שאלה לי אל החרדים שבנינו,גם לבנתיים

נטע 2

New member
עדיף לא לבלבל את הילדים

אני בעד להשאיר את הילדים במסלול הרגיל. לא צריך לבלבל אותם . אנשים מבוגרים לא מצליחים להתגבר על הקונפליקטים שנוצרים, אז לילדים, בטח שאין את הכלים המתאימים להתמודד עם המצבים המורכבים האלה. צריך לקחת בחשבון של פגיעה בסמכותיות ההורית וזה יכול להיות בכל נושא אחר. אני לא מכירה את מערכת החינוך החרדית, אם לדעתכם היא מערכת קיצונית מידי אפשר להעביר למסגרת דתית יותר מתונה. אני נמצאת במסגרת הממ"ד ובסך הכל מרוצה.

לפעמים עדיף לבלבל את הילדים

ניתן לתאר התלבטות אלטרנטיבית, הורה שלא מאמין בדרכו יכול לפגוע באישיות ילדו. ילדים המקבלים תמיכה סביבתית חמה, יכולים בנקל להתגבר על שינויים בחיים. מנגד, ילדים ללא תמיכה סביבתית או לחלופין ילדים החיים בסביבה של הורים מבולבלים וממורמרים, מתקשים להתמודד עם מצבים פשוטים ביותר בחיים. ז"א השאלה היא הרבה יותר מהותית, האם מניעה משינויים לא פוגעת בילדים? שאלה זו ראויה לדיון ללא תלות בשאלה מהי החברה האוטופית. האם קיימת הסתברות גבוהה יחסית לקשיים בקרב ילדי הורים החיים כחרדים אך אינם מאמינים בדת ובחברה החרדית? האם אדם החי חיים כפולים ממורמר יותר? בשורה התחתונה, אושר של ההורים זו מתנה גדולה לילדים.

מי הזיז את הגבינה שלי?

זה עתה סימתי לקרוא את הקונטרס החשוב הזה. נראה שכדאי ללמד את הילדים מגיל צעיר איך להסתכל על שינויים, להערך בהתאם, לתכנן צעדים ולא להיות מופתעים ומשותקים כששינוי מתרגש ובא. שינוי זה לא דבר נמנע. החיים, גם הרגילים, מטבעם מזמנים שינויים. במקום מגורים, למודים, עבודה, משפחה ועוד. ספרון חמוד ומומלץ.

מה שנכון נכון

צודק בעיקרון. אבל כאחד שהגיע מתוך הממסד מהמקומות הפנימיים שגם צוחקים על הממסד אני יכול להגיד לך שהדבר הזה יכול לשבש לילד את כל החיים (ויתכן שזאת הסיבה שאני פה!)

wild orchid

New member
ראיתי את ה"עדינים" האלה בהפגנות

האין סופיות בירושלים. הם לא כל כך נראו עדינים כשהרסו פה חצי עיר, הם גם לא נראים עדינים כשזורקים אבנים על רכבים בכביש ולמען האמת גם לא נראים מי יודע מה עדינים כשצועקים שיקסע ופריצקה לנשים ברחוב. והתשובה שלך ברורה לי: "לא החרדים כאלה", נכון? אז למה להכליל את כל החילונים? כמו בכל חברה יש אנשים טובים, ערכיים ומחונכים להפליא ויש גם עשב שוטה. הורים חילונים נורמאליים עושים בדיוק את מה שאתה עושה- מסבירים להם מה באמת חשוב בחיים ומה שטויות, מה ערכי ומה לא וכו'. אני לא אומרת לך תצא בשאלה, אני רק אומרת קח את הדברים בפרופורציה ואל תכליל (וזה לא שחברה חרדית טלית שכולה תכלת).

צודקת. וגם אני סובלת מיזה בירושלים

אבל אני חושבת שאם כל אלה שזורקים אבנים וכ לא היו חרדים אז הם היו יותר גרועים מאיך שהם היום אולי לא היו זורקים אבנים אבל היו עושים דברים אחרים רעים . כי אחרי הכל התורה מעדנת את האדם

בוביץ

New member
ערכים בא מהאדם ולא מהדת

אם כל הכבוד יש שוטים חסיר ערכים דם כדתיים וגם כלא דתיים.... השאלה היא איך אתה מחונך ואיך אתה מחנך את הילדים ...

מודעותי

New member
אומר לך מה אני חושבת

אני לא מכירה אותך ואת דעותיך באופן כללי , אבל מכותרת הפורום הזה אני יכולה להבין שאתה מגדיר את עצמך כ "חרדי שלא מרצון " וממה שכתבת בהודעה אני יכולה להבין שיש לך בעיה עם המוסריות של החינוך החילוני ושאולי בשביל המוסר החינוך החרדי טוב יותר. אם דבריי אינם נכונים כלל ואינם בכיוון אז תשובתי לך מיותרת בעיני עצמי. בכל מקרה זוהי תגובתי לדבריך: הבעייתיות היא לא עם החינוך החילוני לדעתי. הבעייתיות היא בזה שאתה חושב שאתה יודע מה טוב בשביל הילדים שלך ומה לא. אתה חושב שאם הם יהיו מוסריים אז יהיה להם טוב ושאתה יודע ומבין כיצד לעזור להם לחיות באיזון (כתבת שאתה ואשתך מסכימים לגבי החינוך) אני חושבת שפה הנקודה הבעייתית. בתור חילוניה אני חושבת שבתוך בתי הספר החילונים, ילדים יכולים לגדול לתפארת. בעיקר אם ההורים שלהם אנשים טובים , וידעים לשמור על הגבולות פחות או יותר. לא מפחדים מהטכנולוגיה אבל גם לא נותנים לה להשתמש בהם. הבעיה היא שלא הילדים ולא ההורים (לדעתי לא במוסדות החרדים ולא במוסדות החילוניים) יודעים היטב מה יעזור לילדים שלהם לחיות טוב. אני לא דתייה , אבל מכל הספרים הרוחניקים והדתיים שקראתי, נראה לי שהשכלתי לתפוס שהדת היהודית היא בסה"כ כלי רוחני... ונחש מה .. כנראה שגם העולם החילוני כזה... ודתות אחרות.. וזרמים רוחניים אחרים והשד יודע מה עוד.. בקיצור זו דעתי (הפסיכית למדיי אבל עדיין זוהי) אכלת אותה. אם לא תלמד רוחניות דרך הדת היהודית או דרך כל דרך רוחנית אחרת, אם תמשיך להגדיר את עצמך כ"חרדי בעל כרחך", אז תמשיך לתת לילדך את אותה איכות "בינונית" שאתה יכול לתת להם. האמת קצת חוצפה מצידי לכתוב לך את זה מבלי להכיר אותך כלל.. ומבלי לראות בפועל הבדלים בין תלמידים דתיים לחילוניים אבל זה מה שההודעה שלך עוררה בי. (ואגב, בעברי הרחוק, הדרכתי בבתי ספר דתיים ובבתי ספר חילוניים - הבנות הדתיות ממש אבל ממש לא היו שונות מהבנות החילוניות. אותו מגוון של נחמדות , "מופרעות" , צודקות , וטועות... בעיני.. כמובן).

ther MeסAn

New member
מוסיפה למשפט האחרון שלך

בחינוך הדתי יש גם שרמוטות, מעשנות ואוהבות אלכוהול בשפע, לא פחות ולא יותר מבחינוך החילוני. הדתיות פשוט יודעות להסתיר את זה.

מודעותי

New member
הנקודה שלי היתה

שהאדם עצמו צריך להתפתח וכך יוכל להעניק לילדיו את הטוב ביותר ללא קשר לעולם שהם נחשפים אליו. יחד עם זאת... התגובה שקיבלתי עוררה בי שאלה האם בכל זאת אין משמעות לחיצוניות שאליה אנחנו מפילים את ילדינו למשך היום... התשובה שלי היא : אני לא יודעת. אולי הדבר הטוב ביותר לעשות בשבילהם היא שבנוסף להתפתחות הרוחנית שלנו (בכל ד ר ך שאתה מוצא לנכון) נחנך אותם לקחת אחריות על התפתחותם הרוחנית שלהם... אבל גם בשביל לדעת מתי ואיך לעשות זאת אנחנו כאמור, צריכים להתפתח.. ולהאמין שיש בהתפתחות כזאת צורך והכרח.

ther MeסAn

New member
עדינים?../images/Emo6.gif

הייתי במסגרת חרדית, דתית ועכשיו אני בחילונית (יב') אז אני יודעת מניסיון אישי מה קורה והחינוך החילוני עדיף פי אלף. הורה שחושב שחינוך דתי יותר טוב ומאמין שהילדים יגדלו להיות "עדינים כאלה" יכול לחשוב שוב. עדינים הם יהיו ליד המורים וההורים, אבל ברגע שתסובבו את הגב זה יעלם.

effimail

New member
לעומתך, אני החילוני הכופר, מחנך את ילדיי

לאהבת האדם, לכיבוד אב ואם, לאהבת הארץ ואהבת התורה. כמו שלא כל הנהגים מופרעים ולא כל החילונים אוכלים סושי ומתכחשים לתורה, כך גם לא כל הערבים שונאים יהודים ולא כל החרדים זורקים אבנים בשבת.

אני חרדית ואני מאד מאמינה אז אנלא

ידעת אם אני ככ אוביקטיבית אבל אני חושבת שלגדל ילד כחילוני זה לא דבר טוב אתה יכול לשלוח אותם לפחות לביהס דתי חלש זה גם עדיף מחילוני לגמרי

ShiningWizard

New member
את לא יודעת לכתוב

ואת עוד מחווה דעה על איכות בתי ספר? השורה התחתונה מבחינתי היא שבבתי ספר חילוניים ישקרו לילדים הכי פחות, וילמדו אותם דברים רלוונטים למציאות. אם תשאלו אותי, הטלת החינוך על בתי הספר היא הודעה בכישלון ההורים. אם את אמא גרועה, בית הספר יצליח לחנך את ילדיך.

GalaxyVoice

New member
אתם לא מבינים שאתם מגדלים אותם בבועה

שבסופו של דבר תתפוצץ להם בפנים? העולם אינו יפה ועדין אלא אלים, רועש ומכוער. אתה צריך ללמד אותם להתמודד איתו, אפילו שהחיים בעולם הפנטזיה הרבה יותר יפים. גם אתה צריך להפסיק עם הדיכטומיה הזאת בין החילונים לדתיים. החינוך החילוני פגום, כן, אבל גם החרדי\דתי. מקרים רעים ומצערים קורים משני צדי הגדר כך שלחלק את העולם לשתי קבוצות זה פשוט שגוי. בנוסף, רוב האנשים הגדולים של המאות האחרונות חונכו בחינוך חילוני, אף אתאיסטי וזה לא מנע מהם להיות הגונים וישרים. אפשר להיות בנאדם טוב גם מבלי להאמין ביצור פרי דימונם של אנשים אחרים. בכל מקרה, לא משנה מה תחליט, אני מאחל לך ולילדים שלך רק הצלחה.

למעלה