאלה
ליה

Remirat

New member
שאלה חשובה...

מה יש לאנשים נגד ספרי פנטזיה ומשחקי תפקידים??? מדוע מניחים אוטומטית שכל פגאן שקורא ספרות מד"ב ופנטזיה ו/או משחק משחקי תפקידים הוא "לא רציני"?? ממני, רולפליירית ופגאנית גאה :)

מפני ש...

משחקי התפקידים וספרי הפנטזיה שואבים המון מן התרבות הפאגאנית. לפני כמה ימים אחי הוריד ספר AD&D מהאינטרנט, והיו בו סמלים שנראו לי מאד מוכרים... עד שהבנתי שאלו הן רונות!!! מעבר לכך, בני נוער באמת מושפעים מאד מסיפורי פנטזיה, מספיק שתעיפי מבט בכמה שאלות שרצות בפורום "מאגיה וכישוף".

Remirat

New member
ולכן...

מסיקים שכל פגאן שהוא רולפלייר אינו רציני? אז מה אם הסיפורים והמשחקים שואבים אלמנטים מהתרבות הפגאנית? זה אומר שצריך להחרים את זה?

L e s t a t

New member
לא מדויק

האמת שמניחים ככה בגלל שזה מין דיעה קדומה: אדם טוען שהוא מכשף לא צריך להיות רולפלייר כי ברולפליי "עושים כאילו אתה משהו אחר"... דבילי לחלוטין, לפי דעתי.. שמעתי את זה לא פעם ואני רוצה לומר שזה בולשיט טהור. מכשף יכול להיות רולפלייר וזה אף מומלץ כי משחקי תפקידים מפתחים את הדמיון והחשיבה. ובקשר לספרים - אחרי הכל, מכשפים לא צריכים לקרוא שום דבר חוץ מספרי כישוף ולהסתובב בחדרי חדרים חשוכים בגלימות שחורות ולחקור אמנויות נשכחות ואסורות... אני רולפלייר ואני גאה בזה, אם למישהו יש בעיה עם זה - יש לו בעיה. אני אוהב את זה.

sandchicken

New member
למה הסטיגמה?

אולי בגלל שרוב המשתתפים פה הם רולפליירים? אולי בגלל שרובם ילדים? מספיק רק להסתכל על חתימות דוגמת זו של ג´סטין אנג´ל, כדי להסיק את המסקנה שזה עניין של התלהבות. ומשחקי תפקידים לא שואבים המון מהתרבות הפאגאנית - רק קצת מיתולוגיה וסמלים. וגם רוב הסמלים הם סמלים מוכרים בתרבות הכללית (נקרונומיקון, קבלה וכיוצ"ב).

Remirat

New member
כמובן...

אם אדוני ירד לשניה וחצי מהענן עליו הוא עומד ומרצה לבורים שכמותנו, אולי גם הוא ילמד משהו... כמה הערות יש לי לאדוני: 1. ילדים. אז מה? אז מה אם אנחנו צעירים? אני אישית יודעת שיש לי עוד הרבה ללמוד, ומכבדת את הזקנים והחכמים ממני, אך אדם, חכם ככל שיהיה, אין לו זכות לעמוד על ענן ולהסתכל למטה על אנשים. 2. רולפליירים. אדוני הולך להרצות לי על "D&D - Devils´ Game"? האם אדוני אי פעם ניסה לשחק? ואם אומר לך שאתה לא רציני כי אתה... שותה פטל? מה קשור תשאל, ואסכים איתך. אין קשר בין השניים. אלו שני מצבים המתקיימים באותו אדם ללא שום קשר או השפעה אחד על השני, וכך גם היותו רולפליירית. להבא, אדוני, בקשה לי ממך. אנא הפסק לזלזל באנשים שאינך מכיר (או מכיר... אף פעם לא טוב לזלזל באנשים...).

sandchicken

New member
אני שחקן תפקידים בעצמי

אין לי שום דבר נגד משחקי תפקידים, להפך - אני רואה בהם (מלבד מקור הנאה) כלי נהדר לסובלימציה לפנטזיות שלנו (למשל - להטיל לחשים). אבל כשהופכים את משחקי התפקידים לחלק מהחיים, כשלא מבדילים בין דמיון למציאות - זה מתחיל להיות בעייתי. גם נגד ילדים אין לי שום דבר, אבל כשרוב המחזיקים באמונה דתית מסויימת הם ילדים רולפליירים זה אומר דרשני. להגיד את האמת - אני חושב שהאמונה של רובכם באה מהתלהבות, כן, זה לא יפה להגיד את זה, אבל זה מה שאני חושב. לשתיית פטל בדר"כ אין קורלציה להתלהבות - אם היית אומרת, אבל, שרוב המחזיקים באמונה היהודית הם שיכורים (וזה היה נכון) אז זה גם כן היה אומר דרשני.

אם כך

אתה אומר שרק עקב העובדה שרוב המשתתפים הם רכים בשנים אז התעניינותם היא סקרנות והתלהבות גרידא? הקשר למשחקי תפקידים כבר הוסכם כאן ברוב שאינו מעלה ואינו מוריד מערך האדם,בסדר נעזוב זאת לעת עתה. אאתחיל ואומר שדבר ראשון יש להבדיל בין גיל כרונולוגי פיזי לגיל מנטלי רגשי, שכן אני מכיר בני 50 ילדותיים ביותר ובני 15 מבוגרים ומביני עניין או בקיצור בוגרים!!! אך אם נתעלם גם מזאת עלי לשאול למה אתה חושב שאתה יודע את הסיבה להתעניינותם של אנשים בנושאים אלו או אחרים, יש להימנע דבר ראשון מהכללות ואם לפי דעתך המעטים שבאים לכאן ושואלים שאלות ילדותיות קובעים את הרמה של כל באי הפורום אז טעות בידך. מה גם שעלי להוספים שהדיוטים מספר ששאלו כאן שאלות ילדותיות כביכול היו מבוגרים כמדומני ולא רק ילדים. לכן אם מותר לי לשאול איזה בסיס יש לטענתך על על המתרחש בנפשי האחרים כאן, אשמח לשמוע דעה מנומקת ולא קביעה שרירותית כזאת שעשית. בכבוד רב,

sandchicken

New member
לא

העובדה שרוב המשתתפים הפאגאנים הם ילדים מעידה על אופי הפאגאניות. בדיוק כמו שהעובדה שרוב המטאליסטים הם ילדים מעידה משהו על אופי המטאליסטיות. הקשר למשחקי תפקידים כן מעלה ומוריד מערך האדם, אבל זה כבר תלוי בגישה של האדם למשחקי תפקידים - תסכים איתי שיש בעייה רצינית עם אדם שמשחק משחקי תפקידים של אונס, נקרופיליה ורצח ילדות - מאחר ומשחקי תפקידים נוטים לתת ביטוי מסויים למאוויו ולנפשו של האדם. אבל זו לא הנקודה (הקשר בין מ"ת לבין ערך האדם) - הנקודה היא שמ"ת משקפים את המאווים של האדם ולאנשים שמשחקים דיאנדי יש בדר"כ נטייה רומנטית לנסתר (משום מה). הספקולציה שאני מעלה היא שכיוון שרולפליירים נוטים למשיכה לנסתר ולקסום, וכיוון שילדים נוהגים להחצין ולהתלהב מפנטזיות אזי כנראה שהפאגאניזם נובע מטשטוש מסויים בין הפנטזיה למציאות, בין הרצון לחיות בעולם בו הקסם זורם כמים ובין העולם הנוקשה, המטריאליסטי והכואב שלנו. הקטע של הבגרות נפשית מול בגרות פיזית היה מיותר, הדברים ידועים, ובכל זאת - השרשורים שראיתי לא הפילו אותי מהכיסא מרוב בגרות ושנינות. עובדה היא שרוב האנשים פה משחקים מ"ת, ורובם ילדים - גם גיליתם פה בהזדמנויות שונות את גילכם, וגם אני מכיר כמה מכם מפורומים אחרים. וותר על ה"בכבוד רב", אני לא רב, לא רב-מג ולא ח"כ

FireDragon

New member
חחח.....

יש לי מספר שאלות קטנטנות אלייך: 1)שקלת אולי את התיאוריה שהעובדה שרוב הפאגאנים בפורום היא צעירה לא משפיעה על הפאגאניות בעולם? אולי לפאגאנים מבוגרים יותר יש משהו טוב יותר לעשות בחיים מאשר לשבת מול מחשב ולכתוב לאנשים כמוך... 2)אתה יהודי נכון? היהדות לא עוסקת בנסתר ובעל טבעי? היא לא מהווה סוג של טשטוש בין המציאות לפנטזיה? אני מסכים איתך שעולמנו אכזרי וכואב אבל... היהודים לא משתמשים דת כדי לפצות על זה? הרי כל פעם שמשהו קורה, חרידי אומר "כנראה כך רצה האל" או "אם ירצה השם" או "בעזרת השם" או "ככה הוא רצון אלוהים" או "האלוהים פועל בדרכים נסתרות".... לדעתי זהו שימוש באמונה כדי לפצות על פעולות מציאותיות לגמרי... 3) אמרת שאתה לא רב, רב מג או חבר כנסת... אז מי אתה שתבוא ותבקר את דרך החיים ואת הדת של אנשים? אני לא מאמין ביהדות...אבל אני גם לא הולך אל חרידי ברחוב ומטיח בו שדתו היא צירוף ארוך ומשעמם של שטויות... לך לעומת זאת יש את הגישה המעצבנת ביותר (לדעתי)... "מה שאני אומר הוא נכון, וכל מי שחולק אליי טועה..."

sandchicken

New member
בתיאבון

1) אולי, ואולי לא, אני עדיין נשאר בדעתי. מה גם שליה אביב הודתה שחלק גדול מאוכ´ הפאגאנים בארץ מורכבת מבני עשרה. 2) היהדות לא עוסקת בעל טבעי: "הנסתרות לד´ אלוהינו, הנגלות לנו ולבנינו עד עולם". היהדות עוסקת בחיי היום יום, באיך לנהל כל מצב ורגע בחיינו - דת מאוד ארצית, ומאוד פרקטית. להגיד לך שאין יהודים שמשתמשים בדת כדי לברוח מהמציאות אני לא יכול, אבל בכל זאת הייתי אומר שרוב היהודים יודעים יפה מאוד להבחין בין מציאות לדמיון. 3) אמרתי את זה בבדיחותא, אם לא הבנת. אני לא צריך להיות רב, רב מג או ח"כ כדי לבקר אנשים אחרים, זו זכותי הלגיטימית - וכן, גם אתה יכול לעשות את זה, ואתה מוזמן להגיד לחרדי מה שאתה חושב על הדת היהודית, אני רק מייעץ לך לעשות את זה בתבונה. גישה מעצבנת או לא גישה מעצבנת, אתה זה שכתבת בלעג "חחח" בתחילת ההודעה.. (וכן, מה שאני אומר הוא נכון והחולקים עליי טועים, עד אשר יוכח אחרת - לגיטימי למדי).

בגלל שאין סטטיסטיקות,

אני בספק אם רוב האוכלוסייה הפאגאנית בארץ היא באמת בני נוער, כמו שנאמר כאן. הבעיה היא שקשה לבדוק... עובדה שהפורום בוואלה, שמיועד רק לבני 18 פלוס משגשג ופורח, בלי ילדים זבי חוטם שמשחקים משחקי תפקידים

FireDragon

New member
אז ככה...

1) כמה שאני מעריך ומכבד את ליה...גם היא לא מכירה את כל הפאגאנים בארץ ולמיטב ידיעתי לא היה סקר מתוקשר בנושא... 2)רוב הזרמים של פאגאניזם עוסקים בחיי היומיום... 3)את המשפט אמרת ב"בדיחותא" (מה זה? סוג של עיוות של המילה "בדיחה"?) לא אמרתי שאסור לך מבחינה חוקית...זוהי זכותך החוקית....אמרתי שכל אדם מתורבת יודע שלא מבקרים דת של אחר...אם אני אגיד לך שאלוהים לא קיים... זה ישנה לך משהו? אני לא חושב ככה....גם אם אני אביא לך המון הוכחות על כך...אתה לא תאמין לי... כך שאני לא מבין מה ציפית להשיג כשבאת לכאן והתקפת את הדת הפאגאנית... נ.ב. את ה"חחח" כתבתי כשהתחתי לכתוב את ההודעה...כי חשבתי שאתה צוחק...רק אחרי שקראתי את כל ההודעה שלך הבנתי שאתה רציני...לאחר שהתאוששתי...שכחתי לשנות את זה.... ורק שתדע...אם הייתי רוצה ללעוג....היית יודע....

אנשים באמת!!!

כאן זה לא הכנסת! כאן תהיה לנו תרבות דיון ונשמע את כולם כל עוד הם יקשיבו. הבה לא נתקוף זה את זה - אנחנו מתורבתים יותר מזה. אישית כשביקשתי מגיא (sandchicken) לתת הסבר ביקשתי כדי להבין למה הוא אמר זאת ולא כדי להתווכח מי צודק או הדת של מי היא יותר טובה או כל דבר בסגנון. ובחזרה לנושא, אני חושב שעל כולנו להסכים שחלק מהבאים לכאן באים במחשבה המוטעית והרומנטית שפאגאניזם הינה כמו במשחקי התפקידים או הסרטים שרואים בקולנוע ו/או טלוויזיה. אבל זה לא כולם ולדעתי אלו הם מיעוט ואף מביניהם יש שנשארים ולומדים שאין זה כך, כפי שה"קבועים" כאן מבינים, והאחרים נוטשים את הרעיון ומוצאים פנטזיות אחרות לנסות. ובקשר ל:"השרשורים שראיתי לא הפילו אותי מהכיסא מרוב בגרות ושנינות." אם ברצונך לשפר את רמת הדיון הינך מוזמן לנסות ואני בטוח שרעיונותיך יתקבלו בברכה. "עובדה היא שרוב האנשים פה משחקים מ"ת, ורובם ילדים..." אני לא מבין את הבעיה עם העובדה שאנשים כאן משחקים מ"ת שכן כפי שכמדומני הסכמנו מ"ת מפתחים את הדימיון והרי הדימיון תמיד עוסק במאווי הנפש הנסתרים. אני מאמין שהשחקנים יודעים טוב מאד להבדיל בין מציאות לדימיון. מעבר לזה פעילויות הפנאי לא אומרות דבר על האמונה של אנשים ודתם. בכבוד רב, נ.ב.: כל שאני אומר ועושה אני עושה מתוך כיבוד כל אשר מסביבי כפי שנאמר "all you do, do with respect and honor and you can not fail"

FireDragon

New member
שאלה...

התגובה שלך היא תגובה אליי? כי אני לא רואה שמץ של תוקפנות או רצון לויכוח בתגובה שלי... אם היא לא (מאחר והבאתדוגמאות מהודעה אחרת) אתה צודק לגמרי!

sandchicken

New member
עברנו לשמות אישיים, אה?

", אני חושב שעל כולנו להסכים שחלק מהבאים לכאן באים במחשבה המוטעית והרומנטית שפאגאניזם הינה כמו במשחקי התפקידים או הסרטים שרואים בקולנוע ו/או טלוויזיה. אבל זה לא כולם ולדעתי אלו הם מיעוט ואף מביניהם יש שנשארים ולומדים שאין זה כך, כפי שה"קבועים" כאן מבינים, והאחרים נוטשים את הרעיון ומוצאים פנטזיות אחרות לנסות." אולי, אבל אני נוטה להאמין שאחרי גיל מסויים רובכם תנטשו אמונה זו. "אם ברצונך לשפר את רמת הדיון הינך מוזמן לנסות ואני בטוח שרעיונותיך יתקבלו בברכה." למרות שזה נראה כך, לא אמרתי מה שאמרתי כגנאי לכם, לא כל דיון חייב להיות סופר-אינטילקטואלי. למעשה - הלוואי ופורום יהדות בתפוז יתפוס כיוון דומה לדיונים פה (כלומר - בעיקר שאלות הלכתיות, וקצת הגותיות). אין לי גם ממש מה לתרום, כי אני לא מבין בפאגאניזם, ומצד שני - התובנות היהודיות שלי על הפאגאניזם לא ממש מתקבלות בברכה (ואני לא מתפלא על כך). "אני לא מבין את הבעיה עם העובדה שאנשים כאן משחקים מ"ת שכן כפי שכמדומני הסכמנו מ"ת מפתחים את הדימיון והרי הדימיון תמיד עוסק במאווי הנפש הנסתרים. אני מאמין שהשחקנים יודעים טוב מאד להבדיל בין מציאות לדימיון." שוב, אין רע מהותי בלשחק מ"ת, אבל התזה שלי היא שחלק גדול מהפאגאנים הם אנשים שלא יודעים להבדיל בין הפנטזיה למציאות. "בכבוד רב, נ.ב.: כל שאני אומר ועושה אני עושה מתוך כיבוד כל אשר מסביבי " סבבה אגוזים, אבל אתה מגזים, לדעתי. גיא

עניין השמות מפריע לך?

יש לי שאלה, האם אתה מכיר אישית פאגאנים כלשהם או האם ניהלת שיחה ארוכה עם אחד על האמונה שלו/ה? אני יכול להבין אנשים שחושבים שפאגאניזם זו התגלמות הרוע כי הם פשוט לא יודעים יותר טוב מזה, ככה לימדו אותם. ובאותה צורה אני גם מבין אנשים שחושבים שפאגאניזם זה טרנד חולף או התערבות של הדימיון במציאות בלי הבחנה ושוב בגלל אותם סיבות, חוסר ידע ואי הבנה או פשוט אטימות גרידא. אבל אתה, שלי אישית נראה כבן אדם חכם ומבין עניין שקרא קצת מההולך כאן בפורום לפני שכתב, אותך אני לא מבין. אתה מדבר ולא מקשיב שכן אתה מתנהג כאן כמבוגר כילד, כלומר שומע בנימוס ומהנהן בראש כשלמעשה אתה מתיחס לעניין כנאיביות הנובעת מחוסר הבנה. אתה צריך להבין דבר ראשון שאין כאן צודקים וטועים שכן כל אחד באמונתו יחיה אבל בכדי שנוכל לדבר על הנושא אנחנו צריכים להפסיק לדבר זה אל זה ולהתחיל לדבר זה עם זה ומשום כך צא מנקודת הנחה שאני מבין את עצמי ויודע מה אני אומר עלי. "אבל התזה שלי היא שחלק גדול מהפאגאנים הם אנשים שלא יודעים להבדיל בין הפנטזיה למציאות." על סמך מה אתה מבסס את התזה שלך? איזה מחקר עשית? " סבבה אגוזים, אבל אתה מגזים, לדעתי" זכותך לחשוב שאני מגזים אבל אני מאמין בהענקת כבוד לכל וזו דרך ראייתי את העולם ולכן אחזור על שאמרתי כי זו הנקודה האמיתית - איש איש באמונתו יחיה!!! בכבוד רב,

sandchicken

New member
לא ממש, אחרת לא הייתי מפרסם אותו.

"יש לי שאלה, האם אתה מכיר אישית פאגאנים כלשהם או האם ניהלת שיחה ארוכה עם אחד על האמונה שלו/ה?" לא, בגלל זה אני בא לפה. "אני יכול להבין אנשים שחושבים שפאגאניזם זו התגלמות הרוע כי הם פשוט לא יודעים יותר טוב מזה, ככה לימדו אותם. ובאותה צורה אני גם מבין אנשים שחושבים שפאגאניזם זה טרנד חולף או התערבות של הדימיון במציאות בלי הבחנה ושוב בגלל אותם סיבות, חוסר ידע ואי הבנה או פשוט אטימות גרידא." אני חושב שפאגאניזם הוא התגלמות הרוע - לא בגלל שאתם מקריבים בני אדם (כי אתם לא) אלא בגלל שהפאגאניות היא שיא המרד באלוקים - בגלל שעבודה זרה היא האנטיתזה לחובה האנושית לעבוד את הקב"ה (יצויין בהקשר זה, שהרמב"ם קישר מהותית בין דין עובד אלילים, ובין דין אדם שגידף את אלוהיו). אני חושב שפאגניזם הוא התערבות של פנטזיה (לא בדיוק דמיון, אלא יותר הרצון) במציאות, אני חושב כך בגלל איזשהו ניסיון חיים שיש לי (שהוא אומנם לא רב יותר מדי, אבל בכל זאת קיים), בגלל שאני יודע איך זה להיות בגיל העשרה, ובגלל שעולמי התרבותי קרוב במידה רבה לעולמם של רוב אנשי הפורום הזה. "אבל אתה, שלי אישית נראה כבן אדם חכם ומבין עניין שקרא קצת מההולך כאן בפורום לפני שכתב, אותך אני לא מבין. אתה מדבר ולא מקשיב שכן אתה מתנהג כאן כמבוגר כילד, כלומר שומע בנימוס ומהנהן בראש כשלמעשה אתה מתיחס לעניין כנאיביות הנובעת מחוסר הבנה." לא מדוייק, אני מתייחס לפאגאניות של רובכם, פחות כדת מהותית ששזורה בנימיך ובחייך, אלא יותר כחיפוש דרך חיים אלטרנטיבית (כפי שחלקכם ציינו כבר) - כאל חיפוש אחר "סטייל" ייחודי (לא בהכרח ע"מ לעשות רושם, לכל אחד יש "סטייל" מסויים שאליו הוא מתחבר), ופחות כאל אמונה דתית. "אתה צריך להבין דבר ראשון שאין כאן צודקים וטועים שכן כל אחד באמונתו יחיה אבל בכדי שנוכל לדבר על הנושא אנחנו צריכים להפסיק לדבר זה אל זה ולהתחיל לדבר זה עם זה ומשום כך צא מנקודת הנחה שאני מבין את עצמי ויודע מה אני אומר עלי." לא מסכים: מה שאתה חושב ומבין ויודע עליך לא בהכרח משקף את עצמך (כנאמר: אין הנחתום מעיד על עיסתו), אני שומר לעצמי את הזכות להקשיב לדבריך ועל סמך זה לשפוט ולהחליט על עמדתי כלפיהם וכלפיך. "על סמך מה אתה מבסס את התזה שלך? איזה מחקר עשית?" תהיה רציני, לא כל התרשמות בחיים צריכה להיות מבוססת על מחקר מדעי. "כי זו הנקודה האמיתית - איש איש באמונתו יחיה!!!" אני לא מאמין בזה - אני מאמין במשפט המקורי בתנ"ך: "צדיק באמונתו יחיה".

למעלה