שאלה לי

למבדה

New member
צר לי. אבל יש.

אתה נטפל מדי למילים. אם המנגנון הביוכימי שלי אומר לי לאהוב פסיכולוגיה, קולה , להיות צינית וחלק ממועצת תלמידים- כי זה מה שגורם לי הנאה, אז מה זה משנה אם הרצון הזה נגרם כתוצאה מהמנגנון או מה'נפש' שלי? המנגנון הביוכימי שלי הוא פרטי שלי, ואין מנגנון כמותו כמו שאין נפש כמו שלי. אגב, כמו שאתה מאמין שאין אלוהים, אני יכולה להאמין שיש רוח. אז :צר לי. יש דבר כזה

L7

New member
אין לי בעיה עם הגדרותייך.

כל זמן שיש הסכמה שרוח איננה עניין אל-טבעי אלא עניין פיזיולוגי.......

למה???

New member
L7

כל הנפש= מנגנון ביוכימי וכו' אלו גם טקסטים שאתה מאמין בהם.

למה???

New member
חתולים.... למה לא?!

תראי, את חושבת שהרצון לדעת מעיד על חוכמה, ושההגיון מעיד על חוכמה, מי אמר שזה אובייקטיבי? למה שזה לא רק מדד של חוכמה אצל אנשים? למה שלא אנחנו הרבה יותר טיפשים מחתולים ובגלל זה נראה לנו שהם לא מפותחים (הרי יכול להיות שאנחנו עד כדי כך "טיפשים" לעומתם שאנחנו אפילו לא יכולים להתחיל להבין אותם וכל מה שאנחנו עושים זה לקרוא להם "לא מפותחים שיכלית")? יכול להיות שהם הרבה שליווים, ולכן לא אכפת להם לההירג, יכול להיות שהם יודעים בוודאות מה קורה אח"כ ומוצאים לנכון, יכול להיות שלא אכפת להם....

למבדה

New member
כי אלו חתולים! כאילו, איחס.

לא אמרתי שהרצון לדעת מעיד על החוכמה, אבל אני כן מוכנה לומר שהרצון שלונ לדעת הוא מקיף וחזק יותר מהרצון של החתולים לדעת, ואנחנו כן עליונים מהחתולים. וכל שאר הדברים שאמרת הם התפלפלות. כן, יש דברים שלעולם לא נדע, אבל בהתחשב בעובדה הביולוגית שהמוח שלנו מפותח יותר משלהם (שלא נדבר על זה שאנחנו פיתחנו שפה ואמצעי תקשורת ואנחנו די שולטים בעולם), אני אצא מההנחה שמטורפת שאם בני אדם יכולים להרוג חתולים בחופשיות זה לא כי הם יודעים משהו שאנחנו לא והם שלווים, אלא כי הם טיפשים. אבל כאמור, אני לא יכולה להוכיח כלום, כמו שאני לא יכולה להוכיח שאתם פה ואני לא רק חולמת- אבל צריך להתבסס על משהו, לא?

L7

New member
מדדים למי יותר: אדם או חתול

האדם שולט בגורל החתול יותר ממה ששולט החתול בגורל האדם. החתול שולט בגורל החתול פחות ממה ששולט האדם בגורל האדם. מיאו

למה???

New member
איך את יכולה להעיד בבטחה שכזאת?

למה? א. מי אמר שהחתולים פשוט לא מתעניינים בכישופים מאגיים למשל? ועושים את זה בצורה "רוחנית", ככה שאנחנו לא יכולים להבחין בזה?!? ב. מה הקשר בין זה שהרצון שלנו לדעת יותר חזק לבין העליונות שלנו? אז מה אם הם התפלפלות או לא? הופך אותם ללא נכונים? את לא מבינה, האנושות חושבת שהמוח שלנו יותר מפותח, האנושות חושבת שמוח יותר מפותח מעיד על עליונות ועל חוכמה... זה סתם פלצנות, פיתוח אגו. מי אמר? ממתי נראה לך שהאנושות אובייקטיבית? אנחנו שולטים בעולם? איך אנחנו שולטים בעולם? אנחנו שולטים בחתולים? אנחנו שולטים בעצים? בחיות? בעננים? בגלים? ברוח? בפיזיולוגיה שלנו? גם נמר יכול להרוג אותך בחופשיות... עכשיו נראה לך שאת מטומטמת? ברור שלא..... זה כי נראה לך שאת חכמה (לא אישי, כולם ככה.) ונראה לבני האדם שהם חכמים... ויש צורך נורא גדול להסביר את העליונות מכולם. גם לאנשים הכי טיפשים נראה שהם חכמים ותמיד צודקים, באמת הם חושבים ככה. מי אמר שאנחנו לא כאלה לעומת חיות? ברור שאת לא יכולה להוכיח, בגלל זה , אין שום טעם בזה שאת שוללת.

למבדה

New member
אני לא, אבל זה כיף

את כל הדברים שאמרת אני לא יכולה להוכיח, כאמור. זה באמת יפה שלחתולים יש כוח טלפתי שהם יכולים דרכו להתעסק בכישופים, וברור שאני לא יכולה לסתור את זה, אבל אתה גם לא יכול להוכיח את זה, ובהתחשב בעובדה שאני כן יכולה לשלוט בגורל של חתול (כמו שאל-7 אמר) ואני כן יכולה לשלוט בגורל של נמר ואני כן יכולה לחשב כמה זה חמש ועוד חמש, ולי יש חשיבה עצמאית, ולי יש שפה ויכולת לקרוא ולהבין, ואני לא תלויה בחסדיו של אף אחד (שלא כמוהם, כאמור) אז אני מניחה (אני יודעת, הנחה מטורפת ממש) שאני וכל בני האדם יצורים תבוניים יותר מהחתולים. וכן, אנחנו שולטים בחתולים, בחיות, בעננים.בגלים וברוח אנחנו לא שולטים, אבל אנחנו יכולים להשתלט עליהם לטובתנו ולתועלתנו. פיזיולוגיה? אני לא בטוחה למה אתה מתכוון כשאתה אומר 'פיזיולוגיה'. ואם נדבר על הזדקנות האדם, אז כן- גם בזה אנחנו שולטים עד לנק' מסויימת. בני האדם הם באמת חכמים, וזה לא "צורך" ,זה פשוט ככה. אנחנו תבוניים יותר מנמרים (במדדים שלנו, בכל מקרה. כרגע אין לנו מדדים אובייקטיבים אוניברסליים אבל זה כנראה כי אין לנו איך לדבר עם הנמר. ) טוב. אז תוכיח לי שאתה ער עכשיו ולא חולם. תוכיח לי שאנחנו לא חיים במין מאטריקס שכזה (השתלטו לנו על המוח וכו'). תוכיח לי שאנחנו לא בגן עדן. תוכיח לי שאנחנו לא בגהנום. תוכיח לי שאתה קיים. תוכיח לי שניתן להסתמך על החושים. תוכיח לי שאין (או יש) אינסוף יקומים מקבילים שבהם כל אחד מאיתנו מקבל החלטה שונה מההחלטה שהוא קיבל עכשיו. תוכיח לי שאין אלוהים. (אה, כמה זיבולים) אי אפשר, נכון? יופי, אבל צריך להתפשר על משהו, לא?

להבדיל מבעלי החיים האחרים

הצלחנו להרוס את הטבע, אפילו לעשות חורים בשכבת האוזון. איזה בעל חיים אחר המציא תאי גזים להשמדת בני מינו? באמת אנחנו יותר מפותחים.

למעלה