שאלה לי לכל הבנות

בתור אחת שעברה ניתוח קשירת חצוצרות.

אני יכולה לומר שאין לי שום תופעות של שיבושים בווסת או איזה שהן תקלות. להפך, אני ממש מאושרת שעברתי את הניתוח, כיוון שההריון האחרון שלי היה כשהשתמשתי באמצעי מניעה וחשבתי אפילו על הפלה. כיום אני מרגישה מאוד משוחררת שאין לי יותר צורך להשתמש באמצעי מניעה, וזה ממש אחלה!

gertrude

New member
הי גילי, האם תוכלי להרחיב

תוכלי לספר קצת יותר על הניתוח? מה ההליך? יש תופעות לוואי? (אפילו לא נפטרים מהמחזור?) מהו זמן ההחלמה? מה הסיכונים? וכדומה. תודה רבה

אורנה ב2

New member
אני יכולה לספר לך פרטים

הניתוח מתבצעה בשיטה סגורה - כלומר לא פותחים את הבטן אלא עושים 3 חתכים בגודל כ סמ" כל אחד דרכם מכנסים מצלמה ומכשירים - קושרים את החצוצרות בחוט ביוחד וכך נמנע מעבר של ביצית לרחם . כמובן שממשיך להיות וסת וביוץ וגם כל התהליכים ההורמונלים . באותו יום הולכים הביתה . הסיכונים הן זיהום והדבקויות בבטן , אחוז הסיבוכים נמוך ביותר . כמובן שזה הליך בלתי הפיך וכידאי להכנס להריון אחרי הקשירה צריך ivf .

I s t a r

New member
את צודקת מאה אחוז../images/Emo70.gif

ההליך של צריבת חצוצרות הוא קל ובטוח יחסית, ניתוח מאוד לא מסובך ועם אחוזי הצלחה גבוהים. אולם, ישראל כחברה מאוד נוקשה בתחום הזה ומאוד מגבילה את החופש הנשי לבחור- לא תומכת בעיקור נשים למרות רצונן בכך. במילים אחרות- הרצון שלהן לא תופס -המדינה החליטה שלא יקום ולא יהיה- כל רחם הוא פוטנציאל לעוד יהודים ולפתרון בעיות דמוגרפיות ולכן את לא תמצאי רופא שיעשה לך את זה. זאת בניגוד למדינות מתקדמות אחרות שיכבדו את בקשתך בכל גיל ויבצעו את הניתוח אחרי שתחתמי על מסמך המצהיר כי במקרה שתתחרטי לא תוכלי להגיש תביעה נגד הרופא המנתח. במילים אחרות, את זכאית למלא אחר רצונך ולהגן על עצמך ממנות של הורמונים מלאכותיים או מסיכויים גבוהים ל"תאונה" שאחריה תיאלצי לבצע הפה(הליך עוד יותר מורכב מניתוח צריבת חצוצרות). הבעיה אינן בנשים , הבעיה במדינה שלא מכבדת רצון נשותיה לחיי מין בטוחים, לפיתוח הנשיות שלהן והמיניות שלהן ללא סכנת היכנסות להיריון.

S i r i u s

New member
ובכן אני רק בת 20 ואני לא אוהבת

לעשות לגוף שלי דברים בלתי הפיכים. אם זאת חשבתי על זה לאחרונה, לקחת גלולות אכן מעצבן ומטריד, אולי בעוד 5-10 שנים אעשה את זה. בנתיים אם אני אכנס להריון אני אעשה הפלה.

אורנה ב2

New member
הנקודה שרציתי להבהיר

היא בעצם שאתן הבנות עדיין לא רוצות ילדים - אתן בהחלט שומרות לעצמכן אפשרות להתחרת ולשנות את דעתכן - מצב שבו רוב אמהות היו לפני ההחלטה ללדת ... ודרך אגב רופאים היום לא ממליצים לקחת הורמונים הרבה מאוד שנים רצוף , במיוחד לבנות המעשנות , ומי שמבקשת יכולה בלי בעיה לעשות ניתוח בשיטה סגורה כמה שעות בבית חולים והולכים הביתה בלי דאגות לכל החיים .. אפשר לקרא לפורום הזה "נשים שעדיין לא רוצות ילדים " , ואז הקהל היעד של הפורום הזה היה גדול מאוד ...

S i r i u s

New member
לא בדיוק.

אני ובן זוגי חושבים שאנחנו לא הולכים להביא ילדים לעולם. לא עכשיו ולא בעוד 10 שנים. הבעייה היא שזה יכול להשתנות, כמו כל דבר בחיים. אני מודעת היטב לבעיות של הגללות, מרות שאני לא מעשנת. כרגע אין פתרון אחר.

זה כל כך לא נכון

רוב הנשים והגברים בעולם יודעים שהם רוצים ילדים, גם אם לא עכשיו. הנשים כאן לא אומרות אולי פעם; קודם שתהיה לי קריירה; אני רוצה דבר ראשון להתחתן; אני עוד צעירה מדי בשביל זה או כל סיבה אחרת שדוחה את הולדת הילדים. הנשים והגברים כאן אומרות אנחנו מאמינות שלא נרצה ילדים בכלל, גם לא אחר-כך, גם לא עם קריירה ובן-זוג קבוע. זה לא ממש מקובל בחברה שלנו. ההגדרה של "עדיין לא רוצות" ממש לא נכונה. אנחנו לא צריכות לחתוך או לצרוב לנו את הרחם כדי להיות בטוחות (עד כמה שאפשר להיות בטוח במשהו בחיים) ואנחנו לא צריכות להוכיח לך את רצינות כוונותינו על-ידי ריצה קלה לניתוח והדבר האחרון שחסר לנו זה פורום גדול של נשים שעדיין לא רוצות ילדים. פטרונים, נמאסתם!

inbal76

New member
לא. הפורום הוא לנשים (או גברים)

שלא רוצות ילדים. נקודה. לא לנשים ש"עדיין" לא רוצות. האם אני חייבת לעשות ניתוח בשביל להוכיח לך שאני רצינית בהחלטתי? נו באמת. די להתנשאות. (גם הניסוח "אתן הבנות" לא ממש מכובד).

QueenOfMagic

New member
מכיוון שרובינו צעירים

גם לא היו נותנים לנו לעשות ניתוח כזה. אצלי המצב הוא שמבחינה תורשתית (זה רץ אצלינו במשפחה)אני עם בעיית פוריות. ייתכן שאוכל להיכנס להריון זה פשוט ייקח המון זמן. לפעמים יש מקרים שמשנים את הדעות של האדם. מדוע לעשות משהו שהוא דרסטי ובילתי הפיך רק כדי להוכיח שאנחנו לא רוצים ילדים? תשמעי אני בגיל ,30 ,עשר שנים מעכשיו אם לא אלד לא יהיו לי ילדים משלי כי אני לא מעוניינת להיות אמא בגיל כזה מבוגר. אחד הסיוטים שלי זה להיות אמא זקנה. אז אם ילדים אז בגיל צעיר, חוצמזה נכון שתמיד יש את האופציה לאמץ וזוהי אופציה נהדרת!! ולגבי לקיחת גלולות עד גיל מבוגר באופן שוטף - כמובן זה רק למעשנות...ובדרך כלל עד גיל 40 ...אני חושבת שבגיל 40 אם לא יהיו לי ילדים לא יהיו לי בכלל ואז באמת ניתוח יהיה הפיתרון המושלם ואולי רק אז באמת יתנו לי לעשות ניתוח כזה (וכנראה שזה יהיה במדינה אחרת).

לאמץ כן?

אז אני לא מבינה ילדים לא אבל לאמץ כן. ז"א שאת מתכוונת שלאמץ חתול זו אופציה נהדרת? בגיל מבוגר לאמץ עדר חתולים זו באמת אופציה טובה לאפשרות להיות בקשר רציף עם העולם ולא רק עם האגוצנטרי הפנימי. אם אדיאולוגית את לא מעוניינת ללדת יעשו בך עיקור ,רק תבקשי. את בטוחה שהאין רוצה שלך הוא לא רק כי את פשוט צעירה,ילדה בעצמך שעדיין לא הפסיקה להיות ילדה?

אורנה ב2

New member
השאלה הזו לא הייתה סתם ...

ידידה שלי הייתה כל כך בטוחה שהיא לא רוצה ילדים שהיא ובן זוגה החליטו שהיא תעשה קשירת חצוצרות , הכן היא עברה את הניתוח בגיל 29 הייתה מרוצה מאוד .... לצערי עכשיו בגיל 42 היא במסע מפרך של ivf מקללת את הרגע שהחליטה על הניתוח .. מקווה בשבילה שהיא תצליח .. בכל מקרה אני שמחה לשמוע שאין כאן נשים שבחרו בצד הזה ובכל זאת משאירות לעצמן את האפשרות להתחרט .

Kalla

New member
לא הבנתי את השאלה.

מה זאת אומרת ילדים לא ולאמץ כן? אימוץ נותן לך בדיוק אותו דבר כמו הריון ולידה - ילד. לצורך העניין - ממש לא משנה אם יולדים או מאמצים, התוצאה היא אותה תוצאה, והיתרון הוא שילד שכבר ממילא נולד זוכה לבית.

SaraGubits

New member
לגבי סיוטים מלהיות אמא זקנה:

יש מחקרים שכל פעם שנכנסים להיריון גוף האם מקבל תאי בסיס צעירים מהעובר. זה מצעיר את גוף האם ונותן לה עוד שנות חיים על שנותיה. אשה שנכנסה להיריון למשל בגיל 40 יש לה סיכויים גבוהים להגיע לגיל 100

karnity

New member
מחקרים לעומת ראיות בשטח...

אני רואה גברים ונשים בני גילי (30+) שיש להם ילדים והם נראים הרבה-הרבה-הרבה יותר מבוגרים ממני ומבני גילי האחרים (גם הם ללא ילדים...) לילות ללא שינה, דאגה מתמדת וכדומה... לא נראה לי כמו גורמים שמוסיפים "צעירות" לחיים...

הי הי רגע

לא ראית אותי...אני בת 30 עם שני ילדים. ואף אחד לא מאין לי שאני האמא. בדרך כלל חושבים שאני הבייביסיטר
נראה לי שזה בעיקר איך שלוקחים את החיים

SaraGubits

New member
מי שרואה אותי חושב שאני בשנות העשרה

אפילו שעוד מעט אני צריכה להגיד יפה שלום לשנות העשרים שחולפות במהירות מטורפת שזה מפחיד

למעלה