לא ממש, אחרת לא הייתי מפרסם אותו.
"יש לי שאלה, האם אתה מכיר אישית פאגאנים כלשהם או האם ניהלת שיחה ארוכה עם אחד על האמונה שלו/ה?" לא, בגלל זה אני בא לפה. "אני יכול להבין אנשים שחושבים שפאגאניזם זו התגלמות הרוע כי הם פשוט לא יודעים יותר טוב מזה, ככה לימדו אותם. ובאותה צורה אני גם מבין אנשים שחושבים שפאגאניזם זה טרנד חולף או התערבות של הדימיון במציאות בלי הבחנה ושוב בגלל אותם סיבות, חוסר ידע ואי הבנה או פשוט אטימות גרידא." אני חושב שפאגאניזם הוא התגלמות הרוע - לא בגלל שאתם מקריבים בני אדם (כי אתם לא) אלא בגלל שהפאגאניות היא שיא המרד באלוקים - בגלל שעבודה זרה היא האנטיתזה לחובה האנושית לעבוד את הקב"ה (יצויין בהקשר זה, שהרמב"ם קישר מהותית בין דין עובד אלילים, ובין דין אדם שגידף את אלוהיו). אני חושב שפאגניזם הוא התערבות של פנטזיה (לא בדיוק דמיון, אלא יותר הרצון) במציאות, אני חושב כך בגלל איזשהו ניסיון חיים שיש לי (שהוא אומנם לא רב יותר מדי, אבל בכל זאת קיים), בגלל שאני יודע איך זה להיות בגיל העשרה, ובגלל שעולמי התרבותי קרוב במידה רבה לעולמם של רוב אנשי הפורום הזה. "אבל אתה, שלי אישית נראה כבן אדם חכם ומבין עניין שקרא קצת מההולך כאן בפורום לפני שכתב, אותך אני לא מבין. אתה מדבר ולא מקשיב שכן אתה מתנהג כאן כמבוגר כילד, כלומר שומע בנימוס ומהנהן בראש כשלמעשה אתה מתיחס לעניין כנאיביות הנובעת מחוסר הבנה." לא מדוייק, אני מתייחס לפאגאניות של רובכם, פחות כדת מהותית ששזורה בנימיך ובחייך, אלא יותר כחיפוש דרך חיים אלטרנטיבית (כפי שחלקכם ציינו כבר) - כאל חיפוש אחר "סטייל" ייחודי (לא בהכרח ע"מ לעשות רושם, לכל אחד יש "סטייל" מסויים שאליו הוא מתחבר), ופחות כאל אמונה דתית. "אתה צריך להבין דבר ראשון שאין כאן צודקים וטועים שכן כל אחד באמונתו יחיה אבל בכדי שנוכל לדבר על הנושא אנחנו צריכים להפסיק לדבר זה אל זה ולהתחיל לדבר זה עם זה ומשום כך צא מנקודת הנחה שאני מבין את עצמי ויודע מה אני אומר עלי." לא מסכים: מה שאתה חושב ומבין ויודע עליך לא בהכרח משקף את עצמך (כנאמר: אין הנחתום מעיד על עיסתו), אני שומר לעצמי את הזכות להקשיב לדבריך ועל סמך זה לשפוט ולהחליט על עמדתי כלפיהם וכלפיך. "על סמך מה אתה מבסס את התזה שלך? איזה מחקר עשית?" תהיה רציני, לא כל התרשמות בחיים צריכה להיות מבוססת על מחקר מדעי. "כי זו הנקודה האמיתית - איש איש באמונתו יחיה!!!" אני לא מאמין בזה - אני מאמין במשפט המקורי בתנ"ך: "צדיק באמונתו יחיה".