שאלה לי אליכם

L e s t a t

New member
יהדות, פגניות, ילדותיות ומ"ת

כותרת אחרת הייתה יכולה להיות "מבצע - אפס קשר". אבל אוקיי, נסתדר גם עם זה.. "אין לי שום דבר נגד משחקי תפקידים, להפך - אני רואה בהם (מלבד מקור הנאה) כלי נהדר לסובלימציה לפנטזיות שלנו (למשל - להטיל לחשים)." יופי לך, אני שמח שיש לך אובססיה להראות שאתה לא מאמין בכישוף. כל הכבוד לך, אתה יכול להיות בטוח שרק בשביל זה אני פותח את ההודעות שלך, כדי לראות איך שילבת את זה בצורה מתוחכמת ושנונה... או שאתה בעצם מנסה לשכנע את עצמך.. "אבל כשהופכים את משחקי התפקידים לחלק מהחיים, כשלא מבדילים בין דמיון למציאות - זה מתחיל להיות בעייתי." אני לא רואה שום קשר הדוק, רופף או בכלל קיים בין מ"ת לבין פורום פגניות. אני חושב שאתה מתבלבל בצורה רצינית בין פגנים לבין האנשים האלה שחושבים שהם ערפדים אחרי כמה סשנים של ומפייר, שמעתי שאלה ממש יכולים לנשוך אותך בצוואר.. אתה לא יכול לומר את אותו הדבר על פגנים, נכון? (אלא אם כן הזמנת איזו פגנית חמודה לדייט וכשהתמזמזתם היא נשכה אותך
) "גם נגד ילדים אין לי שום דבר, אבל כשרוב המחזיקים באמונה דתית מסויימת הם ילדים רולפליירים זה אומר דרשני. להגיד את האמת - אני חושב שהאמונה של רובכם באה מהתלהבות, כן, זה לא יפה להגיד את זה, אבל זה מה שאני חושב." אני מסכים איתך ב90%, אבל פגניות אינה נחלתם של רולפליירים קטינים בלבד. למעשה הכרתי הרבה פגנים שהיו מעל לגיל 18. הפורום הספיציפי הזה הוא פורום באתר שנכנסים אליו יותר קטינים ממבוגרים (כמו הרבה פורומים אחרים). "העובדה שרוב המשתתפים הפאגאנים הם ילדים מעידה על אופי הפאגאניות. בדיוק כמו שהעובדה שרוב המטאליסטים הם ילדים מעידה משהו על אופי המטאליסטיות. " הרוב הם ילדים? באמת? לא ידעתי... בכל אופן, אני חשבתי שמטאליסטים בכלל תמיד היו ותמיד יהיו ילדונים קטנטנים שרוצים תשומת לב.. "הקשר למשחקי תפקידים כן מעלה ומוריד מערך האדם, אבל זה כבר תלוי בגישה של האדם למשחקי תפקידים - תסכים איתי שיש בעייה רצינית עם אדם שמשחק משחקי תפקידים של אונס, נקרופיליה ורצח ילדות - מאחר ומשחקי תפקידים נוטים לתת ביטוי מסויים למאוויו ולנפשו של האדם." אתה מכיר את סדרת "משחקים בחצר האחורית" של קיטרו? אם לא, כדאי שתקרא קצת.. זה נמצא באתר דימונס שאותו אתה מכיר. "אבל זו לא הנקודה (הקשר בין מ"ת לבין ערך האדם) - הנקודה היא שמ"ת משקפים את המאווים של האדם ולאנשים שמשחקים דיאנדי יש בדר"כ נטייה רומנטית לנסתר (משום מה). הספקולציה שאני מעלה היא שכיוון שרולפליירים נוטים למשיכה לנסתר ולקסום, וכיוון שילדים נוהגים להחצין ולהתלהב מפנטזיות אזי כנראה שהפאגאניזם נובע מטשטוש מסויים בין הפנטזיה למציאות, בין הרצון לחיות בעולם בו הקסם זורם כמים ובין העולם הנוקשה, המטריאליסטי והכואב שלנו. " לעניות דעתי, הפגניות קיימת עוד מלפני שהסבא של סטיב ג´קסון למד איך מכוונים לאסלה. שלא לדבר על כך שמשחקי תפקידים במובן המלא שלהם של איך שאנחנו רואים כיום, קיימים רק שנים ספורות - לעומת הפגניות. "2) היהדות לא עוסקת בעל טבעי: "הנסתרות לד´ אלוהינו, הנגלות לנו ולבנינו עד עולם". היהדות עוסקת בחיי היום יום, באיך לנהל כל מצב ורגע בחיינו - דת מאוד ארצית, ומאוד פרקטית. להגיד לך שאין יהודים שמשתמשים בדת כדי לברוח מהמציאות אני לא יכול, אבל בכל זאת הייתי אומר שרוב היהודים יודעים יפה מאוד להבחין בין מציאות לדמיון." האמת שהכרתי הרבה שהיית יכול להבין למה הם מאמינים בדת כלשהי... אנשים מסכנים ממש, פשוט לא מסוגלים להסתכל על המציאות בעיניים.. אבל תשמע, רוב הספיריטואליסטים הם כאלה, אני לא יודע אם רוב היהודים או בכלל אם רוב הרוחניים יודעים להבחין בין מציאות לדמיון - אף פעם לא שמעתי שים שנחצה לשניים כי איזה אחד ששומע קולות מניף את המטה באוויר הוא מציאות.. היהדות בהחלט לא עוסקת בעל טבעי או בנסתר, אם אתה (דרקון-אש) שואב את המידע שלך מספר שנקרא "מאגיה ומיסטיקה ביהדות" אני מציע לך להניח אותו - כי אין לסופר\ת מושג על מה היא\הוא מדבר\ת. ") אמרתי את זה בבדיחותא, אם לא הבנת. אני לא צריך להיות רב, רב מג או ח"כ כדי לבקר אנשים אחרים, זו זכותי הלגיטימית - וכן, גם אתה יכול לעשות את זה, ואתה מוזמן להגיד לחרדי מה שאתה חושב על הדת היהודית, אני רק מייעץ לך לעשות את זה בתבונה. גישה מעצבנת או לא גישה מעצבנת, אתה זה שכתבת בלעג "חחח" בתחילת ההודעה.. (וכן, מה שאני אומר הוא נכון והחולקים עליי טועים, עד אשר יוכח אחרת - לגיטימי למדי). " צודק בהחלט, זכותך לבקר אנשים.. אף פעם לא אהבתי את המושג הכל-כך נוצרי: "אל תשפוט פן תישפט", טבעי לשפוט אחרים - זה כולל ביקורת. תבקר חופשי, אולי על איזו כוס קפה? "3)את המשפט אמרת ב"בדיחותא" (מה זה? סוג של עיוות של המילה "בדיחה"?) לא אמרתי שאסור לך מבחינה חוקית...זוהי זכותך החוקית....אמרתי שכל אדם מתורבת יודע שלא מבקרים דת של אחר...אם אני אגיד לך שאלוהים לא קיים... זה ישנה לך משהו? אני לא חושב ככה....גם אם אני אביא לך המון הוכחות על כך...אתה לא תאמין לי... כך שאני לא מבין מה ציפית להשיג כשבאת לכאן והתקפת את הדת הפאגאנית... " מבחינה חוקית אסור לו להביע את דעתו? לא הייתי ער לכך שאנחנו חיים תחת שלטון דיקטטורי, אני תמיד חשבתי שישראל היא מדינה דמוקרטית ושבדמוקרטיה יש את הזכות לחופש הביטוי. אבל תודה, כרגע שינית לי את כל התפיסה.. כל עוד סנדצ´יקן לא כופה עליך שום דבר - הוא עושה מעשה לגיטימי לחלוטין, הוא מביע את דעתו וזו זכותו המלאה לעשות זאת. לעומת זאת, אם דיעותיו אינן מוצאות חן בעיניך, אף אחד לא מכריח אותך לקרוא אותן - מדינה דמוקרטית. "האמונה שהאלים לא עומדים מעליך ומחכים שתטעה כדי לשלוח עליך ברק? חוסר הסכמה להאשים את האלים בכל דבר וקבלת אחריות על מעשים? התמודדות עם פיתויים? מה ילדותי כל כך באמונות הפגאניות?" אני מסכים עם צ´יקן, אין התמודדות - פורמלית - עם פיתויים. אם את מחליטה להיות נוצרייה ולשאת את שק האשמה על כך שאת אנושית ועל כן את מסוגלת לשנוא ולכעוס וידה ידה ידה - זכותך. אבל זה לא משהו שמשותף לכל פגני. "רק חילונים מסויימים מאשימים את אלוהים במשהו, וקבלת אחריות על מעשיך היא עקרונית במונותאיזם (ואולי אפילו בנצרות). " נוצרים נוטים להשליך את האחריות מעצמם אל כיוון כוחות עליונים ("זהו רצון האל... השטן גרם לי לעשות את זה!" וכו´) ורוב היהודים שאני מכיר גם נוטים לעשות את זה. קבלת אחריות על מעשיך היא יותר מעשה שהאדם הלא-מאמין יעשה. הרי אין לו על מה להשליך אחריות חוץ מאשר על עצמו. בברכת הברכיים, לסטט

sandchicken

New member
לך יש 2 כותרות, ולי אין אפילו אחת

"יופי לך, אני שמח שיש לך אובססיה להראות שאתה לא מאמין בכישוף. כל הכבוד לך, אתה יכול להיות בטוח שרק בשביל זה אני פותח את ההודעות שלך, כדי לראות איך שילבת את זה בצורה מתוחכמת ושנונה... או שאתה בעצם מנסה לשכנע את עצמך.." לשכנע את עצמי? במה? שאין כישוף? מה זה יתן לי? "לא רואה שום קשר הדוק, רופף או בכלל קיים בין מ"ת לבין פורום פגניות. אני חושב שאתה מתבלבל בצורה רצינית בין פגנים לבין האנשים האלה שחושבים שהם ערפדים אחרי כמה סשנים של ומפייר, שמעתי שאלה ממש יכולים לנשוך אותך בצוואר.. אתה לא יכול לומר את אותו הדבר על פגנים, נכון?" זה בדיוק אותו דבר, אלו שמשחקים וומפייר יותר מדי מתחילים לחשוב שהם ערפדים, ואלו ששיחקו פאנטזיה יותר מדי מתחילים לחשוב שהם מכשפים או דרואידים. "אני מסכים איתך ב90%, אבל פגניות אינה נחלתם של רולפליירים קטינים בלבד. למעשה הכרתי הרבה פגנים שהיו מעל לגיל 18. הפורום הספיציפי הזה הוא פורום באתר שנכנסים אליו יותר קטינים ממבוגרים (כמו הרבה פורומים אחרים)." נו, אין על זה וויכוח. "הרוב הם ילדים? באמת? לא ידעתי... בכל אופן, אני חשבתי שמטאליסטים בכלל תמיד היו ותמיד יהיו ילדונים קטנטנים שרוצים תשומת לב." אז למה לא להגיד משהו דומה על פאגאנים? רק במקום להגיד "תשומת לב" נגיד "לחיות בעולם פנטזיה". "אתה מכיר את סדרת "משחקים בחצר האחורית" של קיטרו? אם לא, כדאי שתקרא קצת.. זה נמצא באתר דימונס שאותו אתה מכיר." אתה מכיר את דעתו של מאנטיקור מפורום העמותה ופורום העז על משחקים כאלו? כדאי לך לקרוא (גם פוסטים אחרים שלו באותו העץ), זה לא יזיק (וכן, קראתי בזמנו את סדרת הכתוב של קיטרו). "לעניות דעתי, הפגניות קיימת עוד מלפני שהסבא של סטיב ג´קסון למד איך מכוונים לאסלה. שלא לדבר על כך שמשחקי תפקידים במובן המלא שלהם של איך שאנחנו רואים כיום, קיימים רק שנים ספורות - לעומת הפגניות." כמובן כמובן, אבל הפאגאניות שלכם אינה הפאגאניות של פעם. כך או כך זה לא סותר את התזה שיש קורלציה בין פאגאניזם דהיום לבין מ"ת (אני אדגיש שאני מדבר בעיקר על ישראל, באירופה, למשל, יש לדרואידיזם סיבות נוספות). "האמת שהכרתי הרבה שהיית יכול להבין למה הם מאמינים בדת כלשהי... אנשים מסכנים ממש, פשוט לא מסוגלים להסתכל על המציאות בעיניים.. אבל תשמע, רוב הספיריטואליסטים הם כאלה, אני לא יודע אם רוב היהודים או בכלל אם רוב הרוחניים יודעים להבחין בין מציאות לדמיון - אף פעם לא שמעתי שים שנחצה לשניים כי איזה אחד ששומע קולות מניף את המטה באוויר הוא מציאות.. היהדות בהחלט לא עוסקת בעל טבעי או בנסתר, אם אתה (דרקון-אש) שואב את המידע שלך מספר שנקרא "מאגיה ומיסטיקה ביהדות" אני מציע לך להניח אותו - כי אין לסופר\ת מושג על מה היא\הוא מדבר\ת." מצחיק מאוד. עזוב רגע את הקטעים "המיתולוגיים" והגישות השונות ביהדות אליהם. היהדות כדת מתעסקת ביומיומי - בפרוגרמת החיים של האדם מבוקר עד לילה (תפילות, ברכות, תפילין, איסורים וכיוצ"ב). בענייני אמונות, דעות ומחשבות (ובזה כלול העל-טבעי) אין דוגמה מחייבת, והן טפלות ליהדות שהיא למעשה הפרקטיקה היומיומית של עבודת האל. "נוצרים נוטים להשליך את האחריות מעצמם אל כיוון כוחות עליונים ("זהו רצון האל... השטן גרם לי לעשות את זה!" וכו´) ורוב היהודים שאני מכיר גם נוטים לעשות את זה." אין דבר כזה ביהדות (עד כמה שידוע לי), כל חטא שאדם עשה הוא אשמתו ועל אחריותו בלבד, וכל מצווה שהוא עושה נזקפת לזכותו שלו בלבד. "קבלת אחריות על מעשיך היא יותר מעשה שהאדם הלא-מאמין יעשה. הרי אין לו על מה להשליך אחריות חוץ מאשר על עצמו." מה פתאום, הוא יכול להאשים את השכן, את האישה, את הילדים, את אלוהים (כן, הרבה אנשים מתחילים "להאמין" באלוהים כשהם רוצים להאשים אותו). שבת שלום גיא

antianara

New member
עלית על העצבים ידידי...

וואו בדרך כלל אני לא כותבת כאן אלא רק מעיינת אך הפעם באמת הרגזת אותי... כבר באו לפורום הזה אנשים שהתווכחו איתנו ואני בטוחה שעוד הרבה יבואו. אבל באמת....די כבר....מה אתה רוצה להוכיח בזה שאתה נכנס לכאן ורב איתנו??? מה זה נותן לך?הרגשה של עליונות כלשהיא?של חכמה? טוב אז אני רוצה להודיע לך שזה רק מבזה אותך.....אני פשוט רואה שאין לך מה לעשות בחיים...אתה רואה אותי נכנסת לפורומים שנוגדים את אמונתי ורבה איתם שמה? אתה רואה מישהוא מפורום זה שרב אם אנשים רק בגלל האמונה שלהם?????! ק שתדע שבעייני אתה רק נעל מגוכחת שאין לה מה לעשות בחיים... בושה וכלימה... אנטיאנרה

L e s t a t

New member
בחיים שלי לא ראיתי

כל כך הרבה שטויות בערמה אחת.. טוב, נו, יהודי, זה מסביר הרבה..

sandchicken

New member
אני משתאה למקרא תגובותיכם

האינטיליגנטיות, השנונות, הענייניות והעוקצניות.

Il Duce

New member
גיא, שאלה לי אליך

כבר נכנסת לפורום הזה פעם כדי לחקור לעומק ולנסות להבין את המניעים שבגללם פנו אנשי הפורום אל הפאגניות, אבל מה מטרתך הפעם? האם ברוצנך לשלול את הפאגניות של באי הפורום ולקוות שהנשמות האבודות יזחלו אל חיק היהדות? או שמא אתה מתרעם, כאדם שגזלו ממנו דבר מה יקר לליבו, על כך שהפאגנים ניכסו לעצמם עולם שאתה היית מעדיף לראות רק במשחקי דיאנדי?

Il Duce

New member
על אריכות הימים של הפאגניות

אתה יכול ללמוד מסוגיית קהילות ההיפים בשנות השישים-שבעים: מאות אלפי ילדים מהמעמד הבינוני ומעלה שהתנגדו למלחמת ויטנאם סיגלו לעצמם, יחד עם סמים קלים וכבדים ודעות אנארכיסטיות/קמוניסטיות, אורך חיים פאגני. לכולם זכורות התמונות של ילדי טבע מסוממים צועקים סיסמאות בעד השלום, האחווה, החופש וקארמה טובה. לאן נעלמו המתוקים? מסתבר שאחרי שנגמרה המלחמה, הסמים ורוח מרד הנעורים של ההיפים, נעלמו גם דעותיהם הפאגניות של מרבית ילדי החופש. אני לא מנסה לטעון שכל אמונותיהם של ההיפים היו תוצאה של סמים וחרמנות (זה תפקידו של צ´יקן). אבל היסטוריה מלמדת שדעות פאגניות יכולות להיות עניין אופנתי ולחזור ולהופיע, כמו כל פרט לבוש אופנתי, שוב ושוב, גל אחרי גל. אתה עצמך אמרת שמשחקי תפקידים התחילו לפרוח רק מספר שנים, וראה איזה פלא - זו במקרה גם עת פריחתה המחודשת של הפאגניות.

למעלה