שאלה לי

שאלה לי

אתאיסטים, מה המטרה שלשמה אתם חיים? הרי אם אין משהו "גדול ממך", ואם אין גלגול נשמות,ואם הנשמה היא לא נצחית ואם אין בנו שום חלק "רוחני", אז למה שלא תשימו קץ לחייכם עכשיו(ואני לא מציע, חלילה)? הרי ממילא בסוף תמותו ותגיעו למצב של חוסר מודעות ,וכל מה שעשיתם וכל מי שהייתם כבר לא ישנה כלום, למה לדחות את הבלתי נמנע? תודה מראש על תגובות רציניות וראציונאליות.

preacher

New member
סיבה מאוד פשוטה

הרצון לחיות הוא אינסטינקט מולד. כמה שאני לא אנתח את זה, ולמרות שאין לי שום מטרה לחיים, אני, ברמה הבסיסית ביותר, פשוט לא רוצה למות.

סיטרא

New member
והוספה קטנה:

אם אני כבר פה, בעולם הזה, למה שאשים קץ לחיי ?

אני ממחזר את השאלה הבאה:

אם הוא רואה שנופלת עליו אבן, הוא יזוז הצידה? האם הוא יעשה זאת בפחות זריזות מאשר האתאיסט?

preacher

New member
אפשר לעקוף אותו עם מספיק שטיפת מוח

כמו שאנו יודעים מהנסיון שלנו עם החמאס, עזאדין אל קסאם, והתנזים.

למבדה

New member
אוי,

לא יכולת פשוט לומר שהמטרה בחייך הוא האושר? זה הרבה יותר קל ומתקבל על הדעת! אתה חי בגלל אינסטינקט מולד? זה מדכא, בן אדם! מה גם שזה אומר שאין משמעות לחייך. באופן תיאורטי (כי אנחנו לא מעודדים התאבדויות), האם שווה לחיות חיים חסרי משמעות וחיים לשם חיים?

preacher

New member
זה הרבה יותר קל?

חשבתי שרוצים תשובות אמיתיות, לא תשובות קלות. בכל אופן הבנאדם שאל על תכלית הקיום שלנו, ומטרה ותכלית או משמעות הם לא אותו הדבר. מה המשמעות לאושר שלי אחרי שאמות? כלום. האם שווה לחיות חיים לשם חיים? שווה יחסית למה? אי אפשר להשוות חיים לאי-חיים. השאלה שמעניינת אותי, היא למה בני אדם תמיד שואלים את השאלה הזו. למה יש לנו הרגשה שצריכה להיות איזו משמעות מיוחדת לחיים שלנו? למה יש להרבה אנשים הרגשת חוסר, ואקום רוחני שחייב להתמלא במשמעות? הבודהיזם נותן תשובות הרבה יותר טובות בנושא הזה, או לפחות דרכי פעולה, מאשר כל הדתות המערביות, זה בטוח.

למבדה

New member
קל קלקר קרקל קר

התשובה שלך קלה בהרבה. "אני חי כי נולדתי"? נו, באמת. החיים זה דבר שניתן לביטול (אם היית יכול לבחור, היית מעדיף לא להיוולד?), אבל כנראה שיש לך סיבות הלשאיר את המצב כמו שהוא. המממ. כי בני האדם הם אנושיים? בני האדם (בין אם זה נכון או לא) לא מרגישים עצמם כחלק מהטבע, הם מודעים לשונות שלהם מכל כלב או חתול וכנרהא מה שגורם לשונות הזו זה המודעות עצמה. לאדם יש סקרנות טבעית שנפלאה ממנו: כל תינוק מסתקרן ובודק וחוקר (ממשש ונושך), כל נושא לימוד באוניברסיטה מיוסד על הצורך לדעת. הצורך לדעת איך זה שאנחנו לא מעופפים, מה זו אהבה, למה אנשים רוצחים, איך בונים מטוס, איך משכנעים קהל לקנות מוצר, למה חבר שלי עזב אותי, וגם: למה אנחנו חיים? אה, אתאיסטים יוצאים מנק' הנחה שאין נשמה או רוח או נפש או מה שלא יהיה? (או אתה, בכל מקרה)

למבדה,

כל הכבוד על המרץ העצום "להילחם" בו זמנית במספר חזיתות, אחת מול רבים
ולגופו של עניין אני נאלץ להסכים עם קודמי. לא נולדנו למטרה מסויימת, אלא מהסיבה הפשוטה שהולידו אותנו... ואיננו שונים בכך מהחתולים. אגב, גם החתולים (ובעלי חיים אחרים) הם סקרנים להפליא! טוב, אז אין להם אוניברסיטאות, ביג דיל, איך אתם אומרים בלועזית?

neko

New member
למבדה - אמרת:

לא יכולת פשוט לומר שהמטרה בחייך הוא האושר? זה הרבה יותר קל ומתקבל על הדעת! אתה חי בגלל אינסטינקט מולד? זה מדכא, בן אדם! מה גם שזה אומר שאין משמעות לחייך. אז רק נזכיר שגם הדת היא צורך מולד (אינסטיקנט אם תרצי).

Xumium

New member
איך את יודעת שאין חתולים...

...שמודעים לעובדה שהם החיה הכי אינטליגנטית ואנחנו סתם טיפשים? היית פעם חתול?

למבדה

New member
../images/Emo108.gifחתולים? אינטילגנטים?

טוב, אם חתולים הם אינטילגנטים ממני אז זה באמת לא בסדר, כי אני ממש לא אוהבת אותם. אבל בסדר. מבחינה ביולוגית נטו אנחנו אמורים להיות מתוחכמים מהם, לנו יש מוח מתוחכם ולהם אין, אז נה. וגם אם כל שוכני ממלכת החיות הם גאונים בתחפושת והחתולים הם המלכים שם (לאאאאא!), הם עדיין לא מספיק סקרנים- כך מתברר- ובני האדם כן. טלמון, אמרת שהחתולים מאוד סקרנים, אבל לא ברור לי למה אתה מתכוון. הם מרחרחים דברים, ממששים דברים וכו', אבל עוד לא ראיתי חתול שניסה להבין מאילו גזים שונים האוויר מורכב ואיך נוצר היקום.אילו שאלות אנושיות. חשבתם פעם על הצורך האובססיבי של האדם לדעת כל דבר על העולם הפיזי סביבו, החל מהרכב האדמה וכלה בצורה של כוכב ארץ? ואם האדם מתעניין כ"כ בפיזי- למה זה קורה, איך זה נוצר, ממה זה מורכב, מהו החוק השני של ניוטון, הרי רק טבעי שהוא יתחיל לשאול בשלב מסויים את השאלות הללו על עצמו. והעניין הזה, אגב, הוא לא מלאכותי או מזוייף ולכן לא ניתן לבטל אותו. כי הנה, אנשים הקדישו חיים שלמים כדי להבין שלווינים עושים סיבוב בצורת אליפסה סביב כוכב. וזה גם מתאים למה שneko אמר, שהדת היא צורך מולד. אם אנחנו כבר פה אז בואו רק נציין שאולי הדת היא אינסטינקט מולד (לא יודעת אם זה נכון או לא), אבל האינסטינקט הזה מעניק טעם וסדר, מה שלא ניתן לומר על האינסטינקט של -לחיות כי נולדתי. אני שונאת את המילה 'אינסטינקט'!
אה, ולגבי חיות, אם הן כאלו חכמות למה הן נותנות שנהרוג אותן בכאלה כמויות? שיתאגדו או משהו. הן לא קראו את 'חווית החיות'?

זה שהמוח שלנו יותר מפותח,

כמו שלכלב חוש ריח יותר מפותח, לא מעיד בשום פנים ואופן על "מטרה של החיים". המטרה של החיים שלנו זהה למטרת החיים של האמבה. יש לנו חתולונת צעירה: אם היא לא סקרנית, אז אני לא יודע מה זה סקרן! אני לא בטוח שהיא חושבת על חוקי קפלר הנובעים מחוקי המכניקה של ניוטון, אבל מעניין אותה מאוד מה נמצא בתוך כל ארון, כל מגירה, כל קופסה, ומה כל אחד עושה. בסדר: מה מטרת החיים שלך?

למבדה

New member
שרירים

אבל בסדר, אחרי שבני האדם הבינו מה יש בתוך כל ארון מגירה וקופסא (ובנו אותם...), הם החלו להתעניין בדברים אחרים. אני לא אומרת שבני האדם חכמים יותר (טוב, אני כן) כי זה פשוט לא רלוונטי לכל הדברים שהדגמתי בהודעה הקודמת (על הסקרנות הטבעית שהביאה אותם לשאול שאלות כמו- מהי משמעות החיים? ולכן, מתן תשובה לשאלה הזו או חיפוש אחרי התשובה זהם מעשים טבעיים ביותר ואנושיים, ולכן כמעט לא מתקבל על הדעת לומר שאתה חי כי נולדת). אהההה. אני אבחר בתשובה הקלה: רק אתמול אמרו לי שאנשים בגילי הם צעירים מכדי לתפוס באמת את החיים, את המציאות ומכורח הנסיבות גם את המשמעות שלהם. אז אני פשוט בוחרת לומר שאני עדיין מחפשת אחר 'משמעות החיים' או אחר המטרה שלהם (כרגע אני חיה בשביל האושר שלי, כנראה), ולכן אני גם מתעניינת במהות של האתאיסטים... אה, יצאתי מזה יפה, לא?

../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo70.gif

"יצאת מזה" יפה מאוד, אבל... לא נכון. א. אין כל סתירה בין הסקרנות שלנו, אם היא מסתפקת בתכולת המגירות, ואם היא נמשכת מעבר לכך, לבין העובדה שאנחנו חיים כי נולדנו. ב. תשובתך בנוגע ל"מטרת החיים" שלך נחמדה מאוד, והיא מאשרת את א': ענית על שאלה קצת אחרת: "מה מעניין אותך, מה את רוצה" וכו', או, אפילו "אלו מטרות יש לך"? בסדר, החתול מסתפק בבלגן שהוא עושה בבית, בחפצים שהוא חוקר ומקלקל, ואת הרבה יותר מתוכחמת. ג. אני נאלץ לאכזב אותך סופית: אין באתאיסטים, לדעתי, שום דבר "נשגב" או מיוחד במינו. לא כלום! אפס! תשווי אותנו לאדם שלא ראה, למשל, את הזוהר הצפוני. הוא הפסיד הרבה, אבל אולי יש לו הרבה דברים אחרים, שאין לאדם שראה את הזוהר הצפוני? הרי, כמו שכתב קוהלת, "עין לא תשבע מראות, אוזן לא תשבע משמוע", יש כל כך הרבה דברים בעולם שממילא אי אפשר להספיק הכל. מי שיפתור יותר בעיות מתמטיות מעניינות, יספיק לקרוא פחות ספרים מעניינים, ולהיפך. בקיצור, יש לאדם גם מספיק "צרות" וצרות אחרות בחיים, מבלי שישבור את הראש בשאלות נוספות, שאולי הן מעניינות, האם יש אלוהים, ואם לא אז מה יש, ומה זה בכלל אלוהים. איך אמר לה פלאס בתשובה לשאלה, מדוע בהיפותיזה שלו על היווצרות מערכת כוכבי הלכת של השמש הוא כלל לא הזכיר את אלוהים? הוא ענה: לא נשאר לו שם מקום! כנ"ל האתאיסט יכול להתעניין במיליון דברים אחרים: מדע, טכניקה, אמנות, ספרות, תאטרון, טבע, פוליטיקה, שעשועים, מזון, אספנות, אני יודע מה עוד? והוא פשוט לא זקוק ל"הסבר" של פלוני אלמוני על "מהות החיים". אבל, בפרט, זה יכול כן לעניין אותו. זה הכל! מעניין אותך מבנה העולם? את חוקי המכניקה של ניוטון כבר עברת? את תורת היחסות של איינשטיין? את תורת הקוונטים והפיסיקה הגרעינית? אסטרופיסיקה? גנטיקה? גאולוגיה? ארכיאולוגיה? ההיסטוריה של הדתות בתבל? איך אמר קוהלת, עין לא תשבע מראות אוזן לא תשבע משמוע? זה הרבה מדי וקשה מדי? אולי יש קיצור דרך ש"מסביר הכל במכה אחת"?

למבדה

New member
פיזיקה גרעינית../images/Emo129.gif

איך אתה יכול לומר 'לא נכון' על משהו שלא עניתי? מעניין. אנחנו חיים כי נולדנו, זה ברור, אבל מרגע שנולדנו מה מחזיק אותנו בחיים? אתה בכלל איבדת, נראה לי, את נושא הדיון ! שאלו למה בכלל כולם מחפשים את התשובות לשאול כמו 'מה משמעות החיים' ולא מסתפקים ב'כי נולדנו'. ואני רק ניסיתי להסביר (ולהוכיח) שהשאלות הללו הן שאלות טבעיות לאדם, בלי שום קשר לסקרנות של החתול- אנחנו מתעניינים בכל: בפיזי ובמטאפיזי. החל בכל התורות שהזכרת וכלה בפסיכואנליזה או וואטאבר, ולכן התשובה של 'אנחנו חיים כי נולדנו' לא מספקת את רוב האנשים כנוסחא לחיים. אני באמת הרבה יותר מתוחכמת מהחתול! אני מוכנה לעשות מבחנים כדי להוכיח את זה, אם בא לך... לא הבנתי את כללל החלק האחרון. וחוץ מזה, באתאיסטים יש משהו מאוד נשגב, כמו בכל אדם (בלה בלה בלה), כולנו יוניק! הזהר הצפוני מושווה שם לדת? ואחרון:כולם זקוקים למהות בחיים, לא משנה אם פלוני יספק את ההסברים הללו או הוא עצמו. לא ככה?

למעלה