אם בקיצור, אז אני פשוט מצטרף אל L7,
ואם ביתר פירוט, אז... אבל אתחיל מנסיון לניסוח קצר אחר. כבר טוב שתיקנת את "מטרת החיים" ל"מהות החיים". אולי "תוכן החיים"? ובכן, אולי נאמר במילים פשוטות כך: נוסף למרכיב הפיסיולוגי של החיים (חילוף חומרים, אינסטינקטים) יש לנו דברים שאנחנו הכי אוהבים לעשות בחיים, למשל איסוף בולים, כדורגל, חינוך, טיולים, רביצה מול הטלוויזיה, פוֹרוּמוֹמניה, סקס, אוכל, קולנוע, ספרים, סמים, מדע וכו'. ודברים שאנו נאלצים לעשות, למשל ללכת לעבודה או לבית הספר או לגן, שזה יכול להיות גם משהו שכיף לעשות, או לא, או חלקית. וכו'. סיימתי. להלן סתם פרטים שונים. שימי לב לדו-שיח הבא:
- בסדר: מה מטרת החיים שלָךְ? - אהההה. אני אבחר בתשובה הקלה: רק אתמול אמרו לי שאנשים בגילי הם צעירים מכדי לתפוס באמת את החיים, את המציאות ומכורח הנסיבות גם את המשמעות שלהם. אז אני פשוט בוחרת לומר שאני עדיין מחפשת אחר 'משמעות החיים' או אחר המטרה שלהם (כרגע אני חיה בשביל האושר שלי, כנראה), ולכן אני גם מתעניינת במהות של האתאיסטים... אה, יצאתי מזה יפה, לא? - "יצאת מזה" יפה מאוד, אבל... לא נכון. ...תשובתך בנוגע ל"מטרת החיים" שלך נחמדה מאוד... ענית על שאלה קצת אחרת: "מה מעניין אותך, מה את רוצה" וכו', או, אפילו "אלו מטרות יש לך"? - איך אתה יכול לומר 'לא נכון' על משהו שלא עניתי? מעניין. סוף הדו-שיח. תקראי בבקשה הכל ביחד.
...אבל מרגע שנולדנו מה מחזיק אותנו בחיים? - תשובה: חילוף החומרים: נשימה, אכילה, שתייה...
שאלו למה בכלל כולם מחפשים את התשובות לשאלות כמו 'מה משמעות החיים' ולא מסתפקים ב'כי נולדנו'. ואני רק ניסיתי להסביר (ולהוכיח) שהשאלות הללו הן שאלות טבעיות לאדם - ובכן, שוב את קובעת הנחה, שהיא פשוט אינה נכונה. אנשים לרוב כלל אינם מתעניינים ב"שאלות" אלו. אנשים, כאמור, מתעניינים בכדורגל, בסקס ובעוד מיליון דברים אחרים, ולא ב"שאלות" שהזכרת.
...בלי שום קשר לסקרנות של החתול- אנחנו מתעניינים בכל: בפיזי ובמטאפיזי. החל בכל התורות שהזכרת וכלה בפסיכואנליזה או וואטאבר, ולכן התשובה של 'אנחנו חיים כי נולדנו' לא מספקת את רוב האנשים כנוסחא לחיים. - ובכן, "כי נולדנו" היא הסיבה לכך שאנחנו חיים, לא "נוסחה" (מה זה בכלל?). לא אמרתי שהסקרנות שלנו ושל החתול נובעת מזה שאנחנו והחתול נולדנו. למרות שבעצם זה לא כל כך רחוק מהאמת...
אני באמת הרבה יותר מתוחכמת מהחתול! אני מוכנה לעשות מבחנים כדי להוכיח את זה, אם בא לך... - מי הטיל ספק בכך?!
לא הבנתי את כללל החלק האחרון. - הוא מכיל את תשובות חלקיות לשאלה על מהות החיים והיקום בכלל, ונכון שהוספת פסיכולוגיה וכדומה. אם אין לנו ידע מספיק בתחומים שהזכרתי, כל "תשובותינו" בנוגע ל"מהויות" תהיינה דילטנטיות מדי. לא כך?
...וחוץ מזה, באתאיסטים יש משהו מאוד נשגב, כמו בכל אדם (בלה בלה בלה), כולנו יוניק! - התכוונתי שהאתאיסטים "אינם נשגבים" בתור שכאלה. לדעתי זה סתם בני אדם בעלי היגיון בריא. טבעי שהאיכר עובד האדמה יסמוך על חזאי מזג האוויר ולא על "אביו שבשמים". ברור שכל אדם נשגב לכשעצמו, בלי קשר אם הוא אתאיסט או דתי.
הזהר הצפוני מושווה שם לדת? - סתם דוגמה, אולי לא הכי מוצלחת, למשהו שאולי חבל שאנחנו מפסידים. יותר חבל מאשר "מפסידים" את הקשקושים (סליחה על הבוטות!!!) על דת ומהויות למיניהן.
ואחרון:כולם זקוקים למהות בחיים, לא משנה אם פלוני יספק את ההסברים הללו או הוא עצמו. לא ככה? - מסכים. משעמם מאוד בלי איזשהו עיסוק מעניין, כדורגל או משהו אחר. גם החתול ימות משעמום אם תגזלי ממנו את האפשרות לטפס ולחפש. לילה טוב